標題: 我與朋友的對話 [打印本頁]

作者: leong556    時間: 21-7-2011 18:08     標題: 我與朋友的對話

我與朋友的對話:

我:哇! MP5~

朋友:哇!KM衝鋒槍~

我:你說甚麼??

朋友:這是KM,你onX     

m4=卡賓
ak47=cv47
仲有好多"專業名稱"都唔知佢地up乜

on-nine game

好多同學都係咁......  

唔知點解得我咁正常

作者: sam524    時間: 21-7-2011 18:10

都唔係第一日發現嫁la...
作者: 里安    時間: 21-7-2011 18:16

好耐既事啦,以前我中學(講緊成10年前)都已經有呢個問題.....
作者: Cheesecake    時間: 21-7-2011 18:16

It's very common nowadays..
Besides, the online game Heat Project is coming back..
作者: leong556    時間: 21-7-2011 18:19

仲以為到自己呢代先咁不幸
作者: nishi    時間: 21-7-2011 18:29

引用:
原帖由 leong556 於 21-7-2011 18:19 發表
仲以為到自己呢代先咁不幸
查實又唔係太大問題既
都係好似一隻ONLINE GAME入面你唔識最勁果把劍叫乜名咁...

對軍事野冇興趣既人鬼理你MP5定KM衝鋒槍咩,係隻GAME好用就OK~
作者: jasonma49    時間: 21-7-2011 18:32

CV47=USS Philippine Sea CV-47 菲律賓海號航空母艦

http://zh.wikipedia.org/wiki/CV-47

圖片附件: CV-47_Gibraltar_1948.jpg (21-7-2011 18:32, 144.74 KB) / 該附件被下載次數 77

作者: Vindicator    時間: 21-7-2011 18:33

引用:
原帖由 sam524 於 21-7-2011 18:10 發表
都唔係第一日發現嫁la...
你記唔記得我地果日同你個fd講狙擊的技術
瞄十字就可以打中人啦
作者: leong556    時間: 21-7-2011 18:37

引用:
原帖由 jasonma49 於 21-7-2011 18:32 發表
CV47=USS Philippine Sea CV-47 菲律賓海號航空母艦139963

http://zh.wikipedia.org/wiki/CV-47
以前都聽過,即刻笑左
作者: 暴力人民    時間: 22-7-2011 02:10

CSO O既  小學雞
作者: 亞爾多    時間: 22-7-2011 12:54

第一代:CS上腦  重狙輕狙單狙連狙半狙,銀雞炸雞[s]小學雞[/s]
第二代:HP上腦  EK47,M4F1,210(指L96),仲有枝叫准重(准將先買得既"重機" ),[s]nokia[/s] N95,[s]高達[/s] F90(我響槍街見過有細路指住p90同老豆講f90啊~)
第三代即而家:CS onnine上腦  CS上腦外加一堆怪名 閃靈獵手 審判之眼 鐵血[s]戰[/s]武士 黑色旋風[s]殺蟲水[/s] 霹靂戰警 黑白[s]無常[/s]雙煞(下刪n種),仲有d完全唔知乜野黎既水槍火槍死光槍[s],幾時出埋AEG[/s]

不過CSO最勁,全城小學雞都玩,仲成日有比賽
http://www.gamania.com.hk/csonline/event/110713ACG/index.asp
作者: gd1893    時間: 22-7-2011 13:03

身為准將仲要拎「重機」上陣的話,比我辭工唔做啦即刻...

BTW,你D資料都幾詳盡同有趣,
好明顯我同D年青人脫晒節,無你解釋我真係唔知呢堆野up乜春...
引用:
原帖由 亞爾多 於 22-7-2011 12:54 發表
第一代:CS上腦  重狙輕狙單狙連狙半狙,銀雞炸雞小學雞
第二代:HP上腦  EK47,M4F1,210(指L96),仲有枝叫准重(准將先買得既"重機" ),nokia N95,高達 F90(我響槍街見過有細路指住p90同老豆講f90啊~)
第三代即而家:CS o ...

作者: 亞爾多    時間: 22-7-2011 13:09

引用:
原帖由 gd1893 於 22-7-2011 13:03 發表

好明顯我同D年青人脫晒節,無你解釋我真係唔知呢堆野up乜春...

最高級好似係上將
HP好多搞笑野,例如高lv係多血d,點數買既衫會加血,M4A1 RIS既攻擊力會大過M4A1......
果陣HP用點數可以加鏡加滅聲同加大彈匣(有大容量匣/加大後備匣),所以玩HP果班成日響度講"加三寶"或者講"滅聲瞄準彈匣"......

(話說而家有另外一隻都好嚴重下既onnine game 叫 sf onnine有無師兄有玩?我只見過佢部份特別槍...)
作者: 里安    時間: 22-7-2011 13:11

引用:
原帖由 gd1893 於 22-7-2011 13:03 發表

我記得中學果陣打街機隻叫world combat, 我同d fd玩鬥快比五星
作者: sam524    時間: 22-7-2011 13:16

引用:
原帖由 亞爾多 於 22-7-2011 12:54 發表
第一代:CS上腦  重狙輕狙單狙連狙半狙,銀雞炸雞小學雞
第二代:HP上腦  EK47,M4F1,210(指L96),仲有枝叫准重(准將先買得既"重機" ),nokia N95,高達 F90(我響槍街見過有細路指住p90同老豆講f90啊~)
第三代即而家:CS o ...
條link d槍名真係笑死縮縮我了...
作者: leong556    時間: 22-7-2011 13:29

唔知火槍同水槍挑邊個贏

另外,sf我覺得仲無聊過cso
作者: 亞爾多    時間: 22-7-2011 13:29

引用:
原帖由 sam524 於 22-7-2011 13:16 發表

條link d槍名真係笑死縮縮我了...
上網搵SF online...佢每枝特別槍都會有宣傳影片,笑死......
作者: gd1893    時間: 22-7-2011 13:52

開始明白點解D小朋友打game時,
傾向幫自己套軍服做校級或以上既Senior Officers,
多過做前先既Enlist至Junior Officers喇... XD

原來階級越高 = 戰力越強...
等我下次法軍出動果陣,
上返之前去旅行手痕買果幾個「兩至五星」階級章先... 仲唔殺晒?

M4A1 RIS既攻擊力,係作為冷兵器果陣,又真係大過M4A1 woh,
你諗下粟米筒打你果頭痛D? 定係RIS打埋黎痛D先?  

好配服D遊戲生產商,幫D槍改埋D咁武俠小說既名...!
引用:
原帖由 亞爾多 於 22-7-2011 13:09 發表

最高級好似係上將
HP好多搞笑野,例如高lv係多血d,點數買既衫會加血,M4A1 RIS既攻擊力會大過M4A1......
果陣HP用點數可以加鏡加滅聲同加大彈匣(有大容量匣/加大後備匣),所以玩HP果班成日響度講"加三 ...
World Combat 係咪最多四個人玩,拎長槍 (G3?),打單發,
但有千千萬萬個敵人,扣雞扣到食指抽筋果隻?

係的話果陣我都有打... XD
仲成日「妖」點解敵人咁多都無連射武器...

早幾年仲有隻拎手槍,
由軍裝巡警、便裝、機動隊、海保、SAT 同陸自果隻game,
呢隻我間中都有當迷場打,不過頭幾關都仲講得通,
後尾去到機場打後就完全唔明點解會有咁既武器配置...
引用:
原帖由 里安 於 22-7-2011 13:11 發表

我記得中學果陣打街機隻叫world combat, 我同d fd玩鬥快比五星

作者: 亞爾多    時間: 22-7-2011 13:57

引用:
原帖由 gd1893 於 22-7-2011 13:52 發表
傾向幫自己套軍服做校級或以上既Senior Officers,
多過做前先既Enlist至Junior Officers喇... XD

等我下次法軍出動果陣,
上返之前去旅行手痕買 ...
可惜無得拎住槍玩近戰,唔係都講得通
我又記得多d野喇,好係所有步槍都可以較全自動/三連發(包括M16,M4,AK等......)
作者: 里安    時間: 22-7-2011 13:57

引用:
原帖由 gd1893 於 22-7-2011 13:52 發表

等我下次法軍出動果陣,
yes, but i have auto weapon wor
作者: gd1893    時間: 22-7-2011 14:13

你地後生仔打機叻,所以儲到武器?  
對於打機,我就係真正既「叔叔不行了」...

唔係買左部 i窿 唔打機好浪費的話,
我都無打呢D電子野好多年...
引用:
原帖由 里安 於 22-7-2011 13:57 發表

yes, but i have auto weapon wor

作者: nishi    時間: 22-7-2011 15:31

唔知之前有冇講過,早年係童工聽到既一段對話
小朋友A:「我想買呢把(GLOCK17)」
小朋友B:「下?呢把好屎架WOR」
小朋友A:「係咩」
小朋友B:「你冇玩過CS咩,射頭都要六七槍先死」
小朋友C:「真槍唔會咁屎丫」
小朋友B:「CS都係咁,真槍邊會差得遠」
小朋友A:「但我呢支汽槍黎咋啵...」
作者: 亞爾多    時間: 22-7-2011 15:40

引用:
原帖由 nishi 於 22-7-2011 15:31 發表
唔知之前有冇講過,早年係童工聽到既一段對話
小朋友A:「我想買呢把(GLOCK17)」
小朋友B:「下?呢把好屎架WOR」
小朋友A:「係咩」
小朋友B:「你冇玩過CS咩,射頭都要六七槍先死」
小朋友C:「真槍唔會咁屎丫」
小朋 ...
真係諗住用黎殺人
[s]cs果枝其實係Glock18c啊傻仔[/s]
作者: 里安    時間: 22-7-2011 15:45

引用:
原帖由 gd1893 於 22-7-2011 14:13 發表
你地後生仔打機叻,所以儲到武器?  
對於打機,我就係真正既「叔叔不行了」...

唔係買左部 i窿 唔打機好浪費的話,
我都無打呢D電子野好多年...

果隻game久唔久拾到野既,就住使就ok

iphone我都少打機啦......
作者: 4jai    時間: 22-7-2011 16:36

引用:

等我下次法軍出動果陣,
"M4A1 RIS既攻擊力,係作為冷兵器果陣,又真係大過M4A1 woh,
你諗下粟米筒打你果頭痛D? 定係RIS打埋黎痛D先? "

唔知點解見到呢句我腦入面立即聯想到有條友拎住條ris一野車落去另一條友度

作者: 亞爾多    時間: 22-7-2011 16:42

引用:
原帖由 wonglk 於 22-7-2011 16:36 發表

"M4A1 RIS既攻擊力,係作為冷兵器果陣,又真係大過M4A1 woh,

唔知點解見到呢句我腦入面立即聯想到有條友拎住條ris一野車落去另一條友度
RIS改小刀
作者: F22    時間: 22-7-2011 16:47

引用:
原帖由 wonglk 於 22-7-2011 16:36 發表

响條骨上面啲螺絲位上幾支長螺絲殺傷力仲大呀
作者: gd1893    時間: 23-7-2011 02:52

我就係想你咁聯想咋嘛...
引用:

作者: gd1893    時間: 23-7-2011 02:55

依期轉左架步返工,可以唔駛開車,改搭地鐵,
於是就日日都會係程車上玩...i窿飛行棋...

拾到野唔可以長keep果到弊呢...
引用:
原帖由 里安 於 22-7-2011 15:45 發表

果隻game久唔久拾到野既,就住使就ok

iphone我都少打機啦......

作者: Hkpolice-Psu    時間: 23-7-2011 11:34

引用:

等我下次法軍出動果陣,
PSRC機舖果部我以前就成日玩, 用MP5, 爽

不過好耐無去, 唔知依家仲有無喇...
作者: 里安    時間: 23-7-2011 11:39

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 23-7-2011 11:34 發表

PSRC機舖果部我以前就成日玩, 用MP5, 爽

不過好耐無去, 唔知依家仲有無喇...
yes still here
作者: Hkpolice-Psu    時間: 23-7-2011 13:17

引用:
原帖由 里安 於 23-7-2011 11:39 發表

不過我記得好似支槍唔準既....
作者: gd1893    時間: 23-7-2011 14:28

咦咦? PSRC有呢隻game?
引用:
原帖由 里安 於 23-7-2011 11:39 發表

作者: Hkpolice-Psu    時間: 23-7-2011 14:30

引用:
原帖由 gd1893 於 23-7-2011 14:28 發表
咦咦? PSRC有呢隻game?
應該係你講果隻既上一代....

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0