標題: 唔知大家有無買女朋友2號 [打印本頁]

作者: p0213038    時間: 21-12-2009 22:50     標題: 唔知大家有無買女朋友2號

唔知大家有無買女朋友2號
有d c兄就話g10分分鍾好過女朋友2號
唔知大家覺得女朋友2號值唔值禁貴
作者: mike-mike    時間: 22-12-2009 03:17

sorry師兄, [女朋友2號]即係邊部??
GF2?? 出咗喇咩? 定你想講G11 >> 1+1=2??

作者: ATM    時間: 22-12-2009 09:24

you mean EP-2?
作者: xhirt    時間: 22-12-2009 09:34

what is 女朋友2號 ? Mary ?
作者: Pvt.King    時間: 22-12-2009 09:50

引用:
原帖由 ATM 於 22-12-2009 09:24 發表
you mean EP-2?
G10唔會好得過EP2下嘛...  我都估佢係講g11
作者: CrazyBoy    時間: 22-12-2009 13:51

仲以為出GF2....
作者: pik825    時間: 22-12-2009 14:46

引用:
原帖由 p0213038 於 21-12-2009 22:50 發表
唔知大家有無買女朋友2號
有d c兄就話g10分分鍾好過女朋友2號
唔知大家覺得女朋友2號值唔值禁貴
GF1 OR EP2???
作者: kitida    時間: 22-12-2009 15:53

咁快有GF-2???唔係咁咁狗啊MA~我買左部EP1唔夠一排就出EP-2~都已經唔係咁開心架喇~!!!
作者: p0213038    時間: 22-12-2009 17:22

出完gf1之後果幾個月就出左gf2啦
e+ d gf1比人掟晒出街,二手野都唔洗5千
作者: mike-mike    時間: 22-12-2009 19:24

引用:
原帖由 p0213038 於 22-12-2009 17:22 發表
出完gf1之後果幾個月就出左gf2啦
e+ d gf1比人掟晒出街,二手野都唔洗5千
師兄, 你問得人[有無買女朋友2號], 即係話出面有得賣...
咁即係邊部, 如果你問人有冇買到一部你估計幾個月後會出的機, 我真係唔知你想要咩答案, sorry for my 認真.

定係師兄已經見到GF2的真身? 咁犀利, 師兄屋企有叮噹??

作者: 亞龍    時間: 22-12-2009 21:20

雖然我覺得咁樣回 post 好無禮.....但我真係要講一句........都唔知樓主開個Topic黎講o物Q.....
作者: Pvt.King    時間: 22-12-2009 21:51

有冇師兄同我一樣身處係2009年12月22日呢個時空, 係咪我有問題, 誤闖左一個唔屬於呢個時空既Forum
作者: ZaMaR    時間: 22-12-2009 22:39

我覺得原po講緊既係EP1同EP2....
作者: mike-mike    時間: 22-12-2009 23:25

引用:
原帖由 Pvt.King 於 22-12-2009 21:51 發表
有冇師兄同我一樣身處係2009年12月22日呢個時空, 係咪我有問題, 誤闖左一個唔屬於呢個時空既Forum
我都係呢個時空的~ 係我呢個時空, 係冇一部相機的花名叫女朋友2號....
作者: learngod86    時間: 23-12-2009 00:08

may be he have lot of girl friend so need to build up a code name system.....GF1 GF2 GF3 bababa....
作者: louisli    時間: 23-12-2009 14:36

好過?
G10有得換鏡?
作者: mike-mike    時間: 23-12-2009 21:26

引用:
原帖由 louisli 於 23-12-2009 14:36 發表
好過?
G10有得換鏡?
視乎用途, 我認為相機的spec好難會有絕對的好壞之分.

唔換得鏡即係冇咁易入麈, 即係唔駛成日心思思買鏡頭, sensor細即係景深夠長, 影景, 影product唔駛下下就著, 收光圈又盛, 而通常唔換得鏡頭, 又sensor細的機, 點都係輕一截, 方便帶出街.

gf1或ep1/2都好, 加埋支鏡都係重過g10/g11, 好處自然係有, 但唔再講了.
作者: louisli    時間: 23-12-2009 21:41

引用:
原帖由 mike-mike 於 23-12-2009 21:26 發表

視乎用途, 我認為相機的spec好難會有絕對的好壞之分.

唔換得鏡即係冇咁易入麈, 即係唔駛成日心思思買鏡頭, sensor細即係景深夠長, 影景, 影product唔駛下下就著, 收光圈又盛, 而通常唔換得鏡頭, 又sensor細的 ...
所以就係唔明點解果個人會拿埋一齊講囉
作者: mike-mike    時間: 23-12-2009 22:43

引用:
原帖由 louisli 於 23-12-2009 21:41 發表

所以就係唔明點解果個人會拿埋一齊講囉
我唔敢話一,定 但作為其中一個可能性, 就係當事人對呢d野的了解唔夠全面lor, 起碼我以前連單反係乜都唔知的時候係會咁樣諗.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0