標題: 請問國產波箱 [打印本頁]

作者: onibara    時間: 14-1-2010 23:52     標題: 請問國產波箱

小弟有興趣砌一枝m4,
可是budget有限, 希望只是用國產零件...
那麼, 請問師兄們,

小弟想要比較快頻, 大約1.2j的setup...
謝謝!

作者: Hkpolice-Psu    時間: 15-1-2010 16:39

引用:
原帖由 onibara 於 14-1-2010 23:52 發表
小弟有興趣砌一枝m4,
可是budget有限, 希望只是用國產零件...
那麼, 請問師兄們,

買總成波箱好, 還是用不同廠家的零件砌好?
如果是買總成好, 請問哪一個廠家的波箱比較好?
如果是砌一個波箱的話, 零 ...
國產貨一般都係20ROF左右...(11.1V)

一係用快齒加恆星摩打吧...波箱來來去去唔係DBOY就金弓, 有人話金弓好, 但係我個人就覺得DBOY唔錯, 不過真係撞手神...

始終國貨, 都係咁上下...
作者: McDull    時間: 15-1-2010 17:35

BUDGET有限。。。。。

其實國產既波箱總成都要成250蚊。

我自己買料執個都係3XX。

你覺得爭幾遠先。
作者: onibara    時間: 15-1-2010 18:33

引用:
原帖由 McDull 於 15-1-2010 17:35 發表
BUDGET有限。。。。。

其實國產既波箱總成都要成250蚊。

我自己買料執個都係3XX。

你覺得爭幾遠先。
請問師兄介不介意send師兄的parts list給小弟看看呢? 謝謝!
引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 15-1-2010 16:39 發表
國產貨一般都係20ROF左右...(11.1V)

一係用快齒加恆星摩打吧...波箱來來去去唔係DBOY就金弓, 有人話金弓好, 但係我個人就覺得DBOY唔錯, 不過真係撞手神...

始終國貨, 都係咁上下...
所以小弟才會想, 買料砌會不會好一點...
anyways, 謝謝師兄的回答!

作者: kennard    時間: 15-1-2010 18:38

小弟都係用開大陸野
波箱係dboy
一個現成ge都係300下
換條橙天梯or vs天梯 都係60下
彈弓換埋100下
set齒同介子
要快ge就買隻ae1000+ 200
用11.1v鋰電
唔計電錢淨波箱+摩打大約都係660蚊
我都係咁改 28rof~  夠哂玩
作者: McDull    時間: 15-1-2010 20:02

引用:
原帖由 onibara 於 15-1-2010 18:33 發表

請問師兄介不介意send師兄的parts list給小弟看看呢? 謝謝!

所以小弟才會想, 買料砌會不會好一點...
anyways, 謝謝師兄的回答!
自己去執啦,每個人用既PARTS都唔同,我係大陸買既價錢同你地係HK買又唔同
作者: onibara    時間: 15-1-2010 20:10

引用:
原帖由 McDull 於 15-1-2010 20:02 發表

自己去執啦,每個人用既PARTS都唔同,我係大陸買既價錢同你地係HK買又唔同
okay, 唔該哂師兄!
但是, 請願諒小弟問題多多...
請問各位師兄覺得 元素 的parts怎樣? 還是國產的產品只有金弓和dboys比較好?
謝謝!

作者: McDull    時間: 15-1-2010 21:00

引用:
原帖由 onibara 於 15-1-2010 20:10 發表

okay, 唔該哂師兄!
但是, 請願諒小弟問題多多...
請問各位師兄覺得 元素 的parts怎樣? 還是國產的產品只有金弓和dboys比較好?
謝謝!
唔緊要,FORUM嘛,梗係有問答先討論。
元素套齒其實好一般,有隻牌子叫VS,我用過幾好。
國產齒就近排有隻叫守護神,過得去啦。
其他件好難一句講晒,元素唔係唔好,不過好X多假野,要小心。
作者: hin_1213    時間: 15-1-2010 23:17

講真,元掃D野真係好差,如果唔係只係得佢出的話,一定唔好買!
作者: onibara    時間: 15-1-2010 23:25

引用:
原帖由 hin_1213 於 15-1-2010 23:17 發表
講真,元掃D野真係好差,如果唔係只係得佢出的話,一定唔好買!
oh my god!
多謝師兄提醒!
剛剛小弟上"軍隊血"網址想去去執什麼件才留意到原來小弟執了很多元素件!
好在未買...

謝謝!!

作者: d@2007    時間: 16-1-2010 23:27

成支買好d~ 自己買國產料都唔知砌唔砌得埋既~
作者: Ringo86    時間: 1-2-2010 16:29     標題: 師兄我就岩岩比玩

小弟都玩鎗好多年,不過岩岩入左枝國狗m4,諗住玩兩個波箱(兩個唔同力)(一個國貨一個馬記,set好晒啦,諗住打得,第一埸唔使帶兩個波箱啦,點知就出事啦,唔係個波箱有問,而係我放左個馬記波箱入去上到山先知嘔彈,成晚係咁嘔,打到冇隱都仲係咁諗,返到屋企都未知咩事,係咁整個hop-up都冇用,之後打開兩個波箱一睇,原來馬記個彈咀同國狗個個唔同長度,攪到個hop-up座同我彈咀唔夾..........

所以如果真係自己整.......真係要小心d.....一陣買錯野裝唔到就..............

ps:呢d都係小弟既分亨.........唔喜歡當我冇講過

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0