標題: 如果係你, 你會點做? 續集 [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 19-11-2009 12:31     標題: 如果係你, 你會點做? 續集

唔知大家重記唔記得上次發post講過,
我女朋友細佬同佢女朋友, 重有佢家人的事?
如果唔知道, 可以追一追post:
http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D5

lee幾個月來,
我女朋友家人都無再理細佬同佢女朋友點發展,
因為屋企人怕同細佬嘈交之後會離定出走,
所以都無再出口反對佢地,
我女朋友就時不時搵埋我同佢細佬, 重有佢女朋友,
四個人出街,食飯, 玩下,
諗住至少可以減少佢地獨處機會,
唔想佢地攪出人命;
二來想建立個關係,
等家姐同細佬可以有計傾

但係今個星期又有爆炸性猛料,
我女朋友細佬識左第二個女仔,
同原先個女朋友分左手,
原本都可算係一件好事,
但係點知個"前度"女朋友同我女朋友講,
話佢已經幾個星期無來M,
應該有左BB,
我女朋友同佢傾下傾下先知道,
原來佢之前已經落左兩次BB...

我女朋友家人知道左,
當然好嬲, 鬧左細佬,
但係佢地只有十五歲,
唔通生左個BB咩,,,?
而且男方分分鐘重要入男童院...
所以屋企人最終都決定叫佢地兩個上大陸落左個BB....
而最不知所謂係個細佬毫無悔意,
重鬧返佢家姐轉頭...

我同我女朋友話,
佢細佬再咁落去,
只會害埋第二個女仔....
但係奈何, 屋企人買埋套俾佢用,
佢都唔用, 咁又有咩方法

作者: louisli    時間: 19-11-2009 12:58

落左兩次... 仲落... 第日無得生架啦喎
點賠返比人地呀?
與其係咁,我覺得報警可能係最好的方法
至少屋企人教唔聽,會期望街外人可以教好佢
作者: 匿名    時間: 19-11-2009 14:30

如果佢係你個仔, 你忍心報警咩?...
作者: monopolyshiu    時間: 19-11-2009 15:09

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-11-2009 14:30 發表
我都明.. 局外人講出口當然容易o的
到真係自己個仔又唔同講法..

不過尼個唔係唔可行既..
只不過係最後一個屴法o者
作者: 冥亞帝.劍    時間: 19-11-2009 15:24

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-11-2009 14:30 發表
點解唔忍心,我寧願痛苦既係一家人,都唔想比佢再錯落去,傷害到其他人
作者: denniscty    時間: 19-11-2009 15:45

引用:
唔忍心
不過如果你係女仔既父母/至親
你又忍心見住佢俾人刮三次宮?
作者: louisli    時間: 19-11-2009 15:55

引用:
原帖由 denniscty 於 19-11-2009 15:45 發表

唔忍心
不過如果你係女仔既父母/至親
你又忍心見住佢俾人刮三次宮?
之後可能第二個女仔都要
咁你計下呢個男仔,15年人,佢令人落左幾多次仔?
仲要有幾多女仔受害?
作者: denniscty    時間: 19-11-2009 16:16

引用:
原帖由 louisli 於 19-11-2009 15:55 發表

之後可能第二個女仔都要
咁你計下呢個男仔,15年人,佢令人落左幾多次仔?
仲要有幾多女仔受害?
刮一次都已經夠傷
重要刮三次
第時重邊生得出
都變態既

縱容都有個限度
自己喱埋打炮打野戰就冇乜所謂
有錢買ape冇錢買火帽?
個女仔蠢肯俾個男仔無限中出,個男仔都唔好咁離譜
作者: ~康仔~    時間: 19-11-2009 16:48

無得生架啦
作者: 匿名    時間: 19-11-2009 17:03

佢屋企係潮州人,
點會俾個仔有事呀
作者: 餅    時間: 19-11-2009 17:13

衰夠三次都無事 , 第日個細路仲邊識死 ?
作者: 匿名    時間: 19-11-2009 17:33

之前個post好多師兄都話等佢出左事就識醒,
但係佢地原來唔當係一回事....
作者: denniscty    時間: 19-11-2009 17:59

唔係佢地唔當一回事
係男既俾人過度縱容,簡直就係無法無天
作者: 衰人    時間: 19-11-2009 18:15

報警唔係第日仲害得人多(另外如果個女仔係有左就生咗佢啦)

作者: 匿名    時間: 19-11-2009 18:23

作者: louisli    時間: 19-11-2009 18:33

如果係我,我會push個女仔去報警
叫個女仔諗下,第日遇到個好好的老公,佢地兩個互相相愛,但佢又唔可以為個男人生bb喎,咁會係幾咁痛苦的事
到時佢就算怨,仲可以怨邊個?
作者: 蕉皮    時間: 19-11-2009 18:49

報警一了百了,呢d人唔死都無用,就算自己個仔都無情講
作者: ACYY    時間: 19-11-2009 19:29

報警!自己個仔就係肉,人地個女唔係肉呀?佢咁樣同禽獸冇分別
作者: CrazyBoy    時間: 19-11-2009 21:45

老老實實..買套比佢邊有用
買套唔係貴..要用自己唔會買唔起
大家男人都知感覺唔同又麻煩
佢想用就用
唔想用你幫埋佢戴都除返出黎
要中出又可以避孕既方法都唔少
係佢做唔做姐
作者: 匿名    時間: 20-11-2009 01:30

冇教訓何來痛改?

生命冇take two

親後生快快脆改過自生

否則由勞教所教你

衰十一入到去都唔會好受架

唔好驚男仔會因此受到咩傷害

叫佢好好反省下點解有咁下場啦
作者: 路比    時間: 20-11-2009 01:42

樓主,如果你諗下你張來個女比個咁o既佳佳傷害,你會點??

你依家係縱容緊下一代,都直接影響緊你o既下一代

強烈要求亞公提供樓主ip給警方跟進事件

作者: 匿名    時間: 20-11-2009 01:58

用套真係唔麻煩 , 係d細路唔識諗
作者: 小安哥    時間: 20-11-2009 03:13

引用:
原帖由 路比 於 20-11-2009 01:42 發表

I don't agree your method, the men who posts this post posted this post because he trusted us and we shouldn't betray him,
he will deal this problem himself
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 20-11-2009 13:36

我地都係局外人,純粹覺得一樣野,要落都好,o係香港搞好d

發展到而家,個男要學下承擔番個責任,不論係個bb或者法律上
作者: Hkpolice-Psu    時間: 20-11-2009 13:43

引用:
原帖由 ACYY 於 19-11-2009 19:29 發表
自己個仔就係肉,人地個女唔係肉呀?佢咁樣同禽獸冇分別
我都係咁諗, 不過問題係根本個男仔屋企人無諗過教佢, 只係一味幫/害佢, 我唔係黑心, 不過我相信佢遲早有一鑊甘ge嘆!
作者: Hkpolice-Psu    時間: 20-11-2009 13:45

引用:
原帖由 路比 於 20-11-2009 01:42 發表

第一, 出事果個唔係樓主, 第二, 呢d野一係女方自己報案, 一係女方家長報案, 你估其他人報會受理嘛?
作者: L    時間: 20-11-2009 14:04

作者: westdog    時間: 20-11-2009 16:18

如果我個仔係咁......
無錯,我會好心痛同唔想自己個仔入男童院,但係我唔會縱容害人者,那怕係我個仔都要報警~
如果佢聽教就唔會攪成咁,如果唔聽教再繼續落去只會害人一生,咁我就要佢接受自己攪出來的後果~
我唔係講笑,人係要理性行先,我唔希望人類只有獸性,如果我個仔只有獸性我係會親手制裁佢~
作者: Vindicator    時間: 20-11-2009 22:56

我會暗中報警
來個隔山打牛
因為看來個男仔已經回唔到頭
佢在心中已經沒有道德可言
佢心中只有sex,sex and sex
家人又不放在眼內
我寧願送佢入獄
自己唔反省
等我幫佢!!!!!

作者: ?老虎仔?    時間: 20-11-2009 23:53

我覺得作為屋企人, 真係好難做~
無奈ge係, e+時下d青少年, 真係好難教....
作者: HongKoch    時間: 21-11-2009 22:08

作者: Hkpolice-Psu    時間: 22-11-2009 10:19

引用:
原帖由 HongKoch 於 21-11-2009 22:08 發表
攪清楚先,樓主你係問如果我地係家長ga會點做? 既然樓主話左佢地係潮洲人,係會"保護"子女到咁既地步既話... 其實已經唔可以用常理去判斷lo

如果係問我地係樓主ga話.. 叫事主報警la唉
實在, 我認為如果呢d事, 發生o係我身上, 一而再再而三, 我我大義滅親, 其實滅ge唔係子女ge錯, 而係自己管教無方ge錯!

子女有問題, 唔改, 仲要一次又一次包庇佢, 令佢唔知咩叫負責任, 邊過做成?一定係有人縱容佢
作者: 匿名    時間: 23-11-2009 05:00

lee D 人真係一街都係,雖然我都係20歲出頭無咩資格話人,但真係見到唔少"
作者: 飛哥仔    時間: 23-11-2009 07:45

引用:
原帖由 於 20-11-2009 14:04 發表
仲有得考慮的餘地咩...唔報警,,,咪登報紙同佢脫離關係...個仔唔識教比社會教...
脫離關係只係係度放任他亂來, 隨時愈行愈衰....特別係15歲lee段升學關鍵時期, 過左就注定左你人生...
作者: kimkileo    時間: 23-11-2009 09:08

我地始終係局外人....但其實大部份人既意見一樣....報警等社會教育佢
你女友個細佬係寶,咁人地果女唔係人地父母既寶?....人地生出黎就要俾佢中出再落仔?...
不過我相信果女仔的豬朋都會叫佢報警....趙完鬆咁爽...
作者: Boniface    時間: 24-11-2009 00:44     標題: 回覆 35# 的帖子

你女友個細佬係寶,咁人地果女唔係人地父母既寶?....人地生出黎就要俾佢中出再落仔?...

極同意呢句!
作者: Hkpolice-Psu    時間: 24-11-2009 12:55

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 20-11-2009 23:53 發表
我覺得作為屋企人, 真係好難做~
無奈ge係, e+時下d青少年, 真係好難教....
老實講丫, 我唔知你點諗, 你就梗係覺得佢地話事啦, 但係你良心過意得去嘛?
作者: 匿名    時間: 29-11-2009 21:00

===我係樓主===

其實屋企人有鬧佢, 但係一鬧就嘈交, 一嘈交個細佬就走出屋企/ 自己反鎖入房,

有次佢同家姐嘈完交, 佢離家出走, 重要家姐、老豆出去搵佢;

又有次, 我同佢家姐, 佢細佬, 個女仔, 四個出去食野,

我女朋友叫佢地好好讀書, 如果唔係就無出息, 之後佢竟然掉低筷子, 走左去....

要我同女朋友出去搵佢.....

講真, 自從我知道BB件事之後, 我都無再見佢, 亦唔想見佢, 因為怕自己忍唔到手打佢一身,

個女仔都唔抵幫, 但係幾值得可憐, 老豆老母好多年前離婚之後, 就當佢人球咁踢,

淨係俾錢佢洗, 住就住佢呀媽男朋友個呀媽屋企....

BTW, 個細佬前排重同女仔嘈分手, o向屋企鬧到拆天,

點知依家又一齊返, 個細佬又照上個女仔屋企....

唉!我又可以做D咩?我連打佢一身都唔敢啦!一陣反曬面點算!

作者: 匿名    時間: 29-11-2009 21:13     標題: 我係樓主

引用:
原帖由 HongKoch 於 21-11-2009 22:08 發表
攪清楚先,樓主你係問如果我地係家長ga會點做?
Both...

作者: Boniface    時間: 30-11-2009 00:54

報警有人衰十一囉
條仲有得救咩?
作者: 匿名    時間: 4-12-2009 20:06

我話你救唔到架la,靠Correction Service la...
一而再,再而三,有心改早就改左la!
作者: watkai    時間: 4-12-2009 21:51

究竟時下既年青人,既價值觀係點?做父母應該點教?我諗係一個好複習既問題
作者: 失蹤人口    時間: 5-12-2009 03:24

男先15歲..個女.............
第三次好危險..點解..
點解家下D死仔唔識帶套!?
作者: lf2hooo    時間: 6-12-2009 00:25

引用:
原帖由 失蹤人口 於 5-12-2009 03:24 發表
Crazyboy:大家男人都知感覺唔同又麻煩
作者: fire23wong    時間: 6-12-2009 02:15

引用:
原帖由 lf2hooo 於 6-12-2009 00:25 發表

Crazyboy:大家男人都知感覺唔同又麻煩
感覺唔同大哂呀?

作者: mujiadam    時間: 6-12-2009 22:29

引用:
原帖由 失蹤人口 於 5-12-2009 03:24 發表
唔係唔識,係唔會同唔想姐

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0