標題: mission中受傷一問 [打印本頁]

作者: magus    時間: 2-10-2011 14:42     標題: mission中受傷一問

各位c-hing如果作戰中隊友pk咗起地下行唔到...你哋會

1 抽水踢佢
2 停game拖佢出去
3 照打又同時拖佢出去
作者: MK~    時間: 2-10-2011 14:53

咁都仲洗問?
人性何在呀...

咪玩啦
作者: magus    時間: 2-10-2011 14:54     標題: 回覆 2# 的帖子

c-hing你會揀2定3呢?
作者: gtoray    時間: 2-10-2011 15:08

梗係停game先啦
處理左再開始
作者: Lolanto    時間: 2-10-2011 15:10

點P先
自己起到身咪繼續玩囉
但嚴重到行唔到或企唔到的話
就要停GAME啦
作者: oh_no_yes    時間: 2-10-2011 15:13

use another way to answer your question.

如果你作戰中pk咗起地下行唔到,你D隊友會
1 抽水踢你
2 停game拖你出去
3 照打又同時拖你出去

if your answer is 1, then I will suggest to to get full protection before you go on field.
作者: hihi888    時間: 2-10-2011 15:17

1 then 3
作者: rYaN    時間: 2-10-2011 15:21

問埋d弱智問題
作者: sing106    時間: 2-10-2011 15:40

如果係樓主我會揀(1),唸起都正!
作者: henrywong    時間: 2-10-2011 16:02

我玩開個班人都係停game,
處理左先再玩la
作者: 積夫    時間: 2-10-2011 18:02

幾年前係比錢場打,因為人少,比場方安排同另一隊人少嘅打,大家都唔識對方。打打下我隊友跣低整襯腰,郁唔到,我地大叫end game 抬走隊友,對家唔識嘅都走來幫手喇。

樓主居然會將踢多兩腳抽水作為其中一個選項,咩野人來架?
作者: tf141    時間: 2-10-2011 18:05

我唔知點解硬係成日將"照打又同時拖佢出去", 睇成"拖佢出去打"
作者: Pvt.King    時間: 2-10-2011 18:59

引用:
原帖由 積夫 於 2-10-2011 18:02 發表
幾年前係比錢場打,因為人少,比場方安排同另一隊人少嘅打,大家都唔識對方。打打下我隊友跣低整襯腰,郁唔到,我地大叫end game 抬走隊友,對家唔識嘅都走來幫手喇。

樓主居然會將踢多兩腳抽水作為其 ...
on_當有趣
作者: 里安    時間: 2-10-2011 19:01

樓主真係有趣,比夠10個趣你
作者: Vindicator    時間: 2-10-2011 19:23

我想像到......

某日樓主同友人打game
友人突然仆倒起5到身
樓主過去幫友人
但比人發現左,打中左樓主
"死死死...."樓主竟然舉手舉槍走左去死人區........

認真先
樓主你e+係打game唔係打仗呀!!!!!
作者: henrywong    時間: 2-10-2011 19:36

突然覺得係咪樓主出現過1既經歷
所以先開le 個post ar
作者: tinyau1134    時間: 2-10-2011 20:52

首先搵多一個師兄
務求係不影響全部人打game 既情況下
一路叫死一路帶傷者出去死人區

你或果位陪同既師兄 有醫療知識立即對傷者進行護理
兩位都冇就等End game 再搵其他師兄 / 在場職員搞
必要情況下...打999

你冇理由唔識掛?
作者: 衰人    時間: 2-10-2011 21:09

引用:
原帖由 magus 於 2-10-2011 14:42 發表
各位c-hing如果作戰中隊友pk咗起地下行唔到...你哋會

1 抽水踢佢
2 停game拖佢出去
3 照打又同時拖佢出去
依d問題都要問???有人受傷就一定end game 搞左先啦....game遲d再打都無問題啦下
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 2-10-2011 21:33

引用:
原帖由 rYaN 於 2-10-2011 15:21 發表
問埋d弱智問題
弱智問題X2
作者: Ancestor    時間: 2-10-2011 22:25

要梯你partner自己想, 有d人當一場真war咁, 等人救;有d人當一場game, stop左先
作者: 里安    時間: 2-10-2011 22:43

引用:
原帖由 Ancestor 於 2-10-2011 22:25 發表
要梯你partner自己想, 有d人當一場真war咁, 等人救;有d人當一場game, stop左先
我覺得如果輕傷都ok,如果傷到行唔郁,係咪停一停睇下咩事先會好d呢?
作者: 豬肥    時間: 2-10-2011 22:52

大聲叫左end game先啦緊係
作者: MK~    時間: 2-10-2011 22:53

引用:
原帖由 Ancestor 於 2-10-2011 22:25 發表
投入極有個限度啦下話?
大家出黎打wargame,唔係謀財害命,係求開心
玩到咁盡,一次定終生呀?
作者: magus    時間: 2-10-2011 23:28

哈哈,1呢個答案都係講下笑姐

最主要都係睇下c-hing們答2定3,
事源在請救人質期間(game)有隊員受傷(咬柴),
隊員都非常認真處理傷者及mission completed

此mission令各隊員合作無間啲精神更上一層樓,明白到打game係團體運動唔係英雄主議

另外話人弱智嗰2個答非所問,唔知佢哋出嚟點做事呢?

作者: gtoray    時間: 2-10-2011 23:34

引用:
原帖由 magus 於 2-10-2011 23:28 發表

此mission令各隊員合作無間啲精神更上一層樓 ...
果然對個mission非常認真
不過我認為應該立即 end game
除非呢個係模擬傷者, 個mission係人員拯救

否則因為要 complete 一個game mission 而有可能令傷者傷上加上是非常不智
作者: magus    時間: 3-10-2011 00:02     標題: 回覆 12# 的帖子

拖出去打嗰d平時training都盡量keep住做啲
作者: navyjaa    時間: 3-10-2011 00:24

叫停成場Game ... 做左First Aid 先啦 !!
作者: Kuznetsov    時間: 3-10-2011 00:30

1.   end game.....2   去睇下傷者點..如需要會叫救護車
作者: ea4101    時間: 3-10-2011 00:32

Hold Game 之後去睇下有冇野幫到手 需要時叫救護車
作者: magus    時間: 3-10-2011 11:44

引用:
原帖由 oh_no_yes 於 2-10-2011 15:13 發表
use another way to answer your question.

如果你作戰中pk咗起地下行唔到,你D隊友會
1 抽水踢你
2 停game拖你出去
3 照打又同時拖你出去

if your answer is 1, then I will suggest to to get ful ...
你有冇LOGIC架,答非所問,有冇用腦諗清楚呀?
作者: azraelwing    時間: 3-10-2011 11:52

如果係樓主既話我會1  但應該冇機會

如果好嚴重 行唔到之類  
當然係大叫有人受傷 停GAME , 之後扶佢出去啦
因為講有人仆街D人可能會當好少事唔理
作者: magus    時間: 3-10-2011 11:59     標題: 回覆 31# 的帖子

如果你識我而又作出1呢個決定,你就今翅
作者: MK~    時間: 3-10-2011 12:01

引用:
原帖由 magus 於 3-10-2011 11:44 發表

亦都唔見得你寫呢個post有乜野logic
作者: magus    時間: 3-10-2011 12:11     標題: 回覆 33# 的帖子

你可以唔睇唔覆唔抽水呃post囉
作者: Sophi_hk    時間: 3-10-2011 13:04     標題: 回覆 34# 的帖子

大家對你既問題都有認真討論,
你而家比人窒一窒就咁樣對其他人,
唔怪得你會問條咁既問題
作者: oh_no_yes    時間: 3-10-2011 15:34

引用:
原帖由 magus 於 3-10-2011 11:44 發表

你同我講 LOGIC ?

咁你條問題用甚麼 LOGIC 或 情況出 ?
你係 post 24 講
引用:
原帖由 magus 於 2-10-2011 23:28 發表

此mission令各隊員合作無間啲精神更上一層樓 ...
任何比賽或Training,只要有人受傷,理應停止及為傷者作出適當安排.你寫得出option 1,即係話你自己都無用腦諗清楚而去出問題.

就算係真實戰爭其間,你有兄弟受傷,你又有option 1想法,你會比你自己兄弟TK !
作者: gtoray    時間: 3-10-2011 15:44

引用:
原帖由 magus 於 3-10-2011 12:11 發表
你可以唔睇唔覆唔抽水呃post囉
係你自己開個 topic 唔清唔楚累事
比人抽水比人鬧都係攞嚟
作者: magus    時間: 3-10-2011 21:23     標題: 回覆 35# 的帖子

c-hing我對各位的認真討論,我會答謝,
但係冇答題又唔係講笑而針對我(話我出弱智問題),我冇理由唔出聲,

你覺得我回覆過火,我會檢討sorry
作者: magus    時間: 3-10-2011 21:29     標題: 回覆 36# 的帖子

己覆1係講笑,正常都應該識睇

提目想了解c-hing們揀2定3姐,睇下c-hing們投入度同要求

但係你個句----->就算係真實戰爭其間,你有兄弟受傷,你又有option 1想法,你會比你自己兄弟TK !------------>一d都唔似講笑,真實戰爭邊個會講呢d笑呢?
作者: magus    時間: 3-10-2011 21:32     標題: 回覆 37# 的帖子

係啲版主我已經作出回覆解話,我日後出post會多加留意
作者: oh_no_yes    時間: 3-10-2011 21:43

引用:
原帖由 magus 於 3-10-2011 21:29 發表

提目想了解c-hing們揀2定3姐,睇下c-hing們投入度同要求

但係你個句----->就算係真實戰爭其間,你有兄弟受傷,你又有option 1想法,你會比你自己兄弟TK !------------>一d都唔似講笑 ...
有D野可以講笑, 但係基本安全意識都無, 我想你去打 CS 好了.唔好害其他人.
本人無意引起罵戰, 此post後不作任何回應. Thanks.

你係第二個台PM 我, 係道又回, 我都係道回你. 我只會 copy & past 我係個邊個 PM 回覆.

你條問題關係到安全同受傷時採取措施.

用一個更簡單例去講.
學校足球比賽,如有球員受傷而個波係佢附近,你會.
1,大腳踢個波去射佢
2,叫醫療為傷者急救.

你會揀 1 定 2 ?

作者: MK~    時間: 3-10-2011 21:44

引用:
原帖由 magus 於 3-10-2011 21:29 發表

但係你個句----->就算係真實戰爭其間,你有兄弟受傷,你又有option 1想法,你會比你自己兄弟TK !------------>一d都唔似講笑 ...
係囉,一D都唔好笑
咁你又寫出黎?唔通咁樣又好好笑?
作者: magus    時間: 3-10-2011 21:49     標題: 回覆 41# 的帖子

咁我起度回啦,嗰面俾人block咗

如果我1啲答案令你反感,唔好意思

另外你的假設應該有3,踢個波出界再叫救護員,咁先=我個topic

再講多次如有得罪多多包函
作者: magus    時間: 3-10-2011 21:52     標題: 回覆 42# 的帖子

c-hing你唔覺好笑我都冇辦法,但係有其他c-hing睇得明喎

你唔like我最多講句唔好意思
作者: starfox    時間: 6-10-2011 17:43

其實樓主真係打緊GAME , 剛剛出事, 即時用手機上CGF 問架!!
作者: sunny2014    時間: 6-10-2011 18:32

我唔知你做乜要放三個答案入去
一睇落去
明眼人都知到要點做
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 6-10-2011 18:42

引用:
原帖由 sunny2014 於 6-10-2011 18:32 發表
我唔知你做乜要放三個答案入去
一睇落去
明眼人都知到要點做
你咁樣講小心比人話玩針對!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0