標題: [建議] 飛機友 [打印本頁]

作者: Louis    時間: 9-1-2011 19:31     標題: 飛機友

請問可否張飛機友的網名公開,出一個飛機友傳攔,因為一直以來太多飛機友成曰浪費它人旳時間,作出無為購買,所以希望可以成立一個飛機友摶攔,令啲飛機友唔會成曰作出無為購買及浪費其他會員時間,又可以令啲飛機友唔會擔大網為,成曰玩啲會員。
作者: gtoray    時間: 9-1-2011 19:35

唔贊成

本版所有交易皆屬會員雙方自願、交易成功與否,一切後果、責任,買賣雙方各自負全責。於任何情形下,CGF討論區及任何管理人員將不負任何責任調停、查証、追討、索償、訴訟、貨不對辨等各式跟進事宜。
作者: tinfu    時間: 10-1-2011 18:48

板主我都覺得要有1個傳攔可以比其他師兄知道有d不良賣買家會放飛機
可比師兄知道小心d!!
我都有試過比人放飛機後條友今日又用第二個名又放支WA出黎喇!!
如果有個傳攔大家買賣野都會放心D喇!!
作者: gtoray    時間: 10-1-2011 19:45

不太可行
要核實真偽並不容易
亦容易出現各執一詞的情況
作者: tinfu    時間: 10-1-2011 20:43

版主我比個http://bbs.rc-evo.com/forumdisplay.php?fid=90你睇下人地都做得好好
會有好賣家同壞買家!!
係好d師兄好比人 !
係吾好d師兄會比彈
点解版主吾可以一試呢!!大家都係買賣野知不果我係買槍佢係買RC野!!
作者: gtoray    時間: 10-1-2011 20:50

引用:
原帖由 tinfu 於 10-1-2011 20:43 發表
版主我比個http://bbs.rc-evo.com/forumdisplay.php?fid=90你睇下人地都做得好好
會有好賣家同壞買家!!
係好d師兄好比人 !
係吾好d師兄會比彈
点解版主吾可以一試呢!!大家都係買賣野知不果我係買槍 ...
Thx
等我參考一下先
作者: odaan    時間: 11-1-2011 01:54

引用:
原帖由 tinfu 於 10-1-2011 20:43 發表
會有好賣家同壞買家!!
係好d師兄好比人 !
係吾好d師兄會比彈
点解版主吾可以一試呢!!大家都係買賣野知不果我係買槍 ...
果度有個人開左 28 個 account 賣鋰電 , 鋰電質素有問題 , 同賣家講 , 受害者反而比賣家用歪理 _ 番轉頭

讚就繼續 , 彈就開新 Account , 都真係得個睇字
作者: -l-    時間: 14-1-2011 12:06

how does this work?
個人空間->詳細信息-> 買家/賣家信用評價

how about an account need at least 20 before he can sell stuff?
作者: gtoray    時間: 14-1-2011 14:45

引用:
原帖由 -l- 於 14-1-2011 12:06 發表
how does this work?
個人空間->詳細信息-> 買家/賣家信用評價

how about an account need at least 20 before he can sell stuff?
這是 discuz! Forum 內建之商業平台功能之一
不適用於cgf上
作者: Elf    時間: 14-1-2011 14:54

如果註冊email不可用免費email (e.g gmail, yahoo, hotmail, QQ, etc.),
只限付費 (e.g. natvigator, hkbn, etc.), 唔知可唔可行?
作者: faihk    時間: 14-1-2011 14:57

引用:
原帖由 Elf 於 14-1-2011 14:54 發表
如果註冊email不可用免費email (e.g gmail, yahoo, hotmail, QQ, etc.),
只限付費 (e.g. natvigator, hkbn, etc.), 唔知可唔可行?
唔係要加入forum ga都比錢開個email嗎?
作者: gtoray    時間: 14-1-2011 18:21

引用:
原帖由 Elf 於 14-1-2011 14:54 發表
有想過
不過似乎太苛刻
作者: odaan    時間: 17-1-2011 09:35

引用:
原帖由 faihk 於 14-1-2011 14:57 發表
唔係要加入forum ga都比錢開個email嗎?
係網絡供應商比既
例如你申請網上痕 , 你都會有個 Netvigat_r.com 既 E-mail
作者: -l-    時間: 18-1-2011 17:56

要一定post數先可以賣野可行嗎?
作者: ACYY    時間: 18-1-2011 18:14

引用:
原帖由 -l- 於 18-1-2011 17:56 發表
要一定post數先可以賣野可行嗎?
再加埋要一定既入會時間 (SORRY 我只係諗到呢個形容詞) 先可以發言會唔會好D ?
作者: gtoray    時間: 18-1-2011 21:04

買家放飛機似乎只是很個別的事件
而#14卅#15的限制建議都是針對賣家的

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0