標題: 小弟遇上購買槍械的問題了,請各位師兄指教 [打印本頁]

作者: 窮-Ominous夜風    時間: 28-1-2010 22:35     標題: 小弟遇上購買槍械的問題了,請各位師兄指教

小弟買了一枝CA 416($981) 但現在想將它改成金身 問題是全新的金身416是多少錢呢?

會不會買全新比改槍好呢? 最後是想請問改416的配件要到哪裡去買呢?

萬分感激!

P.S 請問416(長槍管)應唔應該打快頻,定係打準確度好呢?
作者: coke    時間: 28-1-2010 23:47

金身都講緊千幾二千.......仲要唔知fit唔fit...

其實.. 小心D打, 都可以打返一排
作者: Vindicator    時間: 29-1-2010 13:31

416(長槍管)應唔應該打快頻

引用WargameYAU 野戰友 的 microwavefood 師兄講
打快頻要注意既係天梯回唔回得切, 因為管愈長愈太機會掃齒, 因為粒彈未出管就有阻力, 天梯自然回得慢。
如果打到rof35, 用到350mm管長已經好盡, 再長只會增加掃齒既機會。
另外, 極度唔建議用精密管, 因為太密氣, 又會令天梯回得慢, 加上有jam彈既可能, 大大增加掃齒既機會。
而且打快頻根本就唔駛咁準, 散散地壓制力就更大。
以上的我都十分同意,但我用的管最長都只係260mm
作者: 窮-Ominous夜風    時間: 29-1-2010 22:16

多謝師兄指教!
作者: 118048    時間: 29-1-2010 23:10

你支SPORTLINE 改乜鬼金身,要改你買支CA 金身版好過啦

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0