標題: 先讓一部份人富起』 就是這個意思 [打印本頁]

作者: MS    時間: 1-5-2011 02:24     標題: 先讓一部份人富起』 就是這個意思

一份關於中國社會經濟狀況的中國官方研究調查報告披露:中國的億萬富豪九成以上都來自高幹子女。其中2900多名高幹子女共擁有資產達2萬多億。他們依靠家庭背景權力,透過錢權交易壟斷金融、能源、郵電、地產等領域,形成特殊利益集團進行非法獲利。
看了以後,你就明白中國政府為甚麼對貪污腐敗不能徹底剷除了。中國太子黨最新資產排名:
1.王震之子王軍,中國中信集團董事長,公司市值7014億元;
2. 江澤民之子江綿恆,中國網通創辦人,公司市值1666億元;
3. 朱鎔基之女朱燕來,中銀香港發展規劃部總經理,公司市值1644億元;
4. 胡錦濤之子胡海峰,是威視公司總裁,該公司市值838億元;
5. 榮毅仁之子榮智健,是中信泰富主席,公司市值476億元;
6. 溫家寶之子溫雲松,北京Unihub總裁,公司市值433億元;
7. 李鵬之子李小鵬,華能電力董事長,公司市值176億元;
8. 孔元之子孔丹,中信國際金融董事長,公司市值99億元。
9. 李鵬之女李小琳,中國電力副董事長,公司市值82億元;
10. 王軍之子,王震之孫:王京京,中科環保副主席,公司市值7.7億元;

作者: pkogps    時間: 1-5-2011 03:00

點會

作者: fire23wong    時間: 1-5-2011 03:15

最重點係只要有一個有後台,有錢既老豆就點都得

特權社會主義

作者: daniel999    時間: 1-5-2011 09:05

MS爺爺你洩露國家機密比2條路你揀
一係挖左你對眼,
一係勾左你條脷,
作者: McDull    時間: 1-5-2011 11:16

MS叔叔有無聽過首歌叫:我爸是李剛
作者: allen.W    時間: 1-5-2011 13:36

MS佢英國公民,郁佢?(有錯盡情插,有錯就系小弟無知)
作者: Pvt.King    時間: 1-5-2011 14:24

[曲線MODE]我覺得成件事唔係你地諗咁囉, 人地只係有老豆老母既優良DAN遺傳先至可以出人頭地囉, 我覺得完全唔係靠人事, 靠關係, 靠拉攏囉。 中國點會發生D咁既事呀, 一個二個葡萄老屈人, 巧過份囉。[/曲線MODE]
作者: 亞爾多    時間: 1-5-2011 14:53

[歪理詠唱模式]
拿,富既代代富落去,咁富既人錢多就會狂買野啦
代代富人狂買野咪窮人多收入囉
窮人代代多收入咪漸漸變富人囉
富既又代代富喎
咁咪全中國都富起來囉
[/歪理詠唱模式]
作者: RX7    時間: 1-5-2011 15:40

引用:
原帖由 daniel999 於 1-5-2011 09:05 發表
一係挖左你對眼,
一係勾左你條脷,
呢D都唔係國家機密.係政策
作者: SECOND    時間: 1-5-2011 20:41

引用:
原帖由 亞爾多 於 1/5/2011 02:53 PM 發表
[歪理詠唱模式]
拿,富既代代富落去,咁富既人錢多就會狂買野啦
代代富人狂買野咪窮人多收入囉
窮人代代多收入咪漸漸變富人囉
富既又代代富喎
咁咪全中國都富起來囉
[/歪理詠唱模式]
錯啦
問題係富人窮人都只會買到富人既商品
作者: jeffreywo    時間: 1-5-2011 21:10

引用:
原帖由 daniel999 於 1-5-2011 09:05 AM 發表
一係挖左你對眼,
一係勾左你條脷,
會"被失蹤"....
作者: 蕉皮    時間: 1-5-2011 22:28

引用:
原帖由 Pvt.King 於 1-5-2011 14:24 發表
[曲線MODE]我覺得成件事唔係你地諗咁囉, 人地只係有老豆老母既優良DAN遺傳先至可以出人頭地囉, 我覺得完全唔係靠人事, 靠關係, 靠拉攏囉。 中國點會發生D咁既事呀, 一個二個葡萄老屈人, 巧過份囉。[/曲線MODE]
優良血統
http://www.youtube.com/watch?v=6ncLfulLj8Y
作者: cls6437    時間: 1-5-2011 23:23

引用:
原帖由 蕉皮 於 1-5-2011 22:28 發表

優良血統
http://www.youtube.com/watch?v=6ncLfulLj8Y
呢個先係優良血統
  http://www.youtube.com/watch?v=_sZ0P_R2LIo
作者: MS    時間: 1-5-2011 23:34

引用:
原帖由 daniel999 於 1-5-2011 09:05 發表
一係挖左你對眼,
一係勾左你條脷,
全世界中文報均有登
作者: MS    時間: 1-5-2011 23:37

引用:
原帖由 McDull 於 1-5-2011 11:16 發表
MS叔叔有無聽過首歌叫:我爸是李剛
果時興我老子是李鵬

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0