標題: 買AK定M4好 [打印本頁]

作者: b1e6n8    時間: 28-4-2007 15:23     標題: 買AK定M4好

買AK定M4好??
作者: sunny    時間: 28-4-2007 15:23

AK la!
作者: alexGTR    時間: 28-4-2007 15:47

M4 more parts wor!
作者: sunny    時間: 28-4-2007 16:00

引用:
原帖由 alexGTR 於 28-4-2007 15:47 發表
M4 more parts wor!
AK is more reliable and match most gear wor!
作者: kei_2000s    時間: 28-4-2007 16:23

AK 用3號波箱, come 用好多. 仲有就係改完個波箱後唔駛裝番成支鎗就可以試到個波箱 work 唔 work...
作者: Ethan_meu    時間: 28-4-2007 16:27

M4
作者: 高!高!高!    時間: 28-4-2007 16:54

AK!!!!!!!!
只要花D心思,換一套靚仔合心水的真木柄已經好型!!
作者: xhing380    時間: 28-4-2007 17:28

買ak 啦, 周街都用m4, 悶死人
而且ak可以乜配件都唔加, 夠原始, 咁先有feel
作者: Northwood    時間: 28-4-2007 17:54

你要有主見先得,但係你可以參考人地既意見
我就認為玩邊枝都得,玩美軍渣AK47去打又得,做恐怖份子渣M4又得(唔畀佢地起戰場到汁到架?   )
AK同M4都可以玩得好原始,唔加鏡,戰術軌道,用原裝托既M4A1就最原始
另外一個就係預算問題(膠AK不在此限)
玩膠M4既話,遲早都會搖頭,又要加多D$去換金屬槍身,咁不如玩金屬M4A1,因為GP都減左價迎擊猩猩既新M4A1
玩金屬AK既話,就可能貴過玩金屬M4A1,咁就要睇下你預算夠唔夠買埋其他裝備
作者: MG-42    時間: 28-4-2007 21:14

作者: ammax    時間: 28-4-2007 21:47

ak 個坑好似細少少.......
m4個坑會令人破產的..................... (太多野想買,好想砌支magpul版m4)....
老婆成日問點解支支都差不多樣重要買........我啞左.......但重係想買.....點解呢?
作者: Pvt.King    時間: 28-4-2007 22:59

呢d post真係月經到丫...
作者: match_man    時間: 28-4-2007 23:05

引用:
原帖由 ammax 於 28-4-2007 21:47 發表
ak 個坑好似細少少.......
m4個坑會令人破產的..................... (太多野想買,好想砌支magpul版m4)....
老婆成日問點解支支都差不多樣重要買........我啞左.......但重係想買.....點解呢?
你已為la....AK都可以係無低深潭 ...
GP30
wood kit
metal body
PSO-1
.
.
.(下省三千項 )
作者: sas190    時間: 28-4-2007 23:09

引用:
原帖由 Pvt.King 於 28-4-2007 22:59 發表
呢d post真係月經到丫...
玩M4真係玩到你破產,D新款嘢就係好月經咁一個月來一次~
作者: 大武士69    時間: 30-4-2007 09:07

HK416 !!!!!!
作者: 14692    時間: 30-4-2007 09:15

一定AK
天生神力波箱
作者: 艾力    時間: 30-4-2007 10:36

作者: hippies    時間: 30-4-2007 10:43

引用:
原帖由 艾力 於 30-4-2007 10:36 發表
AK就好似男人既第二個女朋友一樣,至少一支,頂得順就多幾支~
同路人.............
作者: 14692    時間: 30-4-2007 11:40     標題: 回覆 #18 hippies 的帖子

AK....男人味大盛
作者: Northwood    時間: 30-4-2007 11:50

引用:
原帖由 14692 於 30-4-2007 11:40 發表
AK....男人味大盛
太主觀喇.....
作者: 14692    時間: 30-4-2007 11:51     標題: 回覆 #20 Northwood 的帖子

錯, 係先入為主
作者: Northwood    時間: 30-4-2007 11:59

引用:
原帖由 14692 於 30-4-2007 11:51 發表
錯, 係先入為主
唔係掛.......
唔好忘記我地係唔知樓主既喜好係點樣,
仲有..........
引用:
買電槍需知

槍還是如自己的女朋友一樣有著同樣的特性。

新手們買電槍多數會是儲了好耐錢才夠錢買第一支的,其實那是佔新買裝備開銷的最大巴仙。儲了那麼久,如果第一支電槍如果買回來打了不到兩場便出問題那又有多傷心?正如初戀女朋友追了回來,才發現她是老婆婆一樣的驚訝和恐慌,因此買槍要注意的事和選女朋友的一樣,也要『膽大、心細、面皮厚』

買電槍我強烈建議是買自己喜歡的款式為首要原則,你俾錢出來,難道還要買個自己不喜歡的槍嗎?

在網上討論區有好多人會說那支好,那支不好但是歸根究底俾錢買槍的還是你,和那支槍過日子的還是你,因此喜歡便好了!但是不同的槍種也有相對的限制你總不能要當自己在玩CS,甚麼一槍爆頭的!在槍的特性方面有彈數、改裝性、人體工學等。

例如MP5一般市面上買到的只有200/240飛匣,M16系的有330飛,相對來說在持繼火力上MP5是不及16系列的(自製強化彈夾另計)<---看著師父給我自己的1500飛彈夾自豪中。在改裝上大致上老馬二的槍也不會有大問題,因為新手不會買回來馬上自己改,除了第一代的電槍Famas(基本上買不到的了),外改裝性方面不要有問題的,坊間最多人用的那幾種槍也已經有很多很多相對的零件了,不用擔心。人體工學即是舒適感,小弟摸過的槍包括P90,MP5,AK47S,M16,AUG等個人來說握上手最舒服的應該首推P90吧!
http://www.civiliangunner.com/newbie/03.htm
如果到時屋企清一色係AK既話,淨係買枝槍都好傷銀包

作者: cwma    時間: 30-4-2007 17:22

M4
作者: RYODLi    時間: 30-4-2007 17:29

引用:
原帖由 Northwood 於 28-4-2007 17:54 發表
你要有主見先得,但係你可以參考人地既意見
我就認為玩邊枝都得,玩美軍渣AK47去打又得,做恐怖份子渣M4又得(唔畀佢地起戰場到汁到架?   )
AK同M4都可以玩得好原始,唔加鏡,戰術軌道,用原裝托既M4A1就最原始
另 ...
GP m4其實同星星m4有咩分別?
作者: Northwood    時間: 30-4-2007 19:50

引用:
原帖由 RYODLi 於 30-4-2007 17:29 發表

GP m4其實同星星m4有咩分別?
Star有得快速換彈弓
作者: k_i_t    時間: 30-4-2007 20:42

ak....

唔洗點加野都有型..
作者: 艾力    時間: 30-4-2007 21:46

作者: hippies    時間: 1-5-2007 02:39

AK la............

作者: b1e6n8    時間: 1-5-2007 17:04

sorry但我最後決定是mp5j!!!sorry,因我覺得金錢上和對我身型上十分"佩"合,So buy
mp5j!!
問你們(cyma cm.023) $160 點唔點
作者: Ethan_meu    時間: 1-5-2007 20:33

引用:
原帖由 match_man 於 28-4-2007 23:05 發表

你已為la....AK都可以係無低深潭 ...
GP30
wood kit
metal body
PSO-1
.
.
.(下省三千項 )
係咪都玩井勝又死得
作者: WAIKO01    時間: 1-5-2007 20:42

引用:
原帖由 b1e6n8 於 1-5-2007 17:04 發表
sorry但我最後決定是mp5j!!!sorry,因我覺得金錢上和對我身型上十分"佩"合,So buy
mp5j!!
問你們(cyma cm.023) $160 點唔點
orz..... 你最後買了一枝真正的入門級aeg(這裡不計生產商和其故障率.)
作者: 蛇    時間: 1-5-2007 20:42

引用:
原帖由 Ethan_meu 於 1-5-2007 20:33 發表

係咪都玩井勝又死得
深淵...
作者: 14692    時間: 2-5-2007 05:06     標題: 回覆 #30 Ethan_meu 的帖子

一玩就玩極品.....想佢死咩
作者: b1e6n8    時間: 2-5-2007 15:51     標題: 回覆 #33 14692 的帖子

有D想死
作者: 老鼠    時間: 2-5-2007 17:06

要視乎睇下樓主會點玩枝槍 .........
作者: b1e6n8    時間: 3-5-2007 17:32

LOOK LOOK
作者: 老鼠    時間: 3-5-2007 20:24

引用:
原帖由 b1e6n8 於 3-5-2007 17:32 發表
LOOK LOOK
得一隻匣.......又唔COM玩........
作者: b1e6n8    時間: 5-5-2007 14:54

NONO

我有一個
作者: 14692    時間: 6-5-2007 05:33

沙鎚....
作者: b1e6n8    時間: 6-5-2007 09:50

hahaha

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0