標題: WE 問題? [打印本頁]

作者: kaming1018    時間: 19-5-2010 00:29     標題: WE 問題?

其實WE 既 全開KIT 同 銅芯 有咩分別?
打GAME 用邊隻好
作者: fai84    時間: 19-5-2010 00:37

你指邊一枝先???
作者: sam524    時間: 19-5-2010 00:38

打game就一定係銅芯好...
銅芯一定係穩定d...
作者: 101653    時間: 19-5-2010 00:39

引用:
原帖由 kaming1018 於 19-5-2010 00:29 發表
其實WE 既 全開KIT 同 銅芯 有咩分別?
打GAME 用邊隻好
理論上開鏜比較像真, 而銅芯比較穩定 (之前有會員好似講話係官方透露)
作者: jackieyue    時間: 19-5-2010 00:39     標題: 回覆 2# 的帖子

WE而家唔係凈係出左PDW既open bolt 咋咩?
作者: kaming1018    時間: 19-5-2010 00:47

係呀 因小想買PDW
我係三斤見到有兩支PDW 一支有條黃銅芯
一支咩都無 係唔係就係呢兩支呢
作者: fai84    時間: 19-5-2010 00:48

可能佢會等scar掛
銅芯 大力,氣密,潛在力量大  缺點:hop up 要換
open bolt: 細力(兩面-底中) hop up 好, 可以用vsr 10 or 部分電槍管, 缺點:耐久性數據不足, 要改匣
作者: fai84    時間: 19-5-2010 00:50     標題: 回覆 6# 的帖子

建議 no marking open bolt $185)
作者: kaming1018    時間: 19-5-2010 00:54

scar係幾好 但太重啦!!

(建議 no marking open bolt $185))
有marking 好似靓仔D呀
作者: 101653    時間: 19-5-2010 01:00

引用:
原帖由 kaming1018 於 19-5-2010 00:54 發表
scar係幾好 但太重啦!!

(建議 no marking open bolt $185))
有marking 好似靓仔D呀
當你打爆左個槍身之後一定會換CNC身&手柄的
所以E家唔洗買咁貴, 買冇Marking啦.
詳情請參閱Kane師兄的山寨雜誌

作者: kaming1018    時間: 19-5-2010 01:06

打爆左個槍身 唔係掛!!!
作者: sam524    時間: 19-5-2010 01:46

引用:
原帖由 kaming1018 於 19-5-2010 01:06 發表
打爆左個槍身 唔係掛!!!
PDW有個位可能會爆...
作者: sam524    時間: 19-5-2010 01:47

引用:
原帖由 jackieyue 於 19-5-2010 00:39 發表
WE而家唔係凈係出左PDW既open bolt 咋咩?
官方講過全部都會有全開KIT...
作者: kayz    時間: 19-5-2010 01:54

open blow 有冇得降火?
作者: fai84    時間: 19-5-2010 01:58     標題: 回覆 14# 的帖子

未有,但係open bolt 唔係好大力, 100m/s左右
作者: rho837    時間: 19-5-2010 11:56

銅套管行反壓活塞氣芯係統其實同大部份彩彈槍係統熟同一類設計. 密氣又穩定(co2作標準), 為一問題係內管越長氣壓越大!!! 入彈直因銅套管引導駁彈嘴前後動作所以jam彈幾會比"你地講所謂啲乜乜openbolt為小". YYE用料造到支膽搶不夠耐用? 我覺得其主要原因為出口外國不相支搶太勁比"人"BAN!

如果只可買一支GBBR! 我會買YYE, 再"車"過灑啲parts, 或換灑啲身, parts同珍品配件!

本人睇好支YYE PDW (有膽)!

致於新款"openbolt"可伸縮式反壓活塞係统, 用多左氣, 聲大, 比膽為細力, 上入彈冇"膽"一般順又一定冇"膽"一般耐用, 但像真槍action.

有膽冇膽檔bolt ready 都同真槍一樣. 所以本人唔覺得有膽唔夠"像真"! 唉要像真玩叉氣跳殼啦. 冇殼跳出來像得去邊呀!
作者: samyiufk    時間: 19-5-2010 13:00     標題: 回覆 16# 的帖子

agree
作者: kaming1018    時間: 19-5-2010 13:14

如果係咁 開鏜KIT 都唔係咁好羅 打`GAME 黎講
作者: gainax    時間: 19-5-2010 13:43

銅膽唔係唔好,我信原裝會較穩定,不過以我個人角度, 玩GBB有幾樣重要原則

1. 仿真 , VVE外型上做到全仿真,唔錯,但是內部結構和真槍的實在差太遠,如用開樘kit要求不高還可接受,用銅膽變外觀上失真,
         有點要求像真的玩家都難接受了
2.後座力, VVA同VVE系統 後座力實在有點距離, 玩GBB 除左享受仿真拆裝樂趣外, 就是打上來既感覺,如不著重以上兩點,
         EBB絕對勝任
3.穩定性, 初時它確是比VVA穩定, 但現今VVA補品多不聲數 ,連匣都有PGZ,遲d有co2, 所以這優勢已沒有

4.價錢/  以往買它主因是比VVA系統平,全金屬底玩, 不過到現在有國貨,VFZ,就出KW@?,平價自組,貴d有之P,毒虫它M4
底玩度, 已不存在貴的問題, 如是用VVE換貴零件想提高像真度,就違反這原則,直接用VVA數改裝或自組較優和一步到位,

如果只是要求氣動後座力既槍,多款簡,較低價錢,咁VVE識合不過 ,要求高一點就自已選擇了

我不會針對某牌, 只是理性分忻,確是VVE系統不比VVA好, 今日他既M14已改用VVA數的, 反觀多人期待了,現在市場就是迎合用家需要,
正是出開樘kit原因, 如果日後有系統比VVA好, 這樣它的程況也是一樣

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0