標題: [others] 有冇場係凈玩GBB????? [打印本頁]

作者: samyiufk    時間: 6-3-2010 14:25     標題: 有冇場係凈玩GBB?????

有冇場係凈玩GBB?????
GBB打電槍5洗打=-="""
作者: lamwk00    時間: 6-3-2010 14:35

你可以去約戰區睇 post, 久唔久有師兄會搞 GBB Game, 到時你 join 佢地打就ok啦
作者: EF+LOK    時間: 6-3-2010 16:20

Gbb 打電鎗都可以win,最緊要敢走位打前,gbb 初速快過電。
作者: mujiadam    時間: 6-3-2010 16:47

引用:
原帖由 samyiufk 於 6-3-2010 14:25 發表
第一,你地成斑夠人既,唔理你打gbb...打mini都得
第二,手鎗都可以打win aeg...
作者: EF+LOK    時間: 6-3-2010 20:22

引用:
原帖由 mujiadam 於 6-3-2010 16:47 發表

good point
作者: Vindicator    時間: 6-3-2010 20:43

我唔同意,gbb個反應仲快過aeg,而且gbb玩彷真,無需要同aeg比較
作者: tinyau1134    時間: 6-3-2010 20:47

個人認為
gbb 同 aeg 係2樣野
根本唔可以比
作者: DENON    時間: 6-3-2010 21:13

引用:
原帖由 samyiufk 於 6-3-2010 14:25 發表
有!明天星期日 15:00-19:00 TKW
保証一枝AEG都無
保証可打連發
有興趣可自行到場或
係FACEBOOK搜尋GBB Gamer (Hong Kong)
作者: 118048    時間: 6-3-2010 21:52

GBB同AEG跟本係兩樣嘢黎,唔可以比
作者: hwwong    時間: 7-3-2010 01:11

我覺得係一種心病
其實子彈多同射頻較高唔等於GBB唔洗打
大家都係玩一槍死,一槍又係中,一堆子彈又係中,關係唔係真係咁大
二來用愈少既子彈打得愈多既人有一種成功感
三來個人認為開槍用多子彈即係同人講你係邊
同埋打wargame 一team人打得有tactics 用formation既話,用唔用AEG都唔係咁重要
當然大前題係開槍夠準

我唔係同AEG既人開戰(我都好怕d人認為打GBB就一定係勁人,至起碼我係廢呀 ),其實打AEG既人都可以/會save 子彈,唔亂射
相反打GBB既,如果要亂射都可以帶十個八個匣......
作者: hwwong    時間: 7-3-2010 01:13

引用:
原帖由 mujiadam 於 6-3-2010 16:47 發表

我絕對認同,就算打室外手鎗都可以打低aeg...
作者: DENON    時間: 7-3-2010 01:44

引用:
原帖由 hwwong 於 7-3-2010 01:11 發表
我覺得係一種心病
其實子彈多同射頻較高唔等於GBB唔洗打
大家都係玩一槍死,一槍又係中,一堆子彈又係中,關係唔係真係咁大
二來用愈少既子彈打得愈多既人有一種成功感
三來個人認為開槍用多子彈即係同人講你係邊 ...
不過有D人可能要開100槍先中一槍,而個99槍係用黎做火力壓制
又或者有D人開20槍就中一槍,而個19槍係用黎做火力壓制
99比19你明唔明個分別係邊

作者: Vindicator    時間: 7-3-2010 12:41

GBB真正做到一shoot一kill
作者: rho837    時間: 7-3-2010 13:15

GBBR vs GBBR OK OK OK

GBBR vs AEGR ??????? Unless players agree otherwise fight fight fight.

Sistema PTW vs Merui AEGR already talks so much unfair x&^$%$#&&*^(*(*&^ ?????? GBBR vs AEGR also same.

作者: hwwong    時間: 8-3-2010 11:32     標題: 回覆 12# 的帖子

我明火力壓制係咩一回事…我用GBB打火力壓制亦唔會去到99發咁多 但其實都keep到個對手係cover度唔出黎 如果有睇過USMC Rifle Manual既話,佢建議一個rifle man 打suppressive fire   一分鐘開15-20槍倒
作者: DENON    時間: 8-3-2010 12:11     標題: 回覆 15# 的帖子

一分鐘開19槍同一分鐘開99槍,邊個火力壓制有效D?
作者: DENON    時間: 8-3-2010 12:21

比多條片你睇,睇下你明唔明
http://www.youtube.com/watch?v=qjdP4pQFHoY
作者: ayaka    時間: 8-3-2010 13:05

引用:
原帖由 DENON 於 8-3-2010 12:11 發表
一分鐘開19槍同一分鐘開99槍,邊個火力壓制有效D?
人地高手的話...根本唔洗用火力壓制, 可以一槍執左你
人地高手的話...你有1000飛都係打佢唔中
作者: samyiufk    時間: 8-3-2010 17:04

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2010 13:05 發表

人地高手的話...根本唔洗用火力壓制, 可以一槍執左你
人地高手的話...你有1000飛都係打佢唔中
=-="""""""""
公欲善其事,必先利其器
高手5係人??
高手5洗火力壓制 ???
高手支槍5洗子彈=-=????
個人認為子彈多亦是一種戰術,子彈多是一種資源,看你是善用或是浪費
作者: ayaka    時間: 8-3-2010 17:16

引用:
原帖由 samyiufk 於 8-3-2010 17:04 發表

=-="""""""""
公欲善其事,必先利其器
高手5係人??
高手5洗火力壓制 ???
高手支槍5洗子彈=-=????
個人認為子彈多亦是一種戰術,子彈多是一種資源,看你是善用或是浪費
GBB就係少彈
少彈就應該"善用"...而唔係"唔用"
作者: gbbgamer    時間: 9-3-2010 11:56

Your point is fair or not fair
In real war there is no fair or not fair just depending on techniques, strategic, team work……
some time playing wargame/milsim is not about fair or not fair.  One way to look at it is to see how you can overcome and defeat your enemy with limited resources.   Playing with GBB or hand gun in a AEG game or just GBB game, you can build on techniques like: gun control, reloading, fire control, aiming.  Where as in AEG those techniques are not as important therefore people tend not to practice those skills.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0