標題: [others] 其實我覺得GBB既技術仲未成熟 [打印本頁]

作者: simon0802    時間: 9-9-2011 23:46     標題: 其實我覺得GBB既技術仲未成熟

就算新既買返黎,玩左一兩隻夾之後,就會出現好多問題。例如lockblot,夾噴氣,威力極速下降等等。到底有咩牌子會係好小小呢,買返黎唔需要再執一執呢?我有心想打gbb,不過已花了太多金錢賞試,冇能力亦冇心機了。有冇師兄可提供意見。感激。
作者: rho837    時間: 9-9-2011 23:51

我覺得都係有改善空間
作者: magus    時間: 9-9-2011 23:56     標題: 回覆 1# 的帖子

c-hing你啲gbb咩牌子呢?如果係我們牌就byebye啦
作者: Mcmarpat    時間: 10-9-2011 00:01

GBB還是手槍好!!小弟對GBB的長槍冇咩好感
作者: simon0802    時間: 10-9-2011 00:10

我用過的是We及井勝,不過井勝已經因為財困放走了。。。
作者: simon0802    時間: 10-9-2011 00:12

<我們>牌的確呃錢,我覺得根本佢地除外穀外,就係推出僅一支半制成品。
作者: simon0802    時間: 10-9-2011 00:12

有咩好意見??感激
作者: magus    時間: 10-9-2011 00:14     標題: 回覆 7# 的帖子

c-hing如果我答你要如何做你會好心痛
作者: donaldszeto31    時間: 10-9-2011 00:19

所以我支GBB已經成為藝術品,PTW先系主力
作者: DENON    時間: 10-9-2011 00:23

引用:
原帖由 simon0802 於 9-9-2011 23:46 發表
就算新既買返黎,玩左一兩隻夾之後,就會出現好多問題。例如lockblot,夾噴氣,威力極速下降等等。到底有咩牌子會係好小小呢,買返黎唔需要再執一執呢?我有心想打gbb,不過已花了太多金錢賞試,冇能力亦冇心機了。有 ...
我可以話你無一枝GBB係唔洗整就會滿意,但又無一枝GBB係會整唔好.
無一個品牌既GBB可以一步到位,無一個品牌既彈匣唔會流氣.
可是打GBB既人就大有人在.就本人以經3年無用過AEG.
作者: simon0802    時間: 10-9-2011 00:23

引用:
原帖由 magus 於 10-9-2011 00:14 發表
c-hing如果我答你要如何做你會好心痛
直說無妨~~~
作者: simon0802    時間: 10-9-2011 00:25

引用:
原帖由 DENON 於 10-9-2011 00:23 發表

我可以話你無一枝GBB係唔洗整就會滿意,但又無一枝GBB係會整唔好.
無一個品牌既GBB可以一步到位,無一個品牌既彈匣唔會流氣.
可是打GBB既人就大有人在.就本人以經3年無用過AEG.
師兄係用咩牌子及大概要用多小金錢去整一整佢呢?唔需要perfect,但求耐用。
作者: DENON    時間: 10-9-2011 00:47     標題: 回覆 12# 的帖子

玩GBB最重要就係要有零件買/訂,最好就係零件平
唔同品牌有唔同用錢既情形,由幾佰到幾千都有
如果你問我邊個品牌用得最小錢而又最耐用
呢個問題真係唔係好敢係到講
我驚比一眾反XX牌既朋友圍攻
作者: simon0802    時間: 10-9-2011 00:55

引用:
原帖由 DENON 於 10-9-2011 00:47 發表
可PM悄悄的跟我說嗎
迷惑的GBB愛好者上...
作者: faihk    時間: 10-9-2011 01:00

引用:
原帖由 DENON 於 10-9-2011 00:47 發表
樓上 x 2
細佬係gbbr新仔.
作者: 怒人甲    時間: 10-9-2011 01:08     標題: 回覆 1# 的帖子

如果mag. 唔漏氣 應該是ksc 比較可靠; 而ching 我同你一樣有玩過 " W 醫" 佢地出既產品好快, 可能做測試唔夠多唔夠詳細, 所以問題會多D, 所以至於甲方面, 可能小弟保養得好, 3隻甲 兩年都冇漏氣(可能係運氣就真),
作者: magus    時間: 10-9-2011 01:24     標題: 回覆 11# 的帖子

我見議同'我們'枝gbb講byebye,
轉投wa懷抱加轉用prime膽同bolt同chamber,豬皮白飛機
己經有80%耐用,
再加上我之前啲使用留意之處就真係好難爛
但要預8k以內未連後備匣

我枝己上萬幾兩萬發,未夠一年仲好堅
如要再安全請轉成負壓係统

作者: eyrenuest    時間: 10-9-2011 11:19

my vfx g36c serves me quite well, the only problem is the mag, sometimes it jams, but it dont have gas leakage problem, the recoil is great!
作者: T-800    時間: 10-9-2011 12:39

其實以現時技術要做一支完全唔洗執嘅完嘗GBB係十分容易,一般鎗迷自己可以執得靚嘅鎗,工廠絕對造得到,問題係要賣幾錢! 賣貴价梗有人要,但銷量一定少得多,而等您自己慢慢執,一來您分段洗錢唔覺唔覺,二來滿足有D人有鋪引梗係乜都自己改吓至開心嘅心態, 銷量又增加一舉幾得...........。
PS:其實而家係流行咁做:十幾廿年前一部電腦PRINTER最少過千,耐用好多,壞咗整番只係1佰幾拾元,但唔係個個人捨得買.........而家偷工減料賣2、3佰,結果多人買咗,但好快壞,不過D客因為佢平仍然樂意掉佐佢買過部費事修理,又賺多次!此乃市場策略。
又正如錢少嘅街飛仔會買部平价大發仔、豐田、日產仔然後自己改呢樣果樣,有錢嘅出部法拉利完全唔洗執......得咗!講來講去:錢係最大問題................

HAPPY SHOOTING!

作者: magus    時間: 10-9-2011 12:44     標題: 回覆 19# 的帖子

軍醫叔叔講得一d都冇錯...得咗
作者: Hkpolice-Psu    時間: 10-9-2011 12:51

We好差咩?
除左第一水m4真係差之外, 無咩唔好丫,有保養仲想點?
Vva系列又真係好好咩?
好既話唔會一街都補品啦
作者: magus    時間: 10-9-2011 13:05     標題: 回覆 21# 的帖子

補品=商品(個d係抽水商出嚟分市場一份)
冇人話過一定好,你買廠商同門市就話好,仲有9成以上啲商品係唔啱數要執,話明係補品又點解要執呢?
保養都係卓頭一種咪又係要整,每月整一次,一年十二次......
v va唔咁講最好亦冇話唔駛執,但執咗唔覺再有問題
好似 (v f 師) 支m4都冇咩鋪品出過,咁係未佢好勁可以打一世原裝唔爛呢?(勁易爆bolt)

作者: T-800    時間: 10-9-2011 13:23

引用:
原帖由 magus 於 10-9-2011 12:44 發表
軍醫叔叔講得一d都冇錯...得咗
而家係冇計架,非專業民用消費品係越平價而越快壞越好(過佐保用期即壞仲好........)呢個風氣係祖國發起,因當年祖國人民太窮,唔出D 超平野好少人買得起,求期用到就算話知您,賺咗先算.....點知全世發覺係(真理...... ),個個跟風,連以前公認嘅專業名牌都出多條CHEAP LINE,搞到全球出現大量垃圾,呢類風氣唔變,世界永無環保可言........

SORRY...離晒題SORRY........!

作者: T-800    時間: 10-9-2011 13:27

GBB似乎 KJ M4好似無乜鑊氣,唔知真唔真...........

作者: sam524    時間: 10-9-2011 13:36

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 10-9-2011 12:51 發表
We好差咩?
除左第一水m4真係差之外, 無咩唔好丫,有保養仲想點?
Vva系列又真係好好咩?
好既話唔會一街都補品啦
一街補品...
份份都有公差...
作者: magus    時間: 10-9-2011 13:37     標題: 回覆 23# 的帖子

我曾經預到電腦硬件問題找師父跟進最後找出原因係供電問題啦死咗南北橋,
剛剛3年多2個月(保養3年),我問師父有冇咁啱呀?

佢同我講咗一句...我就明白咗生存之道鳥~

---->3年都唔爛你同我都唔係度啦~
作者: sam524    時間: 10-9-2011 13:39

其實玩gbb就係咁嫁la...
識汁o既就咩都好用嫁la...
we識汁o既都可以咩問題都冇...
可靠唔係wa尊利...
唔好踩到we一文不值...
作者: queen    時間: 10-9-2011 13:41

我有G&B,AGN嘅M4,隻原裝G&B匣我打唔夠十匣就漏氣,又幾間廠同系統唔同數,GHH匣又入唔到AGN,又要改乜鬼正負壓.......我就覺得煩到嘔.....

反而枝SA80返到嚟乜都唔理反而好氣好力.....
枝MP7就更加唔洗講啦......
作者: magus    時間: 10-9-2011 13:42     標題: 回覆 27# 的帖子

個人意見唔係凸登攻激啲,唔好意思
作者: sam524    時間: 10-9-2011 13:45

引用:
原帖由 magus 於 10-9-2011 13:42 發表
個人意見唔係凸登攻激啲,唔好意思
有錢o既有邊個唔想prime...
你砌左8k野...
我支we玩左2年,換哂野,改左2個setting都未洗8k...
雖然我支we唔係完美,但至少冇大問題,打得開開心心...
作者: carl    時間: 10-9-2011 14:10

GBB長槍技術其實同GBB手槍大同少異...
我覺得唔少係因為係追求(遷就)像真結構而放棄可靠性.
作者: rho837    時間: 10-9-2011 14:36

我驚比一眾反XX牌既朋友圍攻!

如果你問我落場打乜槍我九成都會話最好PT凹!
但係班老友記又扁要整支著名牌衫既M4(GBBR)! 整完一支又一支! 貪佢上到真品又bolt bolt聲好好玩! 當然打室內都係幾過引.......

個人喜歡"比人圍攻"牌GBBR造平台再加工成一支好好玩既東西.
作者: CWHS    時間: 10-9-2011 14:42

好多人有問題, 但我有支JG($550)原裝玩左近三年到今日依然咩病痛都無........
作者: 里安    時間: 10-9-2011 20:11

How ksc's gbb m4?
作者: paulen    時間: 10-9-2011 20:25     標題: 回覆 34# 的帖子

你最好親身玩你,試下.自己玩過先知.
我自己唔會話某系統特別好,因為個個人要求都唔同.
作者: rYaN    時間: 10-9-2011 21:33

我又唔覺有咩牌子唔洗執喎
我自己就用"比人圍攻牌"執一執宜家唔知幾爽。
作者: 里安    時間: 10-9-2011 21:54

引用:
原帖由 paulen 於 10-9-2011 20:25 發表
你最好親身玩你,試下.自己玩過先知.
我自己唔會話某系統特別好,因為個個人要求都唔同.
我見無人講,就提出講下姐

出左咁耐都好似無咩人講呢支
作者: Berial    時間: 11-9-2011 00:21

引用:
原帖由 sam524 於 10-9-2011 13:39 發表
其實玩gbb就係咁嫁la...
識汁o既就咩都好用嫁la...
we識汁o既都可以咩問題都冇...
可靠唔係wa尊利...
唔好踩到we一文不值...
咁師兄你點解決WE M16系OPEN BOLT版HOP UP座造工惡劣問題
200蚊一個的原裝HOP UP座連國產WA系統HOP UP座都不如...

另外,點樣可以令同支亞鉛BOLT唔夠2平方毫米的BOLT CATCH可以損耗合理D
個設計好似用單車迫力剎停架16噸咁,你可以話唔玩LOCK BOLT咪得~
唔玩LOCK BOLT我做咩要買GBBR
作者: Berial    時間: 11-9-2011 00:23

引用:
原帖由 rYaN 於 10-9-2011 21:33 發表
我又唔覺有咩牌子唔洗執喎
我自己就用"比人圍攻牌"執一執宜家唔知幾爽。
執一執宜家唔知幾爽?咁你仲唔擺支MP7上神台,出支我們牌PDW爽下?
作者: 怒人甲    時間: 11-9-2011 00:38

打壞料先要買parts, 唔完美先要改野, 因為$$$$$$$$$$$$
作者: sam524    時間: 11-9-2011 01:11

引用:
原帖由 Berial 於 11-9-2011 00:21 發表

咁師兄你點解決WE M16系OPEN BOLT版HOP UP座造工惡劣問題
200蚊一個的原裝HOP UP座連國產WA系統HOP UP座都不如...

另外,點樣可以令同支亞鉛BOLT唔夠2平方毫米的BOLT CATCH可以損耗合理D
個設計好 ...
如果你係買m16a1咁o既,以我所知,m16a1果堆係有d問題...
但我買開膛kit,我唔見得有咩問題,又以我所知我套kit個bolt catch係新版,用料靚左...
作者: 資源回收筒=人=    時間: 11-9-2011 01:58

引用:
原帖由 T-800 於 10-9-2011 12:39 發表
其實以現時技術要做一支完全唔洗執嘅完嘗GBB係十分容易,一般鎗迷自己可以執得靚嘅鎗,工廠絕對造得到,問題係要賣幾錢! 賣貴价梗有人要,但銷量一定少得多,而等您自己慢慢執,一來您分段洗錢唔覺唔 ...
有d人法拉利都要執執先岩
無果樣就係鐘意整果樣
作者: 資源回收筒=人=    時間: 11-9-2011 02:06

引用:
原帖由 sam524 於 11-9-2011 01:11 發表

如果你係買m16a1咁o既,以我所知,m16a1果堆係有d問題...
但我買開膛kit,我唔見得有咩問題,又以我所知我套kit個bolt catch係新版,用料靚左...
有d人鐘情一隻牌子
你點講佢都唔岩聽
玩具槍點整都係玩具槍
作者: rYaN    時間: 11-9-2011 02:17

引用:
原帖由 Berial 於 11-9-2011 12:23 AM 發表

執一執宜家唔知幾爽?咁你仲唔擺支MP7上神台,出支我們牌PDW爽下?
我想問一問,我爽我自己果枝槍,又冇啦啦又要出枝PDW????
師兄係唔係有D問題?
同埋,如果你真係搞唔掂,冇人拎住枝槍指住你個頭叫你買我們牌!
我話我自己果枝爽,又要葡萄我既?
唔鐘意咪唔好玩囉
作者: paulen    時間: 11-9-2011 02:28

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 02:17 發表

我想問一問,我爽我自己果枝槍,又冇啦啦又要出枝PDW????
師兄係唔係有D問題?
同埋,如果你真係搞唔掂,冇人拎住枝槍指住你個頭叫你買我們牌!
唔鐘意咪唔好玩囉
大家交流下係正常,但唔好好似某某人講野似打手多過玩家.
我幾枝都玩過哂,但唔係枝枝都岩自己,最後買"我們",係因為平同有保用.
我最早期玩銅心唔多滿意性能,可能玩開aeg,但後來出ob,有驚喜,因為都打得下
作者: 資源回收筒=人=    時間: 11-9-2011 02:30

少林話華山派唔夠正宗
武當又話少林唔掂
學完詠春又話泰拳屎

作者: Berial    時間: 11-9-2011 12:14

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 02:17 發表

師兄係唔係有D問題?
唔鐘意咪唔好玩囉
咁你又收左人地好多著數咩?做咩成日幫日護航
咁你落場打,KSC支MP7問題多定我們牌出問題多

有買過OB版M16都見到重BOLT配細BOLT CATCH係一個設計上問題.
而亞鉛件做工上漆仍未完善.
盲目撐單一牌子,仲要死撐爛撐的打手.
對玩家選擇品牌的認知,同廠方改善的決心係有絕大的壞影響.
作者: Berial    時間: 11-9-2011 12:23

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 11-9-2011 02:30 發表
少林話華山派唔夠正宗
武當又話少林唔掂
學完詠春又話泰拳屎

冇一種武術係獨霸天下,只有比較強的人坐住第一先.
門派通常著重名聲同"收生率",練武的人求心靈鍛鍊同實際應用.
咁幾兄弟每個去學唔同野,再互相交流下.
雖然人人資質唔同,但總睇到D優點缺點.
作者: Berial    時間: 11-9-2011 12:31

引用:
原帖由 sam524 於 11-9-2011 01:11 發表

官方冇認過批槍有問題或有缺憾
但果批可能比較趕工
作者: rYaN    時間: 11-9-2011 12:33

引用:
原帖由 Berial 於 11-9-2011 12:14 PM 發表

咁你又收左人地好多著數咩?做咩成日幫日護航
咁你落場打,KSC支MP7問題多定我們牌出問題多

有買過OB版M16都見到重BOLT配細BOLT CATCH係一個設計上問題.
而亞鉛件做工上漆仍未完善.
盲目撐單一牌子,仲 ...
成日用佢牌子就係打手?你係咪腦殘?
可能我手香你手臭啦?
問題枝枝都有,我冇話我們最好,起碼佢易整!
唔識整就唔好葡萄人果枝冇事
作者: sam524    時間: 11-9-2011 12:34

引用:
原帖由 Berial 於 11-9-2011 12:31 發表

官方冇認過批槍有問題或有缺憾
但果批可能比較趕工
洗鬼佢認咩...
佢m16a1係用番舊bolt stop...
後出o既開膛kit係用新款bolt stop...
作者: magus    時間: 11-9-2011 12:36

咁呢d叫改良版定係補鑊版呢?
作者: rYaN    時間: 11-9-2011 12:39

引用:
原帖由 sam524 於 11-9-2011 12:34 PM 發表

洗鬼佢認咩...
同佢講黎做乜,條膠友認住你係打手如同殺佢父母既兇手!
講咩都打手前打手後!
作者: Berial    時間: 11-9-2011 12:40

引用:
原帖由 sam524 於 11-9-2011 12:34 發表

洗鬼佢認咩...
換完新款bolt CATCH又到支BOLT"改良"出黎隻鐵牙仔鬆.
我預計緊拒會唔會爆下槍身Bolt catch位
作者: Berial    時間: 11-9-2011 12:42

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 12:39 發表

同佢講黎做乜,條膠友認住你係打手如同殺佢父母既兇手!
講咩都打手前打手後!
我冇咁講過,只係"師兄"你可能有D不理性地撐"我們牌"
作者: magus    時間: 11-9-2011 12:43

咁其實應改名叫'啊門'牌
作者: sam524    時間: 11-9-2011 12:43

引用:
原帖由 Berial 於 11-9-2011 12:40 發表

換完新款bolt CATCH又到支BOLT"改良"出黎隻鐵牙仔鬆.
我預計緊拒會唔會爆下槍身Bolt catch位
咁唔滿意咪唔好玩lor...
又要唔中意,又要去預計...
作者: Berial    時間: 11-9-2011 12:50

引用:
原帖由 sam524 於 11-9-2011 12:43 發表

咁唔滿意咪唔好玩lor...
又要唔中意,又要去預計...
又唔好咁講,我地玩槍或者一件機械時,研究拒的損壞過程都係一種樂趣
最多咪帶多支槍擺休息區
作者: rYaN    時間: 11-9-2011 12:50

引用:
原帖由 Berial 於 11-9-2011 12:42 PM 發表

我冇咁講過,只係"師兄"你可能有D不理性地撐"我們牌"
都話我隻手香過你,我三枝都冇問題喎!
唔通你講兩句我淆你底跟你風咩?
你要話我打手都好,
我怕你咩?
作者: Berial    時間: 11-9-2011 12:51

引用:
原帖由 magus 於 11-9-2011 12:43 發表
咁其實應改名叫'啊門'牌
信者得救?
作者: magus    時間: 11-9-2011 12:52     標題: 回覆 60# 的帖子

係早日安息
作者: Berial    時間: 11-9-2011 13:03

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 12:50 發表

都話我隻手香過你,我三枝都冇問題喎!
唔通你講兩句我淆你底跟你風咩?
你要話我打手都好,
我怕你咩?
你師兄做咩怕我?我都係講出我對"我們牌"的使用經驗.
除非你三枝"我們牌"都放緊等人買對你利益受損,否則對你冇影響

點解要討論的原因係比其他玩家更多認知,比廠方多一個渠道知道產品的反應.
而不是為某牌子助威宣傳
作者: rYaN    時間: 11-9-2011 13:15

我係上黎講下我枝我們牌玩到有幾爽姐
點知又比人圍插
原來依到係唔可以講我們牌有幾好?
原來有其他反某牌品大事係到!
失敬失敬!
作者: rYaN    時間: 11-9-2011 13:20

我覺得你有權唔用佢牌子或叫你d朋友唔用佢,
不過上得討論區,唔該你專重下其他人既言論!
我覺得河水不犯井水,你冇必要見人講你唔中意既品牌好,
就話人地係打手,係到發人爛咋
作者: magus    時間: 11-9-2011 13:31

其實shooter同枝rifle夾到,枝rifle又唔扭計,到就可以鳥~
作者: Berial    時間: 11-9-2011 13:36

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 13:15 發表
我係上黎講下我枝我們牌玩到有幾爽姐
點知又比人圍插
原來依到係唔可以講我們牌有幾好?
原來有其他反某牌品大事係到!
失敬失敬!
有人圍插你咩?咁你咪好痛

但你D對槍用幾爽黎形容其實可以好冇POINT.
彈道好可以係爽,火力穩定又可以係爽,Aftermarket件供應充足又可以係爽
但對某D人,
HOP UP難較可以係好爽,成日番廠又可以係好爽

你有成三支"我們牌"禁多,仲要唔係次次用"我們牌"出場
根本冇禁多隻手認真試到拒的問題.
我就用"我們牌"主力,我有D朋友用GP,有D用KA,有D甚至用國產.一齊拍跳係龍係蛇咪好明顯.
作者: Berial    時間: 11-9-2011 14:01

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 13:20 發表
我覺得你有權唔用佢牌子或叫你d朋友唔用佢,
不過上得討論區,唔該你專重下其他人既言論!
我覺得河水不犯井水,你冇必要見人講你唔中意既品牌好,
就話人地係打手,係到發人爛咋
邊個 邊個唔專重其他人既言論.
明眼人心知肚明

每間廠出的槍都有唔同程度的缺點,
例如我身邊D人唔太敢買KSC都係因為拒零件同彈匣供應問題.
但"我們牌"設計上的確有D原生問題,玩家當然希望廠方改善或者有Aftermarket改品補救.

盲目撐場好明顯令人覺得有D鬼,正常比錢買野玩的人唔應該會係咁姐
作者: DENON    時間: 11-9-2011 14:39     標題: 回覆 63# 的帖子

我都比灑提示你架啦!
叫你唔好講XX牌
而家比人圍啦!
sorry!sorry!
我都係出小句聲好D
作者: rYaN    時間: 11-9-2011 14:45

引用:
原帖由 DENON 於 11-9-2011 02:39 PM 發表
我都比灑提示你架啦!
叫你唔好講XX牌
而家比人圍啦!
sorry!sorry!
我都係出小句聲好D
係既師兄
即刻收聲
作者: XLxY    時間: 11-9-2011 15:38

玩具槍唔理aeg也好gbb也好
都係一句 "用黎玩, 預左要整"
作者: sunny2014    時間: 11-9-2011 15:49

引用:
原帖由 Berial 於 11-9-2011 14:01 發表

邊個 邊個唔專重其他人既言論.
明眼人心知肚明

每間廠出的槍都有唔同程度的缺點,
例如我身邊D人唔太敢買KSC都係因為拒零件同彈匣供應問題.
但"我們牌"設計上的確有D原生問題,玩家當然希望廠方改善 ...
嘩…
原本好多野想講既
睇過晒成個討論之後都係免啦
而家我淨係想問枝Bunker Buster去左邊?

作者: horenhim    時間: 11-9-2011 16:36

咩牌子都好你同支槍對得耐有左感情
體內產愛情激素
咁佢就係一支好槍
佢有十個差 但有一萬個好

知道自己咩血型咩性格咪ok 囉
作者: gtoray    時間: 11-9-2011 17:15

希望大家互相尊重
支持者,參詳批評者之意見
批評者,則免於亂扣帽子
一個理性公平的討論環境是要靠大家支持的
作者: 061084    時間: 11-9-2011 21:02

其實用咩牌子唔仲要,最近要係錢,
用WA的可能係補品多,用WE的可能因為彈匣平,
自己覺得OK夠用已足夠!
作者: landy    時間: 11-9-2011 23:26

叫人講下自己用咩GBB姐,又唔係要來比較D咩。
作者: magus    時間: 11-9-2011 23:31     標題: 回覆 74# 的帖子

不過有時補品多真係會好頭痛,你知D補部有時幾山埃架啦
作者: 資源回收筒=人=    時間: 11-9-2011 23:57

由 講唔成熟 到 變圍攻某牌子

媾埋一齊黎做we.a.hk.井井牌 呀笨
作者: paulen    時間: 12-9-2011 00:02

其實我自己覺得技術都幾成熟啦.
要出寶品都差唔多出哂.
市場都開始飽和.
作者: 資源回收筒=人=    時間: 12-9-2011 00:34

引用:
原帖由 paulen 於 12-9-2011 00:02 發表
其實我自己覺得技術都幾成熟啦.
要出寶品都差唔多出哂.
市場都開始飽和.
技術成熟
玩家幼稚
槍只係工具
當遊戲又好 當運動又好
享受其中樂趣未幾好

人地用vf屍 我用ksc 大家交換玩兩手 好過係到話人地支槍點差啦
作者: Berial    時間: 12-9-2011 00:37

引用:
原帖由 061084 於 11-9-2011 21:02 發表
其實用咩牌子唔仲要,最近要係錢,
用WA的可能係補品多,用WE的可能因為彈匣平,
自己覺得OK夠用已足夠!
KA M4匣同WE M4匣都係差唔多價...
你要平AGM M4匣都有
作者: Berial    時間: 12-9-2011 00:48

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 12-9-2011 00:34 發表

技術成熟
玩家幼稚
槍只係工具
當遊戲又好 當運動又好
享受其中樂趣未幾好

人地用vf屍 我用ksc 大家交換玩兩手 好過係到話人地支槍點差啦
http://www.wargameyau.net/viewth ... &extra=page%3D1
睇完E個POST,其實我對支KSC幾心動.師兄有咩經驗分享下
作者: 資源回收筒=人=    時間: 12-9-2011 00:50

引用:
原帖由 Berial 於 12-9-2011 00:37 發表

KA M4匣同WE M4匣都係差唔多價...
你要平AGM M4匣都有
其實最煩就係gbb d匣個個都分系統
你話統一一齊幾咁好
作者: paulen    時間: 12-9-2011 00:53

KA匣有冇保養呢?唔好試比較啦.
豐儉由人,冇話日本車好定歐洲車好.
作者: 資源回收筒=人=    時間: 12-9-2011 00:53

引用:
原帖由 Berial 於 12-9-2011 00:48 發表

http://www.wargameyau.net/viewth ... &extra=page%3D1
睇完E個POST,其實我對支KSC幾心動.師兄有咩經驗分享下
我係mp7咋

不過ksc果支m4 有朋友有 都抽過下水

實話實說
我去玩之前佢都full左唔知幾多匣
我玩左一匣多d
我覺得幾扎實呀

其他就答你唔到 因為我係人地屋企玩 唔通射出街咩
作者: 資源回收筒=人=    時間: 12-9-2011 00:54

引用:
原帖由 paulen 於 12-9-2011 00:53 發表
玩gbb開始 就無得豐儉由人架啦
作者: Berial    時間: 12-9-2011 00:55

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 12-9-2011 00:50 發表

其實最煩就係gbb d匣個個都分系統
你話統一一齊幾咁好
最慘仿wa m4系統大家數口差d...望住人地隻匣有"這麼近,那麼遠"的感覺
作者: paulen    時間: 12-9-2011 00:57     標題: 回覆 85# 的帖子

中哂毒都冇法
作者: Berial    時間: 12-9-2011 01:00

引用:
原帖由 paulen 於 12-9-2011 00:53 發表
有保養但keep住整,坐車時間成本都好大
同埋一隻匣整你3日,唔通你買定十幾隻匣,一d去倫街症.淨番有得用睇彩數
作者: 資源回收筒=人=    時間: 12-9-2011 01:01

引用:
原帖由 Berial 於 12-9-2011 00:55 發表

最慘仿wa m4系統大家數口差d...望住人地隻匣有"這麼近,那麼遠"的感覺
專用匣 真係煩

好彩aeg年代無依味野
作者: 資源回收筒=人=    時間: 12-9-2011 01:01

引用:
原帖由 Berial 於 12-9-2011 01:00 發表

有保養但keep住整,坐車時間成本都好大
同埋一隻匣整你3日,唔通你買定十幾隻匣,一d去倫街症.淨番有得用睇彩數
所以我支ee牌 有8隻匣
作者: Berial    時間: 12-9-2011 01:04

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 12-9-2011 00:53 發表

我係mp7咋

不過ksc果支m4 有朋友有 都抽過下水

實話實說
我去玩之前佢都full左唔知幾多匣
我玩左一匣多d
我覺得幾扎實呀

其他就答你唔到 因為我係人地屋企玩 唔通射出街咩
我其實都幾欣賞支bolt的補強方法,應該幾襟打
作者: Berial    時間: 12-9-2011 01:08

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 12-9-2011 01:01 發表

專用匣 真係煩

好彩aeg年代無依味野
都唔係...我有支dboy ak74,我fd有支司馬.拒用到我匣,我用唔到拒匣
作者: paulen    時間: 12-9-2011 01:11     標題: 回覆 89# 的帖子

都有少少,總唔能夠ak m4共用
不過因為aeg係 得馬仔一個系統.

gas就唔同,好似手槍都有好多唔同射控,除左抄馬仔外,所以gbb原理一樣.
作者: paulen    時間: 12-9-2011 01:12     標題: 回覆 91# 的帖子

有人話佢係wa同kj中間.
作者: 資源回收筒=人=    時間: 12-9-2011 01:13

引用:
原帖由 paulen 於 12-9-2011 01:11 發表

gas就唔同,好似手槍都有好多唔同射控,除左抄馬仔外,所以gbb原理一樣.
但受苦既係我地
作者: paulen    時間: 12-9-2011 01:16     標題: 回覆 95# 的帖子

廠家目的係搵錢
玩家當然係玩啦
廠家注重成本質量
玩家"享受"性能外覲
作者: Berial    時間: 12-9-2011 01:21

引用:
原帖由 paulen 於 12-9-2011 01:11 發表

你當jac,top,ksc冇出過aeg?
雖然大宗係抄marui,但各廠產品都有自己數,改裝時可以玩到你傻
作者: 老鼠    時間: 12-9-2011 01:50

論AR15系列的話
WA同WE系統我都玩過
我們枝M16A1都叫玩得開心,
起碼匣平又可靠(我上個月買番黎到宜家未試過爆氣同漏氣)
成枝槍都易拆
原裝除左加NPAS都無咩好搞
係較HOP UP最乞人憎
而WA系統,成也多件,敗也多件
淨講匣同枝槍夾都夠晒煩
見過鬼怕黑,所以無入手
作者: 資源回收筒=人=    時間: 12-9-2011 02:02

引用:
原帖由 老鼠 於 12-9-2011 01:50 發表
論AR15系列的話
WA同WE系統我都玩過
我們枝M16A1都叫玩得開心,
起碼匣平又可靠(我上個月買番黎到宜家未試過爆氣同漏氣)
成枝槍都易拆
原裝除左加NPAS都無咩好搞
係較HOP UP最乞人憎
而WA系統,成也多件,敗也多 ...
仲未有短匣呀
作者: Hkpolice-Psu    時間: 12-9-2011 09:03

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 12-9-2011 02:02 發表

仲未有短匣呀
好快有

真係好爽

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0