標題: GP WA M4內件SET [打印本頁]

作者: horenhim    時間: 6-5-2010 23:32     標題: GP WA M4內件SET

http://www.gp-web.com/newspop.php?nid=1569

http://www.gp-web.com/newspop.php?nid=1568
自己散裝WA SYSTEM多個選擇

作者: frank9394    時間: 7-5-2010 10:01

一set買其實都幾好 !  唔知幾多錢呢 ?
作者: mk23    時間: 7-5-2010 10:13

見網上買用只下身零件USD$77, full set USD$162.
照一向街價=約網開上美金價 x 6.5
即是約HKD$500 / HKD$1050.(唔差應唔超過HKD$100)
平過買大陸件...
及其碼GP工差無大陸件噤多(雖然都係用垃圾金屬).

非常可以考慮......
作者: horenhim    時間: 7-5-2010 10:33

引用:
原帖由 mk23 於 7-5-2010 10:13 發表
見網上買用只下身零件USD$77, full set USD$162.
照一向街價=約網開上美金價 x 6.5
即是約HKD$500 / HKD$1050.(唔差應唔超過HKD$100)
平過買大陸件...
及其碼GP工差無大陸件噤多(雖然都係用垃圾金屬).

非常可 ...
lower set cp值不錯
作者: mk23    時間: 7-5-2010 11:57

其實加多5~6佰元買upper parts,都可以的.
單街賣Complete Bolt Carrier 都要$5xx. (大陸fullset都要$3~4xx)
E家一樣價錢仲有多送尾通,buffer,SPR款上膛杆.
這些東西GP都做得幾ok的.

另外我覺得這set最好的是跟晒所有pin及彈弓.
大陸的好多無跟足(那些都唔知係邊到買返.

這set野可以幫你完全自已裝枝M16 GBB出來.
作者: Hkpolice-Psu    時間: 7-5-2010 19:24

唉...佢早多兩日出咪好囉...
O岩O岩先買左一堆件,依家到喉唔到肺
作者: lololo    時間: 7-5-2010 19:26

唉.....搞到我想砌支MK18 ....
作者: horenhim    時間: 8-5-2010 01:48

不過如果用ka/ca身個d四大皆空既金身都要配返對receiver locking pin
作者: Vindicator    時間: 8-5-2010 16:14

唔錯
唔怕汁錯汁漏
作者: hin_1213    時間: 8-5-2010 16:29

睇睇下發覺好似好多國產都無出到,原素果SET又好似唔齊.......
作者: Hkpolice-Psu    時間: 8-5-2010 19:08

其實個價應該會大約600,同埋睇真D原來都唔係一刀砌,佢所有PIN都要自己配...咁我不如自己執國狗料好過...反正佢有既國狗都有,分分鐘仲平一半....
作者: horenhim    時間: 8-5-2010 20:06

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 8-5-2010 19:08 發表
其實個價應該會大約600,同埋睇真D原來都唔係一刀砌,佢所有PIN都要自己配...咁我不如自己執國狗料好過...反正佢有既國狗都有,分分鐘仲平一半....
用全國狗料有d小pin要自己想辦法解決
不過gp d件好快就變色...
作者: Hkpolice-Psu    時間: 10-5-2010 07:52

引用:
原帖由 horenhim 於 8-5-2010 20:06 發表

用全國狗料有d小pin要自己想辦法解決
不過gp d件好快就變色...
都唔係丫,我尋晚終於砌起左一支全散砌
本來只係得個身,尾通,COCKING HANDLE,外管DETLA RING同上HANDGRIP果粒六角絲帽

咁我就買返元素下身所有件(除左FIRING PIN果SET同BUFFER LoCK係AABB之外)
都齊丫,但係真想講都係無頂住前後PIN果兩粒的,同埋AABB入AGM身都要執....尤其係個BUFFER LOCK,真係汁聲勁先入到.....
作者: 舞雲    時間: 10-5-2010 09:59

@@ 唔貴可以砌支黎玩~
作者: kayz    時間: 1-6-2010 00:15

FUL SET D野可以用ka身?
作者: gainax    時間: 1-6-2010 09:02

之P 既尺寸幾好,除左網球拍座要小執先落到槍身外,其它是直上
雖然質感一般, 但唔洗點修同價錢唔貴都過得去, set野比VVA數, 只要係就用得
不過唔同廠出肯定要修修先用得順
作者: Hkpolice-Psu    時間: 1-6-2010 09:35

引用:
原帖由 gainax 於 1-6-2010 09:02 發表
之P 既尺寸幾好,除左網球拍座要小執先落到槍身外,其它是直上
雖然質感一般, 但唔洗點修同價錢唔貴都過得去, set野比VVA數, 只要係就用得
不過唔同廠出肯定要修修先用得順
咁咪同AB2一樣?
作者: horenhim    時間: 1-6-2010 14:27

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 1-6-2010 09:35 發表

咁咪同AB2一樣?
如果係講KA身既話就算P牌都要執
佢個位比較責
作者: gainax    時間: 1-6-2010 22:16     標題: 回覆 17# 的帖子

我未用過ABB , 之p試過落P牌到, 因為個身開坑比之p淺,要磨薄個卡位先落得哂
用過兩套都ok, 除上面都唔洗執, 其實我覺得係d身唔同數先要執
如果ABB果d 尺寸大至跟足, 咁亦可考慮, 之p唔貴就放心之選,因為佢果套大至=貴果套
作者: SSD    時間: 2-6-2010 00:05

豬P的件OK可以放入P牌及Kx個身,
不過都要汁汁佢,
國制的另一堆數,
唔對豬P及WA等,
結果完全晒錢用唔到!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0