標題: bf2 [打印本頁]

作者: Royal_9413    時間: 24-4-2007 22:12     標題: bf2

http://bf2.ea.com.tw/

請問邊道有寫bf2的電腦系統需求?

THX
作者: fire23wong    時間: 24-4-2007 22:17

作業系統:
Windows XP(32位元)需管理員權限

中央處理器:
1.7Ghz 以上 Intel Celeron D/Pentium 4 或 AMD Athlon XP/Sempron

記憶體:
512MB 以上

光碟機:
8X 以上CD或DVD光碟機

硬碟空間:
2.3GB 以上剩餘空間

顯示卡:
DirectX 9.0c 相容顯示卡(見備註)

音效卡:
DirectX 9.0c 相容音效卡

顯示卡需具備 128MB 以上的記憶體,支援以下晶片組:
NVIDIA GeForce FX 5700 以上
ATI Radeon 8500 以上

多人連線每台電腦均須一組光碟;需使用寬頻(Cable、DSL、或更高速之連線速度)方可進行網際網路或區域網路連線(2至64人)
作者: Royal_9413    時間: 24-4-2007 22:25

唔該晒~
作者: NuWL    時間: 24-4-2007 23:39

512mb是最底要求......
我行1.5GRAM玩才是剛剛好
bf2這GAME食資源食很多的,不過就非常好玩
我們現在經常在步兵場撕殺,一個字:爽!!!
作者: Royal_9413    時間: 26-4-2007 23:15

我GeForce 7300   256mb喎
3600+  64雙核心CPU
1GB RAM

你地覺得OK嗎?
仲想玩埋R6 Vegas

THX
作者: Chavezdaniel    時間: 26-4-2007 23:19

okay ga la... i think you can at least play normal graphics (smooth) you may have a chance to set it to high
作者: AKD004    時間: 26-4-2007 23:39     標題: 回覆 #5 Royal_9413 的帖子

我覺得還是將RAM加至2GB會比較好
(除非閣下用的防毒、防火牆等常駐軟件極慳資源)
作者: Royal_9413    時間: 27-4-2007 21:55

咁出面買一條Kinggston DDR2 1GB 幾錢呢請問?
作者: MG-42    時間: 28-4-2007 00:04

作者: MF    時間: 28-4-2007 03:04

我最近玩過, 都仲有好多activer server同player
作者: azraelwing    時間: 28-4-2007 09:58

都唔少人玩..
起碼上親去都有10個左右PING 快既SERVER
EA 台灣,韓國,新加坡
個人覺得玩 EA 行頭果D 有補証D..
同咪.買 BF2 就夠  唔洗買資料片
因為好少 資料片SERVER
如果想用新槍 可以叫 有 特戰既朋友 幫你開你個AC玩一PO 你升級就可以解兩支槍同解新槍
作者: NuWL    時間: 28-4-2007 17:03

不過香港BF2玩家要搵個低ping場玩的確幾難
不過,你ping少於250都多場玩到的
作者: k_i_t    時間: 28-4-2007 18:11

引用:
原帖由 NuWL 於 24-4-2007 11:39 PM 發表
512mb是最底要求......
我行1.5GRAM玩才是剛剛好
bf2這GAME食資源食很多的,不過就非常好玩
我們現在經常在步兵場撕殺,一個字:爽!!!
師兄你部機行1.5GRAM都岩岩好-0-
作者: ZaMaR    時間: 29-4-2007 13:04

引用:
原帖由 azraelwing 於 28-4-2007 09:58 發表
都唔少人玩..
起碼上親去都有10個左右PING 快既SERVER
EA 台灣,韓國,新加坡
個人覺得玩 EA 行頭果D 有補証D..
同咪.買 BF2 就夠  唔洗買資料片
因為好少 資料片SERVER
如果想用新槍 可以叫 有 特戰既朋友 ...
唔明...我有玩特戰,但都係未拎到新槍...
作者: NuWL    時間: 29-4-2007 23:16

引用:
原帖由 ZaMaR 於 29-4-2007 13:04 發表

唔明...我有玩特戰,但都係未拎到新槍...
意思是玩完一場特戰後,用該帳號玩主程式,你升級後的解槍獎勵由一個變兩個
我現在差MP7未解,其他都解了
(PS:G36E真的非常好用,
作者: wilson(hkbt)    時間: 1-5-2007 19:08

d patch出極都有,搞到冇心機玩
作者: ZaMaR    時間: 1-5-2007 19:50

引用:
原帖由 NuWL 於 29-4-2007 23:16 發表

意思是玩完一場特戰後,用該帳號玩主程式,你升級後的解槍獎勵由一個變兩個
我現在差MP7未解,其他都解了
(PS:G36E真的非常好用,
升咩級先有解槍獎勵架??
作者: NuWL    時間: 2-5-2007 01:39

引用:
原帖由 ZaMaR 於 1-5-2007 19:50 發表

升咩級先有解槍獎勵架??
你要夠500分升到代理下士先可以解第一把槍。800分下士解第二把,如此類推
作者: MF    時間: 2-5-2007 10:05

www.bf2s.com

有詳細解釋, 仲有得睇自己stats, 話埋比你聽你要做d咩先囉到d章
作者: ZaMaR    時間: 2-5-2007 13:40

引用:
原帖由 MF 於 2-5-2007 10:05 發表
www.bf2s.com

有詳細解釋, 仲有得睇自己stats, 話埋比你聽你要做d咩先囉到d章
我PID係81825640
係BFHQ都睇到o既野...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0