標題: 英雄未路 [打印本頁]

作者: kimkileo    時間: 5-9-2011 16:45     標題: 英雄未路

作者: WTF01    時間: 5-9-2011 17:09

拆船中???
尼架野有咩名堂阿??
作者: queen    時間: 5-9-2011 17:17

OH NOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
作者: Kuznetsov    時間: 5-9-2011 17:55

無敵號
作者: MANKF    時間: 5-9-2011 18:04     標題: 回覆 1# 的帖子

Long Live The Queen
作者: Paul    時間: 5-9-2011 18:15

點解唔買比我地做海上荼樓
作者: TKW    時間: 5-9-2011 18:17

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 5-9-2011 17:55 發表
無敵號
我細細個就聽過呢個名!
真係估唔到,最終都難逃一劫!
RIP
作者: tango10    時間: 5-9-2011 18:31

引用:
原帖由 Paul 於 5-9-2011 18:15 發表
點解唔買比我地做海上荼樓
怕你玩變型金鋼嘛!
作者: HunterX    時間: 5-9-2011 19:19

咁樣賣爛鐵, 賣得幾多錢.............
作者: rho837    時間: 5-9-2011 19:34

所有人手造既東西.......一定會有玩完"GAME OVER"既一天.

哈! 點解今次唔益強國! 真係有大英帝國精神!
作者: 0o0p    時間: 5-9-2011 19:45

其實我一直想問 強國係咪仲未有能力造出航母船身
點解內部電子設備同動力可以造到而船身要收人
唔通仲落後過當年日本
作者: Kuznetsov    時間: 5-9-2011 19:48

日不落帝國...

作者: kimkileo    時間: 5-9-2011 20:46

引用:
原帖由 HunterX 於 5-9-2011 19:19 發表
咁樣賣爛鐵, 賣得幾多錢.............
賣俾你巧冇....
作者: kimkileo    時間: 5-9-2011 20:53

引用:
原帖由 tango10 於 5-9-2011 18:31 發表

怕你玩變型金鋼嘛!
想當年有隻話賣俾人做賭船,返去就變返航母..點知今次會唔會酒樓變直昇機母艦....
作者: Lolanto    時間: 5-9-2011 23:10

日不落帝國變夕陽帝國...
作者: Arther    時間: 5-9-2011 23:50

早前聽講買3千幾萬...
作者: FPGRM    時間: 7-9-2011 00:33

引用:
原帖由 0o0p 於 5-9-2011 19:45 發表
唔通仲落後過當年日本
航母船身所用的治金技術不是一般的船舶,船體雖要有防磁治金技降低誤中水雷機率.還有很多.....
作者: 0o0p    時間: 7-9-2011 01:01

引用:
原帖由 FPGRM 於 7-9-2011 12:33 AM 發表

航母船身所用的治金技術不是一般的船舶,船體雖要有防磁治金技降低誤中水雷機率.還有很多.....
呢d野我真係唔識 但係以現今強國間諜技術 有可能連二戰日本皇軍既航母船體都造唔出嗎
作者: queen    時間: 7-9-2011 09:12

引用:
原帖由 0o0p 於 7-9-2011 01:01 發表

呢d野我真係唔識 但係以現今強國間諜技術 有可能連二戰日本皇軍既航母船體都造唔出嗎
你認為現在的航母船體技術....仍與二戰相同??????????????
作者: Vindicator    時間: 7-9-2011 11:15

引用:
原帖由 0o0p 於 5-9-2011 19:45 發表
唔通仲落後過當年日本
英國係造航母先驅
技術點會仲落後過當年日本...
作者: queen    時間: 7-9-2011 11:47

引用:
原帖由 Vindicator 於 7-9-2011 11:15 發表

英國係造航母先驅
技術點會仲落後過當年日本...
0o0p was talking about China.....not UK.....
作者: 0o0p    時間: 7-9-2011 12:50

事實上隻瓦良格號都只係冷戰時蘇聯既單體船殼技術 似乎又同2戰好唔到幾多
我意思係以強國既"資料搜集能力"黎整隻新航母船體會唔會更實在
作者: SPARTAN002    時間: 7-9-2011 17:49

引用:
原帖由 0o0p 於 7-9-2011 12:50 發表
事實上隻瓦良格號都只係冷戰時蘇聯既單體船殼技術 似乎又同2戰好唔到幾多
我意思係以強國既"資料搜集能力"黎整隻新航母船體會唔會更實在
二戰係用螺旋槳戰機,嗰陣d航母簡單到只要用普通貨船再係上面用木板整個flight deck同加d防空炮就造到
到冷戰時期已經係噴射機時代, 只係造塊甲板都要好多學問, 唔係想像中咁簡單...

作者: 0o0p    時間: 7-9-2011 19:53

瓦良格號技術數據
排水量         57000噸
基準排水量         57000噸
滿載排水量         67500噸
全長         304米(全長)、281米(水線)
全寬         70.5米
吃水         10.5米

無敵級航空技術數據
排水量         16,970噸
滿載排水量         20,710噸
全長         209米(690呎)
吃水         8米(26呎)
在1982年以前,無敵級航艦的飛行部隊純由海皇 HAS.5 反潛直升機與及海獵鷹 Sea Harrier FRS.1 垂直升降攻擊機組成。一般來說,每艘艦只搭載九架海皇與四至五架海獵鷹,因為這些航艦的本來任務就是針對部署於北大西洋的蘇聯潛艇,提供戰時反潛的核心打擊力量。於這個大前提下,這些航艦的主要武器並非其攻擊型戰鬥機,而是反潛直升機。搭載這些海獵鷹只是為了擊落偶然於艦隊附近徘佪的蘇聯偵察機。
以上資料來自維基
由艦體大細設計黎講就算俾強國收購到都幫助不大 因為強國戰機最大問題係發動機馬力唔夠 仲收多隻甲板仲要短d既有咩用
當然 我係其他新聞講過 依家改裝緊果艘最大問題係單體船殼,燃油庫,彈藥庫無特殊阻隔物料 中彈既話
作者: Vindicator    時間: 7-9-2011 23:35

引用:
原帖由 queen 於 7-9-2011 11:47 發表

0o0p was talking about China.....not UK.....
O...SOR...I misunderstand...
作者: kimkileo    時間: 8-9-2011 00:20

引用:
原帖由 0o0p 於 7-9-2011 19:53 發表
中彈既話.
我最開心啦....一次收咁多人
ps....發動機馬力唔夠咁多年都係核心既合金質量唔到家
作者: FPGRM    時間: 8-9-2011 00:24

引用:
原帖由 0o0p 於 7-9-2011 19:53 發表
瓦良格號技術數據
排水量         57000噸
基準排水量         57000噸
滿載排水量         67500噸
全長         304米(全長)、281米(水線)
全寬         70.5米
吃水         10.5米

無敵級航空技術數據
排水量         16,970噸
滿載排水量         20,710噸 ...
無敵號大陸如果定位上是買來做兩棲攻擊艦,也不過不失的.
因為大陸在目前為止只有昆侖98號攻擊艦和將服役99號.
但搭載航機量和應付釣島、台海、南沙爭議之地還是非常不足.
不過無敵號都年時已高

圖片附件: 1310535127086.jpg (8-9-2011 00:24, 77.67 KB) / 該附件被下載次數 94

圖片附件: 1310535147243.jpg (8-9-2011 00:24, 85.14 KB) / 該附件被下載次數 86

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0