標題: 我支kit有怪聲加彈道下降 [打印本頁]

作者: Arther    時間: 24-2-2011 16:13     標題: 我支kit有怪聲加彈道下降

我支PTW有怪聲打打下有時會有幾下呠一聲,接着彈道明顯下降咗但之後又正常番...
請問有無師兄經歷過
作者: 陰溝公    時間: 24-2-2011 17:13

引用:
原帖由 Arther 於 24-2-2011 04:13 PM 發表
我支PTW有怪聲打打下有時會有幾下呠一聲,接着彈道明顯下降咗但之後又正常番...
請問有無師兄經歷過
之前用過D豆上得唔多順就有怪聲,但唔係呠聲囉~
所以唔知師兄係唔係同一個問題導致
之後轉左豆用落就冇試過有問題喇
作者: Arther    時間: 24-2-2011 22:40

引用:
原帖由 陰溝公 於 24-2-2011 17:13 發表

之前用過D豆上得唔多順就有怪聲,但唔係呠聲囉~
所以唔知師兄係唔係同一個問題導致
之後轉左豆用落就冇試過有問題喇
無錯我就係轉豆累事,一轉第三槍就出事...再轉都係咁
作者: spec.ops.    時間: 24-2-2011 23:16

引用:
原帖由 Arther 於 24-2-2011 22:40 發表

無錯我就係轉豆累事,一轉第三槍就出事...再轉都係咁
你之前用咩豆架?
作者: NCP013    時間: 25-2-2011 00:03

JAM JAM JAM~~
作者: Arther    時間: 25-2-2011 08:53

我之前一直用開Maruzen間中會用Excel尋日睇完隔離台的BB彈測試報告後屎忽痕買包line X嚟試....之後咪要上嚟問嘢囉
我瀨完嘢都立即轉番用Excel,情況係有改善但係我用line X之前支槍係好健康架
作者: ayaka    時間: 25-2-2011 12:12

請問知唔知個怪聲係個筒 定係 個BOX 發出?
作者: Arther    時間: 25-2-2011 18:24     標題: 回覆 7# 的帖子

我唔識分
但聽落依係由氣所發出的,因為無尖聲同磨擦聲..
作者: ayaka    時間: 25-2-2011 19:42

有時我入匣後第一發會出現咁既情況
D聲怪怪D....彈道好"THE"....粒彈無力咁
之後就一切正常.....應該係第一粒彈上彈唔正問題
有無試過WE魚糧袋裝的0.25g呢?
作者: Elf    時間: 25-2-2011 19:54

可能係個hop up收左工.
作者: Arther    時間: 25-2-2011 20:10

引用:
原帖由 Elf 於 25-2-2011 19:54 發表
可能係個hop up收左工.
但hop up係有只是每馮有怪聲出現d彈就飛唔遠..
作者: Arther    時間: 25-2-2011 20:16

引用:
原帖由 ayaka 於 25-2-2011 19:42 發表
有時我入匣後第一發會出現咁既情況
D聲怪怪D....彈道好"THE"....粒彈無力咁
之後就一切正常.....應該係第一粒彈上彈唔正問題
有無試過WE魚糧袋裝的0.25g呢?
我係打打吓出現以前從未試過,d聲聽落好悶有d似”共鳴”所發出既聲
WE魚糧我未用過!
作者: spec.ops.    時間: 25-2-2011 20:18

睇怕都要做個full check囉!
作者: Elf    時間: 25-2-2011 20:23

引用:
原帖由 Arther 於 25-2-2011 20:10 發表

但hop up係有只是每馮有怪聲出現d彈就飛唔遠..
一係個hop up跌晒落黎, 密封晒條管同粒彈之間空位, 導致真空的形成, 將粒彈索番轉頭, 所以點解聲唔同左, 同埋飛唔遠
一係個hop up頂晒上去, 無hop up所以彈飛唔遠, 但應該唔會有怪聲出現!
作者: spec.ops.    時間: 25-2-2011 20:33

引用:
原帖由 Elf 於 25-2-2011 20:23 發表

一係個hop up跌晒落黎, 密封晒條管同粒彈之間空位, 導致真空的形成, 將粒彈索番轉頭, 所以點解聲唔同左, 同埋飛唔遠
一係個hop up頂晒上去, 無hop up所以彈飛唔遠, 但應該唔會有怪聲出現!
如果用第2個筒試都係咁既話,hop-up故障既機會就極高喇!
作者: Arther    時間: 25-2-2011 20:57

引用:
原帖由 spec.ops. 於 25-2-2011 20:33 發表

如果用第2個筒試都係咁既話,hop-up故障既機會就極高喇!
hop-up故障?
即係d聲係由於hop up有問題攪到d彈jam jam地所致
咁等我換另外一套hop up試下先
作者: spec.ops.    時間: 25-2-2011 21:02

引用:
原帖由 Arther 於 25-2-2011 20:57 發表

hop-up故障?
即係d聲係由於hop up有問題攪到d彈jam jam地所致
咁等我換另外一套hop up試下先
你仲有一枝槍架嘛!快D試啦,唔駛估估?
作者: Arther    時間: 25-2-2011 23:53

引用:
原帖由 spec.ops. 於 25-2-2011 21:02 發表

你仲有一枝槍架嘛!快D試啦,唔駛估估?
我剛剛試完,兩套hop up交換試咗12匣
發覺可能真係hop up壞咗,原裝個套試藍筒有幾吓怪聲
試金筒就好多怪聲因太黑睇唔到彈道
但換套M4 hop up就乜事都無
咁係唔係要成個hop up座換呢?
thank you師兄
作者: stardom.n    時間: 26-2-2011 00:00

引用:
原帖由 Arther 於 25-2-2011 23:53 發表

tha ...
hopup頭內銅圈後果個含彈圈你有冇check過? 可能果道有問題影響jam彈
作者: spec.ops.    時間: 26-2-2011 00:21

引用:
原帖由 Arther 於 25-2-2011 23:53 發表

tha ...
換索彈膠同hop-up膠應該可解決
作者: Arther    時間: 26-2-2011 00:39

謝謝
作者: eagle_rrv    時間: 26-2-2011 00:50

引用:

tha ...
純粹八卦...
CHING你夜麻麻11點幾仲可以試12匣......
作者: Arther    時間: 26-2-2011 01:49

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 26-2-2011 00:50 發表

純粹八卦...
CHING你夜麻麻11點幾仲可以試12匣......
這是不能說的秘密
作者: spec.ops.    時間: 26-2-2011 07:39

引用:
原帖由 Arther 於 26-2-2011 01:49 發表

這是不能說的秘密
你點都講我知既
作者: Arther    時間: 26-2-2011 09:14     標題: 回覆 24# 的帖子

作者: spec.ops.    時間: 26-2-2011 10:06

引用:
原帖由 Arther 於 26-2-2011 09:14 發表
既然?到成因,咁仲駛唔駛大執枝槍好呢?
作者: Arther    時間: 26-2-2011 12:18

引用:
原帖由 spec.ops. 於 26-2-2011 10:06 發表

既然?到成因,咁仲駛唔駛大執枝槍好呢?
換齒升級順便check埋啦
作者: spec.ops.    時間: 28-2-2011 00:39

引用:
原帖由 Arther 於 26-2-2011 12:18 發表

換齒升級順便check埋啦
ok,點話點好啦!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0