標題: 自知理虧 [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 19-1-2010 21:53     標題: 自知理虧

就咁既...
每次我有d古怪既感覺, 就會好賤格咁開佢個email睇
但唔知點解次次都會有"驚喜"

同左佢一齊2年啦. 俾我發現既都有幾次...
如果我係局外人, 我會叫人"分手"... 呢d事我覺得真係不能夠容忍
但明顯身為局內人的我, 係忍完一次又忍

好啦, 我又見到d野.............
當然又冷嘲熱諷咁講啦, 佢一定唔認, 仲話冇野好講添
但冇理由話"我睇左你email喎"
我承認咁做絕對係缺德, 但佢係知我有佢d password囉

點算好...............................

唉......................
作者: 天煞孤狼    時間: 19-1-2010 21:56

幫你唔到....睇人地私癮好缺德..係對另一半完全不信任...
你想分?
作者: 匿名    時間: 19-1-2010 22:05

如果不信任的話, 咁一齊黎的確冇乜意義
想分手? 係既話一早就分左, 第一次係發生o係我地一齊既第8個月...

我知冇人幫到我, 純粹想發洩下, 因為我從來都冇同人講過
作者: Hkpolice-Psu    時間: 19-1-2010 22:08

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-1-2010 22:05 發表
如果不信任的話, 咁一齊黎的確冇乜意義
想分手? 係既話一早就分左, 第一次係發生o係我地一齊既第8個月...

我知冇人幫到我, 純粹想發洩下, 因為我從來都冇同人講過
的確地呢個係答案
作者: 匿名    時間: 19-1-2010 22:11

我唔係樓主
噤你有咩打算先.....
想忍到幾時
不如坦白d開..."你既事我知道左嘞"問清楚佢想點好過啦
p.s好明顯師兄一向好錫(其實係縱容)女朋友要咩有咩果種.......
作者: 匿名    時間: 19-1-2010 22:33

之前果d佢應該知我知, 因為佢個朋友叫佢記得delete d msg/email (呢d咪係損友囉!!)
次次都好認真話冇下次, 但結果係一而再再而三咁發生
如果坦白講, 分分鐘冇得掹咖喎
忍, 忍左好耐... 忍到我唔再愛佢?
作者: 冥亞帝.劍    時間: 19-1-2010 22:38

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-1-2010 22:33 發表
之前果d佢應該知我知, 因為佢個朋友叫佢記得delete d msg/email (呢d咪係損友囉!!)
次次都好認真話冇下次, 但結果係一而再再而三咁發生
如果坦白講, 分分鐘冇得掹咖喎
忍, 忍左好耐... 忍到我唔再愛佢?
點解仲要忍!!點解仲要掹!!
一次不忠百次不用呀師兄
放手la

作者: 1233    時間: 19-1-2010 22:42

其實樓主自己都己經結果:咁一齊黎的確冇乜意義
而且忍...只會浪費時間
倒不如及早放開手呢?
作者: 匿名    時間: 19-1-2010 22:43

如果你係愛佢, 就算佢做錯幾多次你都係會原諒佢...
作者: 冥亞帝.劍    時間: 19-1-2010 22:46

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-1-2010 22:43 發表
有D野,唔應該同唔可以原諒架
作者: 匿名    時間: 19-1-2010 23:01

有d野, 成左"習慣", "原諒"就不存了...
作者: 衰人    時間: 19-1-2010 23:28

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-1-2010 22:43 發表
唔想講都要講
師兄坦白問一句....如果...我係講如果下
"你發現佢有作出一d不應該既行動"噤你係咪仲可以原諒佢先
好明白到師兄有幾"愛"你女朋友....
但係你要明白一樣野就係"愛"佢唔等於要接受同忍受佢所作出既任何行為
"愛"唔係只係忍嫁....亦唔係只係一方面既付出.....忍只係縱容佢
今次你唔同佢講...佢有下次..下下次...噤可以忍到噤時候
反轉諗如果係師兄你一次又一次噤係出面噤做...噤佢係咪會同你既諗法一樣會去忍
唔好天真啦....師兄唔係叫你同你女朋友講分手只係想你同佢講清楚佢唔可以再噤做同埋唔應該噤做...如果佢同你玩唔留手既話噤師兄你明白你係佢心中既地位啦
作者: louisli    時間: 20-1-2010 00:38

綠帽唔怕戴,最緊要除得快
作者: mujiadam    時間: 20-1-2010 02:33

我會認睇左佢E-MAIL,再同佢88
作者: Hkpolice-Psu    時間: 20-1-2010 11:03

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-1-2010 23:01 發表
有d野, 成左"習慣", "原諒"就不存了...
有d事, 可能係壞習慣, 但係傷害唔到對方, 原諒係可以變成習慣,
但係有d事, 好似呢件事咁, 佢呢一個壞習慣, 係會傷害你, 而佢唔會去改你唔會去叫佢改, 咁就變相係忍受, 何苦?
作者: deathmaster    時間: 20-1-2010 11:12

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-1-2010 21:53 發表
就咁既...
每次我有d古怪既感覺, 就會好賤格咁開佢個email睇
但唔知點解次次都會有"驚喜"

同左佢一齊2年啦. 俾我發現既都有幾次...
如果我係局外人, 我會叫人"分手"... 呢d事我覺得真係不能夠容忍
但明顯身為 ...
散哪, 偷睇人Email嗰位唔道德, 明知有人睇佢Email嗰位就照造唔Care. 仲一齊為乜? 咪因為啖氣同懶面對改變囉.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0