標題: 氣缸組問題 [打印本頁]

作者: lcy0069    時間: 22-6-2007 21:29     標題: 氣缸組問題

想問一下氣缸組(氣缸,氣缸頭和推彈咀)用systema好定係first好?
作者: 阿Fee    時間: 23-6-2007 23:22

first
作者: lcy0069    時間: 25-6-2007 19:17

仲有,我想問下個氣缸頭有D有兩條O-Ring,氣密性係唔係比一條果D好(如guader果個)
作者: cdrom    時間: 25-6-2007 19:24

我想知會好在那裡
作者: lcy0069    時間: 25-6-2007 19:38

我都唔知,不過果絛o-ring應該係用作防止走氣的,如果有兩條係唔係應該會好D呢?
作者: cdrom    時間: 25-6-2007 21:59

引用:
原帖由 lcy0069 於 25-6-2007 19:38 發表
我都唔知,不過果絛o-ring應該係用作防止走氣的,如果有兩條係唔係應該會好D呢?
幾舊水貪條O-ring
仲有個東茹拍...又係唔知點的...
作者: 亞龍    時間: 25-6-2007 23:05

引用:
原帖由 lcy0069 於 25-6-2007 19:38 發表
兩睇la......理論上兩個好過一個,但如果自己加D水喉膠布上去,一個都以ok,唔一定要洗多一百幾十!
作者: lcy0069    時間: 25-6-2007 23:35

謝謝各位解答!!!仲有一樣野,我見到有D氣缸的入條口位置不同,有D前有D後,又有D多D孔,其實有咩用???
作者: LifeAfterDeath    時間: 26-6-2007 01:01

引用:
原帖由 lcy0069 於 6/25/07 19:38 發表
indeed
作者: LifeAfterDeath    時間: 26-6-2007 01:02

引用:
原帖由 lcy0069 於 6/25/07 23:35 發表
謝謝各位解答!!!仲有一樣野,我見到有D氣缸的入條口位置不同,有D前有D後,又有D多D孔,其實有咩用???
this really depends on what length of your barrel using... this may affect the result of your airsoft performance...
作者: lcy0069    時間: 26-6-2007 01:45

咁係唔係每枝槍都有佢嘅指定氣孔的氣缸,唔可以亂用?
作者: LifeAfterDeath    時間: 26-6-2007 02:02

引用:
原帖由 lcy0069 於 6/26/07 01:45 發表
咁係唔係每枝槍都有佢嘅指定氣孔的氣缸,唔可以亂用?
well kind of... better to ask first b4 you buy the Cylinder...
作者: lcy0069    時間: 26-6-2007 02:43

在此想問一下邊品牌的氣缸較好用呢?可否推介下?thanks!
作者: LifeAfterDeath    時間: 26-6-2007 02:59

引用:
原帖由 lcy0069 於 6/26/07 02:43 發表
在此想問一下邊品牌的氣缸較好用呢?可否推介下?thanks!
my choice either Xystema or 1st...
作者: lcy0069    時間: 26-6-2007 22:47

我買左一set systema的加大氣缸,但發現個拍頭係較氣缸小,走了氣,點解會咁?佢係一set的,無理由會有問題的??大家可否講下點解決?thanks
作者: lcy0069    時間: 29-6-2007 20:21

大家可唔可以解決我的問題呀?
作者: 阿芝    時間: 29-6-2007 21:12

引用:
原帖由 lcy0069 於 26-6-2007 22:47 發表
我買左一set systema的加大氣缸,但發現個拍頭係較氣缸小,走了氣,點解會咁?佢係一set的,無理由會有問題的??大家可否講下點解決?thanks
加大氣缸多數係好大力既槍先用既.......
聽講換左個冬菇頭個o ring, 會搞得掂
by 華田

作者: cdrom    時間: 30-6-2007 09:42

引用:
原帖由 阿芝 於 29-6-2007 21:12 發表

加大氣缸多數係好大力既槍先用既.......
聽講換左個冬菇頭個o ring, 會搞得掂
by 華田
會變左雙向拍~.~"

一係就雙洩...唔係就雙塞...
作者: RC00078    時間: 2-7-2007 04:43

引用:
原帖由 cdrom 於 30-6-2007 09:42 發表

會變左雙向拍~.~"

一係就雙洩...唔係就雙塞...
點會變左雙向拍啊...........
雙向即係你個r-ring 太細, 雙塞即係你個r-ring 太大.....
不過我未玩過加大氣缸.....我唔真係唔夠膽話你錯.....
但係我覺得, 冬菇拍頭用既原理同普通拍頭一樣既啫....
作者: 14692    時間: 2-7-2007 09:02     標題: 回覆 #19 華田 的帖子

冬菇拍頭加大氣缸SET如果配合6.03管同啱力既彈弓, 出嚟既效果可以好得人驚, 不過要好唗時間慢慢SET
作者: cdrom    時間: 2-7-2007 12:22

引用:
原帖由 華田 於 2-7-2007 04:43 發表

點會變左雙向拍啊...........
雙向即係你個r-ring 太細, 雙塞即係你個r-ring 太大.....
不過我未玩過加大氣缸.....我唔真係唔夠膽話你錯.....
但係我覺得, 冬菇拍頭用既原理同普通拍頭一樣既啫. ...
未玩過咪好囉,唔好玩呀,交少D學費~.~"

用左岩力ge彈弓,原裝筒都勁啦~.~"
作者: RC00078    時間: 2-7-2007 13:27

引用:
原帖由 cdrom 於 2-7-2007 12:22 發表

未玩過咪好囉,唔好玩呀,交少D學費~.~"

用左岩力ge彈弓,原裝筒都勁啦~.~"
咁又係啊.....
咁我起碼都好過連普通單向拍頭換o-ring 做密氣都唔係好識既,
又連加大氣缸配冬菇頭應該用咩彈弓都唔知既人.....
呢個世界都有好多人係連加大氣缸有咩用同點set 都唔知就買左佢架

作者: RC00078    時間: 2-7-2007 13:28

引用:
原帖由 14692 於 2-7-2007 09:02 發表
冬菇拍頭加大氣缸SET如果配合6.03管同啱力既彈弓, 出嚟既效果可以好得人驚, 不過要好唗時間慢慢SET
仲要靚既冬菇頭, 換個大少少少少既o-ring....
作者: 車厘子    時間: 2-7-2007 14:46

引用:
原帖由 14692 於 2-7-2007 09:02 發表
睇黎車車好應該買番一套玩
作者: 14692    時間: 2-7-2007 23:01     標題: 回覆 #23 華田 的帖子

唔好再講
作者: RC00078    時間: 3-7-2007 21:12

引用:
原帖由 14692 於 2-7-2007 23:01 發表
唔好再講

不過呢d 野, 都係拎枝槍條命黎博......
作者: 14692    時間: 3-7-2007 23:08     標題: 回覆 #26 華田 的帖子

仲有波箱.....
作者: RC00078    時間: 3-7-2007 23:10

引用:
原帖由 14692 於 3-7-2007 23:08 發表
仲有波箱.....
死亡習作
作者: 14692    時間: 3-7-2007 23:12     標題: 回覆 #28 華田 的帖子

咁又冇咁勁

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0