標題: Modern Warfare 2 - 被遺忘既M16 [打印本頁]

作者: crazy_herman    時間: 27-11-2009 20:40     標題: Modern Warfare 2 - 被遺忘既M16

自從Modern Warfare 2新出左SCAR H, ACR等等既槍後
M16出現既次數就少之有少
美軍打仗點可以冇M16份

今集M16系列就死淨M16A4一把
我要M16A4都唔要你把M4

射撃,reload等都同MW1冇乜分別
只係淨係可以三連發射(唔記得MW1可唔可以全自動 )

有冇人都想MW2 keep住M16既就回帖啦
作者: crazy_herman    時間: 27-11-2009 20:42

唔好問點解我有999發彈
作者: 飛哥仔    時間: 27-11-2009 20:49

引用:
原帖由 crazy_herman 於 27-11-2009 20:42 發表
唔好問點解我有999發彈
裝返個彈鼓, 加多幾個MAG  (惡搞中)

其實第一代都係3點發, 個人唔LIKE三點發既槍....
作者: sunny2014    時間: 27-11-2009 21:11

一代好似係單機全自動,連線三點發
作者: MK~    時間: 27-11-2009 21:47

超鐘意用M16A4!!!!!!但超唔鐘意佢就咁配doctor鏡><
咁搞法我情願用番手抽=.=
作者: crazy_herman    時間: 27-11-2009 23:29

引用:
原帖由 MKL04438 於 27-11-2009 21:47 發表
超鐘意用M16A4!!!!!!但超唔鐘意佢就咁配doctor鏡><
咁搞法我情願用番手抽=.=
MW2連GL都冇
簡直當M16冇到
作者: Chun.    時間: 27-11-2009 23:43

呢度呢度~
我都好鍾意支M16~
我發現M16 with 手抽...都至少有個鏡橋係度= =
搞到成支都係骨...
PS:我最想就係每次Mission 前都有得custom 自己支野

作者: ERIC_LI    時間: 28-11-2009 01:17

我都好鍾意m16,但係佢個3連發令我卻步....
但係d高手用famas 3連發好勁....
作者: nishi    時間: 28-11-2009 01:21

終於開到支m16a4啦, 超好用~, 就算打近都冇咩問題, 射一下就殺到一個
作者: ZaMaR    時間: 28-11-2009 01:48

洗唔洗每枝槍開一個post呀....
作者: bonzonie    時間: 28-11-2009 10:10

引用:
原帖由 ZaMaR 於 28-11-2009 01:48 發表
洗唔洗每枝槍開一個post呀....
i think so .....a bit strange
作者: Pvt.King    時間: 28-11-2009 10:45

引用:
原帖由 Chun. 於 27-11-2009 23:43 發表
呢度呢度~
我都好鍾意支M16~
我發現M16 with 手抽...都至少有個鏡橋係度= =
搞到成支都係骨...
PS:我最想就係每次Mission 前都有得custom 自己支野
裝手抽又有條橋係上面, 裝dotor又核突, 裝acog又錯分劃, 仲好似唔足倍, 裝m203又係mount係骨唔係mount係管, 更加唔好提話裝鏡要拆Sight...

仲有m4, 唔似上集咁, 唔裝peq都可以有條laser射出來, 正牌死光槍,
結論係, 對槍咁執著唔岩玩Cod4打後既Cod...
作者: p7009212    時間: 29-11-2009 00:07

講玩經典現代正槍 只可玩COD4:MW
想試新槍 then COD6:MW2
永遠愛著M16A2 同M16A4
作者: sunny2014    時間: 29-11-2009 00:11

引用:
原帖由 p7009212 於 29-11-2009 00:07 發表
講玩經典現代正槍 只可玩COD4:MW
想試新槍 then COD6:MW2
永遠愛著M16A2 同M16A4
點解無G36
作者: SCAR.....    時間: 29-11-2009 11:28

ACR好似用左G36既模組
作者: crazy_herman    時間: 29-11-2009 12:20

引用:
原帖由 sunny2014 於 29-11-2009 00:11 發表

點解無G36
話時話我當初仲諗住MW2既G36系列會更多
點知消失埋
作者: Gabriel2342    時間: 29-11-2009 21:13

mw2集都係冇auto  現實A4都係得burst fire姐.

唔好睇少佢, 其實burst fire用耐啲會發現好多優點:
1. 逼你每扣一次trigger都要描準啲target
2. burst fire令槍更加穩定.
3. 習慣扣多幾次雞就發現好好用, rof好高.
3. 而且m16中長距離仲保持到威力 , +acog仲可以當marksman rifle!!

近距離就真係比auto輸好多, 所以我一定唔會配Red Dot Sight 但係中∼長距離真係無得頂!!
M16A4真係可以直頭當Sniperrifle用, 不過唔同既就係sniper rifle可以打得遠好多.

作者: 飛哥仔    時間: 29-11-2009 21:50

引用:
原帖由 surefire0828 於 29-11-2009 21:13 發表
近距離就真係比auto輸好多, 所以我一定唔會配Red Dot Sight 但係中∼長距離真係無得頂!!
M16A4真係可以直頭當Sniperrifle用, 不過唔同既就係sniper rifle可以打得遠好多.
其實BURST FIRE已經可以補反遠距離攻擊力無SNIPER RIFLE咁高既問題

問題係, 中近距離既交戰, 第一HIT好關鍵......
作者: crazy_herman    時間: 29-11-2009 23:30

引用:
原帖由 surefire0828 於 29-11-2009 21:13 發表
mw2集都係冇auto  現實A4都係得burst fire姐.

唔好睇少佢, 其實burst fire用耐啲會發現好多優點:
1. 逼你每扣一次trigger都要描準啲target
2. burst fire令槍更加穩定.
3. 習慣扣多幾次雞就發現好 ...
Of Their Own Accord果關我汁M16黎冇乜用
入左間屋又汁番自己油把M4

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0