標題: 關於Bomber ge 槍 [打印本頁]

作者: m82a1m40a1    時間: 9-5-2010 01:42     標題: 關於Bomber ge 槍

小弟係多番考慮下決定買Bomber ge SR16e3
想係度問一問,Bomber d槍係槍街有冇
定係都係要上紅狼度買
唔該大家
作者: sam524    時間: 9-5-2010 01:47

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 9-5-2010 01:42 發表
小弟係多番考慮下決定買Bomber ge SR16e3
想係度問一問,Bomber d槍係槍街有冇
定係都係要上紅狼度買
唔該大家
應該有嫁...
但可能冇擺出黎...
問下先LA...
不過BOMER D槍好貴...
作者: m82a1m40a1    時間: 9-5-2010 01:53

引用:
原帖由 sam524 於 9-5-2010 01:47 發表

應該有嫁...
但可能冇擺出黎...
問下先LA...
不過BOMER D槍好貴...
一路計黎計去
計完發現買支Bomber好過
而且SR16E3果時AEG出已經想買
但已經有3支ARG,決定唔再買..........
作者: sam524    時間: 9-5-2010 01:57

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 9-5-2010 01:53 發表

一路計黎計去
計完發現買支Bomber好過
而且SR16E3果時AEG出已經想買
但已經有3支ARG,決定唔再買..........
Bomber真係正...
派米身...

P.S.唔知點解直覺話我知明搶會有得買...
作者: m82a1m40a1    時間: 9-5-2010 02:55

引用:
原帖由 sam524 於 9-5-2010 01:57 發表

Bomber真係正...
派米身...

P.S.唔知點解直覺話我知明搶會有得買...
聽日出去行個轉先,唔該
作者: Hkpolice-Psu    時間: 9-5-2010 04:55

我見QQF門口有BOMBMA XM177果D, SR15你不如問問佢有無...
作者: PMX    時間: 9-5-2010 17:50

bomber 正ga !!! d Marking 好吸引 ! 早幾日先整左枝M16a4 ! 不過原先跟果隻G&P 匣好難先插倒上槍 , 要花d 時間抽插下 !!!

P.S 我係上紅狼買的 !
作者: Vindicator    時間: 9-5-2010 17:53

引用:
原帖由 PMX 於 9-5-2010 17:50 發表
bomber 正ga !!! d Marking 好吸引 ! 早幾日先整左枝M16a4 ! 不過原先跟果隻G&P 匣好難先插倒上槍 , 要花d 時間抽插下 !!!

up d相上黎分享下
作者: m82a1m40a1    時間: 9-5-2010 17:58

引用:
原帖由 PMX 於 9-5-2010 17:50 發表

如無意外我應該會聽日上去
我之前walkin過,但佢地係唔係冇eps
我上次買左好小野,比cash
作者: PMX    時間: 9-5-2010 19:07

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 9-5-2010 17:58 發表

如無意外我應該會聽日上去
我之前walkin過,但佢地係唔係冇eps
我上次買左好小野,比cash
呢個我唔太清楚 , 不過我果日係畀card , 要收手續費 ! 萬一無EPS 唯有禁定錢上去
建議你聽日撥個輪去問下先 2857-766%
作者: m82a1m40a1    時間: 9-5-2010 19:13

引用:
原帖由 PMX 於 9-5-2010 19:07 發表

呢個我唔太清楚 , 不過我果日係畀card , 要收手續費 ! 萬一無EPS 唯有禁定錢上去
建議你聽日撥個輪去問下先 2857-766%
我都有e個打算,唔該你先
作者: PMX    時間: 9-5-2010 19:16

引用:
原帖由 Vindicator 於 9-5-2010 17:53 發表

up d相上黎分享下
尋晚用電話影畀個fd 睇 ,勁矇勁黑請見諒 ~  未有錢買ACOG 係Dry d...

作者: Vindicator    時間: 9-5-2010 19:18

引用:
原帖由 PMX 於 9-5-2010 19:16 發表

尋晚用電話影畀個fd 睇 ,勁矇勁黑請見諒 ~  未有錢買ACOG 係Dry d...

唔錯
通其他wa數零件
thz
作者: PMX    時間: 9-5-2010 19:38

引用:
原帖由 Vindicator 於 9-5-2010 19:18 發表

唔錯
通其他wa數零件
thz
係 , 其實簡單d 講 , 你當佢係GP 成槍跟Prime 身會好d ! 管、準星、柄果d 其實係gp野....

bolt 要用番Prime 數,其餘應該都係跟番WA ...
作者: m82a1m40a1    時間: 9-5-2010 19:48

引用:
原帖由 PMX 於 9-5-2010 19:38 發表

係 , 其實簡單d 講 , 你當佢係GP 成槍跟Prime 身會好d ! 管、準星、柄果d 其實係gp野....

bolt 要用番Prime 數,其餘應該都係跟番WA ...
我理解係bolt同Cocking Handle prime 數,其他都係g&p
正確ma?
作者: ayaka    時間: 9-5-2010 19:51

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 9-5-2010 19:48 發表

我理解係bolt同Cocking Handle prime 數,其他都係g&p
正確ma?
係...PRIME身長番D...COCKING HANDLE AND BOLT CARRIER都要長D
作者: Hkpolice-Psu    時間: 10-5-2010 07:43

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 9-5-2010 19:48 發表

正確ma?
it should be the bolt carrier, cocking handle, and the body
作者: gainax    時間: 10-5-2010 13:48

引用:
原帖由 PMX 於 9-5-2010 19:16 發表

其實唔係買井成10版M16A4仲好 有鍛造身,鋼Bolt殼,鋁飛機 氮化鋼件...
個價好似仲平,不過冇匣跟, SR16果d冇得簡咁冇計, 師兄你係為左個FN 花?
作者: PMX    時間: 10-5-2010 19:19

引用:
原帖由 gainax 於 10-5-2010 13:48 發表

其實唔係買井成10版M16A4仲好 有鍛造身,鋼Bolt殼,鋁飛機 氮化鋼件...
個價好似仲平,不過冇匣跟, SR16果d冇得簡咁冇計, 師兄你係為左個FN 花?
係ga , 我真係貪佢個花 同埋井記個槍身前面有劃野,始終唔太鐘意 不過認真講,如果井記有其他花外觀上既BUG 又Fix 埋,我諗我唔會買bomber ....條管井記已經係靚好多....
作者: gainax    時間: 11-5-2010 15:17     標題: 回覆 19# 的帖子

BOMER d成槍比 井成原裝好打, 最可惜唔係鋼Bolt殼, 原裝隻膠飛機好用
另外細細聲講 ,井成果d 10版其實係比09Super 差左, 個身聽到 係改用6061做
睇見QRX M4上下身不同色,下身同08一樣, 隻色灰左d,但色陽極質感差左, 又用番VVA尺寸bolt
只係照直講, 唔係打手
RX就出, 都係睇定d先
作者: m82a1m40a1    時間: 11-5-2010 23:06

sr16-e3已買
計落係貴左,但冇計
槍街問過都冇,一係冇貨一係冇入.........
作者: Kane    時間: 12-5-2010 01:58

如果你等多等
一定平幾舊
作者: m82a1m40a1    時間: 12-5-2010 01:59

引用:
原帖由 Kane 於 12-5-2010 01:58 發表
如果你等多等
一定平幾舊
早買早享受 ,遲買..........

作者: gainax    時間: 12-5-2010 13:22

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 11-5-2010 23:06 發表
sr16-e3已買
計落係貴左,但冇計
槍街問過都冇,一係冇貨一係冇入.........
網上野通常貴d,出面冇咁無計,師兄已買左,不過都講講啦
如果想買BOMER GBB 既師兄, 槍街最尾槍舖, 冇果款都有得訂
我係果度訂A2卡賓+M203 只係5XXX, 明搶要6k, 想平d可以去問問
作者: PMX    時間: 12-5-2010 18:26

講明先呢段野我都係聽番黎ga 炸 其實Bomber 呢堆特別Marking 既槍唔算做左太多 , 都唔係度度有派貨, 見有咪買左先lo
作者: khkenny2    時間: 12-5-2010 19:11

引用:
原帖由 gainax 於 12-5-2010 01:22 PM 發表

網上野通常貴d,出面冇咁無計,師兄已買左,不過都講講啦
如果想買BOMER GBB 既師兄, 槍街最尾槍舖, 冇果款都有得訂
我係果度訂A2卡賓+M203 只係5XXX, 明搶要6k, 想平d可以去問問
tokyo?
today bought Sentry(Magpul type)....
41XX where X<0
mag's freaken tight...
作者: Kane    時間: 13-5-2010 18:34

引用:
原帖由 khkenny2 於 12-5-2010 19:11 發表

tokyo?
today bought Sentry(Magpul type)....
41XX where X
是平價GP MAGPUL身
作者: m82a1m40a1    時間: 13-5-2010 18:36

引用:
原帖由 Kane 於 13-5-2010 18:34 發表

我果時都係怕出事(聽得太多)
情願比貴d..........
作者: khkenny2    時間: 13-5-2010 21:06

引用:
原帖由 Kane 於 13-5-2010 06:34 PM 發表

can only play cheap stuff
even pro-win mag fits better
作者: Kane    時間: 14-5-2010 00:06

引用:
原帖由 khkenny2 於 13-5-2010 21:06 發表

can only play cheap stuff
even pro-win mag fits better
我寧願玩大6仔

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0