標題: 新開個間野 [打印本頁]

作者: halo3    時間: 7-11-2010 00:50     標題: 新開個間野

槍街新開個間野唔賣野比平民系咪堅?之前有個post講起,e家吾見咗,系咪有d野唔討論得架?定系睇錯咗
作者: gtoray    時間: 7-11-2010 00:55

有d咁ge事....?
作者: dkmaorusamuk    時間: 7-11-2010 00:56

引用:
原帖由 halo3 於 7-11-2010 00:50 發表
槍街新開個間野唔賣野比平民系咪堅?之前有個post講起,e家吾見咗,系咪有d野唔討論得架?定系睇錯咗
唔賣比平民?咁佢賣比邊個啊?
作者: seamoncheng    時間: 7-11-2010 00:57

邊間野呀....
唔賣野比平民佢食咩?
作者: Sophi_hk    時間: 7-11-2010 00:57

益力多?
今日入去睇話鞋有折喎
作者: faihk    時間: 7-11-2010 00:57

係唔係買眼鏡個間???

定係指邊間???
作者: Toni@1205    時間: 7-11-2010 01:00

唔賣野比平民 好多都唔多想做生意嫁啦,都唔係得一間
作者: skywingc    時間: 7-11-2010 01:05

試過問佢攞副Oakley睇,佢問我有冇證,話嗰啲係軍用品要有軍人或者執法人員嘅委任證先買得,佢咁講我連其他嘢都費事睇就走咗喇
作者: 4jai    時間: 7-11-2010 01:09

新開有間野係賣呢似既野....
但又未見過有POST話唔賣野比人
作者: derek_lok    時間: 7-11-2010 01:11

引用:
原帖由 skywingc 於 7-11-2010 01:05 發表
試過問佢攞副Oakley睇,佢問我有冇證,話嗰啲係軍用品要有軍人或者執法人員嘅委任證先買得,佢咁講我連其他嘢都費事睇就走咗喇
香港仲有咩??
作者: halo3    時間: 7-11-2010 01:11

yes買眼鏡個間,我今曰聽嗰(疑似)老細同人講(應該唔系客)”e道d野唔系買比打game個d人”.....
作者: faihk    時間: 7-11-2010 01:12

引用:
原帖由 wonglk 於 7-11-2010 01:09 發表
新開有間野係賣呢似既野....
但又未見過有POST話唔賣野比人
我上次去佢地未開鋪, 所以唔知!
作者: faihk    時間: 7-11-2010 01:14

引用:
原帖由 derek_lok 於 7-11-2010 01:11 發表

香港仲有咩??
應該有, 至少解放軍應該有掛?
作者: Sophi_hk    時間: 7-11-2010 01:15

曲線引起大家討論?
作者: 4jai    時間: 7-11-2010 01:16

引用:
原帖由 halo3 於 7-11-2010 01:11 發表
yes買眼鏡個間,我今曰聽嗰(疑似)老細同人講(應該唔系客)”e道d野唔系買比打game個d人”.....
唔好意思...
始終你太新,真係好難信你
同埋諗一諗....香港鬼有人用M92F,P226咁堅既槍(我指真槍)
作者: Toni@1205    時間: 7-11-2010 01:16

咪好似女人街唔係賣野比"C拉" , ONLY賣比鬼佬咁!!
作者: hang2    時間: 7-11-2010 01:22

引用:
原帖由 Toni@1205 於 7-11-2010 01:16 發表
咪好似女人街唔係賣野比"C拉" , ONLY賣比鬼佬咁!!
吾係掛,開係鎗街米聽執!
作者: ethanwch    時間: 7-11-2010 01:27

其實"腳制"都要show pass 入/買。
作者: 4jai    時間: 7-11-2010 01:28

引用:
原帖由 ethanwch 於 7-11-2010 01:27 發表
其實"腳制"都要show pass 入/買。
咁我入呢間新鋪又冇叫我SHOW PASS.....
作者: 4jai    時間: 7-11-2010 01:31

http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1
唔會就係呢間掛...
作者: Lolanto    時間: 7-11-2010 02:31

死啦~講咁耐都唔知講邊間添
作者: MG-42    時間: 7-11-2010 02:34

作者: halo3    時間: 7-11-2010 03:01

我就系睇到嗰個post先知新開咗間野,(咁嗰個post真系變咗廣告)
佢淨系d眼鏡冇價錢,我都廢事問..
所以上離請教下閣位師兄..
作者: halo3    時間: 7-11-2010 03:03

如果系廣告應該會有反效果,其實開得系槍街,唔洗點賣廣告要買野自然會入去,我都想知唔賣比game友點解要開個道

作者: Paul    時間: 7-11-2010 03:08

太子國際或一些工廠大廈果D就真係有証先買
作者: 速成哥    時間: 7-11-2010 03:20

扮高調~~~車~~~
作者: 伯言    時間: 7-11-2010 03:27

引用:
原帖由 Paul 於 7-11-2010 03:08 發表
太子國際或一些工廠大廈果D就真係有証先買
就咁去一樣買到野, 係某D裝備/制服買唔到姐...
作者: mkmonkey    時間: 7-11-2010 16:48

佢o個到有乜野 Oakley 係唔賣比平民,而佢又合法入到貨既呢?小弟都好想知到下 ...

作者: mkmonkey    時間: 7-11-2010 16:51

引用:
原帖由 halo3 於 7-11-2010 03:03 發表
如果系廣告應該會有反效果,其實開得系槍街,唔洗點賣廣告要買野自然會入去,我都想知唔賣比game友點解要開個道
咁人地有錢,鍾意響o個到開我地又吹佢唔漲既 ...
作者: 4jai    時間: 7-11-2010 23:26

如果係槍街內街新開果間

係唔洗用乜證物證,態度仲好好!
話要乜證物證既說法,係流既

作者: 4jai    時間: 7-11-2010 23:27

引用:
原帖由 mkmonkey 於 7-11-2010 16:48 發表
佢o個到有乜野 Oakley 係唔賣比平民,而佢又合法入到貨既呢?小弟都好想知到下 ...
Oakley係香港.....有咩唔合法?
作者: seamoncheng    時間: 7-11-2010 23:27

引用:
原帖由 wonglk 於 7-11-2010 23:26 發表
如果係槍街內街新開果間

睇黎真係太耐無行槍街
我仲未知你地講邊間
作者: tinyau1134    時間: 7-11-2010 23:31

引用:
原帖由 seamoncheng 於 7-11-2010 23:27 發表

睇黎真係太耐無行槍街
我仲未知你地講邊間
仁安大廈?廣華街?
我都想知呀
作者: 桸藍    時間: 7-11-2010 23:38

行過1次,好多BLACKHAWK野賣
作者: louisli    時間: 8-11-2010 19:43

引用:
原帖由 wonglk 於 7-11-2010 23:27 發表

Oakley係香港.....有咩唔合法?
佢唔賣都大把地方入貨啦
作者: 101653    時間: 8-11-2010 19:45

間野有冇Oakley軍boot賣?
如果有就要搵日去睇下
作者: Smartone    時間: 8-11-2010 23:41

引用:
原帖由 wonglk 於 7-11-2010 23:26 發表
如果係槍街內街新開果間

唉…..
其實掉返轉我都可以同你講呢句喎” 唔好意思...始終你太新,真係好難信你”
第一相信與否唔係 = account用得耐信用度就會高, 小弟見過有位CGF大俠 ”雞巴男”裝錯件parts都要企到硬一硬, 人地提佢, 佢重要話咩呀法例規定唔可以咁裝咩? 有些人做咗大俠就要型足一世, 但係呢個大俠”雞巴男”都係CGF的老街坊出post率及威望分多過好多高人但……咁又如何呢? 咪又係經常老點其他街坊報錯料, 重要唔好提醒佢喎, 唔係佢以為你對佢玩針對, 師兄以上事件係小弟一時有感而發, 呢個世界冇絕對嘅, 小弟相信師兄你可能去查證過間店是否有證先俾買, 相信店內店員得知佢間店已經俾人開post後已改口風, 但係確是曾經發生此事因為小弟當日入店時確聽到以上店員及客人對話確實問客人”取証睇屋企超” 朋友重以為店員問佢有冇會員咭, 所以一睇到師兄你成個 ”流言終結者” 嘅姿態出現話呢單嘢 “係流既” 重要又紅又大字, 小弟覺得有感而發才出此post並非針對而文內如有得罪之處請見諒.

另外大俠”雞巴男”一事, 大家勿要對號入座小弟只係順手借來舉例而已並無惡意但絕非虛構

作者: FNP90xvhk    時間: 9-11-2010 00:04

引用:
原帖由 Smartone 於 8-11-2010 23:41 發表

唉…..
其實掉返轉我都可以同你講呢句喎” 唔好意思...始終你太新,真係好難信你”
第一相信與否唔係 = account用得耐信用度就會高, 小弟見過有位CGF大俠 ”雞巴男”裝錯件parts都要企到硬一硬, 人地提佢, 佢 ...
smartone師兄,未知你係唔係講緊新開左六日左右,位於"戰四"對面果間舖頭呢?如果係的話,小弟忍唔住要係呢度提醒你一句,如果你認為人地睇到post會改口風,你就唔對喇

是咁的:
皆因小弟今晚同一位朋友落去行下散下心,見到呢間野新開又咁整潔,所以就貢入去睇下d oakley超,見到一副幾好樣,都未話試戴,只係問下幾錢遮,個哥哥仔(拿,人家就真係好有禮貌既,不錯不錯)就一面抱歉咁話"唔好意思呀先生,其實我地當初代理oakley貨物時,已經簽左約只能賣比有軍人證/警察證人仕,其他人仕我地唔賣得架,真係唔好意思呀"
咁我朋友就問"下???咁呢副(指住另一副幼框似行街款)擺明係行街用既賣唔賣得呀?"
哥哥仔就話"都係唔得呀,真係唔好意思,我地oakley聯絡人就企左係後面呀,你自己睇下(指向店內一位講英語既女性)"
我就問"咁係唔係你地所有貨都要證件先賣得呢"
哥哥仔就話"咁又唔係,只係oakley野遮,其他包括刀,衫褲,槍盒呀所有野都可以賣架"
我想搞清楚所以我就追問"咁即係所有oakley野都要有證先買得,其他野都唔使??"
哥哥仔就話"係呀,請隨便睇丫,睇岩衫褲可以試添喎"

成件事就係咁了,真是非常有禮貌的哥哥仔,值得大讚!
不過呢間店舖有d野要有證先買得,係完完全全係真人真事黎既!

作者: Smartone    時間: 9-11-2010 00:10     標題: 回覆 38# 的帖子

下....
作者: 4jai    時間: 9-11-2010 00:13

引用:
原帖由 Smartone 於 8-11-2010 23:41 發表

唉…..
第一相信與否唔係 = account用得耐信用度就會高, 小弟見過有位CGF大俠 ”雞巴男”裝錯件parts都要企到硬一硬, 人地提佢, 佢 ...
因為小弟第一次入去,都冇立即問我有冇證
但見第一樓講野又似是非是(因為1樓講到好似全部貨都係要證咁,我就歸納左去睇)
然後我去買野都冇叫我拎證
都係一句啦,一個人越活躍,可信性越高(咁呢個世界一定有個別例子既,英文老師都可以教錯讀音)
所以打呢句,如有得罪敬請原諒

以及,我果句
"始終你太新,真係好難信你
同埋諗一諗....香港鬼有人用M92F,P226咁堅既槍(我指真槍)"
係有關連的
如果有證既,又點會用到呢d槍既手槍套?
冇人用,又點會有人買?入咁多貨倒自己米?<~~~~~~果陣時我既思考方式,所以我先有半信半疑既態度

btw,可能我真係好流言終結者,因為我睇呢個post第一印象係"買乜都要證?唔係呀化)
FNP90xvhk師兄既情況比我更清楚,因為佢睇既野比小弟更全面(果陣時我只打算買自己急用既野,冇諗過行街街)
作者: 伯言    時間: 9-11-2010 00:24

引用:
原帖由 wonglk 於 9-11-2010 00:13 發表

因為小弟第一次入去,都冇立即問我有冇證
但見第一樓講野又似是非是(因為1樓講到好似全部貨都係要證咁,我就歸納左去睇)
然後我去買野都冇叫我拎證
都係一句啦,一個人越活躍,可信性越高(咁呢個世界一定有個別例子 ...
我有個朋友個仔非常/異常咁活躍, 活躍到四維彈, 應該/聽聞/[路邊社]都會幾信得過, 咁我諗我下次見到佢, 都問下佢下期開邊六個數...
作者: 4jai    時間: 9-11-2010 00:56

引用:
原帖由 伯言 於 9-11-2010 00:24 發表

我有個朋友個仔非常/異常咁活躍, 活躍到四維彈, 應該/聽聞/[路邊社]都會幾信得過, 咁我諗我下次見到佢, 都問下佢下期開邊六個數...
姐係你睇到既活躍只係包含行動
OK,你都想抽多下水話我錯姐
好,我錯,唔該晒

BTW,開6個數關呢個POST咩事?同埋我解話又關你事?

作者: gtoray    時間: 9-11-2010 01:11

請勿 post war
謝謝
作者: halo3    時間: 9-11-2010 02:23

喂!各位師兄,真系Sorry,我講野講D唔講D引起小誤會真系唔好意思,不過e家都叫做搞清楚只系某貨品要證,and 我都好認同各位既師兄論點,其實都冇乜衝突,都系有建設性既討論ja
Anyway, thx a lot.
仲有,間野真系幾好禮貌(非廣告)
作者: ++朗++    時間: 9-11-2010 07:32

我前日入去睇都冇問我出證
但係…oakley所以都唔買得?
咁搞笑?
作者: rho837    時間: 9-11-2010 08:34

Oxkley need spplier license to sell in Hong Kong (Price are straightly set)! They always snake into shop to check the price and issue legal letters!

Maybe this shop selling oxkley products is from other source!

I walk in also, those guys are friendly, but not really good at what they sell! Take time to improve!
作者: Hkpolice-Psu    時間: 9-11-2010 08:57

最唔明白既係要show warrant先買得, 佢副超有放射性物質?定係發下佢會有有30寸長可以變成攻擊性武器?
作者: derek_lok    時間: 9-11-2010 09:07

我尋晚入過去, 佢店內唔少係高檔WarGame用品喎........
作者: L    時間: 9-11-2010 09:32

作者: 七梨護風    時間: 9-11-2010 09:34

我唯一可以講的是,搵個有證既兄弟幫手買野law
作者: watergap69    時間: 9-11-2010 12:31

引用:
原帖由 於 9-11-2010 09:32 AM 發表
其實可能係代理合約其中一個條款黎..但作為一個老細...要有證先買得..咁我洗鬼咁辛苦同你傾代理...規距多多又麻煩..賺錢又唔係多..我不如搵其他窿路返貨.....洗鬼做代理..又唔係d咩野違禁品..
絕對同意師兄所言
作者: jimjimto    時間: 9-11-2010 13:27

引用:
原帖由 watergap69 於 9-11-2010 12:31 發表

絕對同意師兄所言
我都覺得師兄講得好, 香港吾似台灣,無咁多要當兵的客,只賣紀律部隊,生意難做

但OAKLEY個網頁有好多香港的眼鏡鋪地址,都話係local dealer, 會吾會係有D款係可以比普通店鋪賣?
作者: mk23    時間: 9-11-2010 13:27

見它display有D Oakley  SI M frame產品,可能就係ED所以要軍警証才能買到.
不過間野內東西大大大部份18/F及上環都有,但錢貴30%到.所以基本上所以不看......
作者: rho837    時間: 9-11-2010 14:22

I've enquire those CASE they sell! The M4 size has no stocks! And no modular foam inside to come with! And prices closed to Palican cases!  So! What do you think?   
作者: magicianmax    時間: 9-11-2010 21:16

今日去左行街…咁咪直接入去問佢個店員囉。

佢地要證明先有得的係全線Oxkley (即係門口兩個櫃入面)。
因為係D鏡係軍版關係。就算係紀律部隊出證一年都只可以換兩副。
(想買咪找個部隊朋友攪攪佢)

咁我之後再問,好似果幾個大膠箱都係要出證(如果我無記錯 )。
其他刀刀劍劍,BLACKHAXK等東西都可以買。

最後佢話新開張…BLACKHAXK產品有"狗"折…唔知平唔平得過十八樓呢?
作者: 4jai    時間: 9-11-2010 21:22

引用:
原帖由 magicianmax 於 9-11-2010 21:16 發表

佢地要證明先有得的係全線Oxkley (即係門口兩個櫃入面)。
因為係D鏡係軍版關係。就算係紀律部隊出證一年都只可以換兩副。

咁 ...
我上網睇,佢賣呢個價,以鞋黎講(其他野冇掂研究)
同係上網買返黎同SHIP香港價錢差唔遠(同款計)
如果慳唔到1舊,我會打算係香港買,(但我唔知間野既BH野有折,不過有冇折,家陣我計畫緊係間野買返對,就算冇折都唔係貴得幾多,係香港買冇煩惱,有得試有得摸,一絕)
如果BH產品有9折...
D CQC一定平D先啦~
作者: mk23    時間: 9-11-2010 21:46

BHI D野無看價錢(因無不興趣).
但看到那響尾蛇求生燈.之前我係18/F賣IR版$5xx.它賣普通版$1xxx...
就算比個59折你又點,都貴過上面

你真係上18/F看看先la....(18/F的BH野好多時都有特價.)
作者: 4jai    時間: 9-11-2010 21:53

引用:
原帖由 mk23 於 9-11-2010 21:46 發表
但看到那響尾蛇求生燈.之前我係18/F賣IR版$5xx.它賣普通版$1xxx...

你真係上18/F看看先la....(18/F的BH野好多時都有特價.)
我只係講緊cqc
作者: seamoncheng    時間: 9-11-2010 22:16

引用:
原帖由 wonglk 於 9-11-2010 21:53 發表

我只係講緊cqc
即係咁講...兩邊格下價
無壞既
作者: mk23    時間: 9-11-2010 23:17

算....提下你吧.....唔喜歡當我無講過law....
作者: Vindicator    時間: 9-11-2010 23:20

引用:
原帖由 mk23 於 9-11-2010 21:46 發表

唔覺?
放在係邊?
THZ
作者: 4jai    時間: 9-11-2010 23:21

引用:
原帖由 mk23 於 9-11-2010 23:17 發表
算....提下你吧.....唔喜歡當我無講過law....
唔係唔比提
只不過上面講緊bh野,所以我好肯定cqc一定平過18樓
其他貨唔清楚啦
但一間鋪頭有野平有野貴,其實冇咩大問題
無話喜歡唔喜歡,我只係話我講緊一樣野罷了
作者: Smartone    時間: 10-11-2010 00:11

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 9-11-2010 08:57 發表
最唔明白既係要show warrant先買得, 佢副超有放射性物質?定係發下佢會有有30寸長可以變成攻擊性武器?
.......................not easy to use wo
作者: mkmonkey    時間: 10-11-2010 00:18

到底佢賣既野,係有證可以賣平 d ,無證就好貴?
定係無證入唔到口?兩樣野黎喎。

如果係無證入唔到口既貨,我都好有興趣想知呢間野係咪有證入呢 d 貨返黎賣 ... 等佢教下我點樣可以申請張 STC 入口證。
作者: gtoray    時間: 10-11-2010 00:23

引用:
原帖由 mkmonkey 於 10-11-2010 00:18 發表
到底佢賣既野,係有證可以賣平 d ,無證就好貴?
定係無證入唔到口?兩樣野黎喎。

如果係無證入唔到口既貨,我都好有興趣想知呢間野係咪有證入呢 d 貨返黎賣 ... 等佢教下我點樣可以申請張 STC 入口證。
係要有證先賣比你....
上面d post 好清楚ga喇喎.......
作者: 9x19    時間: 10-11-2010 00:35

引用:
原帖由 gtoray 於 10-11-2010 00:23 發表

唔該阿公~
嗰post老實真係有d難跟...可能因為我太新.
作者: 蛇    時間: 10-11-2010 01:09

引用:
原帖由 magicianmax 於 2010-11-9 21:16 發表

因為係D鏡係軍版關係。就算係紀律部隊出證一年都只可以換兩副

咁 ...
可以一年免費換兩次架?
定係可以用印花換?

有咩軍用品只可以一年用兩SET 架呢?
作者: mk23    時間: 10-11-2010 01:53

其實好心就好似太子那間噤.
係櫃的display上貼上 "此櫃內物品只限軍警人仕選購,買時請出示証件" 咪得law.

統工有得賣oakley,你又有得賣.兩間D貨樣又差唔多.你唔寫,邊個知你要証先買得咩.....
作者: sumandy    時間: 10-11-2010 14:16

老實! 唔賣咪唔好同佢買law. 又唔係得佢有.
點解要為難自已呢?
作者: 蛇    時間: 11-11-2010 01:00

引用:
原帖由 伯言 於 2010-11-9 00:24 發表

唔好搞細路仔啦. 等我答你啦. 下期就一定係開一至四十九號入邊其中六個架啦.
是咁的. 你都係睇完呢頁信得過排名表呢... 先諗下信唔信得過我好啦.
http://www.civiliangunner.com/cgf/stats.php?type=creditsrank
作者: 蛇    時間: 11-11-2010 01:05

引用:
原帖由 9x19 於 2010-11-10 00:35 發表

唔該阿公~
嗰post老實真係有d難跟...可能因為我太新.
你邊係新... 你係唔活躍.
跳多d 啦.
作者: 伯言    時間: 11-11-2010 23:12

引用:
原帖由 於 11-11-2010 01:00 發表

唔好搞細路仔啦. 等我答你啦. 下期就一定係開一至四十九號入邊其中六個架啦.
是咁的. 你都係睇完呢頁信得過排名表呢... 先諗下信唔信得過我好啦.
http://www.civiliangunner.com/cgf/stats.php?type=creditsra ...
新開果間野我就未得閒去, 不過我都會F5 refresh 多幾下, 食多幾盒鉛芯等自己活躍D信得過D, 費事比人話唔郁生痔瘡...
作者: mkmonkey    時間: 11-11-2010 23:44

引用:
原帖由 gtoray 於 10-11-2010 00:23 發表

咁,其實有 d 乜野係"可以合法入口但唔使戰略物資證",但出售時要"出示有關證件" ?
老實講,Oakley o個 d SI 只係佢唔賣比你(最主要係特制同賣得平比美軍吧),但你唔知咩方法買到而入口既話根本唔需要證件。
最少我買隻 ESS ICE 無見過安活要我出示警員證先。

警棍/真槍部份零件/有 level 避彈衣o個 d ,根本就連入口都受管制,莫講話賣比你。
作者: FNP90xvhk    時間: 11-11-2010 23:51

引用:
原帖由 mkmonkey 於 11-11-2010 23:44 發表

咁,其實有 d 乜野係"可以合法入口但唔使戰略物資證",但出售時要"出示有關證件" ?
老實講,Oakley o個 d SI 只係佢唔賣比你(最主要係特制同賣得平比美軍吧),但你唔知咩方法買到而入口既話根本唔需要證件。
最 ...
唔係法例規定架
果位哥哥仔話係佢地同oakley簽個代理返黎時,oakley加入既條款黎
即係唔係法例唔比oakley賣比無證既人,而係佢唔想賣
作者: mkmonkey    時間: 11-11-2010 23:53

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 11-11-2010 23:51 發表

唔係法例規定架
果位哥哥仔話係佢地同oakley簽個代理返黎時,oakley加入既條款黎
即係唔係法例唔比oakley賣比無證既人,而係佢唔想賣
Sor ... 原來講緊特別貨品既銷售條款,咁就完全無問題啦。(同機場員工響機場買野有折差唔多掛?_
咁如果有日想買,係咪求其捉個行緊 beat 既阿 sir 入去就買得呢?
上次好似聽過有人講 18 樓只要求有合法既 number 就買得o個 d 所謂 "SF 特價套裝" (其實都唔算平左好多)

作者: mk23    時間: 12-11-2010 22:48

SI frame我想E度好多人都有.你去大x,QRx大把貨賣添.
但人地生產商話唔比就唔,你正式入就要跟生產商做.
正如olakey的有風扇goggle.我自已換了塊滑雪鏡片.都不知幾好用.
但人地只係比SF用.連普通軍人都買唔到.
此終是生產商和軍部訂下的例.無計...

正如你上太子那間,好多完全無技術的尼龍gear,袋仔等.好多都係只得警察先能購買.

P.S.
早十多年前.那時只得太子那間入了bolle超(那時還在信和).就真係要警察先能購買...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0