標題: 中國女兵徵戰狙擊賽 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 6-6-2011 22:21     標題: 中國女兵徵戰狙擊賽

作者: adlar    時間: 6-6-2011 22:29

今次都係冇用國產野參賽 即係國產野仲係唔太精準
作者: JBL    時間: 6-6-2011 22:34

作者: adlar    時間: 6-6-2011 22:46

引用:
原帖由 JBL 於 6-6-2011 22:34 發表

呢個當然啦!都係用M700穩陣D.......
代表祖國嘅狙擊槍還不及國際間的水平
一年時間還未改善,問題係時間不及?技術不及?定官僚主義之下冇改善?
竟然點解未得,軍火生產啇要檢討下啦!
作者: hung    時間: 6-6-2011 22:51

我諗祖國都自己知自己事, 無謂拎出嚟獻醜喇 !
作者: JBL    時間: 6-6-2011 22:54

作者: cls6437    時間: 6-6-2011 23:02

引用:
原帖由 adlar 於 6-6-2011 22:46 發表

代表祖國嘅狙擊槍還不及國際間的水平
一年時間還未改善,問題係時間不及?技術不及?定官僚主義之下冇改善?
竟然點解未得,軍火生產啇要檢討下啦!
係兩年
上年已經用緊M700....

圖片附件: 6950008_694882.jpg (6-6-2011 23:02, 61.6 KB) / 該附件被下載次數 87

作者: tango10    時間: 6-6-2011 23:20

中國軍人曾因各種原因而用外購軍備, 當年清朝北洋水師用的都是外國戰艦. 國軍亦曾有德式師, 內戰時雙方都是用外國武器. 解放後以俄制及仿造為主. 剛改革開放時亦能引進黑鷹, 海豚真升機.
如今國富民強, 如果唔係因為禁售令, 相信會大量採購.....例如裝備十個師的G 36, AUG, M249, 槍榴彈.....!
作者: katotaka    時間: 7-6-2011 01:17

http://www.thefirearmblog.com/bl ... p-11/#comment-64237

interesting read...
作者: hung    時間: 7-6-2011 01:48

犀利 ! 原來祖國都硏制梗款式獨特嘅轉角槍 !
作者: Paul    時間: 7-6-2011 06:37

比賽還好.....我最怕實戰時冇好槍用冇好鏡用

所以之前國防部部長講得無錯, 好多野還是同美方差二十年。
作者: leong556    時間: 7-6-2011 21:06

引用:
原帖由 Paul 於 7-6-2011 06:37 發表
比賽還好.....我最怕實戰時冇好槍用冇好鏡用

所以之前國防部部長講得無錯, 好多野還是同美方差二十年。
止唔止呀.........

其實我覺得中國除左技術外,仲有誠意問題
作者: MinG325    時間: 9-6-2011 23:29

引用:
原帖由 leong556 於 7-6-2011 21:06 發表

止唔止呀.........

其實我覺得中國除左技術外,仲有誠意問題
如果唔係有得抄......要自己發明係可能差左四十年
作者: JBL    時間: 10-6-2011 00:13

作者: Pvt.King    時間: 10-6-2011 00:42

引用:
原帖由 hung 於 7-6-2011 01:48 發表
犀利 ! 原來祖國都硏制梗款式獨特嘅轉角槍 !
之前係台仔forum見到成大班人話照抄conershot果支係狙擊槍, 因為佢可以用來係牆後狙擊人 , 各位點睇?
作者: Allizard    時間: 17-6-2011 14:15

M700??
作者: Paul    時間: 17-6-2011 15:05

引用:
原帖由 Allizard 於 17-6-2011 14:15 發表
M700??
YES, buy from USA M700.

Because they are "Police" SWAT unit
作者: ++朗++    時間: 2-7-2011 22:39

乜...Oakley有出半指嫁咩
作者: 1233    時間: 2-7-2011 22:49

引用:
原帖由 ++朗++ 於 2-7-2011 22:39 發表
乜...Oakley有出半指嫁咩
Oakley可以剪半指的!
佢有比位你剪!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0