標題: OMG!!! GBB P90! [打印本頁]

作者: bbc100    時間: 6-12-2010 17:05     標題: OMG!!! GBB P90!

http://www.youtube.com/watch?v=A ... ure=player_embedded

heop that they could make this right.....
作者: McDull    時間: 6-12-2010 17:10

咁開心
作者: faihk    時間: 6-12-2010 17:13

唔錯喎~
作者: 101653    時間: 6-12-2010 17:21

完全唔得啦支野
慢慢執頭執尾吧
作者: sing106    時間: 6-12-2010 17:22

正!!
作者: Pvt.King    時間: 6-12-2010 17:22

通常WE係有片有Sample睇既先出得最慢, 又唔知今次係咪呢
作者: faihk    時間: 6-12-2010 17:25

引用:
原帖由 101653 於 6-12-2010 17:21 發表
完全唔得啦支野
慢慢執頭執尾吧
版姐! 出街應該會好d!

ps. 我都有 & 鐘意p90
作者: MK~    時間: 6-12-2010 17:26

得啦…我唔買電P90啦咁…
作者: sam524    時間: 6-12-2010 17:33

反正p90都睇唔到入而嫁la...
出番AWSS系統好wor...
作者: adrianyahk    時間: 6-12-2010 17:39

後座力好似好細咁..
作者: sam524    時間: 6-12-2010 17:42

引用:
原帖由 Pvt.King 於 6-12-2010 17:22 發表
通常WE係有片有Sample睇既先出得最慢, 又唔知今次係咪呢
其實條片唔係we出的...
係動力星的...
作者: ayaka    時間: 6-12-2010 18:13

睇唔到個bolt郁好似無咩意思
我比較想要xm8多d....支g36好似幾好評
出埋xm8就好了
作者: rYaN    時間: 6-12-2010 18:19

引用:
原帖由 sam524 於 6-12-2010 05:42 PM 發表

其實條片唔係we出的...
係動力星的...
Powerstar既片通常係we既產品。
可況we會出p90已經聽講過
作者: sam524    時間: 6-12-2010 18:22

引用:
原帖由 rYaN 於 6-12-2010 18:19 發表

Powerstar既片通常係we既產品。
可況we會出p90已經聽講過
埋個我知...
我只係想話...
片係動力星出o既...
如果we都唔出片的話...
咁就真係有排都唔會出...
we出左片都睇下點...
上次支l85都係動力星出片...
宜家...唉...
作者: longhei    時間: 6-12-2010 18:30

係出就正囉!
作者: silvano126    時間: 6-12-2010 19:05

好好玩啊...hohohoh...
作者: mkmonkey    時間: 6-12-2010 19:32

其實改為內置 CO2 鋼瓶比較方便吧!而家搞到不倫不類 ...
作者: 主人    時間: 6-12-2010 19:57

P90係就係幾鐘意...但係blowback...都係個重要既考慮因素
作者: tinyau1134    時間: 6-12-2010 20:13

個blowback...
作者: 101653    時間: 6-12-2010 20:24

引用:
原帖由 faihk 於 6-12-2010 17:25 發表

版姐! 出街應該會好d!

ps. 我都有 & 鐘意p90
有冇諗過氣化問題?

自動灑水系統?

作者: Legionee    時間: 6-12-2010 21:24

讚WE肯去嘗試, 亦為將來其他BULLPUP槍鋪路

P.S. 真P90的確後坐力好細
作者: daniel999    時間: 6-12-2010 21:34

可能又要等3,5,7年........
PS 如果可以出FAL,G3 呢d槍就好
作者: seamoncheng    時間: 6-12-2010 21:36

引用:
原帖由 101653 於 6-12-2010 20:24 發表

有冇諗過氣化問題?

自動灑水系統?
[講笑]佢除左_ _之外咩都無諗[講笑]
呢d問題正式見街果陣先算啦
作者: 2slow    時間: 6-12-2010 23:13

十分期待...
作者: jackieyue    時間: 7-12-2010 00:04

我要SCAR open bolt 呀!!!!!
作者: 4jai    時間: 7-12-2010 00:09

引用:
原帖由 101653 於 6-12-2010 20:24 發表

有冇諗過氣化問題?

自動灑水系統?
向下導氣,we我覺得隨時冇乜料到
作者: ~~方~~    時間: 7-12-2010 00:45

引用:
原帖由 wonglk 於 7-12-2010 00:09 發表

隨時要反轉支槍黎開槍,但就會變hop-down
作者: 101653    時間: 7-12-2010 01:03

引用:
原帖由 wonglk 於 7-12-2010 00:09 發表

隻匣本身平放所以唔夠高
比GAS由液態氣化既空間少左
再加上佢由上至下氣化
必定會氣化不良
先天缺憾華陀都救唔番
唔通裝水隔咩

唔好講話支槍組bolt係唔係隱形&blowback夠唔夠力
已經唔係呢個層面既問題
作者: 101653    時間: 7-12-2010 01:05

引用:
原帖由 seamoncheng 於 6-12-2010 21:36 發表

[講笑]佢除左_ _之外咩都無諗[講笑]
呢d問題正式見街果陣先算啦
我係CGF咁耐未曾見過佢用腦諗野
作者: 4jai    時間: 7-12-2010 01:07

引用:
原帖由 101653 於 7-12-2010 01:03 發表

隻匣本身平放所以唔夠高
再加上佢由上至下氣化
必定會氣化不良
先天缺憾華陀都救唔番
唔通裝水隔咩

已經唔係呢個層面既問題
唔搞掂氣化
其他乜都唔洗講
作者: 101653    時間: 7-12-2010 01:09

引用:
原帖由 wonglk 於 7-12-2010 01:07 發表

唔搞掂氣化
其他乜都唔洗講
Yes
除非佢剩係得CO2匣啦

不過又講真 , 玩GBB , 係一定要玩CO2既......
作者: d.s    時間: 7-12-2010 06:53

引用:
原帖由 101653 於 7-12-2010 01:03 發表

隻匣本身平放所以唔夠高
再加上佢由上至下氣化
必定會氣化不良
先天缺憾華陀都救唔番
唔通裝水隔咩

已經唔係呢個層面既問題
假設:P90尾部空間大,若果做一個氣化室,應該可以有所幫助....
btw...見片中甩匣時嘔氣,可能已經做咗

ps:P90真鎗優點係細後座力.....GBB化的話....
作者: siriochow    時間: 7-12-2010 17:49     標題: 回覆 20# 的帖子

得罪講句,你應該要看多次條片,我一直在想既問題他以經做到了,請留意佢換匣過到。好似樓話齋佢真係有做到一個氣化瓶在裡面彈匣拍實連接導管到氣化瓶再待hammer擊發嘩佬,我念則彈匣gbb都好快面世!

作者: ook_dokey    時間: 7-12-2010 23:30

P90 GBB! 值得一讚是這廠商願意去製造新槍款,槍迷又多一個選擇了
我也十分想收一枝P90 GBB,絕對支持!!!
作者: 4jai    時間: 7-12-2010 23:35

引用:
原帖由 siriochow 於 7-12-2010 17:49 發表
得罪講句,你應該要看多次條片,我一直在想既問題他以經做到了,請留意佢換匣過到。好似樓話齋佢真係有做到一個氣化瓶在裡面彈匣拍實連接導管到氣化瓶再待hammer擊發嘩佬,我念則彈匣gbb都好快面世!
有導氣管...不代表氣體會下流...
更何況由冷轉熱..?

btw,我相信佢唔急,可以連下嘔氣都冇埋
作者: Pvt.King    時間: 8-12-2010 00:15

引用:
原帖由 101653 於 7-12-2010 01:05 發表

我係CGF咁耐未曾見過佢用腦諗野
兇狠, 中肯
作者: sunny    時間: 8-12-2010 11:05     標題: 回覆 22# 的帖子

M60, M240, M249 la!!!!
作者: rho837    時間: 8-12-2010 12:36

WE 勁!
作者: 志游仁    時間: 8-12-2010 13:12

呢間廠會去研發其它鎗款.已經值得去支持.總好過只係一味M4.M4啦!
作者: Ethan_meu    時間: 8-12-2010 16:15

贊成! PTW之外就90%WE啦
作者: siriochow    時間: 8-12-2010 22:47     標題: 回覆 35# 的帖子

*但係有一樣野就係空間大液態氣多這面壓力仲會大,還有唔流落去唔緊要當接上彈匣兩面以有壓力了,當你打時氣化鋼的壓力自然下降那時彈匣的氣就自然注入氣化鋼
*當你打時氣化鋼會快凍定彈匣快凍?

作者: 4jai    時間: 8-12-2010 22:51

引用:
原帖由 siriochow 於 8-12-2010 22:47 發表
*但係有一樣野就係空間大液態氣多這面壓力仲會大,還有唔流落去唔緊要當接上彈匣兩面以有壓力了,當你打時氣化鋼的壓力自然下降那時彈匣的氣就自然注入氣化鋼
*當你打時氣化鋼會快凍定彈匣快凍?
擴散作用與主動運輸,完
一度力係轉化氣態所以上升既力,呢度力係向上
一度係因為氣化體積擴散用既力,呢度力係向下
邊個大力...我諗一清二楚,但我相信有方法解決
我諗老一輩既師兄..應該知有一隻牌子既手槍係可以打橫支槍黎射...
就係咁樣

作者: DENON    時間: 8-12-2010 23:52

有幾難呀?

作者: siriochow    時間: 9-12-2010 03:33

引用:
原帖由 wonglk 於 8-12-2010 22:51 發表

擴散作用與主動運輸,完
一度力係轉化氣態所以上升既力,呢度力係向上
一度係因為氣化體積擴散用既力,呢度力係向下
邊個大力...我諗一清二楚,但我相信有方法解決
我諗老一輩既師兄..應該知有一隻牌子既手槍係可以 ...
這個度力我明,但問題解決不難,就算彈匣沒有這些間格當你氣化室打開嘩佬時壓力自然會下降彈匣的氣就自然湧下,當然就像你以上咁講所以在匣內預先有空間氣化到氣化室作第2次氣化可盡量優化!

另外玩槍上淺,我都好有興趣知到這枝槍牌子,可否說出來嗎?謝謝

圖片附件: 未命名.JPG (9-12-2010 03:33, 26.34 KB) / 該附件被下載次數 61

作者: 061084    時間: 10-12-2010 23:44

問題:1匣有幾多飛?
WE真係好野!可能2年後有M60玩!
作者: DENON    時間: 11-12-2010 01:48

引用:
原帖由 061084 於 10-12-2010 23:44 發表
問題:1匣有幾多飛?
WE真係好野!可能2年後有M60玩!
TOP 249 using WE System
http://top.pixy.cx/minimi%20new%20gbb.htm

作者: 061084    時間: 11-12-2010 14:12

引用:
原帖由 DENON 於 11/12/2010 01:48 AM 發表

TOP 249 using WE System
http://top.pixy.cx/minimi%20new%20gbb.htm

WE機已屈..........
作者: zachary    時間: 11-12-2010 20:45

(小弟無知)其實要gbb...點解唔考慮下係槍身裝gas tank呢?
咁樣隻匣咪輕番d唔驚跌匣心痛
同時又夠空間氣化
彈匣又可以大彈量d...(先剔除像真呢個concept)又同時滿足另一d想多彈派ge人
匣平左...自然玩gbb的人可以少一個顧慮...可能仲吸引多d玩gbb的人
擔心出到去冇氣點算? 買多個gas tank reload囉...

對玩家黎講....
匣平...可以多d花款
又同時俾到你氣化像真的感覺

對廠商黎講:
匣平, 可以吸引更多怕趺匣而唔玩的玩家>>>增加顧客源頭
穩定, 贏得玩家, 業內口碑
獨特, 呢個絕對係賺大錢的必要條件!!!

小弟有支馬路臣的m870...同呢個原理差唔多...就我個人而言...我覺得呢個setting幾好...
個人黎講我幾鐘意p-90....大唔大力 有冇feel 唔緊要...操作方便,緊緻先係我買p90的目的:-)
以上只係個人愚見...如果有咩意見可以提出一齊討論下~!
作者: 囧樣佬    時間: 11-12-2010 23:20

引用:
原帖由 zachary 於 11-12-2010 20:45 發表
(小弟無知)其實要gbb...點解唔考慮下係槍身裝gas tank呢?
同時又夠空間氣化
彈匣又可以大彈量d...(先剔除像真呢個concept)又同時滿足另一d想多彈派ge人
匣平左...自然玩gbb的人可以 ...
如果系咁既話都幾好wo
就算槍價貴左,旦系夾可能可以做到好似aeg弓夾既價錢
同埋重可以好似aeg弓夾咁,有dummy彈系入面
只系睇we支樣品槍,
下身好似已經冇位放個gas tank....
作者: 061084    時間: 11-12-2010 23:30

引用:
原帖由 zachary 於 11/12/2010 08:45 PM 發表
同時又夠空間氣化
如果D匣真係可以做到咁平就唔洗玩到冇錢.........
作者: faihk    時間: 12-12-2010 00:25

del...

作者: adlar    時間: 12-12-2010 00:27

引用:
原帖由 faihk 於 12-12-2010 00:25 發表

個人就比較想可以做到aeg gbb用同一隻匣就最好!
你呢句話真係好唔惦
GBB 用AEG隻匣
唔好玩啦

作者: RGM-111    時間: 12-12-2010 01:52

引用:
原帖由 zachary 於 11-12-2010 08:45 PM 發表
同時又夠空間氣化
咁玩法好快又還原基本步, Gas Tank -->拖喉..
作者: siriochow    時間: 12-12-2010 02:25

引用:
原帖由 adlar 於 12-12-2010 00:27 發表

你呢句話真係好唔惦
GBB 用AEG隻匣
唔好玩啦
以我所知以前過D拖喉就是同你所講用AEG匣差不多
作者: siriochow    時間: 12-12-2010 02:32

引用:
原帖由 zachary 於 11-12-2010 20:45 發表
同時又夠空間氣化
*其實你的idea都不錯,但係到最終發展我覺會不好,唔係DD槍都有位放gas tank
*如果這樣就要投票邊一派既玩家多
*問題就係如果用你的要求去做我認為就要把內部所有零件像VVE做模組化1 set set咁,但未B做到真鐵這樣容易維修
作者: zachary    時間: 13-12-2010 22:35

如果係技術問題 GAS TANK 呀 BLOW BACK 組件呀...我相信有一日可以做到...不過係做到之前...都要買番支P-90玩下GE....
作者: ronald~    時間: 14-12-2010 01:40

GREAT
作者: rik-rok    時間: 14-12-2010 09:53     標題: 回覆 56# 的帖子

唔係技術問題,
你諗下落場打緊時,又要同時換匣,又要叉氣,
或有彈時,又唔知夠唔夠氣,幾麻煩。
當年拖喉年代,好多師兄背住個細石油氣罐解決氣化/叉氣問題。
依家換隻匣已經可以補彈補氣先正確。

發展正確方向應該係好似JAC甘偷輕隻匣,
當年JAC做過用膠取替合金氣缸,減輕重量,
不過隻匣壽命好似好短,容易漏氣。
希望用依家D技術,可以解決當年問題。
作者: rho837    時間: 14-12-2010 12:25

‘彩彈戰爭遊戲’係所有戰爭遊戲之中比到最多純粹打game滿足感! 但係本港張彩彈例入有管制物品範圍內.

彩彈槍
1.        槍型唔像一般軍用槍械; (大多數款都好笨樣)
2.        主要用壓縮二氧化碳氣體
3.        彩彈; 用人體可食用物料; 天然分解而對環境有益處
4.        9致13焦耳初速; 雪硬啲彩彈可以打死人(或用鋼朱等等…..)
5.        一般槍射彈係唔準; 但可以射好多彩彈; 有些場地只可用semi-auto only; 所以近距離作戰; 玩戰略為多
6.        彈貴槍又貴; 但耐用

你講嘅要求現時只有彩彈槍致做到!

所以玩GBBR就純粹玩我地所謂” 像真”; 成班人著套uniform而之槍又盡量根足真槍個look! 就算而家我好小打game只係切啲槍掛係牆到睇吓; GBBR都係首選. 玩GBBR一般都係比較係有啲錢先會玩, 所以要求自然高過玩一般AEG槍! 如果張來出叉氣跳殼GBBR的話, 一樣會有好多人玩, 而價錢貴過PTW都照玩.

我覺得:- AEG - 射豆為主; PTW - 打force on force 為主; GBBR - 打look為主

我地唔咪住係米国; 所以冇得揀…….

作者: 拾哥    時間: 14-12-2010 13:24

塊面貼住個夾咪唔會咁快凍law

相反冬天用,塊面同個夾會仲痴實添
作者: 資源回收筒=人=    時間: 15-12-2010 03:18

諗咁多做咩
出到黎先算啦

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0