標題: Dytac VIS upper [打印本頁]

作者: jpg    時間: 29-3-2011 12:14     標題: Dytac VIS upper

其實一路都好鍾意vltor vis
想問下有冇師兄有試過dytac 既ptw/we vis upper.
以前買過俾aeg, 對佢地既印象好差, d 油"luc" 到9彩
想問下師兄們呢隻俾we/ptw 既vis 得唔得.
有冇d 咩野要大改先上到??
thank you.
作者: Elf    時間: 29-3-2011 12:29

其實我都心郁過, 但係quality : price實在令人卻步..
作者: ayaka    時間: 29-3-2011 12:32

DYTAC野公差好大.....
我會話似人手揸機多過數控......
佢d外管條條內籠唔同數
作者: ohnavi    時間: 29-3-2011 13:24

引用:
原帖由 jpg 於 29-3-2011 12:14 發表
其實一路都好鍾意vltor vis
想問下有冇師兄有試過dytac 既ptw/we vis upper.
以前買過俾aeg, 對佢地既印象好差, d 油"luc" 到9彩
想問下師兄們呢隻俾we/ptw 既vis 得唔得.
有冇d 咩野要大改先上到??
thank you ...
haha師兄是應該用條真的,等超市減低價加有貨
作者: jpg    時間: 29-3-2011 14:53

引用:
原帖由 ohnavi 於 29-3-2011 13:24 發表

haha師兄是應該用條真的,等超市減低價加有貨
搵人搞先係最麻煩, 如果自己有機, 會自己搞,
以前我呢邊有班 ptw 發燒友. 佢地自己搞過vis 同mrp.
最衰同佢地唔熟, 同埋佢地已經放棄ptw 行列. 玩返aeg.
上次搵forum 個個搞, 搞得麻麻, 時候又要等好耐.
已家dytac 係條真既一半, 諗緊博下....
作者: jpg    時間: 29-3-2011 14:53

引用:
原帖由 ayaka 於 29-3-2011 12:32 發表
DYTAC野公差好大.....
我會話似人手揸機多過數控......
佢d外管條條內籠唔同數
呢樣我都知, 最驚d數係錯到改唔到..咁就大鑊..
作者: jpg    時間: 29-3-2011 14:55

引用:
原帖由 Elf 於 29-3-2011 12:29 發表
其實我都心郁過, 但係quality : price實在令人卻步..
price 唔係太過份, 話哂係條真既一半price,
係佢地d qc 真係差到冇人有.
呢樣最頭痕..
作者: jpg    時間: 29-3-2011 14:57

睇過少少review, d人話一條可以直上, 一條個bolt 位可以高左成1mm, 都咪話唔驚...
作者: McDull    時間: 29-3-2011 14:58

我AEG VERSION個DELTA RING上下分體
作者: jpg    時間: 29-3-2011 15:01

引用:
原帖由 McDull 於 29-3-2011 14:58 發表
我AEG VERSION個DELTA RING上下分體
唔係咁大鑊嗎, 我之前都有條aeg, 頂唔順d 油, 超平賣左去, 廢時睇到眼怨...
作者: ohnavi    時間: 29-3-2011 17:11

引用:
原帖由 jpg 於 29-3-2011 14:53 發表

以前我呢邊有班 ptw 發燒友. 佢地自己搞過vis 同mrp.
最衰同佢地唔熟, 同埋佢地已經放棄ptw 行列. 玩返aeg.
已 ...
dytacD身好似口碑一般
作者: ohnavi    時間: 29-3-2011 17:13

引用:
原帖由 jpg 於 29-3-2011 15:01 發表

唔係咁大鑊嗎, 我之前都有條aeg, 頂唔順d 油, 超平賣左去, 廢時睇到眼怨...
甘你都有經驗就吾好搏啦,
疊埋心水果邊搵人搞把啦,
等你靚相
作者: McDull    時間: 29-3-2011 17:20

引用:
原帖由 jpg 於 29-3-2011 15:01 發表

甩油可以用GUN BLUE,我反而唔係好MIND。

我個DELTA RING用佢個個WRENTCH一擰,上下斷開2截。

我而家等緊佢寄過個新既過黎。
作者: McDull    時間: 29-3-2011 17:21

引用:
原帖由 ohnavi 於 29-3-2011 17:13 發表

等你靚相
我都想見下
作者: ohnavi    時間: 29-3-2011 17:43

引用:
原帖由 McDull 於 29-3-2011 17:21 發表

我都想見下
http://www.vltor.com/vis.htm
隨便睇隨便揀
作者: McDull    時間: 29-3-2011 17:45

引用:
原帖由 ohnavi 於 29-3-2011 17:43 發表

http://www.vltor.com/vis.htm
隨便睇隨便揀
返鬼到黎咩
作者: ohnavi    時間: 29-3-2011 17:47

引用:
原帖由 McDull 於 29-3-2011 17:45 發表

返鬼到黎咩
bro jpg就算真係裝左你都吾會見到
作者: McDull    時間: 29-3-2011 17:50

引用:
原帖由 ohnavi 於 29-3-2011 17:47 發表
bro jpg就算真係裝左你都吾會見到
睇相都唔得
作者: ohnavi    時間: 29-3-2011 18:17

引用:
原帖由 McDull 於 29-3-2011 17:50 發表

睇相都唔得
比你睇羅

作者: jpg    時間: 29-3-2011 18:30

引用:
原帖由 McDull 於 29-3-2011 17:20 發表

甩油可以用GUN BLUE,我反而唔係好MIND。

我個DELTA RING用佢個個WRENTCH一擰,上下斷開2截。

我而家等緊佢寄過個新既過黎。
我買個時係第一水, d rail 仲要有dents, 所以好失望.
甩油既情況係所圍甩, blue 完一度另一度甩..
不過之後d人反映左, 好似第二水既已經好左好多..
個時第一水買完喊三聲...
作者: jpg    時間: 29-3-2011 18:35

引用:
原帖由 ohnavi 於 29-3-2011 17:13 發表

等你靚相
如果可以改好哂 perfect 既, 6舊幾真係值俾..
等我試下搵人睇下搞唔搞到,
或者等下蓮姐大師, 對dytac 呢條既comment, 睇下有冇得搞..
作者: terrylui    時間: 29-3-2011 21:30

請看: PTW M733 08VER
我冇去睇晒全部文章, 不過槍的OWNER應該有自己改野的能力,睇佢用MAGPUL GRIP可估倒一二
有興趣自己去刨晒佢,網址在此: http://miairsoft.proboards.com/i ... nt&thread=29734

作者: jpg    時間: 30-3-2011 03:22

引用:
原帖由 terrylui 於 29-3-2011 21:30 發表
請看: PTW M733 08VER
我冇去睇晒全部文章, 不過槍的OWNER應該有自己改野的能力,睇佢用MAGPUL GRIP可估倒一二
有興趣自己去刨晒佢,網址在此: http://miairsoft.proboards.com/i ... ery&action=prin ...
個OWNER 係搵人整, 而且要整一定要有機整.
作者: ayaka    時間: 30-3-2011 03:24

我見外國人改真upper都幾多位要擴大
無機器一定唔準位x!!
作者: jpg    時間: 30-3-2011 03:45

引用:
原帖由 ayaka 於 30-3-2011 03:24 發表
我見外國人改真upper都幾多位要擴大
無機器一定唔準位x!!
係, 有幾個位要搞.
有機搞我諗唔會太難搞..
有部鑼機, 鑽床, 就有得搞..
作者: McDull    時間: 30-3-2011 09:58

引用:
原帖由 jpg 於 29-3-2011 18:30 發表

我買個時係第一水, d rail 仲要有dents, 所以好失望.
甩油既情況係所圍甩, blue 完一度另一度甩..
不過之後d人反映左, 好似第二水既已經好左好多..
個時第一水買完喊三聲...
我係好近期先買,希望無咁大問題啦,不過我都預左要成碌拎去BLUE過。

BTW,我發覺都幾多人鍾意VIS

如果另外仲有選擇,我都會認真咁考慮。
作者: jpg    時間: 30-3-2011 11:52

引用:
原帖由 McDull 於 30-3-2011 09:58 發表

我係好近期先買,希望無咁大問題啦,不過我都預左要成碌拎去BLUE過。

BTW,我發覺都幾多人鍾意VIS

如果另外仲有選擇,我都會認真咁考慮。
我之前都有諗過, 重做硬陽, 不過諗下咁哂錢, 而且轉玩ptw, 所以放左去算, 如果你搞到d色, 其實呢套vis 唔錯,
作者: rho837    時間: 30-3-2011 12:48

我買過呢支"大踢牌"MRP上身! 啲物料及手工連外皮電色唔達標! 擲出街了.

要買就買PRIMX既LMT-MRP上身! 靚好多.

係米国有CNC-SHOP有牌鑼真鐵及高級airsoft槍配件(包無牌AAAA級貨)! 但太貴! 我問過造一條7075-T6 CNC MRP PTW上身為港紙5000元, 重未計造條鋼外皮管! 造隻真外皮數假Adan Arms gas piston set要1500元套! 造套POF-USA P-416比PTW要18,000元套! 就算係最靚既料! 太貴冇性趣.

作者: jpg    時間: 30-3-2011 15:02

引用:
原帖由 rho837 於 30-3-2011 12:48 發表
我買過呢支"大踢牌"MRP上身! 啲物料及手工連外皮電色唔達標! 擲出街了.

要買就買PRIMX既LMT-MRP上身! 靚好多.

係米国有CNC-SHOP有牌鑼真鐵及高級airsoft槍配件(包無牌AAAA級貨)! 但太貴! 我問過造 ...
麥"大踢牌"有出mrp咩??
作者: rho837    時間: 30-3-2011 15:34

Monolithic Rail Platform (MRP) is a term for all one piece upper!
作者: NCP013    時間: 31-3-2011 01:55

boom boom果條/份會唔會好d~~~
作者: jpg    時間: 31-3-2011 02:49

引用:
原帖由 NCP013 於 31-3-2011 01:55 發表
boom boom果條/份會唔會好d~~~
有D人話條RAIL OUT OF SPEC, 唔知詳情係真係假..
作者: rho837    時間: 1-4-2011 16:33

要買就派仔上下CNC一套買! 安全啲..... 因為我見過朋友啲派仔MRP上身裝派仔CNC下身都出事! QC問題! 好彩有得換.
作者: jpg    時間: 1-4-2011 17:25

引用:
原帖由 rho837 於 1-4-2011 16:33 發表
要買就派仔上下CNC一套買! 安全啲..... 因為我見過朋友啲派仔MRP上身裝派仔CNC下身都出事! QC問題! 好彩有得換.
呢樣都有聽過, 好似新一水個d派仔身. 都有咁既問題. 來源從呢邊班ptw友聽返黎..
作者: peterpeter42    時間: 23-4-2011 21:47

引用:
原帖由 jpg 於 29-3-2011 14:53 發表

已 ...
請問jpg兄, 点解你班 ptw 發燒友會放棄ptw 行列. 玩返aeg? 是否有甚麼原因? 因小弟努力正考慮加入ptw行列中....
唔該師兄
作者: jpg    時間: 24-4-2011 04:16

主要係呢邊個玩槍模式唔同, 個個打快頻, 大大力....呢樣係ptw, 俾唔到既...
同埋我諗佢地已經擁有過, 發燒過..所以轉返,玩aeg,
作者: peterpeter42    時間: 24-4-2011 09:47

引用:
原帖由 jpg 於 24-4-2011 04:16 發表
主要係呢邊個玩槍模式唔同, 個個打快頻, 大大力....呢樣係ptw, 俾唔到既...
同埋我諗佢地已經擁有過, 發燒過..所以轉返,玩aeg,
原來係吟. 唔該師兄.
我估ptw可以做到大大力, 但快頻就....
我想追逑 射程遠 及 準確, 因為我打開扣單發..
唔知ptw又做唔做到呢?
作者: jpg    時間: 24-4-2011 11:13

引用:
原帖由 peterpeter42 於 24-4-2011 09:47 發表

原來係吟. 唔該師兄.
ptw 完全幫到你...我自己覺得ptw 個trigger response 比pts masada 更快..
作者: wing383    時間: 24-4-2011 11:14

引用:
原帖由 peterpeter42 於 24-4-2011 09:47 發表

原來係吟. 唔該師兄.
直頭開正你呢範啦!
作者: McDull    時間: 24-4-2011 11:33

引用:
原帖由 jpg 於 24-4-2011 11:13 發表

ptw 完全幫到你...我自己覺得ptw 個trigger response 比pts masada 更快..
好快既咩
作者: peterpeter42    時間: 24-4-2011 16:05     標題: 回覆 40# 的帖子

多謝各位師兄嘅意見, 睇嚟ptw好似幾啱我喎.
作者: rho837    時間: 24-4-2011 16:20

玩槍冇問題! 由貴轉平!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0