標題: 點樣可以低調咁知道女仔有冇男朋友呢? [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 29-3-2011 21:50     標題: 點樣可以低調咁知道女仔有冇男朋友呢?

點樣可以低調咁知道女仔有冇男朋友呢?
由於追女經驗缺乏, 所以想向各師兄求教

作者: Elf    時間: 29-3-2011 22:05

Walk up to her, say "hi, are you single?"
作者: victorlee48    時間: 29-3-2011 22:29

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-3-2011 21:50 發表
特別日子約佢咪知囉~~~
再吾係多D約下人星期六日~~如果有男朋友通常都會吾得閒
再吾係不經意問下人都得﹐例如﹕你就來生日~洗吾洗陪男朋友呀﹖
作者: 匿名    時間: 29-3-2011 22:47

引用:
原帖由 victorlee48 於 29-3-2011 22:29 發表

特別日子約佢咪知囉~~~
再吾係多D約下人星期六日~~如果有男朋友通常都會吾得閒
再吾係不經意問下人都得﹐例如﹕你就來生日~洗吾洗陪男朋友呀﹖
呢d我試過,其實好多女仔一聽到呢d,
就基本上get到你其實想問佢咩...
作者: victorlee48    時間: 29-3-2011 22:55

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-3-2011 22:47 發表

呢d我試過,其實好多女仔一聽到呢d,
就基本上get到你其實想問佢咩...
咁反應如何呢?
作者: keln    時間: 29-3-2011 23:17

間接問佢D朋友
作者: navyjaa    時間: 29-3-2011 23:20

玩 truth or dare !! ~

作者: 主人    時間: 29-3-2011 23:33

引用:
原帖由 navyjaa 於 29-3-2011 23:20 發表
就算玩緊truth or dare都唔可以直接問
最多間接咁問''計埋宜家o個個 拍過幾多次拖''
正路佢會唔覺意講堆出黎宜家係唔係單身
作者: navyjaa    時間: 29-3-2011 23:41

引用:
原帖由 主人 於 29-3-2011 23:33 發表

就算玩緊truth or dare都唔可以直接問
最多間接咁問''計埋宜家o個個 拍過幾多次拖''
正路佢會唔覺意講堆出黎宜家係唔係單身
吓 ?! 唔可以直接問既咩 ...
咁既話 Dare 的話就叫個女仔直接打電話比「男朋友」

咁樣得唔得哦 ?!

作者: 亞爾多    時間: 29-3-2011 23:41

引用:
原帖由 navyjaa 於 29-3-2011 23:41 發表

吓 ?! 唔可以直接問既咩 ...
咁既話 Dare 的話就叫個女仔直接打電話比「男朋友」

咁樣得唔得哦 ?!
打比條仔同佢講分手!
作者: 匿名    時間: 29-3-2011 23:56

我係樓主, 今云各方高手拔刀相助, 小弟萬分感謝
作者: 主人    時間: 30-3-2011 00:13     標題: 回覆 9# 的帖子

樓主唔想咁易比人get到ma
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 30-3-2011 01:36

觀察過不同人的情況

一個""唔覺意搭訕""途中,講一d類似""xxxxxxxxx搵你男朋友ma"""

無的 / 有但係個女的本身段關係開始唔好的,一般都係講""邊度有""
有的,都會話""又係wor""之類

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 30-3-2011 01:38

引用:
原帖由 navyjaa 於 29-3-2011 23:20 發表
無乜用,因為可以有假答案
作者: HunterX    時間: 30-3-2011 02:03

點解要低調......
作者: Elf    時間: 30-3-2011 02:19

walk up to a girl like a man...
作者: gtoray    時間: 30-3-2011 03:18

引用:
原帖由 Elf 於 30-3-2011 02:19 發表
walk up to a girl like a man...
唔係單刀直入,大搖大擺就係man ge
有d唐突更似乎有點無禮
作者: 爛鏡王    時間: 30-3-2011 03:26

你有冇人Facebook ar?
作者: jpg    時間: 30-3-2011 03:48

有冇男朋友, 大問題嗎..
男未婚, 女未嫁.
想做咪去做羅,
有男朋友唔代表, 你冇行.
相反冇亦唔代表你一定得..
有D野咪試下羅..
作者: 匿名    時間: 30-3-2011 09:01

引用:
原帖由 jpg 於 30-3-2011 03:48 AM 發表
有冇男朋友, 大問題嗎..
男未婚, 女未嫁.
想做咪去做羅,
有男朋友唔代表, 你冇行.
相反冇亦唔代表你一定得..
有D野咪試下羅..
我係樓主, 因為對方有同冇, 追既方法會有d唔同
作者: 餅    時間: 30-3-2011 17:25

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-3-2011 09:01 發表

我係樓主, 因為對方有同冇, 追既方法會有d唔同
有何不同 ? 願問其詳
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 30-3-2011 18:16

引用:
原帖由 爛鏡王 於 30-3-2011 03:26 發表
你有冇人Facebook ar?
fb先係最多假象
作者: rho837    時間: 30-3-2011 18:33

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-3-2011 21:50 發表
你咪低調咁去問個女仔冇男朋友鑼! 溝女界女掂唔掂就只係講你很唔很洗錢! 有錢洗既條女一定會entertained下你! 如果你唔洗錢但又想上下其手的話!.......就最好.....上樓個隻羅!

作者: 匿名    時間: 30-3-2011 21:19

(我唔係樓主)
唔好意打擾一下
我覺得有無男朋友根本唔係重點問題,問題應該係有咩方法令到佢接受你同鍾意你
作者: HunterX    時間: 31-3-2011 02:10

引用:
原帖由 gtoray 於 30-3-2011 03:18 發表

唔係單刀直入,大搖大擺就係man ge
有d唐突更似乎有點無禮
總好過私私縮縮......
作者: boni    時間: 31-3-2011 09:15

引用:
原帖由 rho837 於 30-3-2011 18:33 發表

你咪低調咁去問個女仔冇男朋友鑼! 溝女界女掂唔掂就只係講你很唔很洗錢! 有錢洗既條女一定會entertained下你! 如果你唔洗錢但又想上下其手的話!.......就最好.....上樓個隻羅!
溝女界女掂唔掂就只係講你很唔很洗錢! 有錢洗既條女一定會entertained下你! << 咩道理...
作者: Andy    時間: 31-3-2011 09:20

引用:
原帖由 rho837 於 30-3-2011 18:33 發表

你分唔分得清
嫖妓同追女仔的分別?
作者: VEC    時間: 31-3-2011 10:12

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-3-2011 06:16 PM 發表

fb先係最多假象
在下有一半既女性朋友唔到結婚果日都唔會POST男朋友既相架
作者: boni    時間: 31-3-2011 10:17

引用:
原帖由 VEC 於 31-3-2011 10:12 發表

你肯定o個d係"朋友"?
作者: VEC    時間: 31-3-2011 10:27

引用:
原帖由 boni 於 31-3-2011 10:17 AM 發表

你肯定o個d係"朋友"?
補充番先,在下都相信同果D女性朋友既友誼都夠GE(當然亦唔太深),佢地會提佢地有男朋友,但响Facebook就唔會有蛛絲螞跡啫
作者: boni    時間: 31-3-2011 11:06

[quote]原帖由 VEC 於 31-3-2011 10:27 發表

補充番先,在下都相信同果D女性朋友既友誼都夠GE(當然亦唔太深),佢地會提佢地有男朋友,但
作者: Hkpolice-Psu    時間: 31-3-2011 11:24

引用:
原帖由 VEC 於 31-3-2011 10:12 發表

其實要知對方有無BF, 唔難丫, 要做人地BF反面難D....唔好煩D無難度既問題~
作者: rYaN    時間: 31-3-2011 11:29

引用:
原帖由 Andy 於 31-3-2011 09:20 AM 發表

你分唔分得清
嫖妓同追女仔的分別?
笑左!
作者: rho837    時間: 31-3-2011 12:38

#26 - Hee Hee !  我講既係中港現實之"真理" !  你地越大, 見得越多就會明! 初時講心 !  拖時講金 !  條女有冇男友真係唔咪問題 !  條女大唔大洗及有冇碌爆咭就一定越早知越好! 如果係呢類女! 即走 !  我之前拖個空姐! 樣正身形正! 周身名牌 ! 但係點解佢同佢條仔分手 !  佢條舊吉打政府工個樣都企理??? !  嘩! 同佢拖左三個月發覺有財務工司call佢 !  當時呢個空姐重話想般來同我一齊住 !  根住佢個friend同居空姐睇唔順眼call我報吋財務公司上門揾佢! 大鑊野係個空姐條舊男友同左佢個friend(報吋空姐一齊)! 佢舊男友同我講佢碌爆咭起碼60萬! 之前幫佢填左15萬當分手費 !  當然即時唔比住般過來! 比5萬當係一齊開心幾個月算啦! 追女仔唔咪好過引家炸! 到你有錢時你估啲女唔游來塭你咩!

嫖妓同追女仔的分別? 嫖妓有野性病風險! 追女仔個啲感觸就好似毒引! 初時次次點到即止但當比你點到啦又只係不外如事, 重分分鍾走唔甩, 溝到手啦次次同佢出街時見到啲走光露底langmo都會狂睇咪又係想溝別一件(呀唔咪! 只係想... )! 老嫖用現金交易同無手尾根! 你想佢係乜都可以! 空姐! missy! 學生! 護士...... 講下姐! 唔好嫖妓溝女努力工作讀書吧! 如果你唔咪靚仔唔係smart仔! 就算比你屋企多多錢給你去溝女都冇用! 追個好老婆set個家係要用自已既實力!

作者: Hkpolice-Psu    時間: 31-3-2011 14:11

引用:
原帖由 Andy 於 31-3-2011 09:20 發表 你分唔分得清嫖妓同追女仔的分別?
雖則過程不同,但目標一致
作者: Elf    時間: 31-3-2011 14:20

引用:
原帖由 rho837 於 31-3-2011 12:38 發表
#26 - Hee Hee !  我講既係中港現實之"真理" !  你地越大, 見得越多就會明! 初時講心 !  拖時講金 !  條女有冇男友真係唔咪問題 !  條女大唔大洗及有冇碌爆咭就一定越早知越好! 如果係呢類女! 即走 !  我之前拖個空姐 ...
初時次次點到即止但當比你點到啦又只係不外如事, 重分分鍾走唔甩, 溝到手啦次次同佢出街時見到啲走光露底langmo都會狂睇咪又係想溝別一件(呀唔咪! 只係想... )!

心聲呀 ...
作者: rho837    時間: 31-3-2011 14:23

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 31-3-2011 14:11 發表
雖則過程不同,但目標一致
呢啲咪見地羅 !  
作者: HunterX    時間: 31-3-2011 18:07

其實我覺得o係呢個男女關係既博奕入面, 供求雙方都係有責任既

你只願意付出金錢, 自然會搵到D只想要金錢既人
你想要感情, 肯付出感情, 肯去搵, 總會搵到願意付出感覺既人

金錢同隨年月消逝既美貌都係有價既, 但係不朽既感情係無價既

只願意付出有價既金錢, 但係又要人供應無價既感情, 點計都唔o岩數
作者: 爛鏡王    時間: 31-3-2011 20:18

我身為港龍既舊職員,我可以好肯定地講...只要你有錢...唔需要靚仔...乜女都有得你食
真感情???我見過好多對...有錢都可以有!!!!
作者: HunterX    時間: 31-3-2011 20:24

引用:
原帖由 爛鏡王 於 31-3-2011 20:18 發表
我身為港龍既舊職員,我可以好肯定地講...只要你有錢...唔需要靚仔...乜女都有得你食
咦............
作者: 爛鏡王    時間: 31-3-2011 21:07

引用:
原帖由 HunterX 於 31-3-2011 20:24 發表

咦............
E乜鬼丫,大家做左咁耐人...錢係萬能架MA...有邊個唔認同先???企出黎講囉
有人問,咩叫有錢有感情...睇多D娛樂版啦
最好既例子
家偉仔唔係靠IT起到圍,細個D 1:40變晒1:1...你估佢有冇可能食到豆豆先??
而家你問豆豆同佢有冇感情...緊係有啦...無家偉..3D肉蒲可能有佢份呀 !
作者: mkmonkey    時間: 31-3-2011 21:19

引用:
港龍仲請唔請人 ?!

國泰就免了。
作者: boni    時間: 31-3-2011 21:45

引用:
你做咩部門見到咁多嘢
作者: boni    時間: 31-3-2011 21:46

有供有求。有女仔鍾意男仔有錢,有啲鍾意靚仔,有啲鍾意心地好,有啲鍾意大隻etc.
不同人有不同preference. 又唔係有錢大晒

同埋有錢真係唔會有真感情?
作者: HunterX    時間: 31-3-2011 23:03

引用:
原帖由 boni 於 31-3-2011 21:46 發表
有供有求。有女仔鍾意男仔有錢,有啲鍾意靚仔,有啲鍾意心地好,有啲鍾意大隻etc.

我相信有錢都可以付出真感情去得到真感情既
作者: 爛鏡王    時間: 1-4-2011 03:20

引用:
原帖由 boni 於 31-3-2011 21:45 發表

你做咩部門見到咁多嘢
U know me ,boni!!!
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 1-4-2011 04:12

引用:
原帖由 boni 於 31-3-2011 21:46 發表

去到一個現實位,要結婚,婚戒,婚宴擺酒樣樣都係錢,結左婚兩個搬出o黎柴米油鹽都要錢(未計前期拍拖飛去旅行之類之類)

近年周邊見到d朋友分手,案例有以下幾個情況
一d係個fd人工不太高,工作困身;對家有錢,有時間,帶個fd的女友去玩,買下禮物買下花氹下人,又可以同人去下旅行的,咩感情都出曬o黎,個fd都無時間去維繫,就咁就比人撬左個女友

另一d係,拍左好多年拖都應該去到談婚論嫁,但都係男方積蓄不多,女方預期落空,結果又係比個條件好的追走左

例子三重有趣,男的搞大左個女的,男的已經話明會負責同結婚(男的都3x歲),但係女方家長覺得個男的唔可靠,情願勸服個女落左個胎,都唔比佢地結婚(當然女方勸得服個女墮胎,都勸服左個女仔同個fd分手)

感情係兩個人的事,真係睇兩個人心態同背景,金錢同時間未必重要,但一定影響到感情發展
去到結婚o個步就係兩個家庭的集團軍群的角力,一般情況下金錢都係走唔甩
作者: rho837    時間: 1-4-2011 18:53

#39 - 我初初出道過時人工唔高識左個"講隆"空姐! 佢地很同任何男仕出街(dating), 佢襯口對住我講[男人個樣好醜;肥瘦唔咪問題]! 最重要係"愛"佢同對佢好!!!! 佢話佢個男友冇出色打政府(EMSD)工 ! 所以想揾個好啲 ! 住港島區有私人摟有車最基本啦, banker; lawyer 算ok啦! 出左兩次街就永遠冇再接我電話.....    不過佢教悉我一樣野! 只要你有私人樓有車有錢就有囡啦! 好彩自從DL妹大開放之後佢地真係比到港大男人的肉體既支持! 比我地唔洗再灑錢灑時間拍拖又比到我地專心工作.....供樓買車.

係真既! 到你有錢時喉! 別一個空姐話夜晚上來我住既地方飲咖啡的時候! 以前溝唔到空姐個啲受傷害既感覺即時冇灑! (都等左好Q耐)! 雖然冇左第一次識空姐那般好feel, 亦不算好得過早國既女孩子! 又唔見左幾萬!  唉! 都算上到車呀!

所以各位朋友! 努力工作揾錢!

作者: L    時間: 1-4-2011 19:01

作者: 爛鏡王    時間: 1-4-2011 20:44

引用:
原帖由 於 1-4-2011 19:01 發表
講到好似無錢就無感情..有錢就乜都有咁...呢d乜野價值觀....
有錢買條女返黎..係你有錢 佢要錢...你要感情 佢有感情比你...呢d係對等..
但唔代全全世界的女人..都係以上的例子...
大家係人 係有人格 唔係大猩猩.. ...
呢D叫凡事都有例外
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 1-4-2011 21:17

引用:
原帖由 爛鏡王 於 1-4-2011 20:44 發表

呢D叫凡事都有例外
例外的例子見得太少
作者: 爛鏡王    時間: 1-4-2011 21:23

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-4-2011 21:17 發表

例外的例子見得太少
米雪 !!!!
作者: gtoray    時間: 1-4-2011 21:58

引用:
原帖由 rho837 於 1-4-2011 18:53 發表
#39 - 我初初出道過時人工唔高識左個"講隆"空姐! 佢地很同任何男仕出街(dating), 佢襯口對住我講[男人個樣好醜;肥瘦唔咪問題]! 最重要係"愛"佢同對佢好!!!! 佢話佢個男友冇出色打政府(EMSD)工 ! 所以想揾個好& ...
咁嘅言論似乎唔係咁適合喺呢個咁老少咸而嘅地方。應該去141會好啲

作者: 爛鏡王    時間: 2-4-2011 01:38

引用:
原帖由 gtoray 於 1-4-2011 21:58 發表

咁嘅言論似乎唔係咁適合喺呢個咁老少咸而嘅地方。應該去141會好啲
D後生遲早要面對
作者: rolex    時間: 2-4-2011 01:56

回覆 1# 的帖子

睇佢手上有無戒指,有男友多數帶響無名指
再唔係問佢攞facebook,如果佢唔比的,有無男朋友你都無機啦
add左佢,睇感情狀況果行自然一清二楚,有男朋友的多數寫"穩定交往中",更會響近況大晒恩愛
有男朋友最起碼唔會寫"單身"掛

作者: VEC    時間: 2-4-2011 02:53

引用:
原帖由 rolex 於 2-4-2011 01:56 AM 發表
回覆 1# 的帖子

再唔係問佢攞facebook,如果佢唔比的,有無男朋友你都無機啦
add左佢,睇感情狀況果行自然一清二楚,有男朋友的多數寫"穩定交往中",更會響近況大晒恩愛 ...
無名指的話係結婚架啦
作者: 老頭子    時間: 2-4-2011 03:02

樓主幾歲?果位女士幾歲?
有女士們就算有仔都會寫單身
不過你介唔介意自貼?
作者: rho837    時間: 2-4-2011 12:36

GTORAY兄! Sorry Soory 會改用其他名詞 !  

L兄, 呢個世界係有唔講錢既真男女愛情! 可惜地冇發生係我身上住..  

作者: 匿名    時間: 3-4-2011 20:16

引用:
原帖由 老頭子 於 2-4-2011 03:02 AM 發表
樓主幾歲?果位女士幾歲?
有女士們就算有仔都會寫單身
不過你介唔介意自貼?
小弟29, 女士26-27
自貼就唔會了

另外多謝各位師兄師姐意見
作者: HunterX    時間: 3-4-2011 23:05

我識個人, 結左婚都寫單身......
作者: HunterX    時間: 4-4-2011 00:37

引用:
原帖由 HunterX 於 3-4-2011 23:05 發表
我識個人, 結左婚都寫單身......
頭先醒唔起, 仔都生埋!
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 4-4-2011 00:49

引用:
原帖由 rolex 於 2-4-2011 01:56 發表
回覆 1# 的帖子

add左佢,睇感情狀況果行自然一清二楚,有男朋友的多數寫"穩定交往中",更會響近況大晒恩愛 ...
睇有無帶戒子o個個意義不大,d女有時當帶戒子係裝飾咁
仍然係o個個fb先係最多假象的地方
作者: rho837    時間: 4-4-2011 13:55

DEL.

作者: rho837    時間: 4-4-2011 13:56

25~30歲! 唔咪講追女仔 ! 都唔咪講溝界 !  係講結婚生仔 ! 嗱你最好想清楚 !  到呢啲年幾啲女應該唔會今大支野 !  你最好行去面對面問佢" 如果你沒有男朋友的話, 我可否約你出來食餐飯? 如果你有男友朋就算啦 ! " 如果想清楚條女冇眼圓就唔好灑時間. 溝女係灑錢灑時間既活動, 結婚後養家生仔, 一般打工仔入息會冇槍玩, 冇車玩, 冇單車玩, 冇相機玩! 要玩就10年後啦! 錢都係其次 ! 婚後有時間冇自由先致慘 ! 仔女一定越早生越好! 唔好間點解 !

如果再可以超自然時光倒流比我回到大學4年班時! 我一定會即時娶學校個豬扒女同學? 因為佢係禾草掩珍朱既有錢女! 佢老豆係澳門啲"大老闆" ! 有地有錢有勢力 !    有條廢橴娶左呢個女仔 ! 佢一事無成但佢外父比左2仟萬佢去造股票投資又送左層4仟萬半山豪它比佢地住重加架E350!

唉! 如果你地係靚仔! 不如去望下啲雙金既豬扒中女或國外富二代扒王! 如果有記住call買我 .......  

作者: ~~方~~    時間: 9-4-2011 02:22

引用:
原帖由 rolex 於 2-4-2011 01:56 發表
回覆 1# 的帖子

如果hide左呢
作者: 餅    時間: 9-4-2011 07:22

rho837 兄查實會唔會只係你黑仔遇人不淑 ?

我ex 起cx 做 (係咪應該仲壞 ? ) 又冇事冇幹仲乖乖添
作者: rho837    時間: 9-4-2011 08:19

#66  I reckon there are good ones for sure! But never meet one.
作者: 老頭子    時間: 9-4-2011 12:31

引用:
原帖由 Anonymous 於 3-4-2011 20:16 發表

小弟29, 女士26-27
自貼就唔會了

另外多謝各位師兄師姐意見
咁你大膽d啦,溝通溝通!sms下佢,wtsapp又好,多d溝通,有d野唔洗問都feel到

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0