標題: 電動氣槍 [打印本頁]

作者: 雙月    時間: 14-2-2010 20:51     標題: 電動氣槍

你地好, 係WAR GAME 新手,
迎來對WAR GAME 那種速度感產生濃厚的興趣.

我原本想玩SNIPER,
不過問過一D資料後, 發現大家都說SNIPER唔易玩, 同咪改槍需求比較大.

而+我想問問手槍有冇電動式? 有冇連發式?

手槍一般性能比起其他重槍低嗎?

射程和準成度都比教低嗎?

望大家指教, 分享意見.
作者: nishi    時間: 14-2-2010 21:02

手槍有電動既~有分兩隻, 一隻係ebb, 即electric blowback,開槍果時個slide會退去後面(不過感覺近乎係0), 呢隻就算啦, 10米射中著厚d都唔知有冇感覺...
另一款叫aep, 冇記錯有連射(g18c同m93r, 仲有d唔多算手槍既mp7之類...)

性能方面實有所不及, 最簡單既原因, 係因為改造潛質比較低, 而且有d配件佢冇(例如d幾千發既彈盒... )
射程應該都短d, 一來氣缸細出氣少, 二來槍管短(應該同準繩度都有關係...)

作者: Vindicator    時間: 14-2-2010 22:32

而+我想問問手槍有冇電動式? -----------有
有冇連發式?--------------有

手槍一般性能比起其他重槍低嗎?唔可以直接比較,因為這是兩回事

射程和準成度都比教低嗎?-----------可以,只要教hop-up就可以

希望可以幫到你
作者: ayaka    時間: 14-2-2010 23:34

電動手槍改裝潛力低....比較細力....改盡都係around 1j....彈少
aeg長槍(如m4, mp5, g36....) 多野改, 多彈, 新手比較岩用
作者: seamoncheng    時間: 15-2-2010 00:11

手槍都係玩gbb啦

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0