標題: [作品分享][氣槍娘]現在回想一下, 原來幾乎沒有畫過"槍"耶........ [打印本頁]

作者: 廢柴    時間: 12-10-2009 19:18     標題: [作品分享][氣槍娘]現在回想一下, 原來幾乎沒有畫過"槍"耶........

明明是氣槍娘, 但居然有畫出"槍"的圖居然少之又少, 真是掛羊頭賣狗肉耶..........(眾按: 你現在才發現喔?

所以今次就決定要畫槍!!!.............是想這樣說喇, 但結果除了vsr g外都畫不了全把槍, 真是罪該萬死.......

原本是打算今年內推出漫畫喇, 劇情大致也想過了, 但居然是後來的以我母校中學為背景的原創漫畫" 日在羅中 " 遲來先上岸, 真的是無地置容.......

那麼, 感謝被騙入來(?)聽我廢up的各位, 主題圖在下:

另外, 如果對上面那"日在羅中"有點興趣的話, 可以到以下的blog看喔........

act1
act2
因為只是試稿, 所以圖片都只是直接用scan的, 字也打錯亂了不少, 請見諒, 希望有機會有正式版吧.............

感謝觀看, 反感的話先說對不起了...........
作者: YSL    時間: 12-10-2009 20:14

有G36 G36C.....系無 G36K 娘...........
作者: 廢柴    時間: 12-10-2009 20:44

引用:
原帖由 YSL 於 12-10-2009 20:14 發表
有G36 G36C.....系無 G36K 娘...........
你送支比我, 我即刻畫到出黎

其實雖然話係g36, 但係同真槍g36係唔同的, 故意加左d氣槍既原素上去......

就正如真槍我諗無人會咁樣裝粒doctor sight

圖片附件: 未命名.JPG (12-10-2009 20:44, 6.07 KB) / 該附件被下載次數 121

作者: 4jai    時間: 12-10-2009 20:54

朋友....多口問佢...你住大埔加讀緊書..?
作者: 廢柴    時間: 12-10-2009 21:02

引用:
原帖由 wonglk 於 12-10-2009 20:54 發表
朋友....多口問佢...你住大埔加讀緊書..?
係大埔, 所以先會用0個間中學做舞台喇

讀緊書, 都係既, 不過就唔係中學了
作者: 4jai    時間: 12-10-2009 22:29

引用:
原帖由 廢柴 於 12-10-2009 21:02 發表

係大埔, 所以先會用0個間中學做舞台喇

讀緊書, 都係既, 不過就唔係中學了
想不到大家離這麼近麻..
畫得不錯...期待你畫正本..

作者: gtoray    時間: 13-10-2009 00:02

不錯, 不錯~
作者: 小安哥    時間: 13-10-2009 00:28

You can really publish comics la
作者: HongKoch    時間: 13-10-2009 14:01

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0