標題: Infinity Ward兩位前大佬番EA [打印本頁]

作者: m82a1m40a1    時間: 13-4-2010 18:15     標題: Infinity Ward兩位前大佬番EA

Infinity Ward兩位前大佬番EA,同時Activision繼續告佢2個

http://www.socgame.com.tw/viewdoc.php?id=5370

IW同Activision唔洗玩lu
2個大佬,首席設計師,首席軟體工程師,資深程式設計師,MW2首席設計師全走
作者: 4jai    時間: 13-4-2010 18:23

姐係話,cod6都唔會再有未來啦
作者: m82a1m40a1    時間: 13-4-2010 18:32

引用:
原帖由 wonglk 於 13-4-2010 18:23 發表
姐係話,cod6都唔會再有未來啦
cod7都應該唔洗玩ga la
作者: 亞爾多    時間: 13-4-2010 18:40

即係話mw系列可以結束......
作者: sunny2014    時間: 13-4-2010 18:42

引用:
原帖由 亞爾多 於 13-4-2010 18:40 發表
即係話mw系列可以結束......
我寧願佢唔好再出…
事關Activision之前話想將mw3既主題做成偏冒險多於戰爭…
作者: 亞爾多    時間: 13-4-2010 18:52

咁樣ea會唔會有mw2質素既game??
作者: Gabriel2342    時間: 13-4-2010 19:29

引用:
原帖由 亞爾多 於 13-4-2010 18:52 發表
咁樣ea會唔會有mw2質素既game??
話唔定會幫EA搞新一集Medal of Honor喎~

http://www.youtube.com/watch?v=dYvOvqn57dg
作者: m82a1m40a1    時間: 13-4-2010 19:31

引用:
原帖由 Gabriel2342 於 13-4-2010 19:29 發表

話唔定會幫EA搞新一集Medal of Honor喎~

http://www.youtube.com/watch?v=dYvOvqn57dg
工作室都唔同啦
佢2個應該都要一定時間先有新野
新工作室咩都要重頭黎過

佢班班底應該係跟大佬離開IW

作者: tinyau1134    時間: 13-4-2010 20:33

mw2 咁就玩完
作者: 4jai    時間: 13-4-2010 21:36

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 13-4-2010 18:32 發表

cod7都應該唔洗玩ga la
COD7又會係到,整COD7果班仲存在,不用怕不用怕
雖然,A記真係好_衰
但我都唔覺IW好
對比返以前COD1,2
技術,呢D時代既野冇得講
但始終有野我唔滿意

1.以前近戰,T記就好有心機畫每一把槍既槍柄,家陣就拎把刀出黎算數

2.遊戲時數,以前要一日玩完簡直係痴人說夢,4已經短,6就仲短....(以前整既係T記,但唔緊要,COD5出左後,T記你班友仔都話比人知你地懶左)

3.D槍冇得較射擊MODE,整多個制較射擊MODE都咁難...?

4.D槍搞到花呢花綠咁樣,FA-MAS本身都有西啦,做乜仲時忽行整條骨整個摺西上去姐
M16A4又係,COD4都好地地,家陣無啦啦隊條骨上去

作者: Davis    時間: 14-4-2010 00:11

老老實實我真係好想可以玩到成個MW series既結局,依家真係吊着條癮
作者: m82a1m40a1    時間: 14-4-2010 23:21

再有Infinity Ward員工出走
這次出走的人員為:

程式設計師 Rayme Vinson
美術指導 Chris Cherubin
首席設計師 Steve Fukuda
首席設計師 Zied Reike

對上果次係

總裁 Jason West
執行長 Vince Zampella
首席設計師 Mackey McCandlish
MW系列程式設計師 Jon Shiring
首席設計師 Todd Alderman
首席軟體工程師 Francesco Gigliotti

總出走人數10人

作者: 亞爾多    時間: 14-4-2010 23:30

引用:
原帖由 Davis 於 14-4-2010 00:11 發表
老老實實我真係好想可以玩到成個MW series既結局,依家真係吊着條癮
咁如果搵過第二班整個爛鬼結局出黎囉
咁我寧願唔好出
作者: crazy_herman    時間: 15-4-2010 18:11

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 14-4-2010 23:21 發表
再有Infinity Ward員工出走
這次出走的人員為:

對上果次係

執行長 Vince Zampell ...
支持佢地原班人馬搬去EA
EA同IW合作既成果會係點呢?
作者: geo216    時間: 15-4-2010 18:53

EA出得好的game..
我淨係諗到bf2同埋saboteur
作者: Davis    時間: 16-4-2010 02:32

引用:
原帖由 亞爾多 於 14-4-2010 23:30 發表

咁如果搵過第二班整個爛鬼結局出黎囉
咁我寧願唔好出
絕對係要番原班人馬完埋個故仔佢
依家Activision好似話想將MW系統做成動作定冒險game,如果真係咁我一定唔會再買下隻MW
作者: m82a1m40a1    時間: 16-4-2010 13:30

出走人數不斷增加

programmer Jon Shiring
senior animator Bruce Ferriz
執行長 Vince Zampella
首席設計師 Mackey McCandlish
MW系列程式設計師 Jon Shiring
首席設計師 Todd Alderman
首席軟體工程師 Francesco Gigliotti

12人啦
作者: NCP013    時間: 16-4-2010 15:42

引用:
原帖由 wonglk 於 13-4-2010 21:36 發表

COD7又會係到,整COD7果班仲存在,不用怕不用怕
雖然,A記真係好_衰
但我都唔覺IW好
對比返以前COD1,2
技術,呢D時代既野冇得講
但始終有野我唔滿意

1.以前近戰,T記就好有心機畫每一把槍既槍柄,家陣就拎把刀出 ...
仲有手槍都貼起背脊.....真係可以再是但d~~~~~
作者: jn_jona    時間: 17-4-2010 01:44

引用:
原帖由 Davis 於 16-4-2010 02:32 發表

絕對係要番原班人馬完埋個故仔佢
依家Activision好似話想將MW系統做成動作定冒險game,如果真係咁我一定唔會再買下隻MW
冒險game,冒險咩鬼險ar,cod一向都戰爭game,而且我玩cod都係中意玩戰爭,唔通下下special operation,用枝有滅音既槍,
做底幾條友又一關咩

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0