標題: 馬記G17(改PGC VS Guarder鋼) [打印本頁]

作者: samurai    時間: 16-10-2010 10:45     標題: 馬記G17(改PGC VS Guarder鋼)

改晒。。無セ野好再改

圖片附件: IMG_0001.JPG (16-10-2010 10:45, 66.76 KB) / 該附件被下載次數 98

圖片附件: IMG_0002.JPG (16-10-2010 10:45, 68.25 KB) / 該附件被下載次數 100

圖片附件: IMG_0003.JPG (16-10-2010 10:45, 67.67 KB) / 該附件被下載次數 95

作者: Foolshooter    時間: 16-10-2010 19:17

有無毒得咁交關.........支燈
作者: tinyau1134    時間: 16-10-2010 19:58

好正呀
作者: Inty    時間: 17-10-2010 00:01

新款  Guarder 係咪唔洗"汁"??? 直上?
作者: samurai    時間: 17-10-2010 00:56

CNC Guarder 直上...
作者: Inty    時間: 17-10-2010 01:59

咁睇黎吉打呢次真係返身之作wo

唔該C兄!~ 同想問下幾$
作者: samurai    時間: 17-10-2010 09:02

$!!%)
作者: sumist    時間: 21-10-2010 02:15

圖既上面支g17係PGC滑架,下面係GUARDER嗎?
作者: sumist    時間: 21-10-2010 02:42

順便我想問下呀..我支都係馬記+guarder鋁slide(幾年買的)
買果時已經發現每次打完槍,拆開個滑架都會見到滑架既"屑"一絲絲係支槍入面...
吾知係咪呢個原因..令支槍既下身同個slide係前面槍頭一直都有縫隙 用手按一按佢會合埋 但按下個拉雞就彈番起,射射下又會合番埋..
各位人兄知5知物解究呢..?
作者: mujiadam    時間: 21-10-2010 09:25

引用:
原帖由 sumist 於 21-10-2010 02:42 發表
順便我想問下呀..我支都係馬記+guarder鋁slide(幾年買的)
買果時已經發現每次打完槍,拆開個滑架都會見到滑架既"屑"一絲絲係支槍入面...
吾知係咪呢個原因..令支槍既下身同個slide係前面槍頭一直都有縫隙 用手按一 ...
可能係下前後螺絲問題....
作者: jackytkh    時間: 21-10-2010 12:49

我會中意下面果支用返上面果隻滑架
作者: sumist    時間: 21-10-2010 14:16     標題: 回覆 10# 的帖子

下前後羅絲係指回膛彈弓對正下面果粒嗎?
作者: samurai    時間: 21-10-2010 22:01

幾年前的吉打Slide不是CNC的。。Casting係無禁襟用。。。若原装零件無セ煽
買個PGC slide La
作者: -l-    時間: 21-10-2010 22:12

支持一下 雖然不是G17
有誰知道MARUI G18如何安裝真後SIGHT?
想買這

作者: sumist    時間: 23-10-2010 04:55     標題: 回覆 13# 的帖子

我都打算換pgc slide
d人話pgc slide有7075鋼, 好似係硬d   吾知係咪好d呢?
作者: samurai    時間: 23-10-2010 08:33

7075是鋁、不是鋼。。。
若果玩的話。。PGC一定係首選
作者: sumist    時間: 23-10-2010 17:15

理解した !!
作者: likhang516    時間: 23-10-2010 18:11

請問係咪有隻係後sight裝mount之後上個紅點?(好係叫做docter?)
如果做個cope要幾錢度?
作者: reporter    時間: 25-10-2010 00:06     標題: 回覆 9# 的帖子

喂 ~ LEE 位 朋 友 ~
我 都 有 你 g17 o既 問 題 ~
前 面 總 係 有 少 少 起 ~ 要 用 手 按 回 , 至 會 齊 整 水 平 ,
睇 o左 好 多 次 個 吉 打 frame ,
原 來 跟 本 入 面 好 逼 ,
差 了1 - 2 mm 方 可 把 組 件 安 裝 貼 服
如 果 把 組 件 大 力 按 下 去 , 隻 frame 一 定 會 裂 ,
o甘 就 樣 衰 衰 啦 ~
所 以 o吾 用 工 具 攪 一 攪 個 frame 先 ,
一 定 會 出 現 頂 起 1 - 2 mm 現 象 ,

至 於 樓 主 Samurai o個 支 o甘 靓 仔 ,
應 該 o吾 係 吉 打 frame ,
是 日 本 馬 記 原 裝 TAN 沙 色 FRAME , 是 嗎 ?
作者: sumist    時間: 25-10-2010 05:09

我係吉打下身 同slide 但吾會好緊 只係禁番落去搖一下又拱番上黎
但我用緊馬記原裝下身+吉打slide時已經有咁情況
作者: reporter    時間: 25-10-2010 12:19     標題: 用緊馬記原裝下身+吉打slide時已經有咁情況 ??

用緊馬記原裝下身+吉打slide時已經有咁情況 ??

Sumist 先 生 ~
你 o吾 係 打 蝕 o左 絛 slide o既 內 軌 吧 ! !
o甘 勁 ? ?
你 拆 下 slide 之 後 , 個 " 鐵 內 架 " 係 咪 眼 見 已 經 水 平 左 o架 ?

個 架 o吾 平 , 條 slide 就 會 起 啦
作者: sumist    時間: 25-10-2010 17:14

我唸應該係,, 我頭先試下攞番原裝slide就咁套入去 我用力拔都吾會好似用guarder slide咁大條喇隙
so.. 我開始嫌棄條slide了...  吾知鋼slide會吾會咁呢
作者: wargame    時間: 26-10-2010 16:53     標題: 回覆 7# 的帖子

呢個價位都ok, 請問是否連外管, 在哪間鋪賣 ?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0