標題: METAL GEAR SOLID PEACE WALKER PSP® 限定版套裝 [打印本頁]

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-4-2010 01:46     標題: METAL GEAR SOLID PEACE WALKER PSP® 限定版套裝

PSP® (PlayStation®Portable) 骷髗迷彩主機登場

「METAL GEAR SOLID PEACE WALKER PSP® 限定版套裝」

4月29日軍事襲港  售價港幣$1,688

[香港•2010年4月23日] Sony Computer Entertainment Hong Kong Limited (以下簡稱SCEH)今日正式宣佈將於2010年4月29日在香港限量推出「『METAL GEAR SOLID PEACE WALKER』PSP®限定版套裝」,內有骷髗迷彩PSP® (PlayStation®Portable) *1 (PSP-3006系列)、PSP®專用遊戲軟件『METAL GEAR SOLID PEACE WALKER』(KONAMI) (UMD版)(以下簡稱“MGS PW”)、METAL GEAR SOLID PEACE WALKER限定版軍事襟章(2枚,黃黑色及灰黑色)及特製襟章鋁盒,建議售價港幣$1,688。遊戲同時支援PSP®及PSP®go,PlayStation®Store下載版售價港幣$298,將於4月29日與「『METAL GEAR SOLID PEACE WALKER』PSP®限定版套裝」同日發售。

由著名遊戲製作人小島秀夫*2出品的《METAL GEAR》系列自1987年開始發售,至今全球累積售出超過2,770萬隻(截至2009年9月),多年來一直深受全球遊戲迷熱切擁戴!期待已久,即將於4月29日(日版)及6月8日(美版)推出的PSP遊戲軟件『METAL GEAR SOLID PEACE WALKER』(KONAMI)及4月29日推出的「『METAL GEAR SOLID PEACE WALKER』PSP®限定版套裝」,預計將成為遊戲迷必搶之作。

為慶祝新作推出,《METAL GEAR》之父「小島秀夫」及其製作團隊鐵定於5月9日訪港與fans會面,同場並會為MGS遊戲迷舉行簽名會!活動期間除可親身接觸遊戲界之神級偶像外,更有機會聽到小島親自發表演說,有可能會透露一下MGS未來的發展方向!小島更帶來了MGS限量紀念品送贈給香港Fans,詳情將於稍後公佈,請留意官網 http://asia.playstation.com消息!

SCEH日後仍會繼續推出更多類型遊戲,令更多玩家能享受PSP®及PSP®go所帶來的樂趣,並將致力推廣PSP®及PSP®go的娛樂世界。

*1 PSP®(骷髗迷彩) (PSP-3006XZC) 以限量套裝推出,暫不另單品發售。供應以商品貨存量為準。

*2 Konami Digital Entertainment Co., Ltd.

Executive Corporate Officer

商品概要

『METAL GEAR SOLID PEACE WALKER』PSP®限定版套裝

商品名稱

『METAL GEAR SOLID PEACE WALKER』PSP® 限定版套裝

商品編號

PSP-3006XZC

發售日期

2010年4月29日(四)

建議售價

港幣$1,688

主機同梱

・ 骷髗迷彩PSP® (PlayStation®Portable) x 1

・     PSP® METAL GEAR SOLID PEACE WALKER (KONAMI)

遊戲軟件 x 1

・ MGS PW限定版軍事襟章 x 2

・     MGS PW限定版特製襟章鋁盒 x 1

・     交流電轉換器 x 1

・     電池組 x 1

遊戲軟件

遊戲軟件名稱

METAL GEAR SOLID PEACE WALKER

類型

動作

發售日期

2010年4月29日(日版) / 2010年6月8日(美版)

發行商

Konami Digital Entertainment

對應主機

PSP® & PSP®go

媒體

UMD™版本 & PlayStation®Store下載版本

售價

UMD™版本︰港幣$299 / PlayStation®Store下載版本︰港幣$298

人數

1人 (Ad Hoc模式: 2-6人)

版權文字標記©

©2010 Konami Digital Entertainment

網址

http://www.konami.jp/mgs_pw/jp/index.html

圖片附件: IMG_1373 (Large).jpg (24-4-2010 01:46, 61.17 KB) / 該附件被下載次數 139

圖片附件: IMG_1336 (Large).JPG (24-4-2010 01:46, 101.2 KB) / 該附件被下載次數 133

作者: 101653    時間: 24-4-2010 01:59

$1688 咁X平?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-4-2010 02:01

引用:
原帖由 101653 於 24-4-2010 01:59 發表
$1688 咁X平?
有需要的,我.......(pm/msn講)
作者: 101653    時間: 24-4-2010 02:06

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-4-2010 02:01 發表

有需要的,我.......(pm/msn講)
我都唔知整我部過氣1000機好還是買過部3000好
但我個人鍾意1000機既機背同重量
作者: adrianyahk    時間: 24-4-2010 02:10

引用:
原帖由 101653 於 24-4-2010 02:06 發表

呢d機而家係咪一定要玩正版?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-4-2010 02:17

引用:
原帖由 101653 於 24-4-2010 02:06 發表

我無研究
作者: justinhin    時間: 24-4-2010 02:49

搞到我想換左部1000機添...
作者: 101653    時間: 24-4-2010 02:51

引用:
原帖由 justinhin 於 24-4-2010 02:49 發表
搞到我想換左部1000機添...
係囉
我都係咁話
我識揸1000機果D都好多人想買MGSPW版機
又平 $1688 連Game仲跟贈品
作者: 101653    時間: 24-4-2010 02:51

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-4-2010 02:10 發表

呢d機而家係咪一定要玩正版?
唔係
作者: adrianyahk    時間: 24-4-2010 02:52

引用:
原帖由 101653 於 24-4-2010 02:51 發表

唔係
死啦...咁我應該問人借部1000番來玩,定係買套新機來玩....PSP又好似冇咩game特別吸引我..
作者: 101653    時間: 24-4-2010 02:53

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-4-2010 02:17 發表

我無研究
我諗我就唔換住喇
我部機又未壞
作者: 101653    時間: 24-4-2010 02:53

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-4-2010 02:52 發表

死啦...咁我應該問人借部1000番來玩,定係買套新機來玩....PSP又好似冇咩game特別吸引我..
千六蚊剩係買部機番黎玩一隻game緊係唔抵啦
借機玩好過
作者: adrianyahk    時間: 24-4-2010 02:55

引用:
原帖由 101653 於 24-4-2010 02:53 發表

借機玩好過
咁你要教我 ____,因為果部係老正....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-4-2010 02:56

引用:
原帖由 101653 於 24-4-2010 02:53 發表

借機玩好過
如果我本身無機,入佢的點??因為有時我可以借佢d game,入唔入得過??(加上,我好想要個章 )
作者: 101653    時間: 24-4-2010 03:01

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-4-2010 02:56 發表

如果我本身無機,入佢的點??因為有時我可以借佢d game,入唔入得過??(加上,我好想要個章 )
我都想要個章
但我覺得個章一定有大陸copy

借乜鬼野佢Dgame丫
E家成個世界都係玩緊Download
冇機如果唔係貪佢MGSPW個殼靚靚仔仔
買部1000機二手都得架
手感好D/重D/電量多D(出M記4條友聯機打耐D)
作者: fire23wong    時間: 24-4-2010 03:03

我打算都係買反水貨特別版...
雖然有部深紅水貸2000機係手,不過用左就快3年
係咁上下了
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-4-2010 03:12

引用:
原帖由 101653 於 24-4-2010 03:01 發表

我都想要個章
但我覺得個章一定有大陸copy

借乜鬼野佢Dgame丫
E家成個世界都係玩緊Download
冇機如果唔係貪佢MGSPW個殼靚靚仔仔
買部1000機二手都得架
手感好D/重D/電量多D(出M記4條友聯機打耐D)
我見過好似有師兄用過個章做簽名,但唔知係o係邊樹買
作者: 101653    時間: 24-4-2010 03:35

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-4-2010 03:12 發表

我見過好似有師兄用過個章做簽名,但唔知係o係邊樹買
係宣傳圖片度cut出黎的
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-4-2010 03:41

引用:
原帖由 101653 於 24-4-2010 03:35 發表

係宣傳圖片度cut出黎的

我都係好想買佢o個set
作者: fire23wong    時間: 24-4-2010 03:59

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-4-2010 03:41 發表

我都係好想買佢o個set
買啦買啦,唔好諗啦,唔會對自己造成經濟問題就買啦
個個都唔買野,d人就做唔到生意,做唔到生意就汁,汁就有人失業,失業就減弱消費力,最後大家都冇野做 (魔鬼mode)
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-4-2010 04:50

個章加埋件polo

圖片附件: 26435_10150171604195580_659545579_11971365_772511_n2.jpg (24-4-2010 04:50, 49.45 KB) / 該附件被下載次數 114

作者: 亞延    時間: 24-4-2010 13:39

又貴又少貨....大家等下啦...急買無著數

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0