標題: 買左KING ARMS 的M4,但係問題黎了 [打印本頁]

作者: vitasoy    時間: 22-8-2010 03:38     標題: 買左KING ARMS 的M4,但係問題黎了

新手玩GBBR 買左支KING ARMS M4
聽D CHING 講話BOMBER D mag 唔錯,買左一隻試下
一扣單發....變左連發仲好快冇晒氣
有冇c hing 解答到我呀
我同TOPGAS 打的....
作者: 061084    時間: 22-8-2010 12:34

原裝KING ARMS匣有冇問題?
作者: mujiadam    時間: 22-8-2010 12:50

KA 打返ka匣最好...
作者: vitasoy    時間: 22-8-2010 14:30

ka匣就咩事都冇囉....
吹到漲晒呀比佢............好灰
作者: 061084    時間: 22-8-2010 20:03

KA M4 GBB係得KA匣和WA匣可以用,
其他匣可能會差0.幾 MM
作者: adlar    時間: 22-8-2010 20:12

引用:
原帖由 061084 於 22-8-2010 20:03 發表
KA匣好似係仿WA Super匣
其他匣係仿WA早期匣後改良
尺寸會有小小分別
作者: magicianmax    時間: 22-8-2010 22:47

打返KA匣啦…一隻都係@%)之麻~
作者: vitasoy    時間: 22-8-2010 22:48

引用:
原帖由 061084 於 22-8-2010 20:03 發表
我想問下0.幾mm 係指邊個位呀c hing?
好無奈就咁"side" 左幾舊水
作者: Vindicator    時間: 22-8-2010 22:56

KA匣唔錯
作者: dennislau1    時間: 22-8-2010 23:01

其實間間d匣都有d唔同, 真係頭都痛。有師兄開廂準成好似比較差,唔兄師兄既m4 又如何?
作者: 061084    時間: 22-8-2010 23:08

引用:
原帖由 dennislau1 於 22/8/2010 11:01 PM 發表
其實間間d匣都有d唔同, 真係頭都痛。有師兄開廂準成好似比較差,唔兄師兄既m4 又如何?
我都想知道準唔準,集彈性又如何?
作者: horenhim    時間: 23-8-2010 00:04

用prowin ok,
已下場約6-7場
作者: 061084    時間: 23-8-2010 19:25

剛買左1支M4(可能係全港最後1支),末打就有新問題,
個塵蓋唔知點解CLOSE唔到,要好大力壓落去先CLOSE唔到,上左油都係咁,
有冇C兄有D咁的問題,唔知點整........請HELP ME!
作者: vitasoy    時間: 24-8-2010 02:30     標題: 回覆 13# 的帖子

正常係咁架喎............
作者: 4jai    時間: 24-8-2010 04:02

引用:
原帖由 061084 於 23-8-2010 19:25 發表
剛買左1支M4(可能係全港最後1支),末打就有新問題,
個塵蓋唔知點解CLOSE唔到,要好大力壓落去先CLOSE唔到,上左油都係咁,
有冇C兄有D咁的問題,唔知點整........請HELP ME!
唔實,咪話咁易飛出黎?
唔好用馬記果D相比
作者: alexddhk    時間: 24-8-2010 18:48

本來我想入番枝...不過咁多問題.....
作者: 桸藍    時間: 24-8-2010 23:08

引用:
原帖由 horenhim 於 23-8-2010 00:04 發表
用prowin ok,
已下場約6-7場
我都想買多隻,師兄請問知WHERE重有嗎 ?
作者: horenhim    時間: 24-8-2010 23:53

引用:
原帖由 桸藍 於 24-8-2010 23:08 發表

我都想買多隻,師兄請問知WHERE重有嗎 ?
小弟於良久前買落,
而家只見有20RD短版
好似就話出新版?
作者: tst99132    時間: 28-8-2010 23:54

我用緊KA M7
KA原裝匣認真麻麻, 唔穩定, 有時明明仲有彈就同我bolt lock左, 有時叉好耐氣都打唔晒一排50發
聽講豬&P匣都岩用, 走去買左一隻試下, 一插落去, 冇bolt lock function, 但係正常射到, 出氣穩定
我就倒不如改用豬&P, buffer加墊片等佢ROF冇咁慢
雖然就貴左差唔多成舊水....
作者: keane    時間: 29-8-2010 01:16

變左唔係玩槍, 而係俾匣玩  
作者: fire23wong    時間: 29-8-2010 03:26

引用:
原帖由 tst99132 於 28-8-2010 23:54 發表
我用緊KA M7
KA原裝匣認真麻麻, 唔穩定, 有時明明仲有彈就同我bolt lock左, 有時叉好耐氣都打唔晒一排50發
聽講豬&P匣都岩用, 走去買左一隻試下, 一插落去, 冇bolt lock function, 但係正常射到, 出氣穩定
我就倒 ...
講真,不過試下用BombXr
十分穩定,有bolt lock
作者: vitasoy    時間: 29-8-2010 06:18

引用:
原帖由 fire23wong 於 29-8-2010 03:26 發表

講真,不過試下用BombXr
十分穩定,有bolt lock
但係我支KM M4 用唔到BOMB_R 喎...
一扣TRIGGER 就係咁射...仲要係咁放氣
作者: 防火門    時間: 30-8-2010 00:54

引用:
原帖由 vitasoy 於 29-8-2010 06:18 發表

但係我支KM M4 用唔到BOMB_R 喎...
一扣TRIGGER 就係咁射...仲要係咁放氣
有時可能比支BLOW頂住,我有b0mbxr 匣,第一次開槍就放氣,再差氣打,磿多幾下到宜家就冇問題~
作者: Lakuro    時間: 31-8-2010 23:18

我用開早期自砌KA身夾prowin匣都冇問題~打得哂五十飛我諗KA成槍都一樣
作者: macfabrica    時間: 1-9-2010 15:48

我三隻KA匣.....兩隻冇事....一隻打到漏氣......響出氣位漏
見有人講Bxmber匣OK,等我都試下先...
作者: 061084    時間: 2-9-2010 23:39

Bxmber匣邊道有得賣?
作者: BJB    時間: 8-9-2010 17:09     標題: KA GBB M4

我都有枝 KA M4A1
1鎗4
但1D事都冇
作者: 4jai    時間: 8-9-2010 17:10

引用:
原帖由 horenhim 於 24-8-2010 23:53 發表

小弟於良久前買落,
而家只見有20RD短版
好似就話出新版?
佢個就出由7月頭聽到家陣...
之後又話8月頭,又話8月中,又話8月尾
家陣又話9月中

比我見到專業嬴個老細我一定拍薑咁拍佢...
作者: smilodon    時間: 8-9-2010 20:44

引用:
原帖由 horenhim 於 24-8-2010 23:53 發表

小弟於良久前買落,
而家只見有20RD短版
好似就話出新版?
Do they have new version for 20rd as well?
作者: horenhim    時間: 8-9-2010 22:01

引用:
原帖由 smilodon 於 8-9-2010 20:44 發表

Do they have new version for 20rd as well?
冇 new version, 不過我重見到有20RD賣
作者: horenhim    時間: 8-9-2010 22:01

引用:
原帖由 Lakuro 於 31-8-2010 23:18 發表
我用開早期自砌KA身夾prowin匣都冇問題~打得哂五十飛我諗KA成槍都一樣
YES!!!!
作者: smilodon    時間: 9-9-2010 00:29

引用:
原帖由 horenhim 於 8-9-2010 22:01 發表

冇 new version, 不過我重見到有20RD賣
Sorry I don't mean to steal this post, but just one quick question: I'm making a dedicated M4/SPR GBBR, so using prowin vn mag is the most important factor for me, which GBBR brand will best fit with it? Ino, G&P woc, Bomber or KA?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0