標題: Call of Duty Modern Warfare 2 問題... [打印本頁]

作者: PTW    時間: 22-1-2010 20:02     標題: Call of Duty Modern Warfare 2 問題...

我岩岩買左 (我知道好遲...)
唉... 點知好灰...
想上網同人打...
成鬼日打打下Cut Line...
搞到冇咩心機打...
我上網睇過... 用BB100既好多人都係咁...
佢地話玩番香港, 台灣, 中國果D冇咩問題...
我想知點睇??
仲有有冇D好既Server介紹下?!
謝謝咁多位
作者: 天煞孤狼    時間: 22-1-2010 20:59

無乜邊間係絕對可靠
以前用網上爬,又慢又勁斷線
而家用HKBN,好快,少斷線,但好似女人咁每個月總有幾日特別多斷線
作者: MG-42    時間: 23-1-2010 01:02

作者: m82a1m40a1    時間: 23-1-2010 01:16

因為之前有斷時間(1.75)老番連到正版,但只要正版連中左老番host ge ser(or老番連中正版)
成個ser d人就會彈,update左1.77之後未有問題住)
全部人一齊斷就一update steam or mw2就黎料
試過幾次
都試過steam維護全部彈,可能掃cheater

COD6 join ser睇彩數,但一般都會連番去亞洲SER(因為PING低)

作者: MG-42    時間: 23-1-2010 01:48

作者: m82a1m40a1    時間: 23-1-2010 03:14

引用:
原帖由 MG-42 於 23-1-2010 01:48 發表
而且呢排都多左好多打打下中途斷host, 打打下再連過host
同d 連線質數有時好差,得2-3格
作者: 飛哥仔    時間: 23-1-2010 07:48

引用:
原帖由 PTW 於 22-1-2010 20:02 發表
我岩岩買左 (我知道好遲...)
唉... 點知好灰...
想上網同人打...
成鬼日打打下Cut Line...
搞到冇咩心機打...
我上網睇過... 用BB100既好多人都係咁...
佢地話玩番香港, 台灣, 中國果D冇咩問題...
我 ...
我用BB100 , 好順喎

如果你講換HOST, 成日有架啦.
作者: crazy_herman    時間: 23-1-2010 12:07

e排真係load慢左
有時仲lag
作者: PTW    時間: 23-1-2010 14:42

我有個問題想問下咁多位師兄...
我想問D槍, 紅點, 榴彈砲果D點開嫁??
作者: m82a1m40a1    時間: 23-1-2010 14:50

係開左果支槍之後
用果支槍殺夠人數就會解
作者: PTW    時間: 23-1-2010 15:48

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 23-1-2010 14:50 發表
係開左果支槍之後
用果支槍殺夠人數就會解
謝解答~
係唔係用到榴彈砲就用唔到紅點嫁啦?
作者: m82a1m40a1    時間: 23-1-2010 15:57

有一個pack "Bling"(lv 21)
可能主武器裝2樣attachment

pro後主次武器都可以裝2樣attachment
作者: 飛哥仔    時間: 23-1-2010 17:20

引用:
原帖由 PTW 於 23-1-2010 15:48 發表

謝解答~
係唔係用到榴彈砲就用唔到紅點嫁啦?
如果用bling就可以裝多個add-on, 不過玩tube既話, 與其用bling, 不如用另一個可以補子彈既peak仲好.....
作者: vassilihk    時間: 23-1-2010 18:29

我諗用到bling 的多數係用LMG 先要咁做, 無Grip 的LMG 真係好難玩得好
作者: 飛哥仔    時間: 23-1-2010 20:02

引用:
原帖由 vassilihk 於 23-1-2010 18:29 發表
我諗用到bling 的多數係用LMG 先要咁做, 無Grip 的LMG 真係好難玩得好
個人覺得LMG有GRIP已經好夠殺(AUG-HBAR又準又猛) , BLING個人覺得係ASSULT RIFLE用多, 特別係3點發既槍 (好似M16 / FAMAS) 如果無TUBE或SHOTGUN ADD-ON係室內好難夠人打....

有時候我會玩M16+SLIENCER+ACOG , 再用PEAK搞到人地DETECT唔到, 係某D SNIPER場好好用.
作者: m82a1m40a1    時間: 23-1-2010 21:36

引用:
原帖由 飛哥仔 於 23-1-2010 17:20 發表

如果用bling就可以裝多個add-on, 不過玩tube既話, 與其用bling, 不如用另一個可以補子彈既peak仲好.....
玩tube我用one man army
作者: PTW    時間: 24-1-2010 18:29

我想問呢個有咩野用嫁? 謝~

圖片附件: 未命名.JPG (24-1-2010 18:29, 54.65 KB) / 該附件被下載次數 119

作者: m82a1m40a1    時間: 24-1-2010 19:06

KILLSTREAK,連續殺一定人數就可以有
上面就係連續殺7,8,11人就有harrier,emergency airdrop同ac130
死後重新計過
技術有限set番3,4,5(UAV,carepackage,missile) or 3,5,7(UAV,missile,harrier)
UAV幫到自己又幫到隊友, airdrop又有機會有d高kill streak先有ge野

有一定水平就5,7,9(missile,harrier,pavelow) or 5,7,11(missile,harrier,gunner)
基本上一打到missile就出到harrier,冇人打ge gunner一定冇得走

nuke就7,11,25(harrier,gunner,nuke)
e個大家都知就唔多講

打rush我set 3,4,7(uav,counter-uav,harrier)
平時 5,7,11

作者: 資源回收筒=人=    時間: 24-1-2010 21:04

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 24-1-2010 19:06 發表
KILLSTREAK,連續殺一定人數就可以有
上面就係連續殺7,8,11人就有harrier,emergency airdrop同ac130
死後重新計過
技術有限set番3,4,5(UAV,carepackage,missile) or 3,5,7(UAV,missile,harrier)
UAV幫到自己又幫到 ...
我9 11 25
作者: m82a1m40a1    時間: 24-1-2010 21:30

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 24-1-2010 21:04 發表

我9 11 25
e家d人打killstreak快過咩,harrier射唔到都炸2-3個........
d killstreak一入場就爆左

作者: 廢柴    時間: 24-1-2010 22:27

啱啱入完上網打, 超灰.................

用STEAM都算, MAP完全無得自己選, 之前SERVER都可以睇下打緊咩MAP先入去............
又唔穩定, 下下都連唔到,,,,,,,,,,,,,,

隻GAME既平衡又差左好多, 以前有NOOB TUBE, 依家變左NOOB KNIFE, 無限跑, 見住條友成場都0係度跑黎刀人...............

以前我都咒罵過COD4既RESPWAN成日轉, 搞到原本全部係自己友既身後變晒對面友, 結果今集佢相當成功地話俾我聽有D野係可以更差既..............

開始唔洗半分鍾, 已經有對面友0係我隔離, 同埋好神奇既係, 無論你點走, 總係有條友會0係你身後, 我發覺依家一入屋/上樓, 即刻轉身10次有8次都會有條友準備刀我...............成隻GAME根本無得停, 無晒所謂既SAFE POINT, 仲想學SNIPER咁I AM A STONE? 一定死夠9次都殺唔到人

地圖大左係好好, 不過就真係好高難度, 企一個位, 有成4-5個CAMP位可以射到你, 一得閒又要望下身後有冇人想刀你............

總之, 依家每玩一關都覺得係種負擔..................
作者: 廢柴    時間: 24-1-2010 22:33

引用:
原帖由 飛哥仔 於 23-1-2010 20:02 發表

個人覺得LMG有GRIP已經好夠殺(AUG-HBAR又準又猛) , BLING個人覺得係ASSULT RIFLE用多, 特別係3點發既槍 (好似M16 / FAMAS) 如果無TUBE或SHOTGUN ADD-ON係室內好難夠人打....

有時候我會玩M16+SLIENCER+ACOG , ...
點解用ACOG?
ACOG今集唔係已經變做大陸做既ACOG殼紅點鏡喇咩.............

原本以為係COMPACT ACOG, 望真D, 原來係無倍數........... (可能係1.5倍細得滯, 完全FEEL唔到喇.............)
作者: m82a1m40a1    時間: 24-1-2010 22:48

引用:
原帖由 廢柴 於 24-1-2010 22:33 發表

點解用ACOG?
ACOG今集唔係已經變做大陸做既ACOG殼紅點鏡喇咩.............

原本以為係COMPACT ACOG, 望真D, 原來係無倍數........... (可能係1.5倍細得滯, 完全FEEL唔到喇.............)
mw2 acog係有倍數ge
作者: 廢柴    時間: 24-1-2010 22:51

ok
我終於知道咩事了, 個鏡入面係無倍, 但一用佢瞄準就會成個畫面放大左..............

作者: 資源回收筒=人=    時間: 24-1-2010 23:41

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 24-1-2010 21:30 發表
e家d人打killstreak快過咩,harrier射唔到都炸2-3個........
d killstreak一入場就爆左
7飛機
9都係飛機
之後就11 /25
不過裝親25都開唔到
作者: m82a1m40a1    時間: 24-1-2010 23:52

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 24-1-2010 23:41 發表

7飛機
9都係飛機
之後就11 /25
不過裝親25都開唔到
到e家都係放過5個nuke only
放nuke好睇對家同map,有次我試過2-3分鐘內就拿左個nuke
作者: 飛哥仔    時間: 25-1-2010 00:29

引用:
原帖由 廢柴 於 24-1-2010 22:33 發表

點解用ACOG?

用acog唔止係可以zoom咁簡單, 他可以增加個range, 遠距離既威力勁好多..

至於你話無safe point只係有得跑, 你未見過有d 成team加入既人 , 2-3個係屋頂阿之類係咁殺人唔死得咩.... 另外我想問一下你SAFE POINT既定義係咩? 可以定點防守OR SNIPER?

有UAV同HEARTBEAT SENSOR基本上你既位置都會比人知, 除非你裝晒PEAK再加SLIENCER..
作者: MG-42    時間: 25-1-2010 01:00

作者: 資源回收筒=人=    時間: 25-1-2010 01:46

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 24-1-2010 23:52 發表

到e家都係放過5個nuke only
放nuke好睇對家同map,有次我試過2-3分鐘內就拿左個nuke
岩岩殺52 死...... 4次
作者: m82a1m40a1    時間: 25-1-2010 02:22

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 25-1-2010 01:46 發表

岩岩殺52 死...... 4次
最高記錄殺76死6
3次gunner
作者: 資源回收筒=人=    時間: 25-1-2010 05:09

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 25-1-2010 02:22 發表

最高記錄殺76死6
3次gunner
咁多我就唔得
PS3 殺唔到多人
作者: 廢柴    時間: 25-1-2010 11:00

引用:
原帖由 飛哥仔 於 25-1-2010 00:29 發表

用acog唔止係可以zoom咁簡單, 他可以增加個range, 遠距離既威力勁好多..

至於你話無safe point只係有得跑, 你未見過有d 成team加入既人 , 2-3個係屋頂阿之類係咁殺人唔死得咩.... 另外我想問一下你SAFE POINT ...
SAFE POINT,我既定義喇...........係可以俾你停0係度, 打下字, 換下彈夾, 叫下野黎咁, 依家基本上要停係同一個地方過一分鐘真係好難..............

屋頂之類CAMP人死唔去既, 真係未見過, 可能我未見過成TEAM入既人喇..........再加上, KILL CAM變左限制一定有後, 所有隱藏都變得無必要, 因為人地睇KILL CAM已經知你0係邊, 然後你就會發覺轉身開定支SHOTGUN, 10秒後開槍就差唔多架喇........所以依家SNIPER件野我覺得已經無晒必要...........以前就話有DSERVER係唔開KILL CAM既........

MW1時, 試過SNIPER加UAV JAM, 真係可以成場唔郁都無人搵到我, 而又可以殺到人, 今集......可以話係好事, 又可以話係唔好既............的確, 以前都有試過係咁比人CAMP死都唔知佢0係邊既情況

同埋, 好神奇地, 唔知係我黑, 定人地好眼利, 無UAV, 無HB SENSOR, 我無開過槍, 我個位又唔係一D會常用到既地方, 佢一樣可以過黎刀我, 睇番KILL CAM, 我幾乎肯定佢唔係咁啱見到, 而係有目的咁專登走過黎刀我, 我睇住個KILL CAM, 如果唔係有個"YOU"既標示, 我都唔知我0係邊...........係咪有方法可以較到個MON望人清楚D既呢.............?

作者: m82a1m40a1    時間: 25-1-2010 15:35

引用:
原帖由 廢柴 於 25-1-2010 11:00 發表

SAFE POINT,我既定義喇...........係可以俾你停0係度, 打下字, 換下彈夾, 叫下野黎咁, 依家基本上要停係同一個地方過一分鐘真係好難..............

屋頂之類CAMP人死唔去既, 真係未見過, 可能我未見過成TEAM入既 ...
可能有wallhack,都可能係果個"唔係一D會常用到既地方"係一個常見ge camp位,有d player係專rush果d位
作者: azraelwing    時間: 25-1-2010 17:58

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 25-1-2010 15:35 發表

可能有wallhack,都可能係果個"唔係一D會常用到既地方"係一個常見ge camp位,有d player係專rush果d位
YO 我好耐冇黎啦XD 我最近玩MHF多..

對於佢既問題.CAMP位問題..
當一個人係同一個位經常比人CAMP(唔一定係哩場)一定會留意果D位..
或者你會唔會念過 殺你既人 之前係唔係有留意到你呢?
我個人就好中意扮見唔到 再去殺個CAMP仔.
同咪主要玩刀既人 因為佢地以經準備好用刀
同常態既人唔同
常態既人一般 見到人都會先念 槍?刀?  咁樣以經慢了..

同咪..當一個人 去到敵人陣地時會有兩個優勢
1:敵人很可以反應唔切 2:因為知道係敵人控制區域自己自然地更緊張反應更快

wallhack
我係見過唔少wallhack既人 但係真正用緊 同好勁既人唔多
其實有UAV既話以經可以同wallhack人 拉近唔小(完全唔夠打>唔多夠打XD)

基本上UVA掃2下 幾乎可以推斷到敵人既動向了

題外話:點解D人咁中意罵 連點.50架..用親都比人罵...
作者: m82a1m40a1    時間: 25-1-2010 18:42

引用:
原帖由 azraelwing 於 25-1-2010 17:58 發表

當一個人係同一個位經常比人CAMP(唔一定係哩場)一定會留意果D位..
我個人就好中意扮 ...
果招勁呀
嚇都嚇死
作者: 廢柴    時間: 25-1-2010 22:14

引用:
原帖由 azraelwing 於 25-1-2010 17:58 發表

我個人就好中意扮 ...
我寫得出唔係常用位, 就真係唔單止唔係常用, 直頭係無用............根本行入去到無用, 又去唔到D咩特別地方, 又射唔到任何人咁滯(除左打算走入去既人, 簡單D講就係一條射唔到人, 又好暗既, 又咁啱有D野遮下既巷仔.........邇常我入去就係打下字, 又或者係處理下其他野咁..........(依家又唔俾人做SPECTATOR, 做得耐就KICK..........)

都有試過比人殺過, 但係你FEEL到, 佢係行緊大路, 進行一個例行既危機檢查時先無意掃到我, 但係0個條友, 好明顯係有意識咁RUSH入黎, 因為一般人0係0個個位係唔會進行一個咁大角度既TURNING...........算, 我有COOL BLOOD, 可能係佢有HB SNESOR呢, 望下, 手槍同SUB MACHINE, 我即刻LEAVE LOBBY..........
作者: crazy_herman    時間: 25-1-2010 22:28

引用:
原帖由 廢柴 於 25-1-2010 11:00 發表

屋頂之類CAMP人死唔去既, 真係未見過, 可能我未見過成TEAM入既 ...
你冇silencer開槍人地雷達會搵到你
所以最好時不時轉位

慢慢升高級d就可以屈人嫁啦
作者: 廢柴    時間: 25-1-2010 23:10

引用:
原帖由 crazy_herman 於 25-1-2010 22:28 發表

你冇silencer開槍人地雷達會搵到你
所以最好時不時轉位

慢慢升高級d就可以屈人嫁啦
我依家基本上可以裝silencer既槍都裝晒

同埋, 我發覺原來玩得順, 唔代表你唔係LAG緊...........

同一個距離同一把槍, 同樣都係射一個打橫移動既人, 4格時CONNECTION時同佢互射, 我瞄住佢個身, 我會羸, 3格CONNECTION, 又係瞄住佢個身, 我死, 睇番KILL CAM, 直頭見到我係瞄住第二度射緊咁............

題外話, SNIPER跟SILENCER同THERMOL真係可以好屈, 可惜用左THERMAL好難見到人地個頭0係邊, 又唔用得STOP POWER(用左COLD BLOOD), 反而如果對面條友又係用COLD BLOOD, 可以爆到佢頭
作者: m82a1m40a1    時間: 26-1-2010 00:01

sniper silenced 左Headshot都唔死
50*1.5
要加Stopping power先可以oneshot kill
50*1.4*1.5

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0