標題: 67左仔暴動 [打印本頁]

作者: MS    時間: 28-9-2011 23:39     標題: 67左仔暴動

英軍最低武力,SLR fix bayonet
作者: yobit    時間: 29-9-2011 07:14

好珍貴的照片,有冇多D?
作者: MS    時間: 29-9-2011 20:49

作者: MS    時間: 30-9-2011 00:43

作者: Tango1997    時間: 30-9-2011 11:50

同胞勿近
我只有零碎記憶
作者: Tango1997    時間: 30-9-2011 11:52

個"飛碟"鋼盔小朋友個陣"豆"起超重x!!
作者: tango10    時間: 30-9-2011 22:34

引用:
原帖由 tango1997 於 30-9-2011 11:52 發表
個"飛碟"鋼盔小朋友個陣"豆"起超重x!!
呢隻係44 鑊, 比起37果隻己經無咁飛碟囉!
作者: MANKF    時間: 1-10-2011 00:14     標題: 回覆 1# 的帖子

好記得個時我住係警察宿舍,耐唔耐有架〝豬籠車〞入呢巡一個圈。車頂前有兩個警察叔叔持槍戒備,佢哋話果支係〝卡賓槍〞喎..記得宿舍〝大匣〞有沙包又有鐵馬〈交义形果啲〉好似打仗咁!...又記得〝老豆〞好多日冇番屋企,新聞又成日話炸死人,當然包括軍警...首次識擔心〝老豆〞安全!遇然有一次見到〝老豆〞著成套防暴裝備返呢屋企,睇一吓就走了,首次見〝防毒面具〞,不過著成咁差啲認唔到佢! 就係果晚有消息話啲〝左仔〞會攻警察宿舍。我阿媽漏夜帶我去阿嫲到住...經過華豐一帶,又話戒嚴...遠處傳來〝打..黃皮狗..白皮豬..!〞咁又幾十年!放〝菠蘿〞果啲都攞埋獎章啦!而啲黄皮狗嘅忠良之後重做埋特首呢!祝國慶節快樂!

作者: tango10    時間: 22-10-2011 22:54

引用:
原帖由 MANKF 於 1-10-2011 00:14 發表
好記得個時我住係警察宿舍,耐唔耐有架〝豬籠車〞入呢巡一個圈。車頂前有兩個警察叔叔持槍戒備,佢哋話果支係〝卡賓槍〞喎..記得宿舍〝大匣〞有沙包又有鐵馬〈交义形果啲〉好似打仗咁!...又記得〝 ...
我見相有出現過! 當年警察真是有用過m1 卡賓槍!
作者: MS    時間: 27-10-2011 22:53

作者: MANKF    時間: 10-11-2011 22:25     標題: 回覆 9# 的帖子

所以我對M1 Carbine有一種情義結
作者: MANKF    時間: 10-11-2011 22:42     標題: 回覆 10# 的帖子

橋冠大厦,華豐國貨公司,左仔大本營〈記得重有幅英軍由直升機空降天台嘅照片〉,前面單層建築物為北角電車總站。英軍手持嗰支L1A1,我都有支

圖片附件: DSC00027_resize.JPG (10-11-2011 22:42, 89.82 KB) / 該附件被下載次數 104

作者: MANKF    時間: 10-11-2011 22:50     標題: 回覆 10# 的帖子

MS爺,個英軍個把刺刀唔知係唔係依把呢

圖片附件: DSC02349_resize.JPG (10-11-2011 22:50, 110.77 KB) / 該附件被下載次數 99

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0