標題: S&T SVD (AEG) 開箱 [打印本頁]

作者: faihk    時間: 2-10-2011 20:04     標題: S&T SVD (AEG) 開箱

相片比較多, 請多多見諒.

+++++++++++++++++++++++++++++

木身本身唔平, 買槍當日其實都已經係選過.

同A&K用木身比對

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

上蓋打開方法同A&K個支一樣

大大個China make!

+++++++++++++++++++++++++++++

力度測試:-

槍本身原裝漏氣, 力度浮動唔理相.

++++++++++++++++++++++++++++++++

波箱
分解過程唔算太難, 個樣令我諗起M14, 但係就比M14少好多麻煩.

槍本身用7mm鋼杯, 不過要留意返, 係無用AA膠貼實. 建議留意一吓

箱內油份相當充足...

原裝本身拍頭O-RING唔夠大, 差左少少, 需要換左佢.
推彈咀內一D油都無, 要比返少少油先密氣.
HOP-UP座建議買返黎轉轉佢會好D! E枝個座佢地唔知係唔係比錯位, 有螺絲膠攪到好鬼實... 轉左一輪先OK返...
內管必要做定管.
齒要自己set好. 本身係鬆ga, 並無set好.

++++++++++++++++++++++++++++++

執返好密氣後測試:-

++++++++++++++++++++++++++++++++

另外, 槍身做返少少處理, 用d木護理油 & 間單打打蠟.

++++++++++++++++++++++++++

e支槍 (未必支支有e個問題 & 定管前得一樣) 內管有d "pin" 向右邊, 用星係唔多work.

因為係家中測試, 只有大約7m左右, 唔好意思啦!

最上面兩槍係一開始試試ga! 下面5槍先係比較正式, 但係都只係自己用手攞住黎射. (ps. 無tune過hop-up)

作者: 051039    時間: 2-10-2011 20:13

先謝師兄分享+詳盡的開箱
可以簡單比較一下市面上各電SVD的長短處嗎?
(RS/CA/S&T/還有...?)
作者: faihk    時間: 2-10-2011 20:15

引用:
原帖由 051039 於 2-10-2011 20:13 發表
先謝師兄分享+詳盡的開箱
可以簡單比較一下市面上各電SVD的長短處嗎?
(RS/CA/S&T/還有...?)
無咁多支喎...
不過e枝係抄rs.
作者: 051039    時間: 2-10-2011 20:16

引用:
原帖由 faihk 於 2-10-2011 20:15 發表

無咁多支喎...
不過e枝係抄rs.
即是這把都是金和木身的?
那CA的呢(不好意思不太清楚.....)
但好像只有CA有出黑色版本(以AEG計)
作者: faihk    時間: 2-10-2011 20:19

引用:
原帖由 051039 於 2-10-2011 20:16 發表

即是這把都是金和木身的?
那CA的呢(不好意思不太清楚.....)
但好像只有CA有出黑色版本(以AEG計)
ca有冇黑色就無留意, 但係攞過上手睇過, 支鏡比我感覺一般. & 無開過, 唔知槍身會係點.
作者: 051039    時間: 2-10-2011 20:28

引用:
原帖由 faihk 於 2-10-2011 20:19 發表

ca有冇黑色就無留意, 但係攞過上手睇過, 支鏡比我感覺一般. & 無開過, 唔知槍身會係點.
不過S&T呢枝平禁多
點計都抵D啦
作者: faihk    時間: 2-10-2011 20:33

係喎! 唔記得左!

e支槍 (未必支支有e個問題 & 定管前得一樣) 內管有d "pin" 向右邊, 用星係唔多work.
作者: adlar    時間: 2-10-2011 21:20

怪.老二E個POST唔讚唔得
作者: faihk    時間: 2-10-2011 21:28

引用:
原帖由 adlar 於 2-10-2011 21:20 發表
怪.老二E個POST唔讚唔得
3q~
作者: adlar    時間: 2-10-2011 21:30

引用:
原帖由 faihk 於 2-10-2011 21:28 發表

3q~
枝野唔係宿舍冇位放
我必買
作者: cato    時間: 2-10-2011 21:57

thank 師兄
作者: faihk    時間: 2-10-2011 22:13

新增一個相當簡陋的射擊結果:-

因為係家中測試, 只有大約7m左右, 唔好意思啦!

最上面兩槍係一開始試試ga! 下面5槍先係比較正式, 但係都只係自己用手攞住黎射. (ps. 無tune過hop-up)

作者: Kira    時間: 2-10-2011 22:38

how much???
作者: faihk    時間: 2-10-2011 22:43

引用:
原帖由 Kira 於 2-10-2011 22:38 發表
how much???
1800內
作者: 戰士魂    時間: 3-10-2011 20:34

恭喜師兄
另外想問呢支SVD同RS個支比 差別如何?
作者: T-800    時間: 3-10-2011 23:10

唔錯喎..........Thank you呀.....

HAPPY SHOOTING!

作者: faihk    時間: 4-10-2011 09:52

引用:
原帖由 戰士魂 於 3-10-2011 20:34 發表
恭喜師兄
另外想問呢支SVD同RS個支比 差別如何?
差幾多就真係唔知, sorry.
引用:
原帖由 T-800 於 3-10-2011 23:10 發表
唔錯喎..........Thank you呀.....

HAPPY SHOOTING!
thx~
相信hop-up膠同內管換左會有更好表現~!
作者: slky1212    時間: 4-10-2011 11:44

請問a&k svd的护木可否裝得上s&t svd槍身嗎?
作者: faihk    時間: 4-10-2011 13:51

引用:
原帖由 slky1212 於 4-10-2011 11:44 發表
請問a&k svd的护木可否裝得上s&t svd槍身嗎?
要執好多野, 唔建議.
作者: slky1212    時間: 5-10-2011 12:08

多謝師兄的意見,期望你改精準後的測試!
作者: faihk    時間: 8-10-2011 22:58

原裝內管上次無度, 原來係690....
作者: faihk    時間: 9-10-2011 03:28

今日嚐試改改支槍, 入左支640mm 6.02精管 (因為之前無度到, 以為同ank個支一樣.) & 咩ball紅色hop-up膠.  實裝之後, 由本來1.7x~1.8xj升到over合法力.  之後用pdi 120%弓就去到1.2j.

似乎e枝槍ga氣缸係十卜唔晒690mm內管.
作者: Tango1997    時間: 11-10-2011 14:41

精彩報告
作者: Waterter    時間: 17-10-2011 00:03

多謝師兄報告~
睇完可以去俾$啦~
作者: faihk    時間: 17-10-2011 10:06

琴日出game試過, 用ga係pdi120% + 兩片介指, 打出黎係1.2~3j, 彈道都叫直, 但係當狙用唔可行, 力太小去唔到遠.
作者: Waterter    時間: 17-10-2011 15:04     標題: 回覆 25# 的帖子

師兄~我見e興趣Real Sword 支SVD有得Pre-Order喎
(可能係已經好耐之前就有,係我唔知當新聞啫~ )
可以入多支吖~~
作者: Tango1997    時間: 17-10-2011 16:05

引用:
原帖由 Waterter 於 17-10-2011 15:04 發表
師兄~我見e興趣Real Sword 支SVD有得Pre-Order喎
可以入多支吖~~
RS個枝就算入左都係放係屋企珍藏,唔會攞去打game
作者: faihk    時間: 17-10-2011 16:12

引用:
原帖由 Waterter 於 17-10-2011 15:04 發表
可以入多支吖~~
如果s&t係真係全抄rs, 感覺上可以免, 我寧願佢出parts & 加大氣缸set.
作者: Waterter    時間: 17-10-2011 16:21

引用:
原帖由 faihk 於 17-10-2011 16:12 發表

如果s&t係真係全抄rs, 感覺上可以免, 我寧願佢出parts & 加大氣缸set.
可惜我一早中咗佢毒
佢真係有貨我都會瞓落去~~
作者: faihk    時間: 17-10-2011 16:48

引用:
原帖由 Waterter 於 17-10-2011 16:21 發表

可惜我一早中咗佢毒
佢真係有貨我都會瞓落去~~
Just do it!
作者: Tango1997    時間: 21-10-2011 13:13

RS隻匣同s&t隻匣大家對掉用唔到
作者: faihk    時間: 21-10-2011 13:53

引用:
原帖由 tango1997 於 21-10-2011 13:13 發表
RS隻匣同s&t隻匣大家對掉用唔到
差好多?
thx
作者: Tango1997    時間: 21-10-2011 15:01

引用:
原帖由 faihk 於 21-10-2011 13:53 發表

差好多?
thx
刀係朋友銅禾廣架炸................禾味有RS之SVD
作者: L119a1    時間: 7-12-2011 14:37

it looks very attractive!!!
i think it would be my christmas gift....
作者: donaldszeto31    時間: 8-12-2011 08:40

師兄,非常詳盡,五該sai
幾錢入手?
作者: sakatam    時間: 28-12-2011 20:33

師兄,我也買入一把了,請問gearbox 如何拆下,是否同一般ak一樣拆除selector?但是我個把的selector十分實...
Thanks!!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0