標題: Ebay 買野請教~ [打印本頁]

作者: mujiadam    時間: 31-3-2011 12:42     標題: Ebay 買野請教~

請問一下,點樣同時向同一個買家買幾樣野而佢會自動減返個郵費呢??
thank you so much~
作者: stainboy    時間: 31-3-2011 12:59

你要先同佢講明要買乜.total運費幾多,因佢要計總重量.有D seller 係會一件貨一個運費同你計.
作者: mk23    時間: 31-3-2011 13:07

如果賣家係開onlineshop那些的,唔洗問,將invoice多數會自動減運費的(信用問題,他都想做多D生意的,你比個負評他們就唔好la.)
致於個人賣家.
如果佢唔減,就無計(你投訴的話到時佢每次只寄一件人來,仲煩).

不過咩人都好,買前最好問清楚.....
作者: gtoray    時間: 31-3-2011 13:18

買之前問佢有冇 combine shpping
通常自動波.
買完後佢會 combine 一張單比你
作者: mujiadam    時間: 31-3-2011 13:35

明白...即係點都要問...唔該晒三位~
作者: gtoray    時間: 31-3-2011 13:38

引用:
原帖由 mujiadam 於 31-3-2011 13:35 發表
明白...即係點都要問...唔該晒三位~
有d有講明咪唔洗lor
冇講明就要問左留保障
一陣買左佢話要續樣ship續樣計你真係吹佢唔漲
作者: Elf    時間: 31-3-2011 13:51

confirm purchase後, PAYPAL 前 有個制可以"request total from seller"
有D唔係咁大既shop無做個automation唔會自動減
作者: hwtang    時間: 31-3-2011 14:42

u can also ask the seller to "Combine Shippment cost" .. try to write the seller a msg

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0