標題: Viper AR-15 GBB [打印本頁]

作者: Lakuro    時間: 15-5-2010 13:12     標題: Viper AR-15 GBB

http://www.airsoftnews.fr/2010/0 ... -xm-177-mk18-mod-0/
有埋XM177款 Oxs入佐貨有無師兄入佐?
作者: yiuyiusiu    時間: 15-5-2010 21:43

Oxs?
作者: mk23    時間: 15-5-2010 22:11

算吧.
人地台灣M4零售價都係HKD$3xxx.(NT$15xxx)
你香港OPx話香港鏓代理要開$5xxx.
食水超深.
這價錢不如買井勝10版好過HKD$49xx.(日地台灣本市訂價NT$25xxx)
有正版colt mark,改良好及鋼bolt.
Viper那枝無mark,又係用不良品的08版改,重要唔係鋼bolt.

作者: khkenny2    時間: 15-5-2010 22:24

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 15-5-2010 09:43 PM 發表
Oxs?
never heard of....
作者: yiuyiusiu    時間: 15-5-2010 23:17     標題: 回覆 4# 的帖子

x2丫唔該
作者: Lakuro    時間: 15-5-2010 23:39     標題: 回覆 3# 的帖子

主要都係貪佢有177款同短匣 有冇marking本人不嬲都唔重視....
但你話價錢仲要貴過井性兼唔係鋼件既話咁就真係要諗一下
ps: oxs=3x隔離果間
作者: khkenny2    時間: 15-5-2010 23:44

引用:
原帖由 Lakuro 於 15-5-2010 11:39 PM 發表
主要都係貪佢有177款同短匣 有冇marking本人不嬲都唔重視....
但你話價錢仲要貴過井性兼唔係鋼件既話咁就真係要諗一下
ps: oxs=3x隔離果間
pxo shxp?
作者: PMX    時間: 16-5-2010 00:37

引用:
原帖由 mk23 於 15-5-2010 22:11 發表
算吧.
人地台灣M4零售價都係$3xxx.
你香港OPx話香港鏓代理要開$5xxx.
食水超深.
這價錢不如買井勝10版好過($49xx).
有正版colt mark,改良好及鋼bolt.
Viper那枝無mark,又係用不良品的08版改,重要唔係鋼 ...
外觀唔好講,講入面依家井勝都真係唔差,價我就無問過,如果照師兄講成$5k 一枝,咁樣等煲醋la ..
作者: mk23    時間: 16-5-2010 00:38

我都超級喜歡XM177.
但問過她們,
她們幫你marking(唔知會mark成點,無demo相看),加槍要HKD$6xxx.
仲要比錢落order(唔記得要幾多仟元),無現貨.

自已飛去台灣買好過.......

其實又唔係限定版.我自已會再等井勝出後再選.

作者: CWHS    時間: 16-5-2010 00:40

引用:
原帖由 mk23 於 16-5-2010 00:38 發表
但問過她們,
她們幫你marking(唔知會mark成點,無demo相看),要HKD$6xxx.

其實又唔係限定版.我自已會再等井勝出
HKD$6xxx.......還是買BOMBER(PRIME Body)XM177算吧
作者: mk23    時間: 16-5-2010 00:42

此終PRIME身做得太靚,無越戰feel.
作者: derek    時間: 16-5-2010 00:55     標題: 回覆 9# 的帖子

井勝會出XM177 ?!
作者: mk23    時間: 16-5-2010 01:00

上個月已出海報.
仲有M16A1添.

作者: gainax    時間: 16-5-2010 09:49

OPX 真係咪搞,冇心做生意的, 買毒虫它野直接揾人係台灣訂好過
Marking 都係自已搞la, 井成未出已錯Marking , 電黑色又舊化工藝照呃人,
仲吹水?不如改改佢先,怕左又黎新版
井成同毒虫它主要差條bolt, 不過你又做VVA尺寸,出左仲係錯花,咁搵支未刻/染色毒虫它整好過
派米都係算了
作者: ben    時間: 16-5-2010 12:42

毒蛇搵 opx 做銷售咪即係4路1條..   

呢間野都好似唔想做零售...  

p.s 毒蛇 xm177 e2 , 台灣都好似要 20800
作者: ben    時間: 16-5-2010 12:44

引用:
原帖由 mk23 於 16-5-2010 00:38 發表
但問過她們,
她們幫你marking(唔知會mark成點,無demo相看),加槍要HKD$6xxx.
仲要比錢落order(唔記得要幾多仟元),無現貨.

其實又唔係限定版.我自已會再等 ...
ching , 你幾時問過佢地?  而家仲未有貨? ==> xm177 e2
作者: EO3    時間: 17-5-2010 11:52

XM177
作者: 桸藍    時間: 18-5-2010 00:51

老實講,唔岩聽當睇唔到,
樓主講果間野我自己認為佢地D價係比遊客買既
作者: rrrrrrrickylau    時間: 18-5-2010 10:15

已經冇入Pxo-short  睇野好耐,  講新, 講款, 講平, 講潮, 全部未到佢. 唯獨講貴, 就一定有佢份.
作者: ohnavi    時間: 18-5-2010 11:16

我都無再入去,最多系門口睇下算,吾係做我地呢D人生意x!!
作者: gainax    時間: 18-5-2010 11:40

較貴就必然, 因為只此一家, 態度方面,唔係差, 只是冇也心做而已
做代理小小野都冇心幫你搞,  反而台灣果邊唔識也會幫你 ,
訂槍問過T@F ,佢話佢地賣XM177 多,有香港地區的交貨服務,
真係咁又唔算貴費是煩
作者: ben    時間: 18-5-2010 12:11

引用:
原帖由 gainax 於 18-5-2010 11:40 發表
較貴就必然, 因為只此一家, 態度方面,唔係差, 只是冇也心做而已
做代理小小野都冇心幫你搞,  反而台灣果邊唔識也會幫你 ,
訂槍問過T@F ,佢話佢地賣XM177 多,有香港地區的交貨服務,
真係咁又唔算貴費是煩
ching識貨

我同TXF 訂過槍送黎香港, 價錢唔會比香港平...  但服務態度一流...
作者: ohnavi    時間: 18-5-2010 12:45

引用:
原帖由 ben 於 18-5-2010 12:11 發表

ching識貨

我同TXF 訂過槍送黎香港, 價錢唔會比香港平...  但服務態度一流...
我都幫襯過訂零件,態度好負責任
作者: ben    時間: 18-5-2010 15:21

剛行過 opx , 門口左面放左幾枝新槍, 其中一枝應該係 viper xm177 e2, 無刻印..

但如果個枝真係 viper xm177 e2, 單就外觀黎講, 令人好失望...   d色黑到令..  
作者: 101653    時間: 18-5-2010 15:29

引用:
原帖由 ohnavi 於 18-5-2010 11:16 發表
我都無再入去,最多系門口睇下算,吾係做我地呢D人生意x!!
果間野最可怕既唔係價錢
最可怕係有個女職員由你一入去sell到你走
作者: Kane    時間: 18-5-2010 18:53

果間SHOP 根本唔入流
作者: ohnavi    時間: 18-5-2010 19:01

引用:
原帖由 101653 於 18-5-2010 15:29 發表

果間野最可怕既唔係價錢
最可怕係有個女職員由你一入去sell到你走
我次次去都無人理我x!!
作者: 101653    時間: 18-5-2010 19:07

引用:
原帖由 ohnavi 於 18-5-2010 19:01 發表

我次次去都無人理我x!!
我都唔知幾想佢唔理我阿
一入到去即刻彈埋黎

"請問有咩幫到你?"
"想搵咩類型既槍?"
"呢期興呢幾款WO"
"我地有呢幾支新品"
"需要D咩可以介紹番WO"
"睇岩可以囉出黎試WO"
"呢件背心岩你Size阿"

跟住我自己彈出間鋪, 唔係我睇完野, 而係比佢嚇走.
作者: ben    時間: 18-5-2010 19:11

引用:
原帖由 101653 於 18-5-2010 19:07 發表

我都唔知幾想佢唔理我阿
一入到去即刻彈埋黎

"請問有咩幫到你?"
"想搵咩類型既槍?"
"呢期興呢幾款WO"
"我地有呢幾支新品"
"需要D咩可以介紹番WO"
"睇岩可以囉出黎試WO"
"呢件背心岩你Size阿"

跟住我自 ...
我入去都無人理,

可能睇你個樣知你有錢又肯駛
作者: 101653    時間: 18-5-2010 19:16

引用:
原帖由 ben 於 18-5-2010 19:11 發表

我入去都無人理,

可能睇你個樣知你有錢又肯駛
窮學生有鬼錢

我記得係個帶眼鏡既女職員黎的
之後我一次都冇再入果間野, 係門口行過都走快兩步.
作者: Vindicator    時間: 18-5-2010 19:30

引用:
原帖由 101653 於 18-5-2010 19:16 發表

窮學生有鬼錢

佢對你有feel掛
(pro我都唔入,d價錢........)

作者: 101653    時間: 18-5-2010 19:32

引用:
原帖由 Vindicator 於 18-5-2010 19:30 發表
佢對你有feel掛
(pro我都唔入,d價錢........)
我都唔識佢既 係咪佢飢渴咋?
作者: Vindicator    時間: 18-5-2010 19:33

引用:
原帖由 101653 於 18-5-2010 19:32 發表

我都唔識佢既 係咪佢飢渴咋?
唔知呢
作者: gainax    時間: 18-5-2010 19:54

引用:
原帖由 ben 於 18-5-2010 15:21 發表
剛行過 opx , 門口左面放左幾枝新槍, 其中一枝應該係 viper xm177 e2, 無刻印..

但如果個枝真係 viper xm177 e2, 單就外觀黎講, 令人好失望...   d色黑到令..  
新出廠已改用啞黑色,http://www.arms-cool.net/forum/thread-61977-1-2.html
可能係上一批貨 ,不過就算咩色自已刻字都要染過,
買得佢就預左麻煩d, 其實有好有唔好,市面太多錯字,錯版,隻色唔似,我唔鐘意雷射字
所以正想揾未刻,未染色版,自已搞就啱心水
作者: 101653    時間: 18-5-2010 20:03

引用:
原帖由 gainax 於 18-5-2010 19:54 發表

新出廠已改用啞黑色,http://www.arms-cool.net/forum/thread-61977-1-2.html
可能係上一批貨 ,不過就算咩色自已刻字都要染過,
買得佢就預左麻煩d, 其實有好有唔好,市面太多錯字,錯版,隻色唔似,我唔鐘意雷射字
...
師兄
你E家搵唔搵到邊度有深刻?
作者: ohnavi    時間: 18-5-2010 20:10

引用:
原帖由 101653 於 18-5-2010 19:16 發表

窮學生有鬼錢

甘吾駛講甘多,只有可能係你靚仔
作者: 101653    時間: 18-5-2010 20:12

引用:
原帖由 ohnavi 於 18-5-2010 20:10 發表

甘吾駛講甘多,只有可能係你靚仔
佢D同事仲靚仔過我WO
作者: gainax    時間: 18-5-2010 20:13     標題: 回覆 35# 的帖子

我自已都搵緊, 其實諗住搏下揾台灣d人整埋先寄黎,不過而家未有回覆
真係唔得只有揾香港或 上面
作者: Kane    時間: 18-5-2010 20:14

引用:
原帖由 101653 於 18-5-2010 20:12 發表

佢D同事仲靚仔過我WO
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs331.snc3/29184_425209796097_128879326097_5462075_331261_n.jpg
你有無露毛先
作者: 101653    時間: 18-5-2010 20:19

引用:
原帖由 Kane 於 18-5-2010 20:14 發表

你有無露毛先
頭髮算唔算?
作者: 101653    時間: 18-5-2010 20:21

引用:
原帖由 gainax 於 18-5-2010 20:13 發表
我自已都搵緊, 其實諗住搏下揾台灣d人整埋先寄黎,不過而家未有回覆
真係唔得只有揾香港或 上面
我個FD之前介紹果間摺左
E家搵黎搵去都係Laser冇深刻
作者: gainax    時間: 18-5-2010 20:37     標題: 回覆 41# 的帖子

聽講香港果d 通常上左大陸,唔係就以你所講
不過出面多數為雷射刻的, 好似有隻係雷射雕刻
唔知做唔做到咁

圖片附件: ap_F23_20100402105645895.jpg (18-5-2010 20:38, 42.16 KB) / 該附件被下載次數 130

作者: skyfong    時間: 19-5-2010 10:39

大家講槍就講槍啦,唔好話個女仔~~~
你地連shop都唔入,點肯定人家唔得呢,點肯定POx貴過人呢~~
入過又話就話人sell你煩,唔sell你就話人唔理你~~
作者: Hkpolice-Psu    時間: 19-5-2010 10:55

引用:
原帖由 gainax 於 18-5-2010 20:37 發表
聽講香港果d 通常上左大陸,唔係就以你所講
不過出面多數為雷射刻的, 好似有隻係雷射雕刻
唔知做唔做到咁
自己用錶批慢慢整出來囉
作者: mk23    時間: 19-5-2010 11:03

我就人個幾次.(因想買那枝XM177及BT野)
首先.幾次都未見過女sales,所以唔知.但其他除了一個吋D之外其它都nice.
不過她賣D價真係好貴.
XM177就唔講.
但BT  D pouchs價還貴過redwoxx的online價.(但因費事訂了,所以都幫她買了幾個).
其它國狗parts及OPS野無興趣,唔知價.
Magpul野沒同街其它店鋪一樣無分別.

老實講,價錢的問題.你情我願.
不過,如果間野價錢可以下降少少,應該都會多D生意.

作者: skyfong    時間: 19-5-2010 11:04

師兄,好手工喎
作者: gainax    時間: 19-5-2010 12:05

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 19-5-2010 10:55 發表

自己用錶批慢慢整出來囉
問過台灣原廠果邊話可整雕刻字, 不過版權問題暫時只有FN花
自己整個logo好似難左d
作者: mk23    時間: 19-5-2010 12:16

聽講TXF有tune過做marking及做色後的XM177賣.她們會寄來香港.
聽台灣那邊講話好似做得幾ok.
不過無相為正...

現在想,等得閒少少就飛去台北那邊看看.
現在機票平.和朋友一次過去買兩三枝可能平過寄返來.....
作者: 101653    時間: 19-5-2010 12:23

引用:
原帖由 skyfong 於 19-5-2010 10:39 發表
大家講槍就講槍啦,唔好話個女仔~~~
你地連shop都唔入,點肯定人家唔得呢,點肯定POx貴過人呢~~
入過又話就話人sell你煩,唔sell你就話人唔理你~~
吓?
你冇野牙?
你撞親邊度阿?
作者: NCP013    時間: 19-5-2010 14:13

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 19-5-2010 10:55 發表

自己用錶批慢慢整出來囉
或者去百貨公司文具部, 叫佢地用雕筆身簽名部機雕~~
作者: Master_Galaxy    時間: 19-5-2010 23:52

引用:
原帖由 101653 於 19-5-2010 12:23 發表

吓?
你冇野牙?
你撞親邊度阿?
撞親條毛
作者: Master_Galaxy    時間: 19-5-2010 23:53

GP依只話係Laser Marking,Laser行到咁深?
作者: Geeleegooloo    時間: 23-5-2010 18:34

I went to Operation Pro Shop 2 days ago, there was Viper M4 and M16A4....$4500 for M4 and $5000 for M16A4.
The sales kept on selling me to get it....

What do you guys think of These 2 guns from Viper Lei? Thanks Heaps!
作者: ethanwch    時間: 23-5-2010 21:35

佢地D Blade-tech野真係貴到無朋友。
作者: mk23    時間: 23-5-2010 23:00

引用:
原帖由 Geeleegooloo 於 23-5-2010 18:34 發表
I went to Operation Pro Shop 2 days ago, there was Viper M4 and M16A4....$4500 for M4 and $5000 for M16A4.
The sales kept on selling me to get it....

What do you guys think of These 2 guns from Vi ...
可能看到我地話她食水深,所以減價,証明E度幾有影響力.....

不過老實講,就算E家價錢平了少少,我都唔會賣viper.
井勝枝10版M4A1,名x都係買$4900.一樣跟匣.
多了那$400.但人地井勝跟網blot,正式售權marking.另viper只係代工廠,用井勝08版改良.
只係網blot一樣野已經無得同人斗.再加上條噤有形的毒蛇marking.我要從做marking都起碼要幾佰元la..

人地台灣市面viper只係約井勝的60%售價.你叫她們做返這價錢先吧.
唔好同我講運費都要錢la.唔通井勝香港代理就唔洗咩.
作者: Hkpolice-Psu    時間: 23-5-2010 23:24

引用:
原帖由 mk23 於 23-5-2010 23:00 發表

可能看到我地話她食水深,所以減價,証明E度幾有影響力.....

多了那$400.但人地井勝跟網blot,正式售權ma ...
以你咁講, 買左毒虫它就真係贏粒糖輸間廠
作者: mk23    時間: 24-5-2010 00:56

毒虫她只係以前井勝台灣OEM廠,用回以前D模.所以基本上在台灣本土以"平"為賣點.
如果如果去開台灣玩咪買枝玩law.
又話者買XM177(現時只得她有出,無計).

香港的.我覺得如果她賣得和GP的M4一樣價錢,或者到時會有市場吧.
就像LCT.以前一樣和井勝做OEM.那時井勝賣枝AK只kits都賣4~5仟到成萬元.
E家自已出來,賣2~5仟元咪有市場law(但要注意,LCT和井勝的東西完全一樣,無話少D野)

作者: Lakuro    時間: 24-5-2010 01:17

試過d蛇甲插落我支自砌GBB到又打得出喎 氣化ok,不過隻甲條彈槽勁易Jam彈上唔到彈
作者: gainax    時間: 24-5-2010 01:48

引用57#
是的
現在 M4RAS/ M5 比得錢買IN0無錯了, 你話M4栗米筒版, 同之P差唔多價買毒虫她好過

XM177/ M16VN /M16A2/A2卡賓/ CAR15 呢d 我就首推毒虫她, 不過越戰槍等得可睇埋IN0先, 但係CAR15/A2/A2卡賓
就算, 真係IN0遲d出自改肯定比他好, 以佢作風實留番條好假既合模線,磨完又要重做色,刻字上又可能  
客製毒虫她自已搞好過
何況而家是無了期

作者: ben    時間: 24-5-2010 10:16

引用:
原帖由 mk23 於 23-5-2010 23:00 發表

多了那$400.但人地井勝跟網blot,正式售權ma ...
但睇台灣既 viper 訂價(我睇 arms-cool, 佢個價應該同市價差唔多), 除左 m4 大約 HK$3800, m5都要 HK$5000

照咁睇, 其實 opx 既定價都唔算過份 ,

不過除左 xm177 e2我會買 viper (整過 marking) , m4,m5都只會諗 ino

copy from: arms-cool

M16-A2  20800元(含運)
M16-A4 (M5)  20800元(含運)
M4-A1  15800元(含運)
CQB-R  17800元(含運)
XM-177  25800元(含運) 廠商聽到各位的哀號了 調降後價格 20800元
作者: mk23    時間: 24-5-2010 12:02

人地已經係正式零售價.
你OPx話係正式台灣viper香港總代理.但個價係人地零售價加全台灣運費再markup.
ok.就算markup.但你markup成20%.會唔會過份了少少呢....
你看如WGX代理的VFC.差不多全部產品買街價都和台灣一樣.就算不同都係上下5~10%以內.
三X代理WE的產品也是,RedwoXX代理井勝的M4更加平台灣更多.

算.
唔講間野了.攪到好似我係他們的同行對手噤.
見議她們M4A1及M5就唔好再入了.
拿拿聲攪D完全無marking的XM177,CAR-15來,再找GWX合作攪個D marking及舊化.
應該會多D人來買....
作者: ben    時間: 24-5-2010 12:58

引用:
拿拿聲攪D完全無marking的XM177,CAR-15來,再找GWX合作攪個D marking及舊化
我同意, 而家佢個枝毒虫 177 e2 雖然無marking,但色水好唔掂...   佢地唔搞下佢, 都幾難有人買
作者: Geeleegooloo    時間: 24-5-2010 17:21

Thank you for the advice MK23!!!!
作者: gainax    時間: 24-5-2010 17:29

要做刻字就要重做色 , 咁原本隻色不重要 , 唔想退色咁煩,所以就要揾毒虫它訂未染色版
同GWX合作就...  起碼比多2k先有交易
作者: landy    時間: 27-5-2010 20:13     標題: 回覆 48# 的帖子

Ching, 請問台北槍店地址和名字可以pm給我嗎?明天去台北我想去八卦下。
many many many thanks bro!!!!
作者: landy    時間: 1-6-2010 01:12

剛回到香港,我上左去台北市"VTF"店舖睇過又玩左幾下支VIPER & ino M4, INO比較重身因為前節外管用料唔同, viper比較輕身,外管&內管合併左個look可能失真左但俾我感覺真係好正, 下下bolt back 好似骨精強上身,在台灣ino佢開NT$25000, Viper 開價NT$21000..
Viper 深刻marking 見到係人都鍾意!!!
作者: mk23    時間: 1-6-2010 11:21

Viper那枝係咪XM177呀?
有無相看看...
作者: landy    時間: 1-6-2010 20:43     標題: 回覆 67# 的帖子

唉~~ 掛住玩店內既槍興奮過度....老婆大人已經黑面我都冇發覺啊!仲邊記得影呢!so so so sorry bro!!
作者: landy    時間: 28-6-2010 22:27

6月中好似O?S 反左一水xm177e2 唔知有冇ching入左呢, 我見好少post講viper...
作者: gainax    時間: 29-6-2010 01:39

見到正好一回
opx 真係怕怕, 上月約20號訂左支槍, 原本講月頭~月中到貨, 咁落訂先, 二十號左右打去話要月尾先到,咁都無計
, 今晚打去話運都未開始運黎, 要等多幾日, 唔知嬲定笑,  真係唔知冇貨未裝好定冇心搞
下次都係免了
作者: landy    時間: 30-6-2010 05:56

毒蛇真係毒
XM177-E2 HK$5000
...好靚仔呀!!!
唔知#成要幾銀兩呢?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0