標題: [認真] 暫時我放得低 , 如果各位師兄想點歌俾我既 , 講首歌名俾我啦嫁啦,thx [打印本頁]

作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 11:27     標題: 暫時我放得低 , 如果各位師兄想點歌俾我既 , 講首歌名俾我啦嫁啦,thx

多謝禁多位師兄指教 , 以後既日子 , 我要點過 , 要點對佢 , 對每個人都係

最緊要而家係會考 , 會考過後我先再諗/講果D野住

有位師兄講得好岩 , 而家唔努力 , 點保證幸福 ?

冇問題的 , 各位 , 放心給我去吧 ! 我要拿2個B , 拿MS為我準備的兩顆子彈 !!

作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 11:27

不留用了.......

作者: L    時間: 25-3-2010 11:43

作者: deathmaster    時間: 25-3-2010 11:46

我把M9叉Gas , 入左一發BB 彈 , 在自己手上打了一槍.

你攞把 M9 刺刀插一吓就話型姐... 至少都一雞八千啦...
作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 11:49

引用:
原帖由 於 25-3-2010 11:43 發表
SORRY..樓主..我明明已經好比心機睇左你兩個POST幾次..
但係我唔知道你中心表達D咩.....
我想同個女仔一齊番
作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 11:51

引用:
原帖由 deathmaster 於 25-3-2010 11:46 發表
我把M9叉Gas , 入左一發BB 彈 , 在自己手上打了一槍.

你攞把 M9 刺刀插一吓就話型姐... 至少都一雞八千啦...
我明 , 你可能覺得我好傻 , 錦做都唔會令個女仔感動 , 但我係要自己清醒 , 反思過錯

有人支持復合

但係復合就會有裂縫

個女仔有講過E樣野 , 我話無論條裂縫有幾大 , 幾深 , 我都會填得平一平 , 磨靚佢 , 上番最美觀既顏色

我唔會再做一個 失去左先識珍惜既人

機會係人地俾 , 不過要知道唔係一定有 , 要珍惜 , 唔可以白白浪費 !

作者: dkmaorusamuk    時間: 25-3-2010 11:53

理解Ching心痛~但真係唔好再做用槍打自殘哩D嘢啦....
同埋唔好太急進lor....咁樣只會令佢覺得你唔夠誠意改好自己嘅問題....
慢慢黎...都要俾佢D時間調整心態...先由朋友做起啦~
Good Luck!
作者: gtoray    時間: 25-3-2010 11:54

加油啊有希望的
作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 11:55

引用:
原帖由 dkmaorusamuk 於 25-3-2010 11:53 發表
理解Ching心痛~但真係唔好再做用槍打自殘哩D嘢啦....
同埋唔好太急進lor....咁樣只會令佢覺得你唔夠誠意改好自己嘅問題....
慢慢黎...都要俾佢D時間調整心態...先由朋友做起啦~
Good Luck!
冇錯 , 多謝你 , 我會俾心機
作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 11:56

引用:
原帖由 gtoray 於 25-3-2010 11:54 發表
加油啊有希望的
我都相信自己有能力的 !!
作者: theloggoo    時間: 25-3-2010 12:17

昨日之日不可留, 找出錯處, 只為未來不再犯, 不為現在求情作理由...

仲有, 唔好搞咁多"硬膠野", 你搞得越多, 個女仔越驚, 到時報警告你就無謂...
作者: kimkileo    時間: 25-3-2010 12:21

人地俾機會你就唔好太急進...唔係你就隨時願望落空
作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 12:24

引用:
原帖由 theloggoo 於 25-3-2010 12:17 發表
昨日之日不可留, 找出錯處, 只為未來不再犯, 不為現在求情作理由...

仲有, 唔好搞咁多"硬膠野", 你搞得越多, 個女仔越驚, 到時報警告你就無謂...
5... , 剛剛係MSn 同一個女仔傾 . 佢教識左我 , 我而家應該停落黎 , 為會考做好準備
作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 12:29

引用:
原帖由 kimkileo 於 25-3-2010 12:21 發表
人地俾機會你就唔好太急進...唔係你就隨時願望落空
明白 , 多謝禁多位師兄 !!
作者: L    時間: 25-3-2010 12:39

作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 12:47

引用:
原帖由 於 25-3-2010 12:39 發表
在世間...尋覓愛侶.....尋獲了..但求共聚....
有D野..急都急唔黎..或者有時...就沖住你而黎...
都係平常心好好面對啦....
多謝你 , 我而家唔會再係到亂諗野
食得落飯 , 訓到教 , 幾好~
作者: gd1893    時間: 25-3-2010 12:47

慢慢來啦~年青人!
當務之急係做好你既「正業」 - 讀好你既書,考好你既會考。
連自己既未來都未有保證的話,
你又點樣保證人地同你一齊會幸福?

不過請記住,你既改變,應該係為改善自己而變,而唔係為復合而變。

我相信人在做天在看,
你向好既改變,係適當既時候,個天會比你既Ms, Right見到既。
作者: mujiadam    時間: 25-3-2010 12:51

女死女還在...
作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 13:02

引用:
原帖由 gd1893 於 25-3-2010 12:47 發表
慢慢來啦~年青人!
當務之急係做好你既「正業」 - 讀好你既書,考好你既會考。
連自己既未來都未有保證的話,
你又點樣保證人地同你一齊會幸福?

不過請記住,你既改變,應該係為改善自己而變,而唔係為復合而變 ...
多謝你 !! 我既改變係為未來 , 唔係為短期 , 我要考好個會考 , 唔可以再後悔 !!

在愛情的經營中,順暢運轉的要素就是溝通、體諒、包容與自制(面臨誘惑有所自制)。
有許多人總是為「際遇」所迷惑與苦惱,意念不停、慾念不斷、爭逐不散,
而忘了培養經營感情的能力才是幸福的關鍵所以不要去追問到底誰才是我的Mr.Right,
而是要問說在眼前的伴侶關係中,我能努力到什麼程度、成長到什麼程度,
若沒有培養出經營幸福的能力,就算真的Mr.Right出現在你身邊,幸福依然會錯過的,而活在猶疑與遺憾當中

現實中用唔到老金 , 我既成長既經驗係要日積月累 , 唔會一下子想通~

作者: kimkileo    時間: 25-3-2010 13:11

引用:
原帖由 於 25-3-2010 12:39 發表
在世間...尋覓愛侶.....尋獲了..但求共聚....
有D野..急都急唔黎..或者有時...就沖住你而黎...
都係平常心好好面對啦....
"在世間...尋覓愛侶.....尋獲了..但求共聚"....呢首歌我鍾意.....
作者: 車厘子    時間: 25-3-2010 13:19

SORRY 樓主
我都睇唔明你有咩特別感.........
更加睇唔到你有咩決心..........
樓主......算吧啦.....

作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 13:44

引用:
原帖由 車厘子 於 25-3-2010 13:19 發表
SORRY 樓主
我都睇唔明你有咩特別感.........
更加睇唔到你有咩決心..........
樓主......算吧啦.....
我表達可能係差小小 , 唔好意思 , 我既決心有 , 唔只有 , 係大 , 係可能難D去實際表現出黎
作者: 車厘子    時間: 25-3-2010 13:50

引用:
原帖由 falken_1213 於 25-3-2010 13:44 發表

我表達可能係差小小 , 唔好意思 , 我既決心有 , 唔只有 , 係大 , 係可能難D去實際表現出黎
可能你文章表達唔到.....
作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 13:54

引用:
原帖由 車厘子 於 25-3-2010 13:50 發表

可能你文章表達唔到.....
唉...中文水平...
作者: 車厘子    時間: 25-3-2010 13:57

引用:
原帖由 falken_1213 於 25-3-2010 13:54 發表

唉...中文水平...
唔關事....O既
只係你打呢篇野O既時候係唔開心
而唔係有決心
作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 17:23

引用:
原帖由 車厘子 於 25-3-2010 13:57 發表

唔關事....O既
只係你打呢篇野O既時候係唔開心
而唔係有決心
可能我講就講得到 , 就未可以做得到啦 , 我要再諗諗佢 , 之後再打上黎...
anyway , thx
作者: Andy    時間: 25-3-2010 17:44

我蠢,
係睇唔到明
同埋睇唔出有咩深層意義,意境

作者: seamoncheng    時間: 25-3-2010 19:24

小弟才疏學淺....睇唔出你想表達既決心
作者: falken_1213    時間: 25-3-2010 19:49

引用:
原帖由 Andy 於 25-3-2010 17:44 發表
我蠢,
係睇唔到明
同埋睇唔出有咩深層意義,意境
唔係...係我衰 , 係我唔好 , 我表達唔清楚 , 令關心我既人都幫唔到我

不過剛剛有個"天使"幫左我好多 , 佢教識我好多野 , 我信任佢 , 我而家心情好左好多 , 多謝各位 !!

作者: 118048    時間: 25-3-2010 21:17

師兄,你根本唔知愛情為何物.
睇咗咁耐,你都只係想擁有佢,講完
作者: miruku    時間: 25-3-2010 21:56

樓主, 題外話唔好介意
你頭像張相唔係太好意頭
作者: 蕉皮    時間: 25-3-2010 22:12

你打過佢?
作者: crazy_herman    時間: 25-3-2010 22:18

樓主我諗..
依篇野你俾個女仔睇仲有意義
作者: 車厘子    時間: 25-3-2010 22:32

引用:
原帖由 crazy_herman 於 25-3-2010 22:18 發表
樓主我諗..
依篇野你俾個女仔睇仲有意義
放心依篇野打比個女仔睇係唔會有用的
作者: ~~方~~    時間: 25-3-2010 22:47

引用:
原帖由 deathmaster 於 25-3-2010 11:46 發表

你好直接lo,我想講,不過又中point

令我諗番想當年,我都用usp打左自己隻手一槍

-----------------------------------------------------------------
to 樓主...

雖然我未拍過拖,可能唔係好了解你既心情...

不過,凡事要睇開d...人生就係咁,唔係事事都順利...

有d人天生就傷殘,有d人一出世就有遺傳病....

試諗下,你係咪已經算係好幸福,

相比起果d人...

正如頭先講,人生未必事事都一舨風順...

有喜有悲先算人生ma...

受到挫折,就要學點樣面對...係邊度跌低,就應該係邊度起身...

即使天生殘疾既人,佢地都冇放棄自己生存既機會,佢地都認為自己可以貢獻到社會....

所以,我好想信,以樓主既eq,實會爬得番起身

get up!!!
作者: Vindicator    時間: 25-3-2010 23:10

送首歌比樓主(唔知樓主岩唔岩聽)
www.youtube.com/watch?v=XQ_LyLZG4jg

We Could Be in Love
Lea:
Be still my heart
Lately its mind is on it's own
It would go far and wide
Just to be near you

Brad:
Even the stars
Shine a bit bright i've noticed
When you're close to me

Lea:
Still it remains a mystery

Chorus (both):
Anyone who seen us
Knows what's going on between us
It doesn't take a genius
To read between the lines brad: ohh
And it's not just wishful thinking
Or only me who's dreaming
I know what these are symptoms of
We could be in love

Lea:
I ask myself why
I sleep like a baby through the night
Maybe it helps to know
You'll be there tomorrow

Brad/Lea:
Don't open my eyes ohhh
I'll wake from the spell i'm under
Makes me wonder how tell me how
I could live without you now

Both:
And what about the laughter
The happy ever after
Like voices of sweet angels
Calling out our names
And it's not just wishful thinking
Or only me who's dreaming
I know what these are symptoms of

Brad:
All my life
I have dreamed of this
But i could not see your face

Lea:
Don't ask why to such distant stars
Can fall right into place

(repeat chorus)

Both:
Oh, it doesn't take a genius
To know what these are symptoms of
We could be lea: ohh
We could be, we could be in love

Brad:
Could be in

Both:
作者: 甜甜    時間: 25-3-2010 23:27

失去左就會珍惜以往既日子
希望你日後會珍惜你所愛既人
作者: deathmaster    時間: 26-3-2010 09:22

開口中~

精神病漢自斬手指
(明報)2010年3月26日 星期五 05:10

【明報專訊】青衣發生斬手指自殘事件。26歲青年程×祖昨午2時許在長康村康豐樓寓所持刀狠狠向自己的左手斬下,中指及無名指斬斷甩脫,登時血如泉湧,他難耐痛楚自行報警求救。救護員到場後替他止血包紮,並檢走兩隻斷指一併送院,讓醫護人員研究能否駁回。警方指程有精神病,未知其自殘動機,事件無可疑,列作「有人意外受傷」處理。
作者: falken_1213    時間: 26-3-2010 09:30

引用:
原帖由 deathmaster 於 26-3-2010 09:22 發表
開口中~

精神病漢自斬手指
(明報)2010年3月26日 星期五 05:10

【明報專訊】青衣發生斬手指自殘事件。26歲青年程×祖昨午2時許在長康村康豐樓寓所持刀狠狠向自己的左手斬下,中指及無名指斬斷甩脫,登時血如泉 ...
唔係我黎 -_-"
作者: falken_1213    時間: 26-3-2010 09:49

好啦各位 , 經過連日來既失落 , 唔開心 ,

不過有一位"天使" , 令我企番起身 , 甚至係一個新既我出現 ,

佢同我講過既野 , 大致上 , 都係要我唔好迫得個女仔禁緊 , 要俾空間佢

佢分析到個女仔俾我更傷心 , 係我自己唔知 , 佢唔表露出黎 , 佢俾我更堅強

佢之前send俾我一首名"倔強"的歌 , 我唔知點解 , 原來佢話我 固執 , 任性

而家我聽緊既歌係 Fly Freedom , 冇人唱 , 但係代表我係趺倒既地方起番身 , 甚至起飛 , 你聽完都可能唔明 , 我明就得 , 我做到就得
http://www.youtube.com/watch?v=Omg517jo3GE
我頭像轉左啦 , 可能太黑睇唔清 , 係我拖住個女仔既影黎 , 我深信 , 我同佢終有一日可以影多幅同樣既 , 可以更多更多

下星期佢得閒 , 我會約佢出黎 , 不過唔會講果D野住 , 我唔想影響會考既心情 , 雙方都係

***********************************************************************************

頭先係夢中 , 我諗番以前去佢屋企 , 心驚驚 , 怕佢屋企人突然番黎

雖然係偷偷摸摸錦 , 試過佢呀媽突然番黎 , 我哩埋一邊 , 有機會就沖去大門 , 鞋都著唔切 , 但係我開心 , 好想番番以前既日子

我好想好似以前行半個鐘去接佢放學 , 一齊去軍軍軍 , 係入面佢整頭髮 , 我問野 , 係街道唔敢拖手 , 怕俾同校見到 , 冇人又拖番...好多好多美好既回憶

但係我唔想好似以前錦覺得佢唔重要 , 傾電話呼呼蜆蜆 , 甚至為左另一個女仔想放棄佢 , 我錯 , 我認罪 , 我以後唔只要珍惜佢 , 要俾到佢幸福

唔好話我禁快諗結婚禁長遠 , 感情E樣野唔係冇完一個又一個先可以令自己成長的 , 人同人係要互相包容 , 接納

唔應該為小小事而分手 , 有人同我講 , "E次小小事黎ja , 洗唔洗鬧分手呀 ?" 我答佢 唔係 , 係我騙佢太多野 , 一直對佢唔好

重今以後 , 我好改過自身 , 唔會再令佢失望 , 唔會令其他人失望 , 唔會令自己再遺憾

我唔要佢只係欣賞我外表 , 我要佢欣賞我既內在美 , 我要欣賞佢既優點 , 接受佢既缺點

作者: falken_1213    時間: 26-3-2010 10:27

引用:

一雞八千 係咪解 口講無用 , 要改變我自己唔可以得個講字 ?
作者: deathmaster    時間: 26-3-2010 10:55

引用:
原帖由 falken_1213 於 26-3-2010 10:27 發表

一雞八千 係咪解 口講無用 , 要改變我自己唔可以得個講字 ?
No, it's a legendary AEG. Which could fire 8000 rds in a row~

God of all AEG~

作者: falken_1213    時間: 26-3-2010 11:21

引用:
原帖由 deathmaster 於 26-3-2010 10:55 發表

No, it's a legendary AEG. Which could fire 8000 rds in a row~

God of all AEG~
yes , I know what happen , but I want to know that why he tell me this...
作者: ?老虎仔?    時間: 26-3-2010 12:09

105日...4個月都無.....
算吧啦! 識左半年都無! 好似感情好深厚咁!
作者: falken_1213    時間: 26-3-2010 12:23

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 26-3-2010 12:09 發表
105日...4個月都無.....
算吧啦! 識左半年都無! 好似感情好深厚咁!
感情E家野 , 唔係話識得耐先好 , 好多野講緣份 , 識左 17日 , 可以好深感情 , 冇得扮出黎 , 我好清楚自己
作者: L    時間: 26-3-2010 12:28

作者: falken_1213    時間: 26-3-2010 12:30

引用:
原帖由 Vindicator 於 25-3-2010 23:10 發表
送首歌比樓主(唔知樓主岩唔岩聽)
www.youtube.com/watch?v=XQ_LyLZG4jg

We Could Be in Love
Lea:
Be still my heart
Lately its mind is on it's own
It would go far and wide
Just to be near you

...
聽完...除左覺得我同佢係可以"再次"In love 之外 , 冇其他特別感覺 , 可以講講你俾我聽係想表達D咩嗎 ?
作者: watkai    時間: 26-3-2010 14:42

岩呀考好個會考佢,考好佢或者仲有機會,相信係會有回報既,加油
作者: watergap69    時間: 26-3-2010 14:43

天下之大,總有人會賞識你嘅。女人嘅野,咪就佢咁多添。
有心嘅就兩個人一條心地去發展,無心就搵過第個罷啦,咪浪廢大家時間。
現在先要比心機讀書才可以有一條好d嘅路行吓,將來嘅事,邊個知吖。
作者: deathmaster    時間: 26-3-2010 16:39

情來自有方 只要仍祈望 天邊海角互不相干也戀上
情來自有方 繼續向最好的衷心去想 卻冥記情最虛妄
情來自有方 當愛還渴望 不必刻意夜深的闖強奔放
情來自有方 你問我會否孤芳一個賞 我笑說從前樂意惜今天毫不想
作者: falken_1213    時間: 26-3-2010 17:13

引用:
原帖由 deathmaster 於 26-3-2010 16:39 發表
情來自有方 只要仍祈望 天邊海角互不相干也戀上
情來自有方 繼續向最好的衷心去想 卻冥記情最虛妄
情來自有方 當愛還渴望 不必刻意夜深的闖強奔放
情來自有方 你問我會否孤芳一個賞 我笑說從前樂意惜今天 ...
岩呀 , 講中哂我想講既 , 有其他人話 , 識左17日 , 會唔會傷心到錦呀 ??

我唔識答佢...

人既世界就係禁奇妙...
作者: crazyjustin1117    時間: 27-3-2010 02:10

The Fray- How to save a life
作者: falken_1213    時間: 27-3-2010 12:42

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 27-3-2010 02:10 發表
The Fray- How to save a life
E首唔係呀爸俾個仔聽咩...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0