標題: 中國最新99式改 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 26-12-2011 21:22     標題: 中國最新99式改

作者: rho837    時間: 27-12-2011 00:21

正!睇到個炮塔尾部!個人覺得呢架野部MVAC空調系統應該好正!
作者: Ronnie    時間: 28-12-2011 00:20

其實呢批新坦克已經唔可以叫做99...
作者: jimjimjimjim099    時間: 29-12-2011 18:39

個人覺得好靚呀...不過如果個車輪都改改,咁就真係型爆,完全脫離左俄系戰車的外表...

另外...點解架車好似冇咩線條..
作者: Lolanto    時間: 30-12-2011 01:52

改左d咩呢
作者: Hamlet    時間: 31-12-2011 16:53

證實佐既改良系引擎換佐,由舊款1200馬力換成1500馬力,另外因為引擎擺放位置變佐,車身比舊款短佐,未經證實既改良就系換佐更強既外掛裝甲,波箱由棍波改佐做自動波,同埋操縱桿改成汰盤。真系好似揸貨車咁。其中坦克用自動波箱同汰盤證實佐響外銷型號度應用佐。
作者: Hamlet    時間: 2-1-2012 01:23

今年曝光最喪既坦克其實系尼款,唔睇佢啲碌都唔知佢原本系59式(T-54)改……引擎馬力由520提升到730,直接將96A個炮塔裝上去……可能對住而家世界主流先進坦克尚有難度,不過用響非洲,相信系無敵既存在。

作者: Hamlet    時間: 5-1-2012 12:52

作者: Hamlet    時間: 5-1-2012 13:18

雖然話蘇聯已經死佐10世,不過作為一個大陸國家,陸地防衛始終系最重視,想當年蘇聯裝甲洪流系北京揮之不去既夢魘,所以打造一支亞洲最強陸地重裝部隊系一個重點既項目。

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

同場加演新款重型IFV,號稱同德國既PUMA同級既重型步戰車

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0