標題: 這 個 香 港 品 牌 CTW~ 响 邊 度 有 得 賣 o架?? [打印本頁]

作者: reporter    時間: 19-12-2010 02:55     標題: 這 個 香 港 品 牌 CTW~ 响 邊 度 有 得 賣 o架??

外 國 有 得 買 , 香 港 見 都 未 見 過 嘅 呢 ?

圖片附件: CTW-M4.jpg (19-12-2010 02:55, 62.9 KB) / 該附件被下載次數 119

作者: joey    時間: 19-12-2010 13:55

好似

作者: 速成哥    時間: 19-12-2010 15:18

做外銷...做到起名,係香港可以賣貴D
作者: landy    時間: 19-12-2010 20:33

小道消息, 好快槍街有專門店了
作者: sunhk    時間: 19-12-2010 20:44

愚昧一問,請問是什麼system?
thx ching
作者: koon008    時間: 19-12-2010 22:08

佢個分體波箱好似幾勁
快換彈弓好正
不過睇個樣好似天梯,尾頂等等上半個波箱既野要一條過換晒= =
轉一次力應該都幾貴= =
作者: landy    時間: 19-12-2010 23:46

個System同 PTW 一樣
作者: Eddiem249    時間: 20-12-2010 00:31

ics一早已經有呢個設計,支m4只係2xxx
作者: reporter    時間: 20-12-2010 00:35

引用:
原帖由 landy 於 19-12-2010 20:33 發表
小道消息, 好快槍街有專門店了
==================================================
CTW 專 門 店 ??
仲 要 係 開 响 槍 街 ??
landy 師 兄 邊 度 消 息 o甘 犀 利~ 勁!!
==================================================
作者: Elf    時間: 20-12-2010 05:17

引用:
原帖由 Eddiem249 於 20-12-2010 00:31 發表
ics一早已經有呢個設計,支m4只係2xxx
ICS上下波箱同PTW系統比 ?
作者: doudou_ho    時間: 20-12-2010 19:55

今日行過已經見到啦...
擺晒D野出來,不過要%)%)一支
咁架價錢玩呢支假野,點解唔比多少少買支正牌
作者: Terryimac    時間: 20-12-2010 22:03     標題: 回覆 11# 的帖子

都係既... 今日都見到實物

唔計佢係抄的話, 個marking型的,  我覺得靚過隻雞

PTW fans唔好打面
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 20-12-2010 22:25

引用:
原帖由 Terryimac 於 20-12-2010 22:03 發表
都係既... 今日都見到實物

唔計佢係抄的話, 個marking型的,  我覺得靚過隻雞

PTW fans唔好打面
龍與鳳
作者: doudou_ho    時間: 20-12-2010 22:49

一隻想扮鳳架龍
作者: reporter    時間: 20-12-2010 23:20

引用:
原帖由 doudou_ho 於 20-12-2010 19:55 發表
今日行過已經見到啦...
擺晒D野出來,不過要%)%)一支
咁架價錢玩呢支假野,點解唔比多少少買支正牌
=======================================================
師 兄 ~ o吾 好 意 思 ~
今 期 未 過 九 龍 槍 街 睇 o野....
請 問 佢 間 Shop 開 响 咩 o野 位 呢??
小 弟 多 加 留 意 ~
=======================================================
作者: fujin    時間: 20-12-2010 23:59

no need ptw ,ctw or ics

aws scorpion mosfet is all u need to covert yr regular aeg into a ptw...and even better also way cheaper

it can simulate Dryfire-lock & Bolt Charging, Full Cycle Completion, active braking... and so on

for more info you can google "Scorpion HRC-X500 "

作者: reporter    時間: 21-12-2010 00:23

話 時 話 ~ 小 弟 真 係 無 朋 友 玩 開 PTW 系 統

原 因 當 然 , 係 因 為 貴 啦

其 實 而 家 香 港 , 有 好 多 人 都 玩 緊 PTW 嗎?

CTW 都 聽 講 會 開 地 鋪 了 .... 市 場 其 實 很 大 嗎?

指 教 ~ 指 教 ~
作者: noveske    時間: 21-12-2010 09:29

引用:
原帖由 fujin 於 20-12-2010 23:59 發表
no need ptw ,ctw or ics

aws scorpion mosfet is all u need to covert yr regular aeg into a ptw...and even better also way cheaper

it can simulate Dryfire-lock & Bolt Charging, Full Cycle Completi ...
I have this system.  It's a very good concept, but not very stable.  Especially the gear sensor is quite fragile.  If the gear sensor shorts, then you can damage the system quite easily.  Wiring also can short very easily, not to mention it is a nightmare to install, especially into the rear stock tube of an M4.
作者: alvin155    時間: 21-12-2010 09:58

引用:
原帖由 reporter 於 20-12-2010 00:35 發表

CTW 專 門 店 ??
仲 要 係 開 响 槍 街 ??
landy 師 兄 邊 度 消 息 o甘 犀 利~ 勁!!
=============================== ...
槍街己見店,未開業
作者: Eddiem249    時間: 21-12-2010 12:10

引用:
原帖由 Elf 於 20-12-2010 05:17 發表

ICS上下波箱同PTW系統比 ?
PTW又有幾神?
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 21-12-2010 14:01

引用:
原帖由 Eddiem249 於 21-12-2010 12:10 發表

PTW又有幾神?
當你同人打過就知PTW準確性!長距離射擊!
作者: L119a1    時間: 21-12-2010 14:57

引用:
原帖由 reporter 於 21-12-2010 00:23 發表
話 時 話 ~ 小 弟 真 係 無 朋 友 玩 開 PTW 系 統

原 因 當 然 , 係 因 為 貴 啦

其 實 而 家 香 港 , 有 好 多 人 都 玩 緊 PTW 嗎?

CTW 都 聽 講 會 開 地 鋪 了 .... 市 場 其 實 很 大 嗎?

...
don't pretend man, everyone know what how much you knew
作者: Eddiem249    時間: 21-12-2010 16:42

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 21-12-2010 14:01 發表

當你同人打過就知PTW準確性!長距離射擊!
我只係從日本雜誌的測試結果,ptw的grouping同marui分別不大....
作者: fujin    時間: 21-12-2010 17:49

引用:
原帖由 noveske 於 21-12-2010 09:29 發表

I have this system.  It's a very good concept, but not very stable.  Especially the gear sensor is quite fragile.  If the gear sensor shorts, then you can damage the system quite easily.  Wiring a ...
I also have this installed on one of my gun and i am very happy with the performance it hasn't fail on me yet, I think that careful installation of wire and sensor is important to minimize any failure. Yes the sensor is a bit tricky to install, you need the right epoxy and the correct amount to do the job well but once it is secured in the corect place its all good.
作者: doudou_ho    時間: 21-12-2010 18:14

引用:
原帖由 Eddiem249 於 21-12-2010 16:42 發表

我只係從日本雜誌的測試結果,ptw的grouping同marui分別不大....
不能盡信
或者作者唔夠客觀
或者支MARUI用左支PTW咁架價錢去改
作者: reporter    時間: 21-12-2010 19:55

引用:
原帖由 Eddiem249 於 21-12-2010 16:42 發表

================================================================
我 都 有 睇 過 o個 條 片 ~

叫 做 " ptw vs marui "

http://www.youtube.com/watch?v=pzyNn54e8kg&playnext=1&list=PLF4C0F0525F492952&index=13

結 果 係 馬 記 遠 射 比 較 好 ....

我 都 睇 到 O 晒 咀

其 實 內 情 係 點 , 真 係 一 個 謎

是 改 換 過 Parts o既 馬 記 呢 ?

還 是 原 裝 o既 馬 記 呢 ?

其 實 大 家 都 只 是 睇 見 2 支 M4 物 體 而 已 ....

作者: Elf    時間: 21-12-2010 22:31

引用:
原帖由 Eddiem249 於 21-12-2010 12:10 發表

PTW又有幾神?
唔神唔神, 你盡管去拎枝ICS同PTW打.
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 21-12-2010 23:54

引用:
原帖由 Elf 於 21-12-2010 22:31 發表

唔神唔神, 你盡管去拎枝ICS同PTW打.
我選擇ptw
作者: eagle_rrv    時間: 22-12-2010 00:15

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 21-12-2010 23:54 發表

我選擇ptw
x2
作者: spec.ops.    時間: 22-12-2010 01:20

回#28,#29兩位師兄
PTW真係咁好?
作者: landy    時間: 22-12-2010 01:31

ICS 只不過是美其名。一睇波箱就可以分別到個system嘅分別。CTW or PTW 都係個人選擇,system一樣,只是產地及QC之別,我有朋友玩PTW,點解我唔玩CTW呀!人話乜你做乜,自己試用下先有得比較嘅!
作者: Elf    時間: 22-12-2010 02:23

引用:
原帖由 spec.ops. 於 22-12-2010 01:20 發表
回#28,#29兩位師兄
PTW真係咁好?
有乜好..個motor grip又唔肥仔, 無咁好揸手
hop up又麻煩, 少零件配
ICS又做到上下身分離
又唔可以自己換齒
又落唔到玩具骨
又唔可以用其他尾柄

傻既先俾成萬蚊去買PTW
作者: king1023    時間: 22-12-2010 02:34     標題: 回覆 32# 的帖子

傻既先俾成萬蚊去改MARUI
作者: reporter    時間: 22-12-2010 02:40

引用:
原帖由 king1023 於 22-12-2010 02:34 發表
====================================
師 兄~ 你 又 講 得 幾 o岩 聽 喎
====================================
作者: whisky    時間: 22-12-2010 04:32

引用:
原帖由 king1023 於 22-12-2010 02:34 發表
人家消費得起就話人傻,咪喺道做葡萄仔
作者: pursuer    時間: 22-12-2010 06:30

引用:
原帖由 doudou_ho 於 21-12-2010 18:14 發表

不能盡信
或者作者唔夠客觀
都只是閣下諗法而已
作者: doudou_ho    時間: 22-12-2010 10:39

引用:
原帖由 追逐者 於 22-12-2010 06:30 發表

都只是閣下諗法而已
或者啦.
作者: ayaka    時間: 22-12-2010 12:01

期待CTW鋪有平PARTS賣
汁個平筒平上身都好
作者: Eddiem249    時間: 22-12-2010 12:04

引用:
原帖由 doudou_ho 於 21-12-2010 18:14 發表

不能盡信
或者作者唔夠客觀
測試係用原裝次世代m4比m4ptw,初速90m/s左右,距離20m,大家grouping都係80mm左右,分別不大。啲人成日吹話ptw 100m都好準,但係我從來都唔相信的,因為我們用緊係bb彈,無論用幾重彈,都會比風(或空氣阻力及重力)改變彈道(真槍都會啦)。可能係啲人比咗成萬錢,點都覺得勁啲啦...

題外話
近幾期arms成日會出強化零件的比較,發現很多所謂零件對射程同準確度都影響不大,有啲用咗仲差過原裝。
作者: Eddiem249    時間: 22-12-2010 12:06

引用:
原帖由 reporter 於 22-12-2010 02:40 發表

師 兄~ 你 又 講 得 幾 o岩 聽 喎
係架,因為識改的人已經唔使用成萬銀改,性能都同成萬銀既槍差唔多。
作者: faihk    時間: 22-12-2010 12:17

引用:
原帖由 Eddiem249 於 22-12-2010 12:04 發表

測試係用原裝次世代m4比m4ptw,初速90m/s左右,距離20m,大家grouping都係80mm左右,分別不大。啲人成日吹話ptw 100m都好準,但係我從來都唔相信的,因為我們用緊係bb彈,無論用幾重彈,都會比風(或空氣阻 ...
當真~
咁我米唔洗苦惱要入ptw囉~
thx 師兄~
作者: ayaka    時間: 22-12-2010 13:16

引用:
原帖由 Eddiem249 於 22-12-2010 12:04 發表

測試係用原裝次世代m4比m4ptw,初速90m/s左右,距離20m,大家grouping都係80mm左右,分別不大。啲人成日吹話ptw 100m都好準,但係我從來都唔相信的,因為我們用緊係bb彈,無論用幾重彈,都會比風(或空氣阻 ...
PTW打到100M我都唔係好信
我個支打1.1J都係頂多50M
不過50M連射個GROUPING非常好就係真ge

另外ptw個筒同管長都有關係
我用黑筒換左1.1j彈弓
14.5"管反而唔夠10.5"管咁準

只係講準...可能marui & ptw差不多
但係ptw重有好多好設計
所以唔可以只係計準度黎話邊支好
原裝買番黎放心打...我只信marui & ptw
作者: spec.ops.    時間: 22-12-2010 16:14

引用:
原帖由 Elf 於 22-12-2010 02:23 發表

有乜好..個motor grip又唔肥仔, 無咁好揸手
hop up又麻煩, 少零件配
ICS又做到上下身分離
又唔可以自己換齒
又落唔到玩具骨
又唔可以用其他尾柄

傻既先俾成萬蚊去買PTW
好在我冇咁多錢買PTW啫,唔係實傻左
作者: spec.ops.    時間: 22-12-2010 16:19

引用:
咁我都傻過添
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 22-12-2010 23:41

引用:
原帖由 spec.ops. 於 22-12-2010 16:19 發表

咁我都傻過添
死火 我都傻過添!!重要係M16VN!!不過細時無咁多選擇只有日本野!!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0