標題: About "VVE" MP5, M14 news [打印本頁]

作者: 大力金剛腿    時間: 22-1-2010 00:13     標題: About "VVE" MP5, M14 news

見咁多gbb嘅料出post, 我都爆吓料先.............
上星期小弟o係toys fair "vve" 個booth度吹左一陣, 據負責人講 :

1). mp5 將於4個月後完成, 重會係"open bolt"設計 (即類似wa system)......冇左條銅芯.......
2). m14會比mp5 更快見街, 同樣採用"open bolt"設計..........................
3). 已解決hopup問題 (測試過嘅紀錄係45m中汽水罐), 方法重好簡單, 不過小弟未有時間改嚟試

小弟所知嘅o係以上咁多, 大家有興趣嘅就拭目以待.................
報告完畢
作者: sam524    時間: 22-1-2010 00:15

gd...
唔洗銅芯震震la...
作者: Kane    時間: 22-1-2010 00:16

依樣野我聽左9年
重要臺灣某人講
又話mp5 上年有

你係咪聽著西裝果個o靚仔講?
作者: 大力金剛腿    時間: 22-1-2010 00:31     標題: 回覆 3# 的帖子

你係咪聽著西裝果個o靚仔講?---------------唔係,係另一個成熟d嘅男士
睇嚟ching你覺得我"令"左佢野
不過我都係採取觀望態度去睇姐

作者: Kane    時間: 22-1-2010 00:35

觀望態度都好既
話晒都乜乜美軍訓練槍wo
作者: 資源回收筒=人=    時間: 22-1-2010 01:32

引用:
原帖由 sam524 於 22-1-2010 00:15 發表
gd...
唔洗銅芯震震la...
變埋做碎彈槍
作者: 阿仁    時間: 22-1-2010 01:41

引用:
原帖由 大力金剛腿 於 22-1-2010 00:13 發表
見咁多gbb嘅料出post, 我都爆吓料先.............
上星期小弟o係toys fair "vve" 個booth度吹左一陣, 據負責人講 :

1). mp5 將於4個月後完成, 重會係"open bolt"設計 (即類似wa system)......冇左條銅芯.......
2). m14會比mp5 更快見街, 同樣採用"open bolt"設計..........................
3). 已解決hopup問題 (測試過嘅紀錄係45m中汽水罐), 方法重好簡單, 不過小弟未有時間改嚟試

小弟所知嘅o係以上咁多, 大家有興趣嘅就拭目以待.................
報告完畢
拍得住aeg?
作者: sailun412    時間: 22-1-2010 01:46

點解唔post去GBB專區?
作者: 大力金剛腿    時間: 22-1-2010 01:53     標題: 回覆 8# 的帖子

Ar......係wor, 咁有努版主
作者: 蛇    時間: 22-1-2010 02:03

有相有朋友. 無相就...
當然最好既證據係有片...
作者: seals    時間: 22-1-2010 02:18

天大喜訊!
作者: mkmonkey    時間: 22-1-2010 03:44

open bolt MP5 ...
作者: -l-    時間: 22-1-2010 09:32

引用:
原帖由 mkmonkey 於 22-1-2010 03:44 發表
open bolt MP5 ...
Just like Maruzen...x!!
作者: 小子M    時間: 22-1-2010 10:19

毒呀, 睇完片
http://www.youtube.com/watch?v=KJMJNIyD-Mo

真希望他們能出L1A1 GBB!
作者: denniscty    時間: 22-1-2010 11:01

引用:
原帖由 -l- 於 22-1-2010 09:32 發表

見到open bolt都已經覺得似曾相識熟口熟面
作者: rho837    時間: 22-1-2010 11:29

嘩! 越出越多款! 支支都買唔咪好掂.......支支都想用珍品! 珍槍鋼; 鋁造金身,配件連管! 重未計啲玩具料, PDI, KN, RATECH, Prowin夾, 槍盒.......等等! 計計吓成+雞野....玩升級部GTR都冇今貴! 放吓手先...
作者: PMX    時間: 22-1-2010 12:01

行銅膽其實係jac 個設計 , 依家mp5 就行open bolt , 咁好有機會係馬老聲個設計
作者: pigga    時間: 22-1-2010 14:12

引用:
原帖由 -l- 於 22-1-2010 09:32 發表

嗯嗯..
作者: -l-    時間: 22-1-2010 14:12

引用:
原帖由 PMX 於 22-1-2010 12:01 發表
行銅膽其實係jac 個設計 , 依家mp5 就行open bolt , 咁好有機會係馬老聲個設計
我就稜願要Close bolt銅膽mp5
作者: 紗夢    時間: 22-1-2010 14:59

其實樓主既"open bolt "意思係咪姐係 槍機全開(無銅膽) 呀?
理應唔會整到"開膛待擊"喎
作者: 大力金剛腿    時間: 22-1-2010 23:19     標題: 回覆 20# 的帖子

係, 冇左銅芯
我只係聽到佢話"用open bolt, 順應民意"咁意思
結構上就唔知啦, 呢層冇問到咁details
作者: Vindicator    時間: 23-1-2010 23:42

we無左銅芯用open bolt
唔通都係要向wa方向走
作者: Kane    時間: 23-1-2010 23:48

引用:
原帖由 大力金剛腿 於 22-1-2010 23:19 發表
係, 冇左銅芯
買M4/PDW 果D人咪坐晒艇?
作者: sam524    時間: 23-1-2010 23:51

引用:
原帖由 Kane 於 23-1-2010 23:48 發表

買M4/PDW 果D人咪坐晒艇?
坐左la...
不過好彩未買PDW...
作者: Kane    時間: 24-1-2010 02:26

引用:
原帖由 sam524 於 23-1-2010 23:51 發表

坐左la...
不過好彩未買PDW...

乜Q AWSS 系統唔係話好勁咩
又話攞晒專利又話美軍訓練用過
作者: Zeiss    時間: 24-1-2010 02:46

兩枝野都好毒呀
M14個後座力重好似幾大添
作者: 大力金剛腿    時間: 24-1-2010 02:55

莫非youtube條片個支就係we嘅??
作者: sam524    時間: 24-1-2010 03:54

引用:
原帖由 大力金剛腿 於 24-1-2010 02:55 發表
莫非youtube條片個支就係we嘅??
我覺得係...
如果真係改open bolt...
作者: hermanht    時間: 24-1-2010 07:05

引用:
原帖由 大力金剛腿 於 22-1-2010 23:19 發表
係, 冇左銅芯
"用open bolt, 順應民意"

同你講野果個哥哥仔都唔知自己up乜...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0