標題: [認真] 真係百感交雜 [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 18-2-2012 23:04     標題: 真係百感交雜

件事開始係咁既,我之前同個女仔表白,收左好人卡...
呢件事冇點令我唔開心...可能係我真係冇點中意佢...
------------------------------------------------------------------
之後我就想去搵一個我自己真係中意,而佢又中意我既女仔,
後來知到有一個聯校ball,我就膽粗粗去左,
一開始以為會中伏,但係我遇到一個女仔,佢叫clara,大我一年
我地一路跳舞,一路傾計,佢同我講佢12年小學中學都係女校...
真係一個男仔friend都冇...
一路傾計,我覺得佢冇覺得我細,都幾arm傾,
其間佢果fd,走過來搵佢,佢叫cheryl,
clara叫我同佢跳舞,我係超唔想,1.我想keep住同clara傾計,2.佢真係好樣衰
咁好啦,我冇借口推,就要頂硬上,但係我重諗住clara,之後望都唔望佢,草草了事...
就完既時侯,我地會將手上既羽毛交比你最想比果個,
我搵到佢,佢一見到我就比左我,我都比左佢,
我invite佢跳多一次舞,
我同佢講'今日叫我來果個fd都冇來,我以為會中伏,但係我遇到你,我就知冇.'
佢果時面紅紅望住我唔出聲...
之後我同佢一齊走...
--------------------------------------------------------------------------
到第二日,我成日都諗住佢,但又諗唔到send d咩野同佢傾計...
但係呢一個時間我就知自己奶左野,
就連佢大我一年我都唔mind,佢十二年第一個男仔fd係我,我個高人話一同佢一齊就好大機會成世,
冇得玩女,
但係我係認真既,所以我願意
--------------------------------------------------------------------------
第三日,係band房等上堂果時,我就同佢開始whatsapp,
我番到屋企同佢傾左陣,果時都12點幾,我叫佢等等,我去沖涼先
點知沖完wifi壞左,我又怕佢唔想同我sms,我同佢唔同台,
咁就算啦
-------------------------------------------------------------------------
第四日,情人節,我個wifi都係冇人整,
到晚上11點幾,我忍唔住用sms同佢講情人節快樂,之後同佢傾左陣,話比佢知wifi壞左
佢就話胃痛,我叫佢早d訓...
-------------------------------------------------------------------------
第五日,我買左張同佢同台既卡,同佢sms,
佢話whatsapp留左言比我,
我坐巴士果時睇,
佢話我第四日wifi壞左,又同佢sms,但係第三日又叫左佢等我,又唔同佢sms
話我唔想理佢,我唔好搵佢sip時間,
我就同佢解釋,我有新number都係為左想同佢sms,
佢話擔心我,我就同佢表白,原來佢都中意我,咁就一齊左...
我好開心,搵到一個我中意佢,佢又中意我既人,
但係後來佢又話佢未可以做一個好既女朋友,叫我遲d佢可以既時間再問多佢一次...
我地就keep左係一個唔知咩關係,我當佢係女朋友,佢當我係男朋友
我地時時刻刻都係到sms,佢話我對佢好好,佢都好中意我
後來佢同我講,佢d fd叫佢唔好理我,特別係cheryl,佢好討厭我,
因為我唔望佢,我聽到都o晒,咩q野事啊?!佢討厭我係因為我唔望佢...
痴線,我望佢?!帶定嘔吐袋都唔得掂
我同佢解釋因為我果時諗住佢,加上我專一,唔望cheryl,
佢第二個fd wendy,佢就怕我呃佢,蝦佢,唔係因為我似衰人,係因為佢知clara易呃,我心諗$!@#$!$!
不過唔緊要,clara覺得我好未得lo,我又唔係同佢d fd拍拖
今日,我去搵佢,我遲左入去,佢係屋企等我,
最後得個半鍾見,我地周圍行,傾計,但係因為我地既特殊關係,冇拖手,
但係一路都冇野
之後佢約左fd食野,叫我走先...
過左一個鐘,佢突然sms同我講,話我地做番朋友,
我既刻諗到咩事,一定係佢d fd出招,我心諗,你班死8婆啊,
我踩親你條尾咩?!做咩要搞事?!
佢之後佢同我講佢需要一個更加俾到安全感同主動既人,
我係好好,所以唔想呃大家
我自問,我好主動,5日同佢表白,我好不甘,都好嬲,你明明中意我,但係點解又要咁?
咁姐係呃我姐?重話怕我呃佢,我先係傻仔
要安全感?警察叔叔都好有安全感,但係你中唔中意佢啊?
佢係單親家庭,爸爸兩年前去左,係要安全感,我細佢一年,可能真係比唔到安全佢
好啦,我係真係中意佢,我同佢講我會去嘗到,
佢同我講叫我唔好變,又話我地可以係好朋友,但唔係情人
我keep住唔回佢,佢同我講我中意同佢傾計,可以出來傾
我都係唔理佢,我唔係想賴死,係我唔知點應佢好,我好亂,都好嬲
佢話作為朋友好擔心我,叫我快d覆佢
如果佢唔中意我,之前又要擔心我,
如果佢中意我,點解又要咁做,
我覺得自己比人玩得好西利,佢發脾氣,我花心機,
佢講大話!呢一刻,我覺得我係一個傻仔,
佢又係一個好善良既女仔
點解要中意佢,佢又要帶我上天堂,一手掉我去地獄,我之前以好人卡都冇咩野,
今次我真係覺得唔開心,都好不甘,
想去追番佢,比佢試下呢個感覺又好,同佢重新開始都好...

篇野真係好長,多謝師兄們去聽我既事

作者: Boniface    時間: 18-2-2012 23:10

單親背景,或屋企有問題的女孩子安全感係差d的
要比少少時間令佢地覺得有安全感
作者: Tango1997    時間: 18-2-2012 23:12

咁大篇野,編輯用5號個個size字型啦...............睇得好辛苦................睇到15行就晤想睇
作者: 匿名    時間: 18-2-2012 23:14

引用:
原帖由 Boniface 於 18-2-2012 23:10 發表
單親背景,或屋企有問題的女孩子安全感係差d的
要比少少時間令佢地覺得有安全感
e家佢同我講'作為朋友'
我同佢講我會去試,佢同我講唔好變,
我咩機會都冇,
我真係好想比佢試一次我e家既感受,
雖然我重係好中意佢
作者: 匿名    時間: 18-2-2012 23:15

引用:
原帖由 tango1997 於 18-2-2012 23:12 發表
咁大篇野,編輯用5號個個size字型啦...............睇得好辛苦................睇到15行就晤想睇
改左,
唔該晒
作者: tf141    時間: 18-2-2012 23:16

呢一刻做番朋友啫, 仲有朋友做即係都仲有機丫...更何況佢對你既感覺都一定唔會差, 咁你咪俾d時間心機耐性追到佢為止囉
作者: 匿名    時間: 18-2-2012 23:24

引用:
原帖由 tf141 於 18-2-2012 23:16 發表
呢一刻做番朋友啫, 仲有朋友做即係都仲有機丫...更何況佢對你既感覺都一定唔會差, 咁你咪俾d時間心機耐性追到佢為止囉
佢要dse,加上佢唔想我變
我真係冇咩機會,
我都諗唔到點回佢好...
作者: 匿名    時間: 18-2-2012 23:29

我呢一刻最想知係佢有冇中意我...
主動,安全感,可以學
呢張好人卡比上一張更難收,更難受
作者: Waterter    時間: 18-2-2012 23:37

佢話唔想您變啫~
但咁樣社交圈子既女仔您追佢佢實開心~
作者: Tango1997    時間: 18-2-2012 23:41

引用:
原帖由 Anonymous 於 18-2-2012 23:29 發表
我呢一刻最想知係佢有冇中意我...
主動,安全感,可以學
呢張好人卡比上一張更難收,更難受
中意你...........不等如.............愛你
兩樣野泥既
中意你.......係有時間性
愛你.........係長久既
作者: 匿名    時間: 18-2-2012 23:45

引用:
原帖由 Waterter 於 18-2-2012 23:37 發表
佢話唔想您變啫~
但咁樣社交圈子既女仔您追佢佢實開心~
有人同我講,ball係唔會有得發展...
佢開心未當有兵lo,但係我真係一d都唔覺佢係港女...
作者: 匿名    時間: 18-2-2012 23:46

引用:
原帖由 tango1997 於 18-2-2012 23:41 發表

中意你...........不等如.............愛你
兩樣野泥既
中意你.......係有時間性
愛你.........係長久既
或者我真係未夠班...
作者: Waterter    時間: 19-2-2012 00:11

引用:
原帖由 Anonymous 於 18-2-2012 23:45 發表

有人同我講,ball係唔會有得發展...
佢開心未當有兵lo,但係我真係一d都唔覺佢係港女...
唔係港唔港女問題,
而係無論咩年紀同有冇拍拖既人都鐘意俾人追既feel,(都有d例外既..)
更何況12年都讀女校,一個男性朋友都冇,
所以答您佢實有鍾意您,
至於佢同您咁講,同您繼續追佢冇衝突個喎,
佢又冇叫您收皮,
宜家d後生唔係識幾日又鍾意,過幾日又唔鍾意咁兒嬉吖?
如果唔係咪繼續追囉~幸福係要自己爭取!!
作者: geoprotex    時間: 19-2-2012 00:13

佢應該對你幾有好感,只係因為班fd講嘅野令佢有d猶豫,
你咪同佢keep住做好朋友,用行動證明佢班fd睇錯囉,
正所謂日久見人心,你係好嘅佢有眼睇嘅,
如果你而家掉頭走咪即係俾佢班fd睇死你玩玩吓無誠意。
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 00:18

引用:
原帖由 Waterter 於 19-2-2012 00:11 發表

唔係港唔港女問題,
而係無論咩年紀同有冇拍拖既人都鐘意俾人追既feel,(都有d例外既..)
更何況12年都讀女校,一個男性朋友都冇,
所以答您佢實有鍾意您,
至於佢同您咁講,同您繼續追佢冇衝突個喎,
佢又冇叫您收 ...
佢同我講過我地咁開始會唔會好兒戲,
我同佢講果時如果大家都係真心,一d都唔兒戲,
佢中意我,又要搵第二個主動、有安全感既...
真係令我好亂...
我有時覺得佢好多大話,佢話冇男仔fd
但又話有d好恐怖既追求者...
我e家都唔知點回佢好,到時回佢,最多話e家換左卡或者同fd出左去玩,電話冇電
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 00:23

引用:
原帖由 geoprotex 於 19-2-2012 00:13 發表
佢應該對你幾有好感,只係因為班fd講嘅野令佢有d猶豫,
你咪同佢keep住做好朋友,用行動證明佢班fd睇錯囉,
正所謂日久見人心,你係好嘅佢有眼睇嘅,
如果你而家掉頭走咪即係俾佢班fd睇死你玩玩 ...
我都有一刻諗過佢同d fd試緊我,
但係果d'作為朋友',真係令我心淡
我sure係佢d fd搞事,
我呢兩日都唔會理佢住,我星期一番band房搵我個高人諗諗計,
我係中意佢...但係又有諗過唔食回頭草...
作者: 蛇    時間: 19-2-2012 00:28

咁你咪俾多d 安全感人地囉.
作者: geoprotex    時間: 19-2-2012 00:37

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 00:23 發表

我都有一刻諗過佢同d fd試緊我,
但係果d'作為朋友',真係令我心淡
我sure係佢d fd搞事,
我呢兩日都唔會理佢住,我星期一番band房搵我個高人諗諗計,
我係中意佢...但係又有諗過唔食回頭草...
試左唔work一回事,試都唔試就放棄會係一個遺憾,無謂為面子令自己後悔丫。
作者: Waterter    時間: 19-2-2012 00:42

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 00:18 發表

真係令我好亂...
但又話有d好恐怖既追求者... ...
感情同了解係要用時間培養,
對方既忐忑唔係您講幾句就可以釋懷,
係要兩個人一齊經歷多d先會體會到對方既心意,
所以唔好諗人地想點,而係您可以為對方做到幾多,
您係要打動人,唔係要說服人,唔係用您諗既方法黎衡量人地心意
再講"恐怖既追求者"可以係女仔,
"追求者"都唔=朋友
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 00:42

引用:
原帖由 geoprotex 於 19-2-2012 00:37 發表

試左唔work一回事,試都唔試就放棄會係一個遺憾,無謂為面子令自己後悔丫。
都係...
我都係諗緊點開口
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 01:54

太過順利就冇回甘
要經得起風浪先叫真愛
e+人地比左冷靜期你, 睇你識唔識做啦
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 13:07

E家我好清楚自己想去重新追佢一次,
但係想知一知點樣去比安全感一個女仔,而且我係細佢一年,佢中六我中五,
下年佢大學,我先中六
我自問已夠主動,其實我都收起左好多主動,
因為怕嚇親佢

到過左兩個鐘我就回佢sms,話唔回佢sms係因為琴晚換左sim卡,
同fd出左去打機吹水,天光先番...訓到下午,換番張卡先見到佢話'作為朋友'擔心我,
如果話我唔開心或者唔知點回,佢更加覺得我冇安全感,幾唔起挫折
作者: samsamyu    時間: 19-2-2012 13:26

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 13:07 發表
E家我好清楚自己想去重新追佢一次,
但係想知一知點樣去比安全感一個女仔,而且我係細佢一年,佢中六我中五,
下年佢大學,我先中六
我自問已夠主動,其實我都收起左好多主動,
因為怕嚇親佢

到過左兩個鐘我就回佢sm ...
做人世呢樣野。。好少一拍即合既。。
係咪熱戀期作怪。。??覺得佢可以同你終老??
佢有冇咩缺點??
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 13:39

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 13:26 發表

做人世呢樣野。。好少一拍即合既。。
係咪熱戀期作怪。。??覺得佢可以同你終老??
佢有冇咩缺點??
姐係咁講,我係想長拍,唔係呃蝦條
佢既缺點,都係優點,太善良...
又或者講大話技術高超,之前我一d都feel唔到佢講緊大話
作者: samsamyu    時間: 19-2-2012 14:18

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 00:18 發表

真係令我好亂...
但又話有d好恐怖既追求者... ...
不如自已買d訂情信物。。或者叫禮物
再約佢出街。。緊著送佢番屋企留下。。去公園坐。。傾下計
之後表白。。受既。。食佢first kiss..一齊囉。。
唔受既。。88
覺得點??
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 14:22

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 14:18 發表

不如自已買d訂情信物。。或者叫禮物
再約佢出街。。緊著送佢番屋企留下。。去公園坐。。傾下計
之後表白。。受既。。食佢first kiss..一齊囉。。
唔受既。。88
覺得點??
好激,
一係成功,一係失敗
我諗hold一hold先咁做會好d
作者: samsamyu    時間: 19-2-2012 14:33

唔好成日whatapp..sms 啦。。有咩事直接講 唔係重好咩,,??
唔好怕大家係電話無野講。。想講咩就講咩。。成日hold著whatapp左諗右諗右諗。。好易失去機會。。
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 14:37

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 14:33 發表
唔好成日whatapp..sms 啦。。有咩事直接講 唔係重好咩,,??
唔好怕大家係電話無野講。。想講咩就講咩。。成日hold著whatapp左諗右諗右諗。。好易失去機會。。
佢唔聽電話ga...
出來傾佢又怕怕羞羞...
唉,都唔知回唔回佢好,定係定佢頂唔順回,我覺得佢地係到試緊我
作者: samsamyu    時間: 19-2-2012 14:48

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 14:37 發表

佢唔聽電話ga...
出來傾佢又怕怕羞羞...
唉,都唔知回唔回佢好,定係定佢頂唔順回,我覺得佢地係到試緊我
回啦。。
你唔回,咪話你唔理佢。。玩玩下咁。。
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 15:07

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 14:48 發表

回啦。。
e家真係好煩,我個高人叫我死都唔好回佢住,等聽日佢教我回,
但係我唔知佢會點回,
追女仔果個係我唔係佢,
我諗緊信邊個好,
如果佢係試我係唔係玩玩下既...回左就得左,
如果佢係黎真既,回左就番唔到轉頭
作者: samsamyu    時間: 19-2-2012 15:24

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 15:07 發表

e家真係好煩,我個高人叫我死都唔好回佢住,等聽日佢教我回,
但係我唔知佢會點回,
追女仔果個係我唔係佢,
我諗緊信邊個好,
如果佢係試我係唔係玩玩下既...回左就得左,
如果佢係黎真既,回左就番唔到轉頭
你自已諗啦。
拖。。拖下拖下,過兩日問你做咩唔應佢。。你點做好?
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 16:29

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 15:24 發表

你自已諗啦。
拖。。拖下拖下,過兩日問你做咩唔應佢。。你點做好?
e家到佢玩唔覆...
真係煩
作者: kimkileo    時間: 19-2-2012 16:45

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 14:48 發表

回啦。。
唔回就係唔成熟,冇安全感既表現
作者: kimkileo    時間: 19-2-2012 16:52

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 16:29 發表

e家到佢玩唔覆...
真係煩
你唔回人時人唔回你,正常喎
相識五日咁肯定係”愛”?...時間係可以証明一切
做朋友唔代表將來你唔可以追佢,相反你尊重佢決定都係一種成熟既表現
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 17:00

引用:
原帖由 kimkileo 於 19-2-2012 16:52 發表

你唔回人時人唔回你,正常喎
相識五日咁肯定係”愛”?...時間係可以証明一切
做朋友唔代表將來你唔可以追佢,相反你尊重佢決定都係一種成熟既表現
我明白5日係叫中意,但係我唔明白愛唔係應該互相ga ma??姐係我同佢in relationship,
之後就係愛?
佢叫我唔好因佢而變,
佢又要一個更有安全感既人,
姐係我本身冇,但佢又唔要我變...
姐係唔上唔落,
我每一次都會去尊重佢既決定...
但都係比唔到安全感佢...
要怪就怪我細佢一年

依家都係鬥等,睇下邊個頂唔順
作者: samsamyu    時間: 19-2-2012 18:21

要一個更有安全感既人。。。你做過d咩令她沒安全感??
唔要我變。。係咪唔想你遷就她??你係咪為左她而放棄/改變過某d原則??
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 18:31

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 17:00 發表
依家都係鬥等,睇下邊個頂唔順
錦你衰硬啦
要酷煲就要主動
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 18:33

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 18:21 發表
唔要我變。。係咪唔想你遷就她??你係咪為左她而放棄/改變過某d原則??
雖然好君子,但係太過就條女, 有時反而令到佢難受, 覺得你乜都為曬佢, 唔諗自己
搞到佢會覺得自己內疚, 最少證明佢係一個好女仔
當然,港女就唔會有呢種感覺既
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 18:42

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 18:21 發表
遲到?
佢係佢屋企等我姐...btw,我錯
我鍾意佢到我可以stop晒我換真品既plan,我老媽子都叫唔到我stop plan,
但係因為,我可以stop,佢知既...
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 18:47

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 18:33 發表

雖然好君子,但係太過就條女, 有時反而令到佢難受, 覺得你乜都為曬佢, 唔諗自己
搞到佢會覺得自己內疚, 最少證明佢係一個好女仔
當然,港女就唔會有呢種感覺既
佢到日都話唔想因為佢而影響到我,
佢係一個好女仔,如果唔係...我都唔會好似e家咁煩咁多野,
去搵第二個未得lo
作者: geoprotex    時間: 19-2-2012 22:24

你唔好太在意佢口中所講嘅安全感啦,其實只要你誠實佢就覺得有安全感,
你如果行每一步講每句說話都過份諗過度過,佢反而會覺得你唔自然,咪仲易誤會你呃緊佢。
你唔知點回佢咪將自己心裡面嘅疑問同感覺講佢知囉,洗咩搵d咩高人做槍手,
有d事係可以請槍,不過追女仔都係親力親為好,追嘅過程都係日後回憶嘅一部份。
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 22:42

引用:
原帖由 geoprotex 於 19-2-2012 22:24 發表
你唔好太在意佢口中所講嘅安全感啦,其實只要你誠實佢就覺得有安全感,
你如果行每一步講每句說話都過份諗過度過,佢反而會覺得你唔自然,咪仲易誤會你呃緊佢。
你唔知點回佢咪將自己心裡面嘅疑問同感 ...
我對佢真係一句大話都冇講過 ,其實所謂高人都係比下意見...
佢一時可以對我好白,連佢d絲打唔多like我都講比我知,

e家我交代左我做咩唔應佢,佢又唔理我
我知佢所做既野係受人影響,但係唔通同佢講,呢件事係兩個人既事,
唔好比其他人插手,一定衰ga bo,就係明知都唔講得果下奶野,
我唔係想吊高自己來賣,但我一搵佢...就算得左,
第日佢d fd同佢講唔比我打game,咁我就玩完啦
作者: samsamyu    時間: 19-2-2012 22:47

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 22:42 發表

我對佢真係一句大話都冇講過 ,其實所謂高人都係比下意見...
佢一時可以對我好白,連佢d絲打唔多like我都講比我知,

e家我交代左我做咩唔應佢,佢又唔理我
我知佢所做既野係受人影響,但係唔通同佢講,呢件事係兩 ...
奪取你自由既...唔係好女..
不過時間可以改變既...
佢應你未?
係咪訓左,一係SD多個WHATAPP比佢..一係CALL下佢啦..
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 23:10

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 22:47 發表

奪取你自由既...唔係好女..
不過時間可以改變既...
佢應你未?
係咪訓左,一係SD多個WHATAPP比佢..一係CALL下佢啦..
佢係唔應,
fb睇到佢韓燒緊...又係同fd一齊,我?比打倒了,
好明顯,今次佢d fd叫佢唔理我成功左,
反而我叫佢唔理d fd...難過登天...
作者: geoprotex    時間: 19-2-2012 23:26

你追人係長期戰爭,輸果一場半場小戰役算得係咩丫?要放長線釣大魚。
叫個女仔唔好理班fd係大忌,女仔一般認為你愛佢就要接受埋佢d家人朋友姨媽姑姐,
呢方面幾唔願都一定要扮大方,更何況你而家嘅身份只係好朋友,邊有資格叫佢離開班三姑六婆。
作者: 匿名    時間: 19-2-2012 23:29

引用:
原帖由 geoprotex 於 19-2-2012 23:26 發表
你追人係長期戰爭,輸果一場半場小戰役算得係咩丫?要放長線釣大魚。
叫個女仔唔好理班fd係大忌,女仔一般認為你愛佢就要接受埋佢d家人朋友姨媽姑姐,
呢方面幾唔願都一定要扮大方,更何況你而家嘅身份只係好 ...
ya...
但係佢d fd成日出招,我想接近都難
作者: 餅    時間: 20-2-2012 05:29

其實你個問題係太急進,5日你就想個女仔信你、清楚你為人?呢D就係個女仔覺得無安全感既地方!

安全感係要時間浸出?架。
作者: kimkileo    時間: 20-2-2012 11:48

引用:
原帖由 於 20-2-2012 05:29 發表
其實你個問題係太急進,5日你就想個女仔信你、清楚你為人?呢D就係個女仔覺得無安全感既地方!

讚!.....我知樓主被人拒絕係好難受,但呢一刻就係對佢顯示成熟識諗既一面
作者: rho837    時間: 20-2-2012 15:56

安全感等如啲乜野呢? :-

就係一個正常(上到床! 做到愛! 冇絕症! 未結紛)男人! 或一個結左紛就叫正常麻甩佬! 加以下頂目:-

1) 有續過下書
2) 有多如錢
3) 有層樓 (供掔! 供完)
4) 有份揾定工作 (收入)
5) 冇或唔大賭癮
6) 唔Hi野
7) 唔好見到你同第二條女上床
8) Bonus 有架車

重知當佢同你一齊時Feel到! 佢唔X洗做工! 都有得食又有錢買衫買袋換電話! 重可以weekend飛去泰國住靚酒店Bob翻幾野! 呢啲就叫安全感!

好多女係好現實! 續書時班校花見到我地當足臭四! 今多年後大家見翻面見到你名成利就就笑笑口話想當根亞邊個真傻.......
作者: 匿名    時間: 20-2-2012 17:59

引用:
原帖由 rho837 於 20-2-2012 15:56 發表
安全感等如啲乜野呢? :-

就係一個正常(上到床! 做到愛! 冇絕症! 未結紛)男人! 或一個結左紛就叫正常麻甩佬! 加以下頂目:-

1) 有續過下書
2) 有多如錢
3) 有層樓 (供掔! 供完)
4) 有份揾定工作  ...
...下面既頂目..
除左我唔賭之外...咩都冇...
作者: 匿名    時間: 20-2-2012 18:12

引用:
原帖由 於 20-2-2012 05:29 發表

其實我都唔想5日上佢,但係佢比果時比晒位我...
我唔上就冇機會,上一次就係因為我拖耐左,結果收左好人卡

佢都係唔覆我...
我諗我應該主動出擊去搵佢...
但係我應唔應該講我覺得佢試緊我、佢係有中意我、佢比朋友左右佢對我既感覺(但佢一定會同朋友商量)?
我應該叫佢重新由朋友開始、定係直接做我女朋友(呢個會唔會又犯冇安全感毛病?)
作者: samsamyu    時間: 20-2-2012 18:20

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-2-2012 18:12 發表

佢都係唔覆我...
但係我應唔應該講我覺得佢試緊我、佢係有中意我、佢比朋 ...
照你自已意願去做啦。。想做就做
揾到佢,同佢開返話題先算啦。。。
作者: samsamyu    時間: 20-2-2012 18:20

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-2-2012 18:12 發表

佢都係唔覆我...
但係我應唔應該講我覺得佢試緊我、佢係有中意我、佢比朋 ...
作者: 匿名    時間: 20-2-2012 18:47

引用:
原帖由 samsamyu 於 20-2-2012 18:20 發表

佢肯應番我
講講下...佢講我地其實唔夾,
咁我都係時候死心

作者: rho837    時間: 20-2-2012 19:12

你唔係生在巴黎! 係在香港! 後生時都係實在啲 ! 腳踏實地! 硬食落去! 努力讀書! 勤力工作! 儲起啲錢! 忍手唔好碰"溝女又或比女溝"呢啲先甜後苦既浪費金錢時間光音遊戲活動! 有需要咪上鹹網射濕個地鑼! +年好快過! 香港地係男人有事業有屋就一定揾到好女仔!

以前我乜"7"都未有既時候! 有條女(以前係同事個朋友)同我分手講一句說話! 你唔好再來找(煩)我! 我揾到別一個(大佢12年)! 有錢有樓比到安全感我! 你之前送甚麼禮物都不及他給我既將來! 原本係最後晚餐! 她去了7/11買左盒安全套! 她打算與我食完晚飯就上去(結過婚既未婚夫)處過夜! 她說不如唔好食飯我地一齊去開房! 我比你任X兩粒鐘! 就當係交易大家冇拖冇欠! 當年都係正人君子! 講句我愛你唔好這樣做! 條女就"卓"一聲! 係你唔想! 唔咪我唔同你deal! 根手話去toilet其實走了!

回想起! 這日這段時間這年紀應該去跑踄做運動! 好好亨受單身自由, 造乜春溝女! 之後! 就勤力工作都有好多年....揾第一桶金, 原來當自己揾到錢之後自信強勁得很! 同女仔(女仔feel到)說話都不同了! 啲女就走過來送上門! 原來你揀她總好過她揀你!

作者: 匿名    時間: 20-2-2012 19:24

哈哈原來原因都幾好笑,係我同佢行街既時間,次次都係行我唔識但佢識既地方,
我成日行錯路,所以就平排左行,佢覺得係佢lead左我...
好似家姐同細路,我聽左都覺好笑,
我應該要死心,好啊!
我可以繼續走我既光棍路!
作者: Vindicator    時間: 20-2-2012 19:28

如果你有她地址
我覺得你應該親手寫信給她
作者: 匿名    時間: 20-2-2012 19:42

我諗應該冇咩計仔可以令佢同我改觀,
遲d再約出來,唔做佢唔中意既事都冇咩用...
不過,我係到多謝各位師兄!
作者: Vindicator    時間: 20-2-2012 20:02

不要輕易說放棄
作者: 匿名    時間: 20-2-2012 20:22

引用:
原帖由 Vindicator 於 20-2-2012 20:02 發表
不要輕易說放棄
但係我地好奇怪,佢可以同我講我有咩做得唔好,
就算下次有機會約佢出來做得好,佢都會覺得我係因為聽左佢講先做到...
姐係踼我一腳,我先走一步
我唔想放棄,
但真係諗唔到計仔...
可能要d時間
作者: samsamyu    時間: 20-2-2012 21:03

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-2-2012 20:22 發表

但係我地好奇怪,佢可以同我講我有咩做得唔好,
就算下次有機會約佢出來做得好,佢都會覺得我係因為聽左佢講先做到...
姐係踼我一腳,我先走一步
我唔想放棄,
但真係諗唔到計仔...
可能要d時間
點解會咁決絕?。。好似唔比機會咁
照你所講,佢應該好想試下 識男仔 既新鮮感。。
但因小小事就話唔岩,會唔會有內情。。
作者: 匿名    時間: 20-2-2012 21:18

引用:
原帖由 samsamyu 於 20-2-2012 21:03 發表

點解會咁決絕?。。好似唔比機會咁
照你所講,佢應該好想試下 識男仔 既新鮮感。。
但因小小事就話唔岩,會唔會有內情。。
原因係咁:
1.次次都係行我唔識但佢識既地方,
好似家姐同細佬
2.我地第二次出來,我遲左,又冇點'x'番佢,好似我唔重視佢...
佢話prefer單身,未諗清楚自己需要咩,怕hurt到人,

講真,我今次衰d咁既野真係好不甘...內情?佢d fd囉,佢講左好多次佢d fd都係agree以上既野,
你覺得我重有冇機...

題外話..最尾比佢寸左下....
我話要試多幾次先知自己要咩,唔係就要做老姑婆
佢話'咁你又唔洗擔心,唔同你一齊唔等於冇market'
我好無奈咁答左句'哈哈,緊係啦'
作者: Boniface    時間: 20-2-2012 22:14

樓主,我覺得你仲係好小朋友
女人就係咁
好多時口不對心,佢叫你唔好找佢,即係想你找佢,佢叫你唔好改,即係想你改
佢講到咁明,你都get唔到,仲要同佢鬥氣
由係度同佢嘈開始,你己經無哂機會,因為你己經證明左你唔知自己錯左係邊,無安全感,唔成熟
男人,要面皮夠厚,特別係對住女仔,做大男人係平時,但當有問題時還要做大男人,咁永遠無一斷感情要長
做男人要細心,有主見,有安全感,成熟,有理想。有車有樓,有高薪厚職還是其次。就算揸巴士,做清潔也好,若你可以表現到以上東西,一樣可以溝到女。
所以,真係算吧啦
作者: Vindicator    時間: 20-2-2012 22:18

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-2-2012 21:18 發表

原因係咁:
好似家姐同細佬
2.我地第二次出來,我遲左,又冇點'x'番佢,好似我唔重視佢...
佢話prefer單身,未諗清楚自己需 ...
禁你可以暗地?發工
作者: Vindicator    時間: 20-2-2012 22:23

引用:
原帖由 Boniface 於 20-2-2012 22:14 發表
樓主,我覺得你仲係好小朋友
女人就係咁
好多時口不對心,佢叫你唔好找佢,即係想你找佢,佢叫你唔好改,即係想你改
佢講到咁明,你都get唔到,仲要同佢鬥氣
由係度同佢嘈開始,你己經無哂機會,因為你己經證明左 ...
佢自己判自己死刑…
點幫?
作者: 匿名    時間: 20-2-2012 22:31

我會學一步一步去學厚面皮,以前既我,,,根本唔夠連同女仔一對一傾計都唔夠彊(我讀男校),
但係我一步一步去試,我今日夠彊去追女仔,夠彊去表白,
只要佢唔覺我煩,我可以去厚面皮!
作者: Boniface    時間: 20-2-2012 23:38

要追番一個對你心淡的女仔,比當初更難!要有心理準備
作者: samsamyu    時間: 21-2-2012 00:39

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-2-2012 21:18 發表

原因係咁:
好似家姐同細佬
佢話prefer單身,未諗清楚自己需 ...
1,2問題好簡單...
拖手仔咪得囉..

不過...佢串得你..
佢都已經唔在乎你..?
你對佢尼講已經唔重要..
GAMEOVER,BRO !
作者: 匿名    時間: 21-2-2012 16:47

引用:
原帖由 samsamyu 於 21-2-2012 00:39 發表

1,2問題好簡單...
拖手仔咪得囉..

不過...佢串得你..
佢都已經唔在乎你..?
你對佢尼講已經唔重要..
GAMEOVER,BRO !
重好,gameover我可以更輕鬆,
跟住就去去忘記佢
e家個心好似重有d野,
我要既應該係更多時間
作者: 匿名    時間: 21-2-2012 17:18

無啦啦睇睇下'一堆文'搞到我又想試多一次
但係人地要考dse,怕唔怕煩/影響到人呢?(我當然知要忽冷忽熱,吊佢引)
作者: Vindicator    時間: 24-2-2012 22:49

引用:
原帖由 Anonymous 於 21-2-2012 17:18 發表
無啦啦睇睇下'一堆文'搞到我又想試多一次
但係人地要考dse,怕唔怕煩/影響到人呢?(我當然知要忽冷忽熱,吊佢引)
係就去
唔係就唔好去

就算你同佢可以再新開始過
都要講清楚dse後先可以開始
作者: 匿名    時間: 24-2-2012 23:10

本來前幾日心情一直都好差,一來有d唔開心,二來成日諗追唔追番佢好,或者佢會唔會受我
前日開始,同佢sms左2日,唔知點解個心好似舒服番d,
佢d語氣好似番番以前果時咁(佢同我講做番朋友果時d語氣唔似平時既佢,我有諗過係我睇錯佢,或者同我sms果個係佢個fd)
我佢傾傾下,我終於知佢要咩,佢要男仔性格'man',佢所謂既man,係唔洗有上進心,唔洗有吉屎,唔洗要理想...
只要溫柔體貼...我心諗...呢d未叫小白臉囉...
佢唔想佢好似男朋友既媽媽咁...
佢認為愛情,浪漫係可以當飯食,重話佢似我家姐...我心諗,佢重天真過我...
的確,佢係一個完全唔貪錢,善良既好女仔,
但係今日既我重可唔可以同佢重新開始?我覺得佢重有d鍾意我,
我同佢講我認為既man,係有上進心、有吉屎,有理想既
佢就同我講,,你搵你既貪錢小姐啦,唔好搵我...
我硬係覺得我d野,但'家姐'兩個字...我真係頂唔順
作者: louisli    時間: 28-2-2012 17:21

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-2-2012 23:10 發表
本來前幾日心情一直都好差,一來有d唔開心,二來成日諗追唔追番佢好,或者佢會唔會受我
前日開始,同佢sms左2日,唔知點解個心好似舒服番d,
佢d語氣好似番番以前果時咁(佢同我講做番朋友果時d語氣唔似平時既佢,我有諗過 ...
裙腳仔先叫溫柔體貼喎
男人做男人做的野,先叫man
或者佢太細個了
作者: kimkileo    時間: 28-2-2012 17:28

引用:
原帖由 louisli 於 28-2-2012 17:21 發表

裙腳仔先叫溫柔體貼喎
男人做男人做的野,先叫man
或者佢太細個了
我都咁覺.....
鐵漢都可以柔情者......但淨係得柔情......我只係諗到女人形
作者: 匿名    時間: 29-2-2012 21:35

引用:
原帖由 kimkileo 於 28-2-2012 17:28 發表

我都咁覺.....
鐵漢都可以柔情者......但淨係得柔情......我只係諗到女人形
佢所謂既靚仔,係似女仔既男仔,,,dafuq...
唔知點解...我成日覺得佢係試緊我(同我分手,又要講我有咩做得唔好,正常分手就分手,講咁多做咩...)
但係佢之前同我講既野都好絕(唔夾啊果d...)

上個星期,我同佢傾傾下sms,佢幾個鐘冇回我,突然問我有冇聽一首歌,jason mraz既lucky
我第一次聽,唔睇歌詞,覺得普普通通,之後個friend話可能有d意思,
之後我好奇,search下歌詞,首歌係講一個男仔同女仔本來係好朋友,之前發展到情侶,
好sweet,連旁人都唔明...
之前我諗諗下...佢會唔會係想同我講,只係做住朋友先,我重有機會...
我諗諗下,又可能係我諗多左,佢可能係因為覺得首歌好聽,先叫我聽,加上佢好中意聽jason mraz d歌

好啦,我又想求証下la,前日send個message同佢講我終於有時聽左首歌,
但係佢唔回我...我on whatsapp又見佢on,但又唔回我,

好啦,我試下一段長少少既時間(1星期)唔搵佢,如果佢唔搵我,姐係佢個心都冇我,
我可以真真正正去死心,但又諗諗下,人地準備緊考試,唔得閒主動搵我都好正常姐...

最後我覺得自己真係諗得太多,我成日都諗起佢,我d朋友講得冇錯,
我唔應該咁認真,我應該抱著玩玩下,呃蝦條既心態...
作者: louisli    時間: 1-3-2012 11:55

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-2-2012 21:35 發表

佢所謂既靚仔,係似女仔既男仔,,,dafuq...
唔知點解...我成日覺得佢係試緊我(同我分手,又要講我有咩做得唔好,正常分手就分手,講咁多做咩...)
但係佢之前同我講既野都好絕(唔夾啊果d...)

上個星期,我同佢傾傾下 ...
我最憎呢種"男仔",而家d 小妹妺睇得少女漫畫多
男仔唔一定要粗魯,但至少要夠陽光同笑容
作者: Boniface    時間: 1-3-2012 23:29

人家考試時,就無謂煩住人啦,msg不要send得太密,想回你的一話,一早回了嘛
但要keep住send,證明你的心還在
未開始,或剛開始時,女孩子最怕男孩子煩,婆媽,但耐了,感情穩定了,就想男友細心,想男友經常想著她,不理她一會就己經會扭計。
第一次拍拖總會撞板的。若果無撞過板,我而家就不會能修成正果啦
作者: 匿名    時間: 2-3-2012 00:22

引用:
原帖由 Boniface 於 1-3-2012 23:29 發表
人家考試時,就無謂煩住人啦,msg不要send得太密,想回你的一話,一早回了嘛
但要keep住send,證明你的心還在
未開始,或剛開始時,女孩子最怕男孩子煩,婆媽,但耐了,感情穩定了,就想男友細心,想男友經常想著她 ...
但我以前係佢男朋友,依家係佢既朋友,佢又好似係中意我,又似唔係
個關係唔知點咁,我硬係覺得佢試緊我係唔係真心
比著以前既我,真係彩佢都傻,依家既我,無時無刻都諗住佢...
作者: Boniface    時間: 2-3-2012 00:39

愛情就是一場這樣的遊戲
要用心玩的
作者: 匿名    時間: 3-3-2012 01:24

之前冇搵佢幾日,依家到佢唔應我...
真係玩完啦...
作者: louisli    時間: 5-3-2012 12:59

引用:
原帖由 Anonymous 於 3-3-2012 01:24 發表
之前冇搵佢幾日,依家到佢唔應我...
真係玩完啦...
無所謂啦,大家求的野都唔同
作者: 匿名    時間: 5-3-2012 19:18

引用:
原帖由 louisli 於 5-3-2012 12:59 發表

無所謂啦,大家求的野都唔同
我仲成日諗起佢...我中意佢果種簡單
或者愛情係盲目,或者愛情係要一凹一凸
或者我地根本就未磨合
依家佢要避我,我想同佢做番朋友姐...
作者: louisli    時間: 6-3-2012 18:23

引用:
原帖由 Anonymous 於 5-3-2012 19:18 發表

我仲成日諗起佢...我中意佢果種簡單
或者愛情係盲目,或者愛情係要一凹一凸
或者我地根本就未磨合
依家佢要避我,我想同佢做番朋友姐...
真係"那些年錯過的大兩,那些年錯過的愛情"
因誤會而分開,呢樣係最可惜的,隨緣啦,just keep in contact
作者: 匿名    時間: 6-3-2012 21:28

引用:
原帖由 louisli 於 6-3-2012 18:23 發表

真係"那些年錯過的大兩,那些年錯過的愛情"
因誤會而分開,呢樣係最可惜的,隨緣啦,just keep in contact
真係一比我個fd一言驚醒夢中人,
我唔夠佢成熟既,唔係思想,係行為,係我唔夠瀟灑,
我呢兩個月唔會去搵佢,比時間佢考試,比時間自己諗清楚,我自己係唔係會去愛佢
作者: 匿名    時間: 20-3-2012 17:20

諗番起,今日係同個分左手一個月,
呢一刻我好清楚自已重係中意佢,
而且我想話比佢知我等緊佢考dse,想佢比多一次機會,
係dse之後去再追多佢一次,

但係我知道佢要準備考dse,如果呢個時間send一大段野比佢,會唔會好突然
或者令佢反感?
上一次搵佢係白色情人節,我祝佢白色情人節快樂,佢只係應我‘thx'
我覺得佢好多野做,所以就話唔阻住佢

我唔想比到壓力佢,但係我想佢知我個心重係到,而且,我會同佢講
唔想覆就唔好覆...

咁樣會唔會好大問題?8日即感情令我每日都想起佢,但係,
佢又會唔會成日想起我呢?

我希望可以打動到佢

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0