標題: 請教師兄有關Bxmber成槍的意見 [打印本頁]

作者: f22a    時間: 16-12-2010 11:48     標題: 請教師兄有關Bxmber成槍的意見

小弟玩開井井M4(其實是被井井M4玩),內部零件執完又執,Auto也是時好時壞,有點灰心。現想換換口味,同時對XM177又情有獨鍾,目標是Bxmber的XM177成槍,但小弟從未接觸過該牌子的成槍,論壇上又很少有該牌子的成槍的review,請問各前輩師兄們對Bxmber的XM177成槍有何高見?又現在該槍於KWS的價位如何呢?在此先謝過師兄們的賜教。
作者: F22    時間: 17-12-2010 08:58

Bxmber的XM177成槍係用prime身,內件係gp,基本上都冇咩鑊氣,冇咩好執............
不過prime 177身似乎做得太靚,冇177應有的粗擴感............0050100前輩搞過支舊化靚仔版除外......
而家大約$4xxx
作者: f22a    時間: 17-12-2010 10:27

感謝F22師兄的意見,誠然,小弟從F22師兄及050100師兄的文章中長了不少知識,再次感謝 。週一準備到KWS走走,看看能否買到XM177E2,另請問師兄們有關Bxmber之成槍與Prx-Win彈匣效果好嗎?小弟巳有3隻Prx-Win新版匣,但XM177還是配短匣好看點,故想入手Prx-Win舊版短匣,煩請師兄們賜教,謝謝。
作者: ballball    時間: 17-12-2010 11:29     標題: XM177

作者: f22a    時間: 17-12-2010 11:49     標題: 回覆 4# 的帖子

Thanks a lot!  It is good news for me, because I don't want to buy the other mag but Prx-Win, it is good enough for my INO.
作者: 0050100    時間: 17-12-2010 23:20

引用:
原帖由 F22 於 17-12-2010 08:58 發表
Bxmber的XM177成槍係用prime身,內件係gp,基本上都冇咩鑊氣,冇咩好執............
不過prime 177身似乎做得太靚,冇177應有的粗擴感............0050100前輩搞過支舊化靚仔版除外......
而家大約$ ...
邊個叫我?

圖片附件: 4889.jpg (17-12-2010 23:20, 129.45 KB) / 該附件被下載次數 97

圖片附件: 4894.jpg (17-12-2010 23:20, 93.12 KB) / 該附件被下載次數 95

作者: Vindicator    時間: 17-12-2010 23:29

引用:
原帖由 0050100 於 17-12-2010 23:20 發表

邊個叫我?
wa
劇毒
作者: Vindicator    時間: 17-12-2010 23:30

引用:
原帖由 f22a 於 17-12-2010 10:27 發表
感謝F22師兄的意見,誠然,小弟從F22師兄及050100師兄的文章中長了不少知識,再次感謝 。週一準備到KWS走走,看看能否買到XM177E2,另請問師兄們有關Bxmber之成槍與Prx-Win彈匣效果好嗎?小弟巳有3隻Prx-Win新版匣 ...
買短匣要快
好似Prx-Win唔出.....
作者: KILLMACHINE    時間: 17-12-2010 23:30

我都有支, 個槍身造得好靚~~~~~~~

作者: victorlee48    時間: 21-12-2010 16:29

引用:
原帖由 F22 於 17-12-2010 08:58 發表
而家大約$ ...
借POST一問,那BOMBER成槍射擊時的感覺及候座力和井井相比又如何呢?是否井井較爲出息?還是差不多?
坦白講井井槍真係幾煩,好多零件買返來又要自己執,我都曾經考慮過放棄井井轉投其他牌子~~不過已經投資了大量心血又不想放棄~

謝謝師兄解答~
作者: F22    時間: 22-12-2010 07:34

引用:
原帖由 victorlee48 於 21-12-2010 16:29 發表

借POST一問,那BOMBER成槍射擊時的感覺及候座力和井井相比又如何呢?是否井井較爲出息?還是差不多?
坦白講井井槍真係幾煩,好多零件買返來又要自己執,我都曾經考慮過放棄井井轉投其他牌子~~不過已經投 ...
井井啲槍我覺得係浪得虛名,比人神化咗..............好似買大細咁,買到支順就梗係開心,買到槍王就喊得一句句.....
相反Bxmber啲槍就冇咩鑊氣,零件亦易搞.............
作者: victorlee48    時間: 22-12-2010 09:46

引用:
原帖由 F22 於 22-12-2010 07:34 發表

井井啲槍我覺得係浪得虛名,比人神化咗..............好似買大細咁,買到支順就梗係開心,買到槍王就喊得一句句.....
相反Bxmber啲槍就冇咩鑊氣,零件亦易搞.............
好彩我個支都幾順~~都算幸運....係個bolt stop 煩少少....不過而加都已經解決~~~yeah!!!

多謝你意見~~有機會的話試玩下BXomber槍先~~
作者: 囧樣佬    時間: 22-12-2010 10:43

次次經過QXF都見到le支野
本來淨系中意e2,旦系le比個post毒一毒
旦系配長夾好似有d怪
點解吾出e2呢

作者: rho837    時間: 22-12-2010 11:59

一句講灑! 見到自己個兩支殘存既井性就喊得一句句(其如兩支YYA係统既M4以經賣走灑)! 兩支槍以up-grade到2010款! 現時只好作blow-back action only及掛牆裝飾用! 都係個句YYA係统連佢地生出來啲夾……. 都係唔咪好” 得”! (personal verbal opinion: 生為airsoft dummy既我講)!

Note: 井性支M4啲物料真係正到冇人有! 唉無耐地用了YYA系统 !

如果我係你的話! 我會等YYE open-bolt出先致再作考慮是否買”般麻M4”! 因為新一代YYE氣搶以實用性射得為主! 致於用custom靚物料; 零件等等唔成問返! 如果支槍個平台係掂既話實會有人造出來買!
作者: Ang123456    時間: 24-12-2010 21:32

頂! 有無咁靚呀! 離哂普!
引用:
原帖由 0050100 於 17-12-2010 23:20 發表

邊個叫我?

作者: 061084    時間: 25-12-2010 00:51

已仲毒,冇藥可救了!
作者: F22    時間: 25-12-2010 09:18

引用:
原帖由 rho837 於 22-12-2010 11:59 發表
一句講灑! 見到自己個兩支殘存既井性就喊得一句句(其如兩支YYA係统既M4以經賣走灑)! 兩支槍以up-grade到2010款! 現時只好作blow-back action only及掛牆裝飾用! 都係個句YYA係统連佢地生出來啲夾… ...
我相信,錯的是井記而唔係WA系统囉,外表幾靚內件點正咁又點?有啲打起上嚟拖呢帶水仲衰過AGM............  
仲有,WE M4 open bolt我就唔係太睇好..........如果要出,應該一早出啦?仲响度等咩呀?做咩係咁出其他款係唔出M4 open bolt呢?
本身WE啲銅膽都已經鑊氣十足,只係比早期WA系统可靠少少,但而家WA系统技術已經相當成孰,WE連呢少少優勢都所剩無幾..........莫講話後座力比唔上WA系统
WE而家先出一套新系统硬碰WA系统M4,倒不如做其他槍先,起碼冇咁大壓力嘛..........
以上只係個人意見.............
作者: F22    時間: 25-12-2010 09:19

引用:
原帖由 061084 於 25-12-2010 00:51 發表
已仲毒,冇藥可救了!
去買番支咪解到毒囉.............
作者: Vindicator    時間: 25-12-2010 10:29

引用:
原帖由 F22 於 25-12-2010 09:18 發表

我相信,錯的是井記而唔係WA系?囉,外表幾靚內件點正咁又點?有?打起上?拖呢帶水仲衰過AGM............  
仲有,WE M4 open bolt我就唔係太睇好..........如果要出,應該一早出啦?仲 ...
我有疑問:我記得開膛版同唔開膛版所用的匣都只不過係上彈咀唔同,禁我有個推論:開膛只不過將銅芯縮番落個bolt,之後同wa一樣,會唔會將銅芯d問題移到開膛?
作者: jerjer    時間: 25-12-2010 11:42

我都認同F22師兄所講係井記嘅問題。小弟枝自組牌同二代匣都好健康又打得順、唯一問題係好狠貴,基本上都無咩鑊氣
作者: jerjer    時間: 25-12-2010 11:49

Sorry打漏咗,係P牌同Prowon匣
作者: f22a    時間: 25-12-2010 13:41

星期一在KWS掃街,心水的XM177E2冇貨,衹有XM177E1做特價,手感及外觀不錯,但後發覺其護木竟然沒有隔熱片,當堂有點失望,最後空手而回
作者: BMW    時間: 25-12-2010 14:02

引用:
原帖由 f22a 於 25-12-2010 13:41 發表
星期一在KWS掃街,心水的XM177E2冇貨,衹有XM177E1做特價,手感及外觀不錯,但後發覺其護木竟然沒有隔熱片,當堂有點失望,最後空手而回
"快速應變部隊”果度冇咩?
作者: rho837    時間: 25-12-2010 14:18

有次我個朋友借支原裝AGM打兩野! 比起井性同派仔真係耐久得多(唔計機件! 因為大部份YYA系统既GBBR啲機件運作都好平均地正常), 為一主要問題就只係隻” 飛機 – bolt shape nozzle”, 因為支假bolt carrier氣動’爆’後時太大力而基本上打一段時間隻飛機啲精巧位有損壞而道致碎彈…….! 以我班friends既整氣槍功力真係未到家以為整好但打兩野支槍(支bolt)就的快出事! 唉!

點解轉用YYE銅膽系统 明知YYE個hop up好唔以較! 但支槍好在bolt得很平圽而好正常! 都試過有碎彈問題, 但以解决了而沒再出現. 致於機件及物料的確比唔上井牲同派仔, 但用RA-tach配件後就ok灑.

聽” 呀邊個” 講要買灑啲(小量)銅膽現貨及在2011年推出新貨, 所以本港只會買open bolt而銅膽AWSS只買米国simulator training市場! 因為啲膽既力水可能會過火.

不過如果可以整好兩支井牲的話! 我都會再試!
作者: f22a    時間: 25-12-2010 16:10     標題: 回覆 23# 的帖子

就是"QxF"說 XM177E2 已冇貨,
多口問句有否師兄知道"明搶"店內標示G& CNC槍身的XM177E1是否就是Bxmber,
當時店內太多人,又趕時間,冇機會問。
另買G& 或Bxmber是否"明搶"的價最靚呢?
謝謝。
作者: 囧樣佬    時間: 25-12-2010 20:41

引用:
原帖由 f22a 於 25-12-2010 13:41 發表
e2?印象中好似得毒蛇出過....
毒蛇吾系不嬲都要訂ga咩
作者: f22a    時間: 25-12-2010 21:26     標題: 回覆 26# 的帖子

Bxmber 有出 XM177E2,但現在冇貨,失望中。
作者: f22a    時間: 25-12-2010 21:31     標題: 回覆 24# 的帖子

小弟的願望也是可整好調順屋企兩支INO 2010 版
作者: 囧樣佬    時間: 25-12-2010 22:15

引用:
原帖由 f22a 於 25-12-2010 21:26 發表
下-.-
原來我一直都火星左/口\
ching可吾可以post d圖比我睇下?
系咪full marking?
定系都系le個身?
系冇貨定系已經停產左?
咁有冇e1?
ino 2010 catalog都話出xm177e1架,旦系2011都黎緊都未有聲氣...

作者: 0050100    時間: 25-12-2010 22:28

引用:
原帖由 f22a 於 25-12-2010 21:26 發表
街鋪未見過有賣,只有見過boomarms網上獨賣過.

作者: Andy    時間: 25-12-2010 22:41

引用:
原帖由 0050100 於 25-12-2010 22:28 發表

街鋪未見過有賣,只有網上獨賣.
http://www.boomarms.com/shop/ite ... 177E2/curr_code/USD
這是電槍...
作者: 0050100    時間: 25-12-2010 22:44

引用:
原帖由 f22a 於 25-12-2010 21:31 發表
小弟的願望也是可整好調順屋企兩支INO 2010 版
真係好難整咩,放咗佢囉,平平地我都算收多支,pm我 .
作者: 0050100    時間: 25-12-2010 22:54

引用:
原帖由 Andy 於 25-12-2010 22:41 發表

這是電槍...
係喎攪錯左,sorry,不過之前真係得佢賣過.
作者: f22a    時間: 26-12-2010 13:33

Sorry,小弟也攪錯左,再上找到
http://www.boomarms.com/sc/viewp ... html?ProductID=3313
原來是Custom,不是成槍。
抱歉。
作者: f22a    時間: 26-12-2010 13:42     標題: 回覆 32# 的帖子

先多謝050100師兄美意,
以師兄的功力,
相信甚麼垃圾槍到達師兄手中也能化腐朽為神奇,
這兩支井井小弟還是留著練功好了。
謝謝

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0