標題: [急問]G&P P-Mag for GBB [打印本頁]

作者: tst99132    時間: 29-4-2011 20:21     標題: [急問]G&P P-Mag for GBB

大家好!
我今日去左槍街某著名槍舖買左兩隻G&P GBB P-Mag, 問佢係咪所有G&P M4 GBB都岩用, 佢口口聲聲話係
但係今日我番到屋企入落支G&P M4試, 點知唔fit!
冇辦法正常操作, 一係valve對唔正hammer, 一打就噴晒氣, 一係就隻匣頂到個bolt lock實一實, 係咪都bolt lock
更嚴重既係有一次明明我已經入實左隻匣,打左一下, 噴晒D氣, 隻匣仲跌左落地爛左!
我想問下究竟係咪每一支G&P M4都fit P-Mag??
而家隻匣爛左應該點計?? 因為根本唔係我有心整爛, 根本係佢UP錯俾我知, 隻匣唔fit搞到損壞!!
我已經打左去個間著名槍舖, 我話我聽日會帶埋支槍去, 到時應該點做??
Thanks!!!
作者: HUNK    時間: 29-4-2011 20:28

引用:
原帖由 tst99132 於 29-4-2011 08:21 PM 發表
大家好!
我今日去左槍街某著名槍舖買左兩隻G&P GBB P-Mag, 問佢係咪所有G&P M4 GBB都岩用, 佢口口聲聲話係
冇辦法正常操作, 一係valve對唔正hammer, 一打就噴晒氣, ...
比佢睇點樣唔fit囉~
某著名槍舖,態度已經BAD,宜家仲要...唉...
作者: sing106    時間: 29-4-2011 20:37

某間名槍舖,態度真係一時時,又成日捉傻仔,博人唔識嘢過關,大家買嘢真係要少心!
作者: sing106    時間: 29-4-2011 20:46

引用:
原帖由 tst99132 於 29-4-2011 20:21 發表
大家好!
冇辦法正常操作, 一係valve對唔正hammer, 一打就噴晒氣, ...
不過又咁講,我都有兩支GP GBB ,分別係 WOC X & fight cat ,兩支用 P-MAG 都正常。
作者: tst99132    時間: 29-4-2011 20:54

引用:
原帖由 sing106 於 29-4-2011 20:46 發表

不過又咁講,我都有兩支GP GBB ,分別係 WOC X & fight cat ,兩支用 P-MAG 都正常。
我o個支o係e-興趣買, M4 carbine換左Magpul stock, grip, handgrip, 個身同入邊都冇搞過
都唔知點解會唔fit!
作者: kimberCDP    時間: 29-4-2011 21:13

引用:
原帖由 tst99132 於 29-4-2011 20:21 發表
大家好!
請問師兄gbb係咩牌子?
作者: tst99132    時間: 29-4-2011 21:14

G&P....第一個post已經講左...
如果唔係我都唔會咁白痴post上黎啦...
作者: kimberCDP    時間: 29-4-2011 21:18

引用:
原帖由 tst99132 於 29-4-2011 21:14 發表
G&P....第一個post已經講左...
如果唔係我都唔會咁白痴post上黎啦...
sorry,我睇漏左,
唔好勞氣住,請問師兄入匣前有冇先"上膛",因為小弟枝槍唔先"上膛"入匣,就會有咁0既問題
作者: tst99132    時間: 29-4-2011 21:23

引用:
原帖由 kimberCDP 於 29-4-2011 21:18 發表

sorry,我睇漏左,
唔好勞氣住,請問師兄入匣前有冇先"上膛",因為小弟枝槍唔先"上膛"入匣,就會有咁0既問題

唔拉一下會kick住,我有試過,結果係打左一下,明明仲有彈, 但係就bolt lock左
作者: kimberCDP    時間: 29-4-2011 21:36

有機會個隻匣個valve lokcer太高,或打果陣"壓"得唔夠低,頂到bolt邊
作者: hung    時間: 29-4-2011 22:17

照計GP GBB 用番 P-mag 應該無問題 , 我支KA 及 PRIME GBB 用 P-Mag 都無問題 ! 如上膛動作做足至上匣 , 理應無跌匣嘅情況 , 但無論如何樓主都應同嗰間不知名嘅槍店理論吓 !  
作者: ming7778    時間: 29-4-2011 23:27     標題: 回覆 1# 的帖子

唔會上唔到?係咪有啲位咩磨合呀!定還是你隻甲頂得太上頂住個飛機,所以個飛機去唔到後所以噴晒D氣
我自己啲飛機同甲都磨成咁啦!,你可以睇睇....

作者: tst99132    時間: 30-4-2011 00:03

引用:
原帖由 ming7778 於 29-4-2011 23:27 發表
唔會上唔到?係咪有啲位咩磨合呀!定還是你隻甲頂得太上頂住個飛機,所以個飛機去唔到後所以噴晒D氣
我自己啲飛機同甲都磨成咁啦!,你可以睇睇....
http://i1136.photobucket.com/albums/n499/ming7778/IM ...
咁係咪即係我插住隻匣拉番百零二百下雞就會磨合到....?
Thanks anyway..
作者: ming7778    時間: 30-4-2011 00:56     標題: 回覆 13# 的帖子

YES....自然磨合
作者: hung    時間: 30-4-2011 09:18

咁樣自然磨合法, 會唔會好累呀 !
作者: rik-rok    時間: 30-4-2011 11:48

我有兩支WA系統GBB,
1.用kingarmx金身,WA零件,p-mag直插好順,無搖。
2.G&x,M4第一水GBB成鎗,已改了fire pin彈弓,插匣前不用上膛,直插。
p-mag係有D推唔盡感覺,但用小小力拍匣底,就已經卡到彈匣,試射完幾匣都正常無問題。
作者: tst99132    時間: 30-4-2011 11:49

引用:
原帖由 ming7778 於 30-4-2011 00:56 發表
YES....自然磨合
尋晚試左...跌匣,打唔中hammer問題已經冇...
不過就始終都係下下都bolt lock左...
唔通我隻手要按住個網球拍打game...?
作者: RCman    時間: 30-4-2011 12:27

我三支KA(兩支自組,一支成鎗)
二支GP(重組鎗)
用Pmag都完全無問題,
不過,GP的Magpul 身,入Pmag 匣太Fit....要好少心至入到。
作者: KILLMACHINE    時間: 30-4-2011 12:36

#勝完全無問題
作者: mk23    時間: 30-4-2011 13:08

原廠WA只改GP Magpul身,其它全原裝.
用GP P-mag每星期打IPSC,由第一次到現在,抽插了仟佰次,打了超過幾仟發,從未有問題發生個(仲好過Pro-win).
作者: tst99132    時間: 4-5-2011 20:44

update: 我攞左支槍去番個間舖整左4日
今日攞番, 佢俾我解答係隻匣個冇彈lock D水口位太粗kick住左搞到成日bolt lock....
乜G&P都會有D咁差既QC架咩...
作者: 桸藍    時間: 4-5-2011 21:32

GP QC 一向都好 ?
作者: tst99132    時間: 5-5-2011 00:41

引用:
原帖由 桸藍 於 4-5-2011 21:32 發表
GP QC 一向都好 ?
emm....明白明白...
當我唔好彩-_-
作者: Lakuro    時間: 9-5-2011 15:59

引用:
原帖由 RCman 於 30-4-2011 12:27 發表
我三支KA(兩支自組,一支成鎗)
二支GP(重組鎗)
用Pmag都完全無問題,
不過,GP的Magpul 身,入Pmag 匣太Fit....要好少心至入到。
師兄兩支自組KA 身用咩牌子既Mag catch? 用GP的可以嘛? Thanks!
作者: VEC    時間: 12-5-2011 12:35

在下D PMAG執完都係戟住個BOLT,唉...
作者: tst99132    時間: 12-5-2011 16:34

引用:
原帖由 VEC 於 12-5-2011 12:35 發表
在下D PMAG執完都係戟住個BOLT,唉...
真係冇諗過同一個牌子既槍用番自己個牌子出俾自己D槍自己條line既匣會係唔fit....荒謬...
作者: VEC    時間: 12-5-2011 21:27

引用:
原帖由 tst99132 於 12-5-2011 04:34 PM 發表

真係冇諗過同一個牌子既槍用番自己個牌子出俾自己D槍自己條line既匣會係唔fit....荒謬...
sorry講漏左, 在下用既井性牌...
作者: 061084    時間: 12-5-2011 21:41

小弟有支KA m4,改左井記2011鋼BOLT同飛機,唔知FIT唔FIT? 有冇C兄試過?thx!
作者: hung    時間: 14-5-2011 11:49

師兄 , 聽聞井勝2011鋼bolt連鋁飛機幾好用 , 但鋁飛機較易撞蝕 ! 唔知你嗰隻飛機係咪鋁 ? 如果係就要買多隻做後備 !

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0