標題: 有係ニ手街買嘢的師兄弟們請小心.........純個人感覺 [打印本頁]

作者: FYFY1    時間: 23-9-2009 03:01     標題: 有係ニ手街買嘢的師兄弟們請小心.........純個人感覺

本人係早前一個POST請教過真品Trijicon TX30 TriPower,後來有位師兄好心回答TriPower一些工能重POST左一D他自已私伙TX30外觀,鏡身号碼,鏡內影像等等,之後我見此師兄有玩開TX-30,心想可以問他仔細一些問題,所以我私下比短信息給他,長細問他好唔好用.....係邊到買........買左幾多錢....易唔易壞...等等.....之後那位師兄回覆:[我黎緊都再有一支,全新既, $4800有無興趣?
TRIJICON SO FAR我未聽過有人壞, 最多都係成10年前D TA01NSN唔光, 但EOTECH就見過3支壊, 一支超食電, 2支D鏡邊有氧化問題. 全都用左少於3年.]

我地TEAM共有8支TRIJICON , 5支EOTECH}我睇完回覆之後,對Trijicon好有信心,一心決定買tripomer,我見這位師兄右話黎緊有支全新放$4800,好似比教平一點{有人放緊$5500}於是留左電話比這位師兄諗住買左支鏡,之後師兄到貨之後CALL我話支鏡到左,問我係唔係要,當時我重有D心大D細因為話就話平過人哋,但係用$5000買枝鏡都係有D貴,所以我就回答他:[比D時間我諗清楚,我有雖要再CALL你]師兄答;[好!你諗清楚先,我黎緊會再有一枝全新,這一枝我過幾日會POST上ニ手街,但係會把鏡身号碼在相中除下(師兄話出售貨品不便露出鏡身号碼),到時你有雖要再CALL我.....]之後過了幾個鐘後我就在ニ手街見到枝鏡放$4980,過了幾天,這幾日我完全中左TRIPOMER毒,日諗夜諗,日講夜講,講到我女朋友都覺得我煩 ,之後我女友睇我在CGF的信息,再拿了這位師兄的電話,係我面前打給他問:[師兄你好!請問你枝全新的TRIPOMER賣出左未呢?]師答:[未賣....]女友問:[你好!我之前男朋友打過比你問枝TX-30,你話放$4800的,我見我男友好似好鐘意枝鏡咁,諗住送比他(當時我個心直頭 )但係$4800都係有D貴,不如平D買比我啦?]師:[妳男友真係好鐘意?]女友:[係呀!平D比我呀?]i份:[咁我平$100比你好嗎?]女友:[求下你啦!再平多小小...小小呀!]師:[....咁....我再平多$100比妳,賣$4600好冇,我真係好難做,人哋全新賣緊$5500,我全新賣$4600真係好平...]女友:[咁好啦!你幾時方便交收,明天可以嗎?]師:[OK,咁明天見]女友:[咁我叫我男友自己黎交收...]到左第ニ我去到師兄所講的地方交收(去之前我重滿心歡喜哋去左槍街買鏡碼)時間到,見到師兄...肥肥哋,4眼,好似幾思文佢比枝TX-30我檢查清楚,當時我見枝鏡身碼位有一點點花痕,我就問他:[都有D花?]1份:[因為我...試過上鏡碼...睇下有冇問題!]我當時:[......]我再看真一點,見到教鏡的{羅私}有好多花痕,有一邊的{羅私}直頭變左白色(本身係黑色)我話比佢聽{羅私白左}師:[...這個地方我唔清楚..,但花痕...係因為我要試清楚有無問題,所以有小小花...]我無奈地:[...]到我再看清楚一點...我看到鏡身上的号碼006325,我內心諗一諗{006325咪係佢之前未話返新貨時POST過比我睇那枝,咁咪姐係唔係新鏡,之後我說:[這枝鏡咪係你之前未話返貨POST比我睇你自己那枝]師:[...係呀,所以這枝鏡可以平到$200比你]我:[之前你話有枝全新,但係且家比枝舊鏡賣給我?]師:[...那一枝新鏡以經賣出...這是第ニ枝...]心諗<因為係二手所以平$200比我...之前好似唔係咁講...新鏡賣$4800...ニ手賣$4600...之前右話全新...重要賣比我...唔通...咁咪姐係直頭當我係ON ,之後我話再考慮下,冇再買下去...唔知大家點睇......可能係唔會~~~啦!

作者: Kane    時間: 23-9-2009 03:09

2.嚴禁出現粗口,包括用字戶名字及簽名(諧音及圖片亦不可)或其他帶侮辱/挑釁性字句。
作者: samXsum    時間: 23-9-2009 03:14

呢 D 野真係冇得講嫁 wo , 個個睇全新的角度同解釋都好唔同 , 我個人賣野就 prefer 出黎睇左先 , o岩就買唔o岩就等下位
作者: FYFY1    時間: 23-9-2009 03:18     標題: 回覆 2# 的帖子

咁樣OK....
作者: FYFY1    時間: 23-9-2009 03:26     標題: 回覆 3# 的帖子

可能我寫得唔清楚,請再睇一卞.......

作者: ayaka    時間: 23-9-2009 10:49

人地兩支都係新入呢....
作者: zachary    時間: 23-9-2009 11:23

呢度幾時變左"友台"咁有呢類投訴...
好在今次和平解決.....
唔係就........
樓主以後要問清楚,,,你又好, 你女友又好...
作者: Zielfernrohr    時間: 23-9-2009 11:27

買鏡就5爭果幾舊水買支全新La
作者: 紗夢    時間: 23-9-2009 13:37

睇完得一個結論...
師兄你位女朋友真係好
作者: purpleheart    時間: 23-9-2009 14:12

引用:
原帖由 紗夢 於 23-9-2009 13:37 發表
睇完得一個結論...
師兄你位女朋友真係好
我都想我女朋友會咁幫我!
作者: Zielfernrohr    時間: 23-9-2009 14:19

引用:
原帖由 purpleheart 於 23-9-2009 14:12 發表

I think your girl fd is good enough,really
作者: 資源回收筒=人=    時間: 23-9-2009 19:22

引用:
原帖由 Zielfernrohr 於 23-9-2009 11:27 發表
買鏡就5爭果幾舊水買支全新La
我睇開頭以為講緊你
作者: 資源回收筒=人=    時間: 23-9-2009 19:22

引用:
原帖由 purpleheart 於 23-9-2009 14:12 發表

買包bb彈我都會開心
作者: 紗夢    時間: 23-9-2009 19:23

引用:

唔洗幫我,佢肯"扮"有興趣聽我講下都好
依家我講一兩句佢已經;"得喇得喇得喇...唔好煩"
作者: Andy    時間: 23-9-2009 19:33

引用:
原帖由 紗夢 於 23-9-2009 19:23 發表

唔洗幫我,佢肯"扮"有興趣聽我講下都好
依家我講一兩句佢已經;"得喇得喇得喇...唔好煩"
肯講句"得喇得喇得喇...唔好煩"都好
點都好過一講就FXXKIN' FACE
作者: 蕉皮    時間: 23-9-2009 19:38

呢到唔興玩投訴
作者: 資源回收筒=人=    時間: 23-9-2009 19:50

引用:
原帖由 Andy 於 23-9-2009 19:33 發表

肯講句"得喇得喇得喇...唔好煩"都好
點都好過一講就FXXKIN' FACE
有時聽你講仲煩呀
作者: 衰人    時間: 23-9-2009 19:56

引用:
原帖由 紗夢 於 23-9-2009 13:37 發表
睇完得一個結論...
師兄你位女朋友真係好
我有個噤既女友就好勒
作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 19:58

其實買得trijicon都唔差在個幾百蚊.........
其實可以自己訂~
小弟下期都....ta31xxxx...
作者: Andy    時間: 23-9-2009 20:08

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 23-9-2009 19:50 發表

有時聽你講仲煩呀
又關我事
作者: Zielfernrohr    時間: 23-9-2009 20:18

'
引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 23-9-2009 19:22 發表

我睇開頭以為講緊你
Trijicon
Not my cup of tea....like a toy for 3 year-old child
作者: Zielfernrohr    時間: 23-9-2009 20:19

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 19:58 發表
其實買得trijicon都唔差在個幾百蚊.........
其實可以自己訂~
小弟下期都....ta31xxxx...
Rich man
Trijicon againI have no TRIJICON
作者: Vindicator    時間: 23-9-2009 20:22

引用:
原帖由 一等兵 於 23-9-2009 19:56 發表

我有個噤既女友就好勒
x2
作者: Vindicator    時間: 23-9-2009 20:23

post 多左,唔好意思

作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 20:23

引用:
原帖由 Zielfernrohr 於 23-9-2009 20:19 發表

Rich man
Trijicon againI have no TRIJICON
冇計啦...
小弟比Daniel Defense官方圖毒中.為左解毒.冇計..
作者: Zielfernrohr    時間: 23-9-2009 20:34

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 20:23 發表

冇計啦...
小弟比Daniel Defense官方圖毒中.為左解毒.冇計..
For 4x model
I prefer 31 RCO series
作者: tony2005443    時間: 23-9-2009 20:40

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 20:23 發表

冇計啦...
如果我可以好像你禁就好啦
不過訂野好方便咩??
作者: Zielfernrohr    時間: 23-9-2009 20:41

引用:
原帖由 tony2005443 於 23-9-2009 20:40 發表

不過訂野好方便咩??
Of course....you have to wait
But a little bit cheaper than ''outside''
作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 20:41

引用:
原帖由 tony2005443 於 23-9-2009 20:40 發表

不過訂野好方便咩??
只要中,英文OK.
完全冇問題
作者: Zielfernrohr    時間: 23-9-2009 20:44

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 20:41 發表

只要中,英文OK.
完全冇問題
And you've to find a dealer who ship international
作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 20:51

引用:
原帖由 Zielfernrohr 於 23-9-2009 20:44 發表

And you've to find a dealer who ship international
呢個當然要啦~
如果D野出左事.........
我可以置身事外~
乾乾淨淨

作者: Andy    時間: 23-9-2009 20:55

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 20:51 發表

呢個當然要啦~
我可以置身事外~
乾乾淨淨
You're a real BASTARD
作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 20:57

引用:
原帖由 Andy 於 23-9-2009 20:55 發表

You're a real BASTARD
有時有D野比較麻煩
小心為上.

作者: Zap    時間: 23-9-2009 21:05

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 20:51 發表

呢個當然要啦~
我可以置身事外~
乾乾淨淨
佰貨公司

作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 21:07

引用:
原帖由 Zap 於 23-9-2009 21:05 發表

佰貨公司

防火牆
作者: Zap    時間: 23-9-2009 21:13

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 21:07 發表

防火牆
重等待中,希望使命必達!
作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 21:14

引用:
原帖由 Zap 於 23-9-2009 21:13 發表

正,
期待C兄來佬貨
小弟黎緊下期來佬貨係南非貨

作者: Zielfernrohr    時間: 23-9-2009 21:18

引用:
原帖由 Zap 於 23-9-2009 21:13 發表

Ar....get a Mp5 upper for me la
作者: Zap    時間: 23-9-2009 21:25

引用:
原帖由 Zielfernrohr 於 23-9-2009 21:18 發表

Ar....get a Mp5 upper for me la
holy!....how abt a TR instead?   Just kidding..

回樓主:平既有原因,貴既有道理,都係冇野略!
作者: Zielfernrohr    時間: 23-9-2009 21:29

引用:
原帖由 Zap 於 23-9-2009 21:25 發表

holy!....how abt a TR instead?   Just kidding..

回樓主:平既有原因,貴既有道理,都係冇野略!
what is TR
作者: zerohost    時間: 23-9-2009 21:30

我仲以為重點去左女朋友買野個度tim
作者: Zap    時間: 23-9-2009 21:45

引用:
原帖由 Zielfernrohr 於 23-9-2009 21:29 發表

what is TR
Trijicon TR...
引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 21:14 發表

正,
期待C兄來佬貨
嘩~!!  Ordering again.. ?!南非來佬貨?!

I just ordered some junk metal and plastic....nothing special la~~
作者: Zielfernrohr    時間: 23-9-2009 21:48

引用:
原帖由 Zap 於 23-9-2009 21:45 發表

嘩~!!  Ordering again.. ?!南非來佬貨?!

I just ordered some junk metal and plastic....nothing special la~~
I've one before
Used 1 time only.....and i sold it
作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 21:52

引用:
原帖由 Zielfernrohr 於 23-9-2009 21:48 發表

Used 1 time only.....and i sold it
回錯POST~

作者: Zap    時間: 23-9-2009 21:55

引用:
原帖由 Zielfernrohr 於 23-9-2009 21:48 發表

I know..
作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 21:57

引用:
原帖由 Zap 於 23-9-2009 21:45 發表

D-9套野內面個D uniform 同vest
作者: Zap    時間: 23-9-2009 21:58

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 21:57 發表

D-9套野內面個D uniform 同vest
Order directly or firewall?
作者: Andy    時間: 23-9-2009 22:00

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 21:14 發表

正,
期待C兄來佬貨
我下期黎緊的,大部份係祖國貨
唔洗忍RS個肥仔GRIP同埋果個噴黑左的GUARD,
作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 22:01

引用:
原帖由 Andy 於 23-9-2009 22:00 發表

我下期黎緊的,大部份係祖國貨
唔洗忍RS個肥仔GRIP同埋果個噴黑左的GUARD,
你D祖國貨....唔少野.

作者: Andy    時間: 23-9-2009 22:02

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 22:01 發表

你D祖國貨....唔少野.
小心為上啊~
不過唔怕啦~
我講緊山窠玩具咋,唔好屈我
作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 22:03

引用:
原帖由 Zap 於 23-9-2009 21:58 發表

Order directly or firewall?
firewall
佢地追貨追得好緊.
作者: Castlevania    時間: 23-9-2009 22:04

引用:
原帖由 Andy 於 23-9-2009 22:02 發表

我講緊山窠玩具咋,唔好屈我
我冇啊.
我咩都冇講啊~
作者: 餅    時間: 23-9-2009 22:06

引用:
原帖由 蕉皮 於 23-9-2009 19:38 發表
呢到唔興玩投訴
有理既 , 冇話興唔興
作者: BTM-S    時間: 23-9-2009 22:11

樓主女友真係好,我果個次次都俾我去打GAME我已經好開心
作者: 資源回收筒=人=    時間: 23-9-2009 23:21

引用:
原帖由 Andy 於 23-9-2009 20:08 發表

又關我事

只係我....覺得
覺得咋
覺得佢肯聽 會仲煩
作者: 三枝成章    時間: 24-9-2009 00:00

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 23-9-2009 19:22 發表

我睇開頭以為講緊你
Zielfernrohr ching only like german optics wor.......

i feel regret of buying a trijicon too la
作者: Swift    時間: 24-9-2009 09:23

引用:
原帖由 FYFY1 於 23/9/2009 03:01 發表
本人係早前一個POST請教過真品Trijicon TX30 TriPower,後來有位師兄好心回答TriPower一些工能重POST左一D他自已私伙TX30外觀,鏡身号碼,鏡內影像等等,之後我見此師兄有玩開TX-30,心想可以問他仔細一些問題,所以 ...
二手區見到一支疑似你講果支鏡喎, 但如果咁既質數都有問題, 睇黎你都係直接同trijicon訂會安心d
作者: Zap    時間: 24-9-2009 10:15

引用:
原帖由 Swift 於 24-9-2009 09:23 發表

二手區見到一支疑似你講果支鏡喎, 但如果咁既質數都有問題, 睇黎你都係直接同trijicon訂會安心d
looks like new to me..
作者: ohnavi    時間: 24-9-2009 11:02

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-9-2009 22:03 發表

firewall
佢地追貨追得好緊.
firewall??
c-hing can u pm me about it?
作者: Swift    時間: 24-9-2009 11:29

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 23/9/2009 23:21 發表

只係我....覺得
覺得咋
覺得佢肯聽 會仲煩
我認同呀, 佢肯聽, 有機會記得你買過d乜, 尤其d貴野, 你一買多樣時, 佢就話你d錢亂洗...
作者: jen233233    時間: 24-9-2009 13:22

hey FYFY1 - i totally agree with you, that guy definitely lying to you la! Very dishonest wor!

By the way - your GF so good wor, spend nearly 5k to buy you the sight! but tell me what you have to do in return ar!!!
作者: 資源回收筒=人=    時間: 24-9-2009 16:51

引用:
原帖由 Swift 於 24-9-2009 11:29 發表

我認同呀, 佢肯聽, 有機會記得你買過d乜, 尤其d貴野, 你一買多樣時, 佢就話你d錢亂洗...
唉....

「咦, 點解多左支m16既」
「下...」
「裝埋203添」
「嗯...」
「金身添啵」
「呀...」
「做咩又多包bb彈 之前果d用哂啦咩」
「呀媽叫食飯啦...」
「嘜GBB用好多彈咩」
「開飯啦...」

作者: tony2005443    時間: 24-9-2009 17:01

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 24-9-2009 16:51 發表

唉....

「下...」
「裝埋203添」
「嗯...」
「金身添啵」
「呀...」
「呀媽叫食飯啦...」
「嘜GBB用好多彈咩」
「開飯啦...」

你女朋友都幾勁喎 全部都識 你教嫁
作者: purpleheart    時間: 24-9-2009 18:03

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 24-9-2009 16:51 發表

唉....

「下...」
「裝埋203添」
「嗯...」
「金身添啵」
「呀...」
「呀媽叫食飯啦...」
「嘜GBB用好多彈咩」
「開飯啦...」

點解咁似我女朋友同我啲對白嘅?!
作者: 資源回收筒=人=    時間: 24-9-2009 21:56

引用:
原帖由 purpleheart 於 24-9-2009 18:03 發表

點解咁似我女朋友同我啲對白嘅?!
同是天涯淪落人
引用:
原帖由 tony2005443 於 24-9-2009 17:01 發表

你女朋友都幾勁喎 全部都識 你教嫁
我講d 班朋友又講d.....
作者: FYFY1    時間: 24-9-2009 23:30     標題: 本人在此對xxxx兄衷心道歉.........

本人之前有CGF嘅一些偏激言論,純緒個人問題,同xxxx兄為人同生意手法完全無關,本人在此衷心對xxxx道歉,希望唔會影響到師兄日後慨買賣,同唔好誤導到其他綱友

作者: Kane    時間: 24-9-2009 23:44

你出依個POST 已經影響左LA
作者: 衰人    時間: 24-9-2009 23:47

做咩開名呢....唔開咪唔知囉.....開名就係人都知
作者: rho837    時間: 25-9-2009 00:25

Hi Guys, Most of you are big boys. You buy! You sell! You Check! And You Decide!
作者: sailun412    時間: 25-9-2009 00:27

check?! ok.......ready!!
作者: zerohost    時間: 25-9-2009 00:48

引用:
原帖由 sailun412 於 25-9-2009 00:27 發表
check?! ok.......ready!!
Moving!
作者: 飛哥仔    時間: 25-9-2009 00:58

新鏡賣$4800...ニ手賣$4600... 知道價既又覺得係貨不對辦既可以唔買, 之後PM去比版主REPORT仲好小小 (雖然未必做到D咩....) 你咁樣樣只係會影響到人同埋做成不必要的奇怪想法. 事件係事實又好, 唔GUR你都好, 如果隨便開個新ACCOUNT再係度老作一D對你不利既POST, 其他會員係無辦法知道你講既係事實定係老作, 只會一面倒吸收你出既POST既內容罷了....

而且, 只是一個ACCOUNT臭左罷了, 再過新ACCOUNT又另一條好漢奈他何......
作者: Zielfernrohr    時間: 25-9-2009 13:06

引用:
原帖由 飛哥仔 於 25-9-2009 00:58 發表
新鏡賣$4800...ニ手賣$4600... 知道價既又覺得係貨不對辦既可以唔買, 之後PM去比版主REPORT仲好小小 (雖然未必做到D咩....) 你咁樣樣只係會影響到人同埋做成不必要的奇怪想法. 事件係事實又好, 唔GUR你都好, 如 ...
事實係點
相信事主先最清楚
作者: siuprince    時間: 26-9-2009 00:51

引用:
原帖由 FYFY1 於 23-9-2009 03:01 發表
本人係早前一個POST請教過真品Trijicon TX30 TriPower,後來有位師兄好心回答TriPower一些工能重POST左一D他自已私伙TX30外觀,鏡身号碼,鏡內影像等等,之後我見此師兄有玩開TX-30,心想可以問他仔細一些問題,所以 ...
Ching你好, 本人都有在ebay做下買賣. 睇完你出這post覺得有點怪...
會唔會係人地收到由外地既貨做qc?
其實我收到d衫褲都會開袋拆盒做qc, 只因為不是100%無問題, 如果真係唔好彩有事, 回到頭就回, 回唔到頭就自己食(多數都回唔到). 最重要係d客收到貨一定無問題先啦!
好似ching所講個seller買枝2手比你. i don't think, 如果seller唔check成盒買比你. 到時d貨物有問題那人付責先? 你都會話個seller做咩比枝問題貨我啦, 係唔係
其實大家既唔會姐, 又何必講到好似"無良"至得

p.s.其實ching你都算好啦, 最少都見過拿過實貨呀. 我入過枝reflex宜家比美國海關kept住左...
作者: Castlevania    時間: 26-9-2009 02:16

引用:
原帖由 siuprince 於 26-9-2009 00:51 發表

Ching你好, 本人都有在ebay做下買賣. 睇完你出這post覺得有點怪...
會唔會係人地收到由外地既貨做qc?
其實我收到d衫褲都會開袋拆盒做qc, 只因為不是100%無問題, 如果真係唔好彩有事, 回到頭就回, 回唔到 ...
新acc喎,
你係唔係XxXxXxXxXxXxXxXXXXxxxXXXXXXXXXXxxxxXXXXXXXXXXXXxxxxx個個seller啊?
冇咩邊個放tripower咋喎~

作者: siuprince    時間: 26-9-2009 10:50

引用:
原帖由 Castlevania 於 26-9-2009 02:16 發表

新acc喎,
你係唔係ivaXXXX個個seller啊?
冇咩邊個放tripower咋喎~
ching,
你這樣講算咩意思先?
1. 你有咩正明我係個個seller先?
2. 我唔知個seller叫咩, 亦未見其人.
3. 我一直都係wgy度出post, 只見到這裡有同好未過來開個acc.
4. 如果一見新acc就你當係呀邊個邊個, d新acc唔夠膽再出post.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0