標題: 師兄們,,應該點溝佢丫??? [打印本頁]

作者: WTF01    時間: 1-4-2011 19:01     標題: 師兄們,,應該點溝佢丫???

我鍾意左佢幾年,,佢一早都知道,,,尼幾日佢講D野,,講到好似我有機咁,,但係又無做主動,,,如果機會來到,,我應該點開聲,,,講咩野丫??

作者: gtoray    時間: 1-4-2011 19:03

唔好諗多左wor
分分鐘一開口就衰左~
作者: ranger_hk    時間: 1-4-2011 19:06

引用:
原帖由 WTF01 於 1-4-2011 17:31 發表
我鍾意左佢幾年,,佢一日都知道,,,尼幾日佢講D野,,講到好似我有機咁,,但係又無做主動,,,如果機會來到,,我應該點開聲,,,講咩野丫??
C兄好難講架喎!好睇當時情況喎!
whatever 祝你成功!!
作者: WTF01    時間: 1-4-2011 19:06

但係佢又講到:散左可能連FD都無得做
             無人知會唔會有好結果
講到咁,,,仲唔係??

作者: ranger_hk    時間: 1-4-2011 19:09

引用:
原帖由 WTF01 於 1-4-2011 17:36 發表
但係佢又講到:散左可能連FD都無得到
             無人會唔會有好結果
講到咁,,,仲唔係??
c兄"散左可能連FD都無得到"未必係你諗咁架喎!
好可能佢會驚連fd都無而同你開始喎!
作者: WTF01    時間: 1-4-2011 19:18

會嗎=[
作者: →刃←    時間: 1-4-2011 19:24

開左口的話如果做唔到情侶都唔好做返fd
如果唔係仲痛苦呀!
呢個情況我試過~千祈唔好制!
作者: ranger_hk    時間: 1-4-2011 19:28

引用:
原帖由 WTF01 於 1-4-2011 17:48 發表
會嗎=[
唔敢講呀!講真我哋又唔識佢真係好難分析!但我只會講一句"試唔代表一定得,唔試就一定永遠都唔會得"
不如試吓找個機會將心裡果句同佢直接講啦!得咪得米囉!唔得起碼唔會後悔!
作者: WTF01    時間: 1-4-2011 19:55

多謝CHING,,,,
作者: 天煞孤狼    時間: 1-4-2011 20:13

引用:
原帖由 →刃← 於 1-4-2011 19:24 發表
如果唔係仲痛苦呀!
係.........極度痛苦
作者: hung    時間: 27-4-2011 02:01

厚著面皮不計後果 , 去馬 ! 起碼等她知道你的心意 , 幸福係由自己手創 ! 祝成功 !!   
作者: mujiadam    時間: 27-4-2011 13:48

老老實實...我次次都係問,"一齊好唔好"
佢話唔好咪做返fd,好咪一齊.....
作者: wingb_bee    時間: 27-4-2011 13:57

十卜..老虎都開左聲先啦....佢請你食檸檬米學上面班師兄講做返朋友囉!
作者: josephlau    時間: 27-4-2011 14:06

作者: 061084    時間: 27-4-2011 16:30

要天時,地利,人和先得,再唔係自己製造機會,

一係你自己打上電台問,小弟平時聽好多收音機節目都係D聽眾打電話上電台問類似樓主的感情問題

唔知點解我個FD見到D女第1句就問你受唔受溝........但E個戰術很成功,好多次都比佢溝到
作者: jackieyue    時間: 27-4-2011 17:00

引用:
原帖由 061084 於 27/4/2011 16:30 發表
要天時,地利,人和先得,再唔係自己製造機會,

一係你自己打上電台問,小弟平時聽好多收音機節目都係D聽眾打電話上電台問類似樓主的感情問題

唔知點解我個FD見到D女第1句就問你受唔受溝........但E個戰術很成功,好多次都比佢溝到
請問你個fd係唔係好靚/型仔or好有錢......?
作者: louisli    時間: 27-4-2011 23:51

一本書你淨係睇封面唔揭開,你永遠唔知結局

緊要有人行出第一步

衰左又未必無fd做既
作者: hktropper    時間: 28-4-2011 00:23

支持樓主主動出擊
衰左咪塭個第個
作者: 主人    時間: 28-4-2011 01:56

出馬la
呢個唔得未下個
正所謂女死女還在
呢個世界係無溝唔到既女
只在乎得同唔得既姐
作者: josephlau    時間: 28-4-2011 11:36

作者: Vindicator    時間: 28-4-2011 11:43

引用:
原帖由 →刃← 於 1-4-2011 19:24 發表
如果唔係仲痛苦呀!
當佢仇人又唔係
當佢fd又唔係
作者: Vindicator    時間: 28-4-2011 11:44

引用:
原帖由 louisli 於 27-4-2011 23:51 發表
一本書你淨係睇封面唔揭開,你永遠唔知結局

緊要有人行出第一步

衰左又未必無fd做既
上左岸有經歷果然唔同d
作者: rho837    時間: 28-4-2011 12:21

朋友你幾大年紀?

30歲以下 - 可以單刀直入! 溝下無防! 溝得到乜未必好, 溝唔到咩又唔洗想到壞腦....唔好比條女覺得你只係想交配先致溝佢.

30歲以上 - 都係過句單刀直入! 溝到咪問下佢一唔一齊做人世幫你打種! 溝唔到都係好事! 可以上樓 bing bon ......
作者: WTF01    時間: 28-4-2011 12:48

唉,,,其實我係唔知點開口好,,,有機會來到,,應該點講??
作者: jimjimto    時間: 28-4-2011 12:53

回樓主:

睇你自己係咪仲好想而家咁的情況 (即係鍾意又未敢表白), 佢向你算係暗示左, 只係睇你想吾想表白 (女仔好少會對異性講明白的, 少少講你有機, 即係暗示左)

當然, 無話一定表白左實ok, 相處下來,夾吾到亦有可能

表白左, 有個知字, 得的恭喜你, 吾得的, 可以放低多年困擾你的事, 可以向森林再進發 (吾係要你花心, 但只係得吾到的野, 永遠會覺得係最好, 亦吾會開放自己去接受新的感情, 何苦呢)
作者: Vindicator    時間: 28-4-2011 12:55

引用:
原帖由 WTF01 於 28-4-2011 12:48 發表
唉,,,其實我係唔知點開口好,,,有機會來到,,應該點講??
唔好轉彎啦
直接啦
作者: WTF01    時間: 28-4-2011 12:56

但係可惜丫,,,我開POST果陣係4月1,,而家己經變左好多
作者: kimkileo    時間: 28-4-2011 12:57

想當年....我都係厚住臉皮去問另一半......
作者: jimjimto    時間: 28-4-2011 13:00

引用:
原帖由 WTF01 於 28-4-2011 12:48 發表
其實你地都識左咁多年,如果佢肯同你單獨出街,你咪搵個機會拖佢隻手咯,佢吾"fing" 甩你的話, 就掂 (係老土d, 但實用 )

好多時對方都會問你做咩, 但又比你拖住,咁咪直接講你鍾意佢咯, d 女仔係都要男仔講到白曬架
(以上係我個人經驗, 只作參考)
作者: 061084    時間: 28-4-2011 13:04

引用:
原帖由 WTF01 於 28/4/2011 12:56 PM 發表
但係可惜丫,,,我開POST果陣係4月1,,而家己經變左好多
而加咩狀況?
作者: Vindicator    時間: 28-4-2011 13:10

引用:
原帖由 WTF01 於 28-4-2011 12:56 發表
你個心有無變
作者: WTF01    時間: 28-4-2011 13:17

我地之間變左啫
作者: Vindicator    時間: 28-4-2011 13:18

引用:
原帖由 WTF01 於 28-4-2011 13:17 發表
我地之間變左啫
得左
作者: WTF01    時間: 28-4-2011 13:20

就係唔係先......
都唔識點講喇
作者: kimkileo    時間: 28-4-2011 13:30

引用:
原帖由 jimjimto 於 28-4-2011 13:00 發表

其實你地都識左咁多年,如果佢肯同你單獨出街,你咪搵個機會拖佢隻手咯,佢吾"fing" 甩你的話, 就掂 (係老土d, 但實用 )

好多時對方都會問你做咩, 但又比你拖住,咁咪直接講你鍾意佢咯, d 女仔係都要男仔講 ...
借的意拖手仔呢招真係橋唔怕舊.....
作者: WTF01    時間: 28-4-2011 13:32

引用:
原帖由 061084 於 28-4-2011 13:04 發表

而加咩狀況?
聞說而家佢有個心上人
作者: xyzchan    時間: 28-4-2011 14:20

引用:
原帖由 jimjimto 於 28-4-2011 13:00 發表

好多時對方都會問你做咩, 但又比你拖住,咁咪直接講你鍾意佢咯, d 女仔係都要男仔講 ...
其實你要明白,兩個人可以係埋一齊,係建基於雙方對對方有冇好感。你既情況係唔知對方係唔係有意,你咪製作機會囉,兩個人可以一齊,根本唔須要表白,對方對你有意自然會接受你做既事,例如你拖佢隻手,你同佢食同一碟飯,飲同一杯野,佢肯就已經係接受左你啦!你可以做下呢d小測試…
另外,話怕表白之後冇左朋友,如果真係咁易做唔到朋友,佢本身都唔係你真朋友啦…
其實兩個人一齊,好多時都係由曖昧而開始,即係超過朋友關係,但係又未係戀人跟住落黎係點就睇你造化!

補充一句,人生幾十年,一生你會遇到好多人,呢一刻你眼裡只有佢,下一刻你就可能遇到第二個,呢一個係唔係真係你想搵既人,你自己諗!如果你話只係想同佢拍散拖而唔係做人世,咁你又唔使諗咁多,一係義無反顧咁去追佢,一係就多一事不如少一事啦!
作者: WTF01    時間: 28-4-2011 14:34

多謝師兄,,,辛苦了~你的手
作者: xyzchan    時間: 28-4-2011 14:43

You are welcome.
作者: 061084    時間: 28-4-2011 14:48

引用:
原帖由 WTF01 於 28/4/2011 01:32 PM 發表

聞說而家佢有個心上人
最KICK手就係咁3個人
小弟送你1首歌-取消資格
http://www.youtube.com/watch?v=rkYINl2jP3A
小小應景!!!
作者: rho837    時間: 28-4-2011 14:58

唉! 溝到或溝唔到都係其次! 最掔要個過程唔好有壓力唔好做到單方或雙方或其他人尷尬! 如果條女都講到明"散左可能冇fan做which means就係冇fan做!" 你都知係乜野事! 好可能你在佢心目中唔達標, 當佢見到有第三者條件比你好就有可能過主! 如果佢係冧你的話幾年前以經同你走買一齊!

我覺得呢隻股票買唔過! 有風險

嘿! 重有心而既男人!

佢可能揾你做佢隻狗仔! 開心就同心上人一齊, 出事就可能用你啲時間去止痛! 好翻就抱你買路邊再揾個過!

今次真係"亢啲啦Baby"!

算把啦! 去ding don下! 然後再揾個別人吧! Good Luck

作者: 061084    時間: 28-4-2011 15:06

引用:
原帖由 rho837 於 28/4/2011 02:58 PM 發表
唉! 溝到或溝唔到都係其次! 最掔要個過程唔好有壓力唔好做到單方或雙方或其他人尷尬! 如果條女都講到明"散左可能冇fan做which means就係冇fan做!" 你都知係乜野事! 好可能你在佢心目中唔達標, 當佢見到有第三者條件比 ...
照C兄咁講,我都勸樓主都係放手,再拖落去都係冇意思
作者: rho837    時間: 28-4-2011 15:10

我experience覺得係鑼! 放手重好啦! 扮大方唔好上當, 等條女醒下, 唔好以為係上菜!

對呢類女! 要好狠心! 你要證明到比佢睇你可以有其他女同你一起! 只係當佢係fan! 上菜! 超......周街都係啦!

上面全部都只係講下! 自己想清楚.......

作者: xyzchan    時間: 28-4-2011 15:14

我又唔係咁諗,不過...唔多俾意見喇...
作者: Vindicator    時間: 28-4-2011 15:43

樓主睇定d先
作者: WTF01    時間: 28-4-2011 15:49

作者: xyzchan    時間: 28-4-2011 22:04

俾d自信啦,男人要有能力,有自信先可以吸引人!
記住係自信而唔係自大!
作者: WTF01    時間: 29-4-2011 00:33

又時覺得佢當我nothing,just air
又時又覺得喺佢眼中我佔左一定既地位
真係好亂丫
作者: HunterX    時間: 29-4-2011 02:55

引用:
原帖由 WTF01 於 29-4-2011 00:33 發表
又時覺得佢當我nothing,just air
又時又覺得喺佢眼中我佔左一定既地位
真係好亂丫
你一日唔上一日都係air...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0