標題: 請問我未買裝打wargame,請大師兄指教 [打印本頁]

作者: carltam    時間: 10-1-2010 23:31     標題: 請問我未買裝打wargame,請大師兄指教

一開好買咩好?
我想買個好似背心咁既野,有d袋裝彈匣bb彈果d
之後買把主槍就上去殺lo

咁大師兄可唔可以介紹d平少少又好玩既槍和果d好似背心咁既野
我想著平日3(都好灰好綠d色)加件背心咁既野裝彈

咁o唔ok嫁?
回新手加無咩錢
請c hing解答
金弓好唔好嫁?有無人幫幫手
唔該 x 99...
作者: alvin155    時間: 11-1-2010 00:47

星期曰D大ching去晒打game,等我比D意見你啦,你想買嗰件可能係Vest-戰術背心,如果你D衫褲係卡其色為主(其實冇乜所謂)咪扮PMC look law,最最最最緊要有眼部保護,風鏡面罩......總之要護眼,同埋最好買對boots,行山路爛路一日都幾甘嫁,其他護乜護物就睇$能力啦,槍就平又好玩(我個人係=多花臣咁解),國貨M4啦,唔好問我乜牌好呀,用得國貨,每隻牌子都有一D缺點,打壞先算啦,有槍有裝傋咪去殺呀...............,殺得幾次,問多幾次,低B都變博士,understand
作者: coke    時間: 11-1-2010 00:57

引用:
原帖由 carltam 於 10-1-2010 23:31 發表
一開好買咩好?

咁o唔o ...
自己去廣華街行返轉 D vest同街都係 BDU果D 平有平打 平有平打貴有貴打 槍新手就建議你買CA sportline, 有保養之餘平過國狗
作者: 蕉皮    時間: 11-1-2010 01:03

先去打一次租裝既,真係真係真係鍾意啦就.........................存錢啦
作者: carltam    時間: 11-1-2010 14:24

我都知CA 有無網睇?我係名槍同統工個網找唔到呢個牌子
作者: open    時間: 11-1-2010 15:04

引用:
原帖由 carltam 於 11-1-2010 14:24 發表
我都知CA 有無網睇?我係名槍同統工個網找唔到呢個牌子
http://www.classicarmy.com/
作者: 資源回收筒=人=    時間: 11-1-2010 15:20

引用:
原帖由 carltam 於 10-1-2010 23:31 發表
一開好買咩好?

咁o唔o ...
衫褲信和
VEST 先達都OK夠用

諗清楚自己有D咩需要先去買
唔好見人有你又有就唔會洗好多錢
作者: carltam    時間: 11-1-2010 15:25

唔該各ching,我要多多學下野先買
作者: carltam    時間: 11-1-2010 15:25

但想問點解CA個網無價錢??
我係統工找返claaicarmy,嘩,貴過tokyo marui

作者: carltam    時間: 13-1-2010 17:26

唔該ching
作者: Eddiem249    時間: 13-1-2010 21:09

引用:
原帖由 carltam 於 11-1-2010 15:25 發表
但想問點解CA個網無價錢??
我係統工找返claaicarmy,嘩,貴過tokyo marui
CA多數有金屬槍身,marui除了次世代系列外,大部份都係膠身。
作者: CHIUYIN    時間: 18-1-2010 13:55

打game勿貪平 到時你就後悔
作者: tinyau1134    時間: 19-1-2010 18:06

引用:
原帖由 CHIUYIN 於 18-1-2010 13:55 發表
打game勿貪平 到時你就後悔
正所謂平有平打,貴有貴打
wargame 呢家野...真係一分錢一分貨
作者: odaan    時間: 19-1-2010 20:59

引用:
一開好買咩好?

咁o唔ok嫁?
回新手加無咩錢
請c hing解答
金弓好唔好嫁?有無人幫幫手
唔該 x 99...
我地初初玩 , 一枝槍 , 一個面罩就去
彈夾插褲袋

玩槍 , 最緊要先搞到枝槍
去到壞槍就即係 "坐一日" , 比你買件衫裝夾又有乜用呢 ??
落場 , 槍行先 , 到你有番些少經驗 , 你買裝備既決定未必同你而家諗既一樣

玩住學 , 唔洗一次過買晒 , 你去一轉廣華街睇左先 , 諗下先唔洗急 , 廣華街唔會聽日就陸沉既 , 有排你去
想玩 , 去行一轉揀左款 , 返黎講下邊款鐘意 , 先再問下邊隻牌子 , 有乜問題

越急買 , 越會洗左冤枉錢

作者: Eddiem249    時間: 19-1-2010 22:05

引用:
原帖由 tinyau1134 於 19-1-2010 18:06 發表

正所謂平有平打,貴有貴打
wargame 呢家野...真係一分錢一分貨
大部份平野都唔耐用,好似國產啲peq15,只可以用甩皮甩骨來形容,買個vfc就好好多。

作者: snakeronnie    時間: 25-1-2010 15:48

小弟認為如果是新手的話金弓會是個好選擇...(雖然比人收檔了 )
買槍之餘記得買埋槍袋!(比人當劫匪就唔好啦)
服裝上基本上只要vest(戰術背心)同衣服顏色統一或近似即可...小弟穿的是數碼迷彩  
但最重要的都是安全措施(如果怕痛的話可帶mask) ...小弟帶的是風鏡

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0