標題: 又要快...又要大力...可以點做? [打印本頁]

作者: rhkpd    時間: 18-11-2009 01:53     標題: 又要快...又要大力...可以點做?

各位ching..如果想又快又大力可以點攪...
我巳將原裝馬記M4A1改..cut三格(齒巳改用豬P)..120 spring(第一)...全氣缸.单向拍..一體T咀(全國九)...原裝1000摩打..
快就好快..但係冇力
有咩計可改得好D..?
唔該指點下...  Thanks.
作者: RC00078    時間: 18-11-2009 04:23

cut 少兩格, 換左個1000 麼打
作者: odaan    時間: 18-11-2009 10:02

引用:
原帖由 rhkpd 於 18-11-2009 01:53 發表
我巳將原裝馬記M4A1改..cut三格(齒巳改用豬P)..120 spring(第一)...全氣缸.单向拍..一體T咀(全國九)...原裝1000摩打..
快就好快..但係冇力
有咩計可改得好D..?
唔 ...
玩得 Marui , 就咪鬼用 國狗 T 咀
作者: 傑克上將    時間: 18-11-2009 11:00

cut三格邊有力呀!
作者: Vindicator    時間: 18-11-2009 13:17

一句:魚與熊掌不可兼得
作者: ZaMaR    時間: 18-11-2009 13:30

買過枝PTW...
作者: YSL    時間: 18-11-2009 20:35

引用:
原帖由 rhkpd 於 18-11-2009 01:53 發表
快就好快..但係冇力
有咩計可改得好D..?
唔 ...
何為大力? 何為快?  你自己想要幾大力幾快先?

作者: joey    時間: 19-11-2009 22:27

用全氣缸阻力大wo!
作者: mic_hk    時間: 20-11-2009 01:16

改電拍華咾~~~~
要幾快有幾快
要幾大力有幾大力
不過要$$$$$
作者: JOHN2    時間: 20-11-2009 09:32

引用:
快就好快..但係冇力
有咩計可改得好D..?
唔 ...
齒買16:1高速齒/用番原裝平齒(不用cut,使每槍火力相差不大)
用番120spring
用番M4原本個氣缸(用全量氣缸不合比例,而且使出力下降更不合打快頻)
波箱要有BEARING
SET順套齒
天梯只CUT第2格
摩打用吉打快摩/紫色ELEMENT 超高速無限番(16:1齒比較合用因扭力比吉打大)

16:1齒應該有36~40射頻,原裝平齒30~33射頻,1.5J咁上下火力(我估......因我未用過FIRST SPRING)
作者: rhkpd    時間: 20-11-2009 14:22

首先多謝咁多位ching先
其實本來係cut兩格既, 唔小心high花左第三格, 所以至cut埋佢.
不過而家總算攪好左D, 缸頭同T咀用水喉膠布做番好密氣, 而家可以兩面至裂底中.
因為冇機check, 唔知rof, 不過都已經見到條白線, 下次換個隻摩打再試下會唔會好D先.

唔該咁多位大佬先
作者: rhkpd    時間: 20-11-2009 14:30     標題: 回覆 10# 的帖子

Thanks ching. 你提供既方法我會用嚟改支M14, 可行嗎?
尤其係cut天梯好似比cut齒更合乎經濟原則, 起碼cut衰左都冇咁傷.
作者: kan72    時間: 21-11-2009 03:48

引用:
原帖由 JOHN2 於 20-11-2009 09:32 發表

齒買16:1高速齒/用番原裝平齒(不用cut,使每槍火力相差不大)
用番120spring
用番M4原本個氣缸(用全量氣缸不合比例,而且使出力下降更不合打快頻)
波箱要有BEARING
SET順套齒
天梯只CUT第2格
摩打用吉打快摩 ...
想打快頻,cut唔cut齒都有好多方法,但唔cut齒,只cut天梯???
只會掃到拍拍聲..............
想一想cut齒係為乜先啦..........

作者: JOHN2    時間: 21-11-2009 15:00     標題: 回覆 13# 的帖子

我o既經驗, 唔cut齒係因為我打快頻係用一條相當長O既疏圈彈簧(自己去新填地街買,1.4MM線徑,CUT到比PSG-1用彈簧再長一點, 成本4蚊,出力1.7J,足一年冇用單發放彈弓火力依然不減.),  用一般長度O既彈簧的確會掃到拍拍聲.

另一個問題係我打快,但火力唔細, 起碼1.7J/30ROF UP,所以設定同打1J/40ROF 有相當分別
作者: kennethtkl    時間: 24-11-2009 22:21

引用:
原帖由 JOHN2 於 20-11-2009 09:32 發表

用番120spring
波箱要有BEARING
SET順套齒
天梯只CUT第2格
摩打用吉打快摩 ...
May I know what battery and the voltage are u using???
thz
作者: JOHN2    時間: 25-11-2009 21:11     標題: 回覆 15# 的帖子

11.1v/30c
作者: hermanht    時間: 26-11-2009 14:46

三個字

電氣化

作者: Diar    時間: 27-11-2009 11:16

引用:
快就好快..但係冇力
有咩計可改得好D..?
唔 ...
cut三格~全氣缸 (低能)
cut二格-用原裝氣缸
氣缸落多D油
唔識就問左先!!!

作者: rhkpd    時間: 27-11-2009 16:42     標題: 回覆 18# 的帖子

冇所謂啦, 當交學費囉.. ...唔錯過又點知啱呢...
不過客氣D會唔會好少少呢可
作者: fk_smile    時間: 27-11-2009 22:55

打真槍吧
作者: Diar    時間: 28-11-2009 01:10

引用:
原帖由 rhkpd 於 27-11-2009 16:42 發表
冇所謂啦, 當交學費囉.. ...唔錯過又點知啱呢...
不過客氣D會唔會好少少呢可
不好意思
作者: 癲佬    時間: 28-11-2009 14:27

大力換彈弓
但硬彈弓對摩打扭力要求大, 換D靚摩打唔慳得
不過.....有需要嗎?
作者: JOHN2    時間: 28-11-2009 23:02

引用:
原帖由 癲佬 於 28-11-2009 14:27 發表
大力換彈弓
但硬彈弓對摩打扭力要求大, 換D靚摩打唔慳得
不過.....有需要嗎?
對, 而且大火力好快壞,而且要槍槍機測都有相同火力相當困難,因為hop-up膠都會好快打柴.
作者: rhkpd    時間: 30-11-2009 23:31     標題: 回覆 21# 的帖子

多謝指教
作者: rhkpd    時間: 30-11-2009 23:35     標題: 回覆 22# 的帖子

咁除左System, 恆*得晤得, 好似好經濟咁...
作者: rhkpd    時間: 30-11-2009 23:52     標題: 回覆 23# 的帖子

其實我唔係要超大力,  只係想cut左齒後又唔想損失太多power, 而家攪完一輪,  開始明白個道理,  一句講到尾"平衡",   之前有位ching講得啱"魚與熊掌",  大大力打到人地爆晒缸又唔好過, 支槍又唔come, come又超貴...何苦     
早排發神經, 狂買槍狂改槍, 晚晚仲慘過返工, 最後無槍可買, 連左輪都殺, 而家屋企成三十幾支, 長長短短, 去玩game一定一長一短啦.....點知check 完槍

師兄..你over左wor,  係咪租槍呀?....OMG
作者: 癲佬    時間: 1-12-2009 00:36

引用:
原帖由 rhkpd 於 30-11-2009 23:52 發表
其實我唔係要超大力,  只係想cut左齒後又唔想損失太多power, 而家攪完一輪,  開始明白個道理,  一句講到尾"平衡",   之前有位ching講得啱"魚與熊掌",  大大力打到人地爆晒缸又唔好過, 支槍又唔come, come又超貴 ...
根本唔係做得過份極限
唔需要cut齒
老實講一般電槍打25rof已經足夠亦都算快
力方面就睇本身人腳黎就
好似小弟咁, 現在跟一班frd打開所謂神奇力量(相對以前就唔係神奇了)
要我入場玩番真係無槍用...
set好左又唔想再拆出黎郁佢
局住買多把番黎搞過 (有D低能)
至於你問system同行*
system真係強過行*
但平玩行*已經非常足夠

作者: rhkpd    時間: 1-12-2009 01:00     標題: 回覆 27# 的帖子

癲兄.....多謝指點先
其實我咪又係咁, 成日諗住set把弱D既, 買左後又"神推"咁, 又攪到鬼咁大力, 好似上咗癮咁成日要at least 底中, 改完又係擺.
所以而家咪想試下快, 點知"又要快又要力"係咁難
作者: 傑克上將    時間: 1-12-2009 09:23

比條數你跟!
1.1-1.2J 25-26rof
0.2bb有50M~無cut齒~
做到的話~乜大力你都吾上眼!
作者: ayaka    時間: 1-12-2009 10:50

引用:
原帖由 rhkpd 於 30-11-2009 23:52 發表
其實我唔係要超大力,  只係想cut左齒後又唔想損失太多power, 而家攪完一輪,  開始明白個道理,  一句講到尾"平衡",   之前有位ching講得啱"魚與熊掌",  大大力打到人地爆晒缸又唔好過, 支槍又唔come, come又超貴 ...
買咁多槍改咁多槍都唔買個測速器....
作者: rhkpd    時間: 1-12-2009 12:59     標題: 回覆 30# 的帖子

ching...你講中左, 小弟今個星期會去買, 因為用罐好唔科學咁

其實係咪x3200幾好o架

作者: JOHN2    時間: 1-12-2009 20:50

引用:
原帖由 rhkpd 於 1-12-2009 12:59 發表
ching...你講中左, 小弟今個星期會去買, 因為用罐好唔科學咁

其實係咪x3200幾好o架
X3200幾好,買左改完就知支槍到底有冇勁左/快左
作者: Amber    時間: 1-12-2009 23:07

引用:
原帖由 hermanht 於 26-11-2009 14:46 發表
三個字

電氣化

2面冇汽水的
作者: rhkpd    時間: 2-12-2009 23:25     標題: 回覆 32# 的帖子

我又衰左啦, 又走左去買套"瀨瀨屎"改支VSr....啱啱改好.... 試完後
知道又上左神枱,    6面力 , 又收工
作者: sckira    時間: 5-12-2009 21:14

引用:
原帖由 rhkpd 於 2-12-2009 11:25 PM 發表
我又衰左啦, 又走左去買套"瀨瀨屎"改支VSr....啱啱改好.... 試完後
知道又上左神枱,    6面力 , 又收工
係時候打999....,

作者: rhkpd    時間: 7-12-2009 23:17     標題: 回覆 35# 的帖子

饒命呀大人.... 巳經拆番晒啦,
改左無朋友, 所以換番條彈弓, 不過保留番套trigger, 因為推回果下好順, 正過原裝好多

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0