標題: Dear My Love M10 [打印本頁]

作者: GunSL    時間: 8-5-2010 15:38     標題: Dear My Love M10

Dear My Love M10

圖片附件: IMG_0754a.jpg (8-5-2010 15:38, 163.33 KB) / 該附件被下載次數 134

作者: Pan    時間: 8-5-2010 16:23

唔岩grip wo
作者: MS    時間: 8-5-2010 16:25

引用:
原帖由 GunSL 於 8-5-2010 15:38 發表
一代名槍配偉人,一代雞槍配.....
作者: GunSL    時間: 8-5-2010 16:40

is New grip
作者: GunSL    時間: 8-5-2010 16:44

引用:
原帖由 MS 於 8-5-2010 16:25 發表

一代名槍配偉人,一代雞槍配.....
一代雞槍是否配"差人"呀MS 兄??
作者: fangcw_joe    時間: 8-5-2010 17:00

個grip似c&e架生喎.....
係咪返工用架師兄??
作者: MS    時間: 8-5-2010 17:29     標題: 雞槍

行中術語,大凡Heavy Duty的手搶通通叫雞槍,所謂heavy duty者是指亞公槍 無人愛錫,任勞任怨,同時雞槍是fix sight,前準星/後照門都無得較(zero)....咁一支搶招呼幾十人 ...所以叫做雞槍囉 八妹問"支槍準唔準"ms答睇人喇
雞者cheap也,有人問"H.P.Browning算不算雞槍!ms答半雞!ms果支簡直係鷹...因有得較槍,同時祗適合ms
軍隊是槍跟人,不是求其攞一支

作者: GunSL    時間: 8-5-2010 20:36

引用:
原帖由 MS 於 8-5-2010 17:29 發表
行中術語,大凡Heavy Duty的手搶通通叫雞槍,所謂heavy duty者是指亞公槍 無人愛錫,任勞任怨,同時雞槍是fix sight,前準星/後照門都無得較(zero)....咁一支搶招呼幾十人 ...所以叫做雞槍囉 八妹問"支槍準唔準 ...
MS師兄~100%同意啊..
作者: fangcw_joe    時間: 8-5-2010 23:25

MS爺,以我所知POLICE都係槍跟人的(包括老軍),有槍房師兄講過,人員UNDER某分區的話,槍房會有枝指定編號既配槍(當然收工要交槍),如果到交更時間,每枝槍就搭定副手扣喺槍柄等伙記領,如果該同事是日休假,就將枝槍反轉
作者: Hkpolice-Psu    時間: 8-5-2010 23:54

引用:
原帖由 fangcw_joe 於 8-5-2010 17:00 發表
個grip似c&e架生喎.....
係咪返工用架師兄??
正想講似CE...
作者: 衰人    時間: 9-5-2010 00:14

引用:
原帖由 fangcw_joe 於 8-5-2010 23:25 發表
MS爺,以我所知POLICE都係槍跟人的(包括老軍),有槍房師兄講過,人員UNDER某分區的話,槍房會有枝指定編號既配槍(當然收工要交槍),如果到交更時間,每枝槍就搭定副手扣喺槍柄等伙記領,如果該同事是日休假,就將枝槍反 ...
噤槍房哥哥咪好唔得閒
作者: yfw2000    時間: 9-5-2010 00:43     標題: 回覆 9# 的帖子

PTU係, 環頭EU唔係. 雜差唔知.
作者: Pan    時間: 9-5-2010 01:23

引用:
原帖由 yfw2000 於 9-5-2010 00:43 發表
PTU係, 環頭EU唔係. 雜差唔知.
邊度既 PTU 係 ??
作者: Pan    時間: 9-5-2010 01:23

Force 把 M-10 槍管好似個 marking 唔係咁 bo
作者: dannytak    時間: 9-5-2010 09:58     標題: 回覆 1# 的帖子

SL兄,米玩啦!嚇親d哥哥仔,在地球買支真M10,GLOCK17容mun易,
作者: Shan10    時間: 2-6-2010 19:12

ptu 都唔係啦!!  槍房老師父插爆你都有知!!  槍跟人? 咪痴心
作者: yfw2000    時間: 2-6-2010 21:39

引用:
原帖由 Shan10 於 2-6-2010 19:12 發表
ptu 都唔係啦!!  槍房老師父插爆你都有知!!  槍跟人? 咪痴心
槍房老師插爆你!! 唔好痴你個肺!! 入camp PTU槍房draw晒槍棍扣唧唧, 有晒霖巴.每人一套 完training打包入箱,番去自己大環卑時,俾晒槍房, 槍房師傅(自己箇pat d人輪住做),箇pat開工前, 槍房師傅將每一套放入一個膠籃落簿, 每個兄弟簽簿拎番自己箇套.
散camp時全pat(或全comp)裝備交番ptu
以上做法02至03,南comp.
作者: Shan10    時間: 2-6-2010 23:10

但係唔會跟UI 派呀嘩?
作者: Shan10    時間: 2-6-2010 23:11

佢地上文話跟UI 派, 宜家仲有?
作者: 4jai    時間: 3-6-2010 01:06

引用:
原帖由 Shan10 於 2-6-2010 19:12 發表
我之前同一位ptu既對話
我:[依!?支ar-15咁新淨既?]
ptu:[係呀,呢支野我keep家麻]
我:[乜警察唔係支槍用完入槍房,支支都比人用過架咩?]
ptu:[如果係ptu就係跟人架啦,手槍自己跟,其他裝備都係,落到環頭都係自己一把]
我:[原來是咁,姐係話支槍個鏡,槍管果d都係自己做保養自己較?]
ptu:[係呀~]

邊個痴唔痴心,真係唔知啦下~

作者: 里安    時間: 3-6-2010 01:34

引用:
原帖由 GunSL 於 8-5-2010 15:38 發表
in PSRC?
作者: Pan    時間: 3-6-2010 10:16

引用:
原帖由 wonglk 於 3-6-2010 01:06 發表

我之前同一位ptu既對話
我:[依!?支ar-15咁新淨既?]
ptu:[係呀,呢支野我keep家麻]
我:[乜警察唔係支槍用完入槍房,支支都比人用過架咩?]
ptu:[如果係ptu就係跟人架啦,手槍自己跟,其他裝備都係,落到環頭都係自己一 ...
如果 AR 果D, 因為唔係個個有, 所以自已跟就唔奇
但係手槍就真係開工係槍房派, 所以未必會個個跟一把~
加上 fix sight, 又唔會自已換野, 所以個個跟一把都無用
作者: Pan    時間: 3-6-2010 10:18

引用:
原帖由 yfw2000 於 2-6-2010 21:39 發表

槍房老師插爆你!! 唔好痴你個肺!! 入camp PTU槍房draw晒槍棍扣唧唧, 有晒霖巴.每人一套 完training打包入箱,番去自己大環卑時,俾晒槍房, 槍房師傅(自己箇pat d人輪住做),箇pat開工前, 槍房師傅將每一套放入一個 ...
西 comp 聽講無咁有系統
作者: Shan10    時間: 3-6-2010 17:46

咁可能真係有啲地方係咁, 個個環頭, 總區都有分別
都係跟返自己一般做法
作者: yfw2000    時間: 3-6-2010 19:53     標題: 回覆 22# 的帖子

一半同意, fix sight 槍支支差唔多瞄法. 但係扳機力同埋拉雞順暢度有分別(等如汽車極力子).
不過, 如果你話香港治安環境駛唔駛講究支槍呀, 我又反對唔倒你.
作者: Pan    時間: 3-6-2010 21:32

引用:
原帖由 yfw2000 於 3-6-2010 19:53 發表
一半同意, fix sight 槍支支差唔多瞄法. 但係扳機力同埋拉雞順暢度有分別(等如汽車極力子).
不過, 如果你話香港治安環境駛唔駛講究支槍呀, 我又反對唔倒你.
點都好啦~支槍跟唔跟人都唔緊要, 最緊要係, 有用既時候執生 !!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0