標題: 本年度呃錢大作 - Crysis 2 [打印本頁]

作者: 101653    時間: 15-4-2011 15:41     標題: 本年度呃錢大作 - Crysis 2

我咁大個仔未玩過隻咁垃圾 (個人認為) 既Xbox槍game
未買真係唔好買

-以下為easymode-
冇Save選項 , 就咁放低個手制唔熄機食完飯番黎死左又load成世 (佢真係load緊半個鐘前load到而家)
一個花呢碌既偵測mode , 敵人個 "三角形" 暗到乜咁
正常開槍打唔死人都打到人痛 , 我開槍就由人地訓低打到佢起身還拖 , 但我槍槍中架wo
D槍一匣打唔死300分既異形 , 打500分異形要用3-4支火箭筒

由頭到尾隻game比我既message就係叫我買過另一隻game
個人認為呢隻game真係唔抵買

作者: hwtang    時間: 15-4-2011 16:08

隻game ok gar. 可能我用HDMI + LED電視無你話暗既情況.
讀碟到無問題, 應該係你個Rom要換.
其實最好唔好用槍,遇嘍囉轉Armor mode沖近身肉博最實際.
多善用Stealth mode可以玩潛行暗殺添.
作者: N_G    時間: 15-4-2011 16:14

玩電腦版 , 偵測mode一開始都覺得睇唔到 , 不過後期玩落又無野 , 其實只要你交替使用隱形同裝甲就可以好輕易爆機 , D異形要打弱點先易死 , 我通常都係隱形用散彈打背兩槍一隻 , 最後有三隻3000定5000異形我打左一個保給箱先打得死佢地 , 之前果D少野啦
作者: gtoray    時間: 15-4-2011 16:20

你要揀QUIT出返MENU先會SAVE響CHECK POINT GA......
不過...呢隻Game overall 評價一般都唔錯ga wor.....
作者: nishi    時間: 15-4-2011 16:24

引用:
原帖由 N_G 於 15-4-2011 16:14 發表
玩電腦版 , 偵測mode一開始都覺得睇唔到 , 不過後期玩落又無野 , 其實只要你交替使用隱形同裝甲就可以好輕易爆機 , D異形要打弱點先易死 , 我通常都係隱形用散彈打背兩槍一隻 , 最後有三隻3000定5000異形我打左一個保 ...
果隻我衝落去佢腳底, 之後連扔4個c4, 走人, 一擊ko
作者: 101653    時間: 15-4-2011 16:35

引用:
原帖由 hwtang 於 15-4-2011 16:08 發表
隻game ok gar. 可能我用HDMI + LED電視無你話暗既情況.
讀碟到無問題, 應該係你個Rom要換.
其實最好唔好用槍,遇嘍囉轉Armor mode沖近身肉博最實際.
多善用Stealth mode可以玩潛行暗殺添.
個 "敵人三角形" 係比其他數字logo等等暗
加埋個亂既背景完全好似著左迷彩咁

我反而係超遠程 "熄隱形->狙擊打頭->開番隱形->搵下一個"
作者: 101653    時間: 15-4-2011 16:38

引用:
原帖由 gtoray 於 15-4-2011 16:20 發表
你要揀QUIT出返MENU先會SAVE響CHECK POINT GA......
不過...呢隻Game overall 評價一般都唔錯ga wor.....
我有次有出番menu先關機
開番黎玩都冇左data
好在唔係玩左好耐果時仲係去到3個gunship碎片同初次見到異形果度

作者: 101653    時間: 15-4-2011 16:40

早知買北韓仔好過
作者: josephlau    時間: 15-4-2011 16:47

作者: hwtang    時間: 15-4-2011 16:54

引用:
原帖由 101653 於 15-4-2011 16:38 發表

開番黎玩都冇左data
好在唔係玩左好耐果時仲係去到3個gunship碎片同初次見到異形果度
好明顯你部主機要拎去修理啦。。。
作者: hwtang    時間: 15-4-2011 16:56

引用:
原帖由 101653 於 15-4-2011 16:40 發表
早知買北韓仔好過
北韓仔太似BF所以無買
作者: FNP90xvhk    時間: 15-4-2011 16:58

我load game唔使樓主講到咁耐喎,都係30秒內(無認真數過,差唔多啦)
交替使用隱形同裝甲 mode真係易玩好多,一開始覺得難玩,但後期少少開始玩順左
覺得幾好玩
樓主玩耐d睇下點先啦
作者: nishi    時間: 15-4-2011 17:03

引用:
原帖由 hwtang 於 15-4-2011 16:56 發表

北韓仔太似BF所以無買
果隻反而唔錯,故事方面比crysis好(當然,都係有點不合理)
但我覺得畫面同gameplay,crysis比佢好一點
作者: hwtang    時間: 15-4-2011 18:03

不如各位有玩的c兄一齊組隊上網隻揪囉
作者: gtoray    時間: 15-4-2011 18:13

引用:
原帖由 101653 於 15-4-2011 16:38 發表

開番黎玩都冇左data
係咪個 360 ID 未login到呀....?
作者: 101653    時間: 15-4-2011 19:16

引用:
原帖由 gtoray 於 15-4-2011 18:13 發表

係咪個 360 ID 未login到呀....?
唔關事
不嬲自動login
作者: 101653    時間: 15-4-2011 19:17

引用:
原帖由 hwtang 於 15-4-2011 16:54 發表

好明顯你部主機要拎去修理啦。。。
關咩系?
作者: 101653    時間: 15-4-2011 19:18

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 15-4-2011 16:58 發表
我load game唔使樓主講到咁耐喎,都係30秒內(無認真數過,差唔多啦)
交替使用隱形同裝甲 mode真係易玩好多,一開始覺得難玩,但後期少少開始玩順左
覺得幾好玩
樓主玩耐d睇下點先啦
我都知正常冇load咁耐
應該係我擺低個手制太耐
隻game碟係部XBOX入面轉幾粒鐘....
作者: 101653    時間: 15-4-2011 19:29

引用:
原帖由 josephlau 於 15-4-2011 16:47 發表

(個人認為) 你用 Console 玩 FPS 狂小, 同去 "完錄" 食完話 "日本菜" 係垃圾有乜分別?
又關咩事?
我又唔係討厭佢個玩法
我玩XBOX有9成係槍Game
作者: navyjaa    時間: 15-4-2011 19:55

Xbox360 玩落到無咩大問題哦...
anyway 計 FPS Game 我認為 Killzone 到好正 !!

作者: gtoray    時間: 15-4-2011 20:14

引用:
原帖由 101653 於 15-4-2011 19:16 發表

唔關事
不嬲自動login
我都係自動login
但都試過唔知點解冇login到
作者: 亞爾多    時間: 15-4-2011 21:01

我玩電腦版唔知xbox情況
不過crysis既敵人一向係多血難打......
最後果幾隻隱形怪,我用枝異形機槍搞掂......
作者: Cheesecake    時間: 15-4-2011 21:46     標題: 回覆 22# 的帖子

Use K-Volt first to decloat those ceph then use LMG to finish it...
作者: 101653    時間: 15-4-2011 21:52

引用:
原帖由 亞爾多 於 15-4-2011 21:01 發表
我玩電腦版唔知xbox情況
不過crysis既敵人一向係多血難打......
最後果幾隻隱形怪,我用枝異形機槍搞掂......
異形槍?
我係放哂C4係入口然後開住個盾等佢埋黎同佢肉駁
全部行哂埋黎就走佬按制
剩低未死既囉支500飛機槍亂射
作者: khkenny2    時間: 15-4-2011 22:27

用電腦(M15X)玩無問題啊
係有時load耐少少姐
作者: Cheesecake    時間: 15-4-2011 22:36     標題: 回覆 24# 的帖子

Or perhaps hit and run..?
作者: 101653    時間: 15-4-2011 22:46

引用:
原帖由 tonysze1996 於 15-4-2011 22:36 發表
Or perhaps hit and run..?
唔明...

係最尾果PART當你發現果幾隻隱形獸果陣
門口咪有個彈箱&兩支K-Volt既?
就係果個位入少少個洞口放哂C4
跟住引佢地出黎開左個盾硬擋
當幾隻企哂係個洞付近就按爆C4
再囉支500飛機槍出黎掃D炸唔死/炸唔中既

ps. 以上講既係我今日爆機個做法 , 其他方法未試
作者: 101653    時間: 15-4-2011 22:52

追加感想:

如果果把電腦聲改為女聲 , 我既燥底程度或者會下降30%
因為果把電腦聲真係好難聽....
作者: nishi    時間: 15-4-2011 22:53

引用:
原帖由 101653 於 15-4-2011 22:46 發表

唔明...

係最尾果PART當你發現果幾隻隱形獸果陣
門口咪有個彈箱&兩支K-Volt既?
就係果個位入少少個洞口放哂C4
跟住引佢地出黎開左個盾硬擋
當幾隻企哂係個洞付近就按爆C4
再囉支500飛機槍出黎掃D炸唔死/炸 ...
我之前無聊打最難...
發覺最易打既方法, 係引散佢地, 隱形, 之後去到佢地身邊開用k-volt電窒佢地...再用槍柄夾硬打死佢...

今集冇得改女聲...
作者: 亞爾多    時間: 15-4-2011 23:03

引用:
原帖由 101653 於 15-4-2011 21:52 發表

異形槍?
我係放哂C4係入口然後開住個盾等佢埋黎同佢肉駁
全部行哂埋黎就走佬按制
剩低未死既囉支500飛機槍亂射
異形槍咪即係500飛果隻......
作者: hwtang    時間: 17-4-2011 02:06

引用:
原帖由 亞爾多 於 15-4-2011 23:03 發表

異形槍咪即係500飛果隻......
That dart gun seems rubbish ? = =
作者: Cheesecake    時間: 17-4-2011 12:42     標題: 回覆 31# 的帖子

Actually I still can't figure out where can i find the ammo for that weapon...
作者: 亞爾多    時間: 17-4-2011 14:28

引用:
原帖由 tonysze1996 於 17-4-2011 12:42 發表
Actually I still can't figure out where can i find the ammo for that weapon...
全程係會有1~2個位可以執到依枝槍,到時就會有後備彈......
(彈箱有得執既話玩晒啦......)
作者: hwtang    時間: 17-4-2011 17:07

引用:
原帖由 亞爾多 於 17-4-2011 14:28 發表

全程係會有1~2個位可以執到依枝槍,到時就會有後備彈......
(彈箱有得執既話玩晒啦......)
剛爆機...發現用K-Volt打最後3隻隱形獸超易打 (Normal hardsetting game play)
1.K-Volt射停隱形獸
2.衝前肉搏天馬流星拳
唔洗10秒一隻
作者: Cheesecake    時間: 17-4-2011 17:43     標題: 回覆 34# 的帖子

That's exactly my method~
作者: Cheesecake    時間: 17-4-2011 17:45     標題: 回覆 33# 的帖子

That MK.43 Mike is quite useful for kill 500 points ceph if you run our of C4 or rockets..

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0