標題: 其實WE既OB M4要點搞先可以準D ? [打印本頁]

作者: silvano126    時間: 14-8-2011 18:01     標題: 其實WE既OB M4要點搞先可以準D ?

內管就未換
HopUp 就換左 Firefly 俾 馬記手槍既超軟雙點Hopup皮
係咪出氣唔穩定呢 ?
市面上有冇D咩買到可改善 ?

望師兄們詳細解答小弟疑問...
作者: rYaN    時間: 14-8-2011 20:32

我換左Hopup 已經好穩定喎。
作者: fai84    時間: 15-8-2011 00:09     標題: 回覆 1# 的帖子

GBB出力大,粒軟膠留返比手槍la
作者: longhei    時間: 15-8-2011 00:17

超軟hop up會控制唔到粒bb!
其實換左粒RA Hop up已經準到無朋友!
唔好話ob m4!其他ob換左都係好準的!
仲要全原裝!
作者: siriochow    時間: 15-8-2011 02:00     標題: 回覆 1# 的帖子

螢火蟲D hop up膠一般,內徑過大
作者: Berial    時間: 15-8-2011 02:57

引用:
原帖由 longhei 於 15-8-2011 00:17 發表
仲要全原裝!
我都有支OB 16A3,雖然唔要求拒有AEG禁準,但10M GROUPING都冇我支MARUI DE禁好
換埋RA HOP UP膠改善唔大,都唔都點搞
作者: 101653    時間: 15-8-2011 03:11

引用:
原帖由 Berial 於 15-8-2011 02:57 發表

我都有支OB 16A3,雖然唔要求拒有AEG禁準,但10M GROUPING都冇我支MARUI DE禁好
內管
作者: rYaN    時間: 15-8-2011 03:18

引用:
原帖由 Berial 於 15-8-2011 02:57 AM 發表

慢慢教hopup啦 真係果少少影響好大
作者: longhei    時間: 15-8-2011 09:59

引用:
原帖由 rYaN 於 15-8-2011 03:18 發表

慢慢教hopup啦 真係果少少影響好大
師兄所言甚是
作者: silvano126    時間: 15-8-2011 10:18

引用:
原帖由 longhei 於 15-8-2011 00:17 發表
仲要全原裝!
有師兄話俾GBB既HopUp用軟D好
我之前係用RA果粒 , 但因silicone問題發脹+變黃
作者: dennislau1    時間: 15-8-2011 10:36

RA-tech hop up is no good! As the internal diameter is a bit small and will "suck: the aeroplane hard!
OB is actually compatible with Marui hop up, so i think maybe use HK or Japan brand is better.
作者: rYaN    時間: 15-8-2011 12:02

引用:
原帖由 silvano126 於 15-8-2011 10:18 AM 發表

有師兄話俾GBB既HopUp用軟D好
我之前係用RA果粒 , 但因silicone問題發脹+變黃
23477 ...
邊個噤玩你呀?
同埋點解HOPUP有silicone?我真係想問下.
作者: rYaN    時間: 15-8-2011 12:04

引用:
原帖由 dennislau1 於 15-8-2011 10:36 AM 發表
RA-tech hop up is no good! As the internal diameter is a bit small and will "suck: the aeroplane hard!
OB is actually compatible with Marui hop up, so i think maybe use HK or Japan brand is bett ...
唔覺WOR
作者: silvano126    時間: 15-8-2011 17:24

引用:
原帖由 rYaN 於 15-8-2011 12:02 發表

邊個噤玩你呀?
同埋點解HOPUP有silicone?我真係想問下.
好問題,正常噴槍油位,一到set hop up一到射
射多幾次睇睇舊hop up就錦既樣
作者: rYaN    時間: 15-8-2011 17:31

引用:
原帖由 silvano126 於 15-8-2011 05:24 PM 發表

好問題,正常噴槍油位,一到set hop up一到射
射多幾次睇睇舊hop up就錦既樣
你指既正常噴槍油位係邊到?
作者: longhei    時間: 15-8-2011 17:40

正接噴落hop up到?
我發覺市面上槍油噴落hop up 都係會出事的!
作者: rYaN    時間: 15-8-2011 17:50

引用:
原帖由 longhei 於 15-8-2011 05:40 PM 發表
正接噴落hop up到?
我發覺市面上槍油噴落hop up 都係會出事的!
正常HOPUP係唔會噴油...
作者: fai84    時間: 15-8-2011 22:32

都係個樣,汁汁佢先LA
要準就換槍管,定管

圖片附件: IMG_20110809_020545.jpg (15-8-2011 22:32, 70.35 KB) / 該附件被下載次數 70

作者: silvano126    時間: 16-8-2011 09:46

引用:
原帖由 fai84 於 15-8-2011 22:32 發表
都係個樣,汁汁佢先LA
要準就換槍管,定管
做左定管後算係準左好多 , 不時有幾槍正中十字
換6.04或更大既管首選PDI ?
作者: fai84    時間: 16-8-2011 10:32     標題: 回覆 19# 的帖子

唔記得問,你買返黎有無清過槍管
D槍管好污糟
作者: silvano126    時間: 16-8-2011 10:33

引用:
原帖由 fai84 於 16-8-2011 10:32 發表
唔記得問,你買返黎有無清過槍管
D槍管好污糟
冇...
唔Q見左支長棍仔...
作者: Berial    時間: 18-8-2011 10:09

引用:
原帖由 fai84 於 15-8-2011 22:32 發表
都係個樣,汁汁佢先LA
要準就換槍管,定管
尋晚拆開條外管睇,內管同外管鬆到
作者: rYaN    時間: 18-8-2011 11:27

引用:
原帖由 Berial 於 18-8-2011 10:09 AM 發表

ZIP
作者: faihk    時間: 18-8-2011 11:33

引用:
原帖由 Berial 於 18-8-2011 10:09 發表

好正路喎! 就算AEG & 手拉, 我都未見過有一支內外管會唔鬆.
作者: 老鼠    時間: 20-8-2011 08:04

我原廠16VN原裝就好準......
作者: Berial    時間: 20-8-2011 22:43

引用:
原帖由 faihk 於 18-8-2011 11:33 發表

好正路喎! 就算AEG & 手拉, 我都未見過有一支內外管會唔鬆.
但係內外管雖然係可以話正常,但拒隻"左右肶HOP UP座"上緊螺絲都係鬆.

買枝槍番黎好似玩大陸槍咁要左攝右攝,我先開始發覺G&P係好槍
WE外殼接受,但M16A3刻COLT M4字未免有D奇異,但裡面D零件真係敗絮其中.
打左3次,我已經要換第二次BOLT殼了
作者: noel    時間: 20-8-2011 23:03

而家出面有冇淨hopup座賣?
作者: Berial    時間: 21-8-2011 01:20

引用:
原帖由 noel 於 20-8-2011 23:03 發表
而家出面有冇淨hopup座賣?
有,200蚊一個
但買曬成套OPEN BOLT KIT都係$580
作者: noel    時間: 21-8-2011 16:28

引用:
原帖由 Berial 於 21-8-2011 01:20 發表

有,200蚊一個
但買曬成套OPEN BOLT KIT都係$580
仲諗住散砌上身
作者: Berial    時間: 21-8-2011 16:47

引用:
原帖由 noel 於 21-8-2011 16:28 發表

仲諗住散砌上身
買個上身3舊幾,HOP UP座兩舊,自己找人做管又3舊...前段仲未升計
你都係買多支KINGARM好過
起碼唔洗成日爆Bolt carrier同網球拍,去三軍倫街症
作者: rYaN    時間: 21-8-2011 18:26

唔鐘意就唔好勉強自己,買第個牌子玩啦
作者: Berial    時間: 21-8-2011 21:09

唔鍾意可以係主觀意願,邊支槍得唔得要靠實用上証明.
暫時上WE支槍除左BOLT LOCK不合理損耗同彈匣漏氣外,
冇咩經常性問題,我都試緊支WE OPEN BOLT係唔係台灣佬同身邊朋友講到禁差.
作者: noel    時間: 21-8-2011 23:25

引用:
原帖由 Berial 於 21-8-2011 16:47 發表

買個上身3舊幾,HOP UP座兩舊,自己找人做管又3舊...前段仲未升計
你都係買多支KINGARM好過
起碼唔洗成日爆Bolt carrier同網球拍,去三軍倫街症
淨番個身係度費事浪費咋
作者: Berial    時間: 22-8-2011 00:14

引用:
原帖由 noel 於 21-8-2011 23:25 發表

淨番個身係度費事浪費咋

本來支WE預粗打,又因為家中"被限制武器數目",焗住要買多個上身玩

唔知係我好彩定咩,我買左個新上身要自己番手磨穿PIN位先裝到落我支16A3度
原裝配件都有工差,所以預左閒心執先好買

但如果你冇比人"武器限制",你不如補多少少錢買多支好過,買唔買番WE你自己決定
WE除左原裝大火力之外冇咩優勢,而家打室內CQB多數約打1.2-1.4J,裝NPAS番去做保養又比人話你自行改裝.

希望WE肯正面改善BOLT LOCK設計,等D玩家唔玩成日換零件
否則繼續投資WE系統係會更浪費時間金錢
作者: gbbgamer    時間: 22-8-2011 10:48

you need to stable the power before you can correct the hopup,
作者: silvano126    時間: 22-8-2011 18:17

引用:
原帖由 gbbgamer 於 22-8-2011 10:48 發表
you need to stable the power before you can correct the hopup,
so.... How to stabilize it ??
thz C Hing...
作者: Berial    時間: 22-8-2011 19:18

引用:
原帖由 gbbgamer 於 22-8-2011 10:48 發表
其實如果有支輕bolt減少bolt catch負荷,再cut短d撞針開少d嘩佬延遲凍匣問題出現。we應該係可以好穩定

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0